@Косьо
Явно сме тръгнали по сходни пътища...
По въпроса със сайта - аз