Къде са тези клими, дай да ги видиме
Къде са тези клими, дай да ги видиме
Xora pri men izbora na klimatik prikliu4i
Markata e Haier HSU-12H03/Z1 500lv. s dds bez montaja ot Technpolis.
Zasega nqmam po seriozni vpe4etleniq.Izprobvax go,var6i si perfektna rabota.Oxlajda za nqma i 5 minuti,ama to pri moite 12 kvadrata bez van6ni steni bivalo i da ne oxlajda) Spored men i dvete tela ne 6umqt mnogo.
Ami tova e zasega.....no nali znaete........vremeto 6te pokaje [^]
Po-natatak 6te spodelqm o6te vpe4etleniq.
Ako nqkoi ima vaprosi da pi6e PM......
@yasenp
Стисках палци и тайно се надявах да не се сетиш да ме контрираш с американския мега шовинизим, но уви, сече ти пипето. Съгласен съм, че това също е причина, но не достатъчна. За автомобили няма да говорим, щото там съм гола-вода пък и не съм карал Субару, само ще цитирам част от един стар виц: "$100 са си $100". За битовите климатици имам предвид точно джоинтженчъра на Тошиба и Кериер, а в последно време към тях се присъединява и Мидеа.
Поздрави на всички ентусиасти които участват във форума.С интерес изчетох всички мнения стайната надежда,че някой ще има проблем подобен на моя,но не открих.Ето и същината: от 2 години използвам Осака 17-ка , нискотемпературна и то предимно за отопление.Имам добра изолация и успявам да отопля около 55 кв.м,дори при минусови температури.Проблема е че автоматика по обезскрежаването която върши работа съм аз и каните с гореща вода с които поливам питата на външното тяло от веднъж дневно до веднъж седмично в зависимост от влагата в атмосферата.Преди да го купя ме предупредиха че имат подобен проблем,но сервизните техници ме убеждаваха ,че в новите модели датчика за обезскрежаване е поставен на точното място и няма да има проблеми.Ако някой има подобни проблеми с тази марка или идеи за ореодоляването им моля да сподели.
Тазманиак, нали затова сме личности, имаме различни мнения и това не пречи живота да си върви и всеки да е доволен по свой начин. Аз просто съм фен на Дайкин, което не значи автоматично, че не уважавам Кериър, напротив. Но просто ако трябва да правя избор м/у двете марки вземам Дайкинито. [:D]
Хубаво е да има мирен диалог. Приятен ден!
Някой може ли да ме открехне, що в нета Midea MSF/MSG намирам предимно в БГ сайтове, а на www.midea.com.cn и дума няма за тях?
И да питам - дайте линк към описание на тези Медеи, моля!
Извинявам се за предишния пост - намерих и руски сайт с технически данни за Мидеи, ама що няма в китайския?
И якакъв линк дайте за Мидеи дето да направя сравнение /тия в магазините разбират по-малко и от мен, пък като се знам какъв специалист съм.../
@lsabg
Проблемът не в мястото на датчика за обезскрежаване, а в алгоритъма на програмата която се грижи за този процес. В повечето чипове на климатици е заложена една твърда програма, която при определени условия включва да речем на всеки 45 мин по 5 мин обезскрежаване. За съжаление понякога се налага по-често и по-продължително обезскрежаване и когато не е налиц - почва натрупване на лед. При уважаващите себе си марки, проблема е решен когато в чипа са заложени 2-3 различни програми и в зависимост от атмосферните условия климатика избира най-подходящия режим за обезскрежаване. Дори имаше една марка климатици (няма да им правя реклама), които можеха да се свързват с компютър и програмите им да се пренстройват. И това не е всичко - вносителят и сервиз на тази марка бяха оборудвани с необходимата апаратура да го правят на място при клиента. Но за еФтините марки - доста неща са окълцани и рендосани - както се казва "Няма безплатен обяд" - цената е за сметка на качеството.
Та след това лирическо отклонение само бих добавил, че някои решават проблемите с обезскрежаване на Осака, Хаиер, Самсунг, ЛГ и т.н. като закачат допълнителен резистор на сондата за външна температура и по този начин лъжат микропроцесора на климатика. Резултата е по-чести и дълги обезскрежавания и намалена ефективнос, но за сметка на това не замръзва.
@echo
Що ти е в китайския сайт? Да не се оправяш с китайския по-добре отколкото с руския? И нали си намерил вече информация. Какво още ти е необходимо?
Без да се извинявам да кажа, че АМА МНОГО ТЕ МЪРЗИ!!!
има си търсачки и други начини, който търси намира.
http://www.mideaaircon.com
това е моя модел http://www.mideaaircon.com/products_info.asp?lid=707
@TazmaniaK
Ами в китайския /англ. версия/ нямаше инфо,
а в руския, който намерих имаше поне модели започващи с MS
@alexb
Благодаря!
