Страница 150 от 156 ПърваПърва ... 100140148149150151152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

убй глупака с мълчание-млъкваш и не убиваш всички глупаци който спорим с теб!
    Защо смяташ че и останалите са като теб??? Аз мисля че ти си УНИКАЛЕН ......

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004

ha-ha-ha ! айде прегърниси любимите ти марки и ЛЕКА НОЩ!!! :Super:

4. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Айде стига! Отивам да си легна при Келончо!

5. Тук е от
    Nov 2005

Аз върху моя тестове не съм правил и може би затова и топли.Щом жената е по-зиморничава от мен, а предната (а и тази) зима и е топло значи всичко е наред.Това че температурата на въздушния поток е по-ниска от тази на твоя климатик мисля не е проблем щом си постига зададената му.После когато е в поддържащ режим си работи на минимум и едва ли температурата му ще е както при пуск.Така мисля аз,ако греша спецовете да ме поправят.Ако остана пък на студено-ще напиша не си вземайте Панасоник

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

После когато е в поддържащ режим си работи на минимум и едва ли температурата му ще е както при пуск.
    Абсолютно си прав! Моя в поддържащ режим е духал и 35*! Ако НЕ си спираш клима изобщо, дори и 40* да му е максимума, той ще си поддържа температурата(докато не стане ГОЛЯМ студ)!
    Обаче, ако като мен си спираш климите когато не ти трябват, и когато ти потрябват ги включваш, тогава се разбира смисъла от мощния климатик! Климатика няма да стопли за едно и също време с 40* и 60*, нали?

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Жоре тук ми се струва че един въпрос остана неизяснен.
    Той е управлението на инвертора.
    YoLan е прав за температурната разлика.При това много прав.
    От данните които се изнесоха може категорично да се твърди
    че панасоника е с по-добро управление.
    Полезното при инвертора е именно възможноста за работа с по-малки температурни разлики.По този начин се увеличава и срока на експлоатация.
    Високите обороти са бич за компресора.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

От данните които се изнесоха може категорично да се твърди
    че панасоника е с по-добро управление.
    От думите ти излиза, че предпочиташ Панасоник с макс 40* на струята ?!? Ако за теб това е по-добро управление, за мен това е издънка на фирмата!!!
    Другите големи марки да не са по-загубени от Панасоник, че техните клими топлят повече и стигат до 60*(например General)!

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@жоро
    Не е точно така.Ще обясня по-подробно
    Приемаме че е -10 навън
    При това положение аз ще предпочета решение което ми дава възможност на климатика да работи в ниското налягане с температура на изпарение на фреона -15*
    Ще се примиря с по ниската температура на топлия въздух,но пък ще си пестя мотора.
    След това при тия градуси топлината която може да отдаде околната среда е малко.
    Защо да мъча компресора при без това зверските условия на работа.
    Съгласен съм че 53* на струята е по-комфортно.Но тия градуси трябва да дойдат отнякаде.
    Аз мисля че и келона ще може подобно управление

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Всяка монета има две страни! Ти гледаш да изкара повече години! Аз гледам да стопля максимално бързо, щото аз мойте ги изключвам като не ми трябват!* И като го пусна, често го изръчквам на режим "SUPER"! Аз и Форда тъй го карам, ама корава машина, досега не ме е оставял! А и понякога се получава така, че нещо много го пазиш и...изведнъж се скапе ей тъй, от нищото! Затова аз нищо не пазя, а и в крайна сметка техниката е да ми служи на мен, а не аз на нея! Затова и не правя компромиси в стил:
    Ще се примиря с по ниската температура на топлия въздух,но пък ще си пестя мотора.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Да но винаги ще мога да го включа на по-висока температура.
    След това само твоят климатик ли има режим супер.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

След това само твоят климатик ли има режим супер.
    Не, разбира се! Но разликата между 35-40*(китайския панасоник инвертор) и 55* си остава дори и в режим СУПЕР!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Моля, запазете добрия тон! Има и по- добри средства за облекчение от предозиране с алкохолни стимуланти! Смятам, че никому ненужните дрънканици и заяждания не Ви носят необходимото облекчение- лично аз предпочитам средства от народната медицина: два седалгина и бира вършат по- добра работа...Надявам се, че повече няма да чета постове от типа:"Панасоника е боклук, защото баба ми дочула това, докато чакала да си напълни 20 литровата туба с минерална вода пред Халите..."- много от последните постове май са в този дух...

16. Тук е от
    Jan 2001

МИДЕЯ И ФОРД НЕОЧАКВАНО ДОБРА КОМБИНАЦИЯ!

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Честито Рождество на всички!

@JoroM
    Виждам, че си доволен от инвертора - вземи впредвид, че наистина има по-голяма износване, както казва badr! За комфорта /топла струя/ се плаща, като в случая това е по-голямо износване - очакван по-кратък срок на експлоатация - за тези пари обаче и супер!
    Аз бих сравнил въпросния Келон с `джиповете` Rexton - китайска /корейска/ сглобка с добър мотор /преди немски - сега по лиценз - при теб с японски компресор/. Хубавото на климатика ти е, че няма много други движещи се части, фатални за живота му, а Rexton-a има :coolsmiley: Затова и климатика може да си заслужава парите...

Въобще - всеки сам да си преценява плюсовете и минусите...
    Ето и нещо като оплакване - Мицубиши 25ца /9ка/ - около 16квадрата Х 3м стая. При -3 до -5* навън трябва да го нагласиш на 30* за да успее да докара на 21,5* на 0,5 м от пода - познайте защо?

Pancho ме беше сложил в групата на знаещите - не е точно така, затова наблягайте на badr и Tecno

tony®
    Като гледам - живееш във Варна, толкова, колкото бих казал, че аз живея в София - това в рамките на шегата - в града вес пак е 1-2* по-топло! Весели празници!

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@JoroM Виждам, че си доволен от инвертора
    @echo, не просто съм доволен, а съм страшно доволен! Сега ме е яд, че не взех още един поне и да го сложа в хола! Мидеята моментално я разкарвам в другата спалня! Инвертора си е инвертор! От много време проверявам, няма ли да пуснат пак същия клим на тази цена, ама те отдавна свършиха! Карай, можеше и този да го нямам ако не беше писал във форума за него! Весели празници, и ако си в Бургас, обади се да почерпя!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе