Страница 149 от 156 ПърваПърва ... 99139147148149150151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,221 до 2,235 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

От три годишните ми наблюдения на малайзийския 12-ка Panasonic споделям същото мнение за това ,че духа леко хладно , но по принцип каквато температура му се зададе я постига особенно когато работи нон стоп понеже имаме такъв в офиса и бях аз лично го купвал от K&K ( още техномаркет не съществуваха) за около 2300 лева ! Мога да кажа ,че работи денонщно от от есента до края на пролетта понеже имаме екзотично животно което ако му е студено сте умре! Иначе е супер икономичен харчи около 40 лева на месец средно- *дъръжа да кажа ,че изобщо не е желатено зимата да се изключва *! *Иначе за топлина имаме една супер антична 14-ка на Hitachi - конвенционал - сек.хенд която топли като луда направо ти пари на ръката ама и лапа ток доста! Мисля си ,че ако се купва нов инвертор в BG най - си заслужава Fujitsu !

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Ако Келона е на половин цена и върши същата работа, то определено си заслужава парите.
    Ей това казвам и аз! Даже върши ПО-добра работа особено от китайските Панасоници!!!

дъръжа да кажа ,че изобщо не е желатено зимата да се изключва
    Ами аз го включвам само вечер, даже и при -5*! Никакъв проблем, но той се развърта напълно след няколко минути, така че компресора е с облекчен старт за разлика от конвенционалните!

4. Тук е от
    Nov 2005

Г-н JoroM,нямам никакво намерение да се впускам в глупави спорове с теб, пък и с който и да е.
    Изказвам собственото си мнение, и не държа ти да го споделяш.

От доста време се занимавам с хладилна и климатична техника, и смятам че що-годе си имам понятие.
    Та ти ми казваш, чи имаш deltaT>20 degC на кондензация? значи имаш и горе-долу толкова на изпарение- знаеш ли колко бара е това за смукателно и нагнетателно налягане на компресора, и как се отразява това на ефективността му?
    А и между другото, преди няколко години се срещах с главния инженер на компресорното производство на Sanyo, и горе-долу тогава т.е. около 2000 година- те тъкмо бяха спряли производството на компресори в Япония, и го бяха изнесли в Китай. Не че има нещо лошо- въпрос на разходи- но компресорът ти НЕ Е произведен в Япония.
    Единия ми климатик също е произведен в Китай, и съм много доволен- СОР е 4.2

А на твоя колко е, ако не е тайна?

5. Тук е от
    Jan 2001

Ще ви кажа за мой приятел който има верига магазини за бяла техника и продава климатици какво ми каза миналата седмица !

Звъня му по телефона да го питам за разни наши неща ама той беше супер ядосан , питам го защо - той ми казва ,че е ядосан заради климатиците !

Къв е проблема го питам - Той ми вика , цитирам буквално :

'' Ебах им мамата хвана по сериозен студ и сдадоха багажа разни Харери , ЕЛДЖИТА , САМСУНГИ от средния клас , а кучите марки КЕЛОН ,ЕЛИТ , МИДЕЯ бачкат! *Може да харчат малко повече ама няма замръзнали и счупени перки ! ''

Иначе казва ,че за отполение най си струва да се вземе Мидея споделя и опит от едния си магазин в който имал 24-ка Мидея и бил доста по доволен от нея от колкото някакъв панасоник в дригия му магазин! Питах го и дали се развалят Мидея и ми отговори ,че имало 5% проблеми с тази марка което било нищо! За ОСАКА каза ,че се е отказал от тази марка!

ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА ! НЕ ЗАЩИТАВАМ ЖОРО ! ФОРУМА Е ВАЖЕН ДА СЕ ЧЕРПИ ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ !

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

А и между другото, преди няколко години се срещах с главния инженер на компресорното производство на Sanyo, и горе-долу тогава т.е. около 2000 година- те тъкмо бяха спряли производството на компресори в Япония, и го бяха изнесли в Китай. Не че има нещо лошо- въпрос на разходи- но компресорът ти НЕ Е произведен в Япония.