в Google, при търсене на `Midea`, на първите 5 страници го нямаше посочения от теб, а при `Midea MSG 09 HR` излязоха основно български страници - затова и попитах тук
Благодаря и на двама ви за отговорите!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Къде са тези клими, дай да ги видиме
<div align="right">Originally posted by alexb - 23/06/2005 : 15:58:26</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ето ги приятелю http://www.eccj.or.jp/vanguard/commende-09b.html
аз съм с Тошиба RAS-285LDR и сега си сложих и един нов Панасоник във офиса защото половин година чаках да ми докарат от Япония същата Тошиба втора употреба и не успяха да ми намерят.
Разликата е огромна и в топленето зимата и в шума и изобщо в качеството на изработка.
Не можаха да ми намерят защото фирмите за втора употреба на братята руснаци ги изкупували на секундата там и не се пазаряли за цената им.
Ето ви още един линк за да Ви стане ясно на какво се дължи огромния руски интерес към тази машинка.http://64.233.183.104/search?q=cache...AS285LDR&hl=en
Между другото ето Ви и един линк към топ листата на 4-те най-добри марки климатици в света http://www.aar.co.nz/best_sys.html
Между другото прочетете за хибридния инвертор на Тошиба и ротационния двойно спирален постояннотоков компресор.
На края в отговор на един по-стар пост за това че няма климатици които топлят при -15 градуса казвам че има и то топлят добре естественно с малко влошен коефициент на трансформация но топлят много добре.
П.П.Страхотен форум и страхотна тема сте захванали има чудесни мнения и много полезни съвети.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте ,
Наскоро ми предложиха някакви климатици за които се твърди че са произведени в Япония с коефициент 5.5 и нагоре . Марките са Toshiba , Mitsubishi и Sanyo .
Понеже са за 110 волта се монтира само допълнителен трансформатор .
Имате ли някакви сведения по въпроса . Помогнете !!!!!
<div align="right">Originally posted by Tisho - 23/06/2005 : 08:56:05</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тишо брат, не се двоуми страхони са .У дома съм с две Тошиби и ги ползвам вече 3-та година топлят перфектно и харчат разумно.Двете за инвертори и са 12-ки в помещения с 65кубически метра.Този февруари при -15 градуса ми правеха температура 22-23 градуса при разход средно на денонощие 7-12 кВт/ч на машина.
На двете машини има отделен електромер заради спор със съсед по въпроса за ефективноста на инвертора спрямо конвенционалния климатик.
Между другото двата са с фреон 410.
Ако си вземеш такъв климатик гледай фирмата която ти го продава, това е много важно за подръжката.
В Пловдив най-сериозните са фирма Димели имат магазин срещу дърводелския техникум точно до Планет клуб.
Перфектно обслужване и бърза реакция.За трите години в които съм техен клиент ми изгоря само един път трафа за 110 волта и той беше сменен на часа от техни техници.На комшията който е с техен климатик му изгоря електрониката(инверторен модел) на втория ден го поканиха в магазина и понеже не можели да осигурят точно тази електроника го помолили да си избере нова машина на същата цена и с нова гаранция.Та сега е с едно Фуджицо на мястото на Национала, който изгоря.Препоръчвам ти тази фирма защото съм се убедил че си пазят мястото на пазара и за това се нуждаят от доволни клиенти, не правят компромис с сервиза.
Успех при избора.
Pancho, Pancho, Pancho.........
Малко по-внимателно да беше прочел постовете......Не става въпрос, че няма климатици, кито не топлят добре при -15 градуса, а че няма смисъл да се тормози машинката при ниски температури. Никой няма да те спре да си сложиш двадесет и четворка в 15 квадрата помещение и аз ти гарантирам, че и -25 да стане на вън, ще топли и пушeк ще се вдига........
Разбира се, че ако климатика е преоразмерен ще си върши работата. Няма да харчи кой знае колко повече, защото става въпрос за пренос на енергия за единица време. Въпроса е в цената на съоръжението. А повечето хора искаме с минимални средства да постигнем максимален резултат.
ок вси4ко е много добре нека и аз да задам един въпрос:
какво 6те кажете за марка като FUJI...? За6тото мој приятел работи и монтира клими и тој и всички негови колеги са си монтирали
такива, кој 9 кој12 кој21 и т.н. Интересното е, че тяхната фирма не
ги продава т.e. те си ги купуват от конкуренцията .....
Пък не са и от нај-евтините....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ок вси4ко е много добре нека и аз да задам един въпрос:
какво 6те кажете за марка като FUJI...? За6тото мој приятел работи и монтира клими и тој и всички негови колеги са си монтирали
такива, кој 9 кој12 кој21 и т.н. Интересното е, че тяхната фирма не
ги продава т.e. те си ги купуват от конкуренцията .....
Пък не са и от нај-евтините....
<div align="right">Originally posted by freelander - 25/06/2005 : 15:03:39</div id="right">
Ами то отговора се съдържа в питането ти.Явно са добри машинки.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Pancho, Pancho, Pancho.........
.......Разбира се, че ако климатика е преоразмерен ще си върши работата........
<div align="right">Originally posted by TazmaniaK - 24/06/2005 : 20:33:03</div id="right">
12-ка за 65 кубически метра преоразмеряване ли е?Защото в Техномаркет за тази кубатура препоръчват 18-ка!?
Разбира се има вероятност и те да се презастраховат по този начин.