Защо смяташ че и останалите са като теб??? Аз мисля че ти си УНИКАЛЕН ......убй глупака с мълчание-млъкваш и не убиваш всички глупаци който спорим с теб!
Защо смяташ че и останалите са като теб??? Аз мисля че ти си УНИКАЛЕН ......убй глупака с мълчание-млъкваш и не убиваш всички глупаци който спорим с теб!
ha-ha-ha ! айде прегърниси любимите ти марки и ЛЕКА НОЩ!!!:Super:
Айде стига! Отивам да си легна при Келончо!
Аз върху моя тестове не съм правил и може би затова и топли.Щом жената е по-зиморничава от мен, а предната (а и тази) зима и е топло значи всичко е наред.Това че температурата на въздушния поток е по-ниска от тази на твоя климатик мисля не е проблем щом си постига зададената му.После когато е в поддържащ режим си работи на минимум и едва ли температурата му ще е както при пуск.Така мисля аз,ако греша спецовете да ме поправят.Ако остана пък на студено-ще напиша не си вземайте Панасоник
Абсолютно си прав! Моя в поддържащ режим е духал и 35*! Ако НЕ си спираш клима изобщо, дори и 40* да му е максимума, той ще си поддържа температурата(докато не стане ГОЛЯМ студ)!После когато е в поддържащ режим си работи на минимум и едва ли температурата му ще е както при пуск.
Обаче, ако като мен си спираш климите когато не ти трябват, и когато ти потрябват ги включваш, тогава се разбира смисъла от мощния климатик! Климатика няма да стопли за едно и също време с 40* и 60*, нали?
Жоре тук ми се струва че един въпрос остана неизяснен.
Той е управлението на инвертора.
YoLan е прав за температурната разлика.При това много прав.
От данните които се изнесоха може категорично да се твърди
че панасоника е с по-добро управление.
Полезното при инвертора е именно възможноста за работа с по-малки температурни разлики.По този начин се увеличава и срока на експлоатация.
Високите обороти са бич за компресора.
От думите ти излиза, че предпочиташ Панасоник с макс 40* на струята ?!? Ако за теб това е по-добро управление, за мен това е издънка на фирмата!!!От данните които се изнесоха може категорично да се твърди
че панасоника е с по-добро управление.
Другите големи марки да не са по-загубени от Панасоник, че техните клими топлят повече и стигат до 60*(например General)!
@жоро
Не е точно така.Ще обясня по-подробно
Приемаме че е -10 навън
При това положение аз ще предпочета решение което ми дава възможност на климатика да работи в ниското налягане с температура на изпарение на фреона -15*
Ще се примиря с по ниската температура на топлия въздух,но пък ще си пестя мотора.
След това при тия градуси топлината която може да отдаде околната среда е малко.
Защо да мъча компресора при без това зверските условия на работа.
Съгласен съм че 53* на струята е по-комфортно.Но тия градуси трябва да дойдат отнякаде.
Аз мисля че и келона ще може подобно управление
Всяка монета има две страни! Ти гледаш да изкара повече години! Аз гледам да стопля максимално бързо, щото аз мойте ги изключвам като не ми трябват!* И като го пусна, често го изръчквам на режим "SUPER"! Аз и Форда тъй го карам, ама корава машина, досега не ме е оставял! А и понякога се получава така, че нещо много го пазиш и...изведнъж се скапе ей тъй, от нищото! Затова аз нищо не пазя, а и в крайна сметка техниката е да ми служи на мен, а не аз на нея! Затова и не правя компромиси в стил:
Ще се примиря с по ниската температура на топлия въздух,но пък ще си пестя мотора.
Да но винаги ще мога да го включа на по-висока температура.
След това само твоят климатик ли има режим супер.
Не, разбира се! Но разликата между 35-40*(китайския панасоник инвертор) и 55* си остава дори и в режим СУПЕР!След това само твоят климатик ли има режим супер.
Моля, запазете добрия тон! Има и по- добри средства за облекчение от предозиране с алкохолни стимуланти! Смятам, че никому ненужните дрънканици и заяждания не Ви носят необходимото облекчение- лично аз предпочитам средства от народната медицина: два седалгина и бира вършат по- добра работа...Надявам се, че повече няма да чета постове от типа:"Панасоника е боклук, защото баба ми дочула това, докато чакала да си напълни 20 литровата туба с минерална вода пред Халите..."- много от последните постове май са в този дух...
МИДЕЯ И ФОРД НЕОЧАКВАНО ДОБРА КОМБИНАЦИЯ!![]()
Честито Рождество на всички!
@JoroM
Виждам, че си доволен от инвертора - вземи впредвид, че наистина има по-голяма износване, както казва badr! За комфорта /топла струя/ се плаща, като в случая това е по-голямо износване - очакван по-кратък срок на експлоатация - за тези пари обаче и супер!
Аз бих сравнил въпросния Келон с `джиповете` Rexton - китайска /корейска/ сглобка с добър мотор /преди немски - сега по лиценз - при теб с японски компресор/. Хубавото на климатика ти е, че няма много други движещи се части, фатални за живота му, а Rexton-a има :coolsmiley: Затова и климатика може да си заслужава парите...
Въобще - всеки сам да си преценява плюсовете и минусите...
Ето и нещо като оплакване - Мицубиши 25ца /9ка/ - около 16квадрата Х 3м стая. При -3 до -5* навън трябва да го нагласиш на 30* за да успее да докара на 21,5* на 0,5 м от пода - познайте защо?
Pancho ме беше сложил в групата на знаещите - не е точно така, затова наблягайте на badr и Tecno
tony®
Като гледам - живееш във Варна, толкова, колкото бих казал, че аз живея в София- това в рамките на шегата - в града вес пак е 1-2* по-топло! Весели празници!
@echo, не просто съм доволен, а съм страшно доволен! Сега ме е яд, че не взех още един поне и да го сложа в хола! Мидеята моментално я разкарвам в другата спалня! Инвертора си е инвертор! От много време проверявам, няма ли да пуснат пак същия клим на тази цена, ама те отдавна свършиха! Карай, можеше и този да го нямам ако не беше писал във форума за него! Весели празници, и ако си в Бургас, обади се да почерпя!@JoroM Виждам, че си доволен от инвертора![]()