Първо климатика ми бил псевдо-инвертор, сега пък компресора му не бил Японски....кво следва???
    Специално за теб качих две снимки на Келона във фотосайта, щото тук не мога да кача нищо, но скоро ще ги изтрия! Така че вземи ги виж докато са там, и не ми казвай кое какво е след като дори не си го виждал!!!
    КОП-а на моя е около 3, защото е с по-стар модел компресор, но е ЯПОНСКИ!!!

http://photo-forum.net/index.php?APP...&USER_ID=23493

7. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте
    Не им разбирам на климатиците въобще,но гледам че има доста негативни отзиви за Панасоник E12CKP. Може би това се дължи на старателни наблюдения или някой се отоплява с него и не е доволен.Явно и аз като HazardMan съм се набутал с този климатик. Уважавам мненията на всички но въпреки това E12CKP си топли перфектно(ползвам го втора зима,живея в Варна-жк"Владиславово") и доколкото съм го виждал се е размразявал 3-4 пъти и си поддържа зададената температура.Няма да влизам в спорове с никой, но ако има наистина някой недоволен да сподели впечатленията си с нас, а не някой чул-недочул и климатика на боклука. Ина4е на него имах контролен електромер и ми харчеше 8-10кВ/денонощие в стая без изолация и дървена дограма.Весели празници на вси4ки,пишете само достоверна информация за да не се объркват хората,на които им предстои покупка на климатик.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Аз съм от Пловдив, и по-стария ми климатик е Панасоник E12BKP- т.е. малайзииски, от 2003 г. Много съм доволен от него, при нас през нощта достига -15 и -20 градуса през отделни дни, не е правил никакви проблеми.
    Сега си взех General 14-ка, с много добрли посазатели, 5 год гаранция. Определено рабоит по-добре от Панасоника, но и цената му съответно е по- висока.
    Като седнах с лист и химикал и си направих сравнение с разлечни модели Midea, General, Panasonic- резултата бе следния: след 5 години и петте модела, които сравнявах, ми струваха около 5000 лв. При един инвестицията е по-голяма, но съотв. и ефективността, при други- обратното.

Моделът, който купих, е най- скъпия и най- ефективния, и, не на последно място, единственият с 5 год. пълна гаранция. В момента можех да си го позволя- чрез програмата за енергийна ефективност се пестят около 350 лв., а иначе е въпрос на личен избор, сметки и възможности.

10. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от YoLan
    ....................

Брейййййй добре са се справили китайците, пък и крайно време беше да достигнат този СОР.
    Горе-долу седем години след японците, но пак е добре.

http://mir-klimata.apic.ru/archive/02/3.html

http://www.eccj.or.jp/vanguard/commende-09b.html -аз лично ползвам ето този , започнали са да го произвеждат 1998 и са продължили до средата на 2001.Моя е произведен в началото на 2000, аз го ползвам от 2004 година без никакви грижи.Повече от 5 киловата за денонощие не ми е харчил в стая 20 квадрата и неизмазани стени, стара дървена дограма.Изолация 2 см. стиропор на едната стена.Над мен комшията има Мидеа 12 -ка модел от преди 2 години.Топли го, но иска 28 градуса настройка за да подържа 23 и е много шумна.

11. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    На моя китайския инвертор Kelon при външна +10* температурата на струята е 60*, а при -5*(най-ниската температура която съм измерил до момента в Бургас) е 53*!!! Изводите за това колко добре си върши работата твоя клим можеш да си ги направиш сам! На твое място задължително ВИКАМ техниците!
    А изобщо спираш ли си климатика? Щото аз мойте ги спирам, но понеже имат достатъчно голям ресурс като мощност, бързо стоплят стайте!
    Значи 33 градуса и приблизително 14-15 градуса разлика има, когато вече е достигнал зададената температура. Преди малко го пуснах на 28 градуса на 2-ра степен на вентилатора и 15 минути след това духаше 44 градуса, което поне на усет е доста топло. Аз мисля, че всичко си е ок с климатика, просто така си работи за да имам по-малка сметка за ток... Досега и в най-големите студове е топлел без проблеми затова ти казвам, че не се интересувам особено много от температурата на въздуха, който духа... Той си знае климатика...

12. Тук е от
    Jan 2001

4.2 COP хммм Силно се съмнявам! *Панасоника е много добра даже прекалено добра машина поддържа си зададената температура но не знам защо духа хладко това ми беше мисълъта иначе е тих,икономичен,надежден,много рядко вижда зор и рядко се размразява! Иначе аз също както Yolan бих си купил за мен Fujitsu ама за в къщи трябваше да дам 5000 лева за три климатика и за това реших да дам 2000 лева и да си взема японски секънд хендс не искам да давам мнение защо си купих втора употреба пред това да взема Haier,Midea,Osaka,LG,KELON,ELITE !

JoroM защо толкоз злоба хвъряш тук!!!??? Всеки си има свое мнение но ние тук се опитваме да сме полезни на хората! Все пак това е единствения форум за обсъждане на климатици *който аз знам ! Хората имат нужда от информация за да направят правилния избор ! А ти продължаваш безсмилено да въртиш около едно и също нещо - ставаш банален ! Всяко нещо си струва ЦЕНАТА!!

13. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Pancho написа :
    "Над мен комшията има Мидеа 12 -ка модел от преди 2 години. Иска 28 градуса настройка за да подържа 23 и е много шумна."
    Защо пишете такива неща?Сега* JoroM как ли ще реагира ?

* xenohack написа :
    "JoroM защо толкоз злоба хвъряш тук!!!??? Всеки си има свое мнение но ние тук се опитваме да сме полезни на хората! Все пак това е единствения форум за обсъждане на климатици* който аз знам ! Хората имат нужда от информация за да направят правилния избор ! А ти продължаваш безсмилено да въртиш около едно и също нещо - ставаш банален !"

И аз това се опитах да му обясня но той пак продължава даси пее една и съща песен!!!Видях че няма смисъл да спорим и затопва написах* " Аз се предавам-не мога да споря с теб! "*

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

JoroM защо толкоз злоба хвъряш тук!!!??? Всеки си има свое мнение но ние тук се опитваме да сме полезни на хората!
    @xenohack, да си чувал че в спора се ражда истината???

ИСТИНАТА СИ Е ИСТИНА !
    Много си прав за това! Само че има една подробност - всеки сам избира как да защитава истината! Е, аз я защитавам по-усърдно, не с мънкане! А когато някой псевдо-разбирач се цепи че климатика ми бил псевдо-инвертор само защото е КИТАЙСКА марка, сори ама НЕ мога да съм спокоен!

Всяко нещо си струва ЦЕНАТА!!
    Ей тук НЕ съм съгласен с теб! Има неща, който струват повече отколкото трябва!
    Пример: Китайски Панасоник

"Видях че няма смисъл да спорим и затопва написах " Аз се предавам-не мога да споря с теб! "
    @veni, и без да обясняваш си личи че не можеш да спориш с мен!!! Не знам дали си забелязал, ама Мидеята не съм я замесвал в спора, нали говорим за ИНВЕРТОРИ! А моята Мидея е КОНВЕНЦИОНАЛНА!!!

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Приятели дайте да я караме по-спокойно.
    Всеки е направил своя избор и е естествено да защитава решенията си.
    Едва ли с последните 2 страници сме помогнали на някого с нещо.Дори на себе си.
    Виждате ли някаква полезна информация.
    Темата е може би най-посещаваната тема за климатиците в който и да е форум в България.Нека да я запазим като такава

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@tony®,
    всичко което съм писал за Panasonic E-12CKP съм го проверил ЛИЧНО! Климатика е на мой приятел, и имам достъп до него за тестове! Дори съм мерил температурата на изхода(на Панасоника и моя инвертор) с два термометъра(цифров и спиртен)! Сори, но грешка няма!!!

Едва ли с последните 2 страници сме помогнали на някого с нещо.
    @badr, мойте уважения, но тук грешиш струва ми се!
    Мисля че поне едно нещо стана ясно: Панасоник (особено китайския) не е от най-топлещите марки! Защо, аз не знам, ама не ме и интересува! Но си мисля че ако някой се двоуми между Panasonic и General(примерно), след като прочете точно последните две страници,ще има едно наум за Панасониците и после няма да има неприятни изненади! А за General-а съм чувал че доста топлят!

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004

аз не пиша само за днес, върнисе 2-3-4 седмици и сам виш как се палиш ако някой пише нещо лошо за марката Мидеа (независимо дали е инвертор или не) аз боравя с факти ане с разни измислици дочути от тук-от там като теб!Както виждаш и на други им прави впечатление безмисленото ти упорство по темата!защо не спреш да отговаряш нали ти написахме че се предаваме-айде стига запазиси отговорите за теб!Има една истина :убй глупака с мълчание-млъкваш и не убиваш всички глупаци който спорим с теб!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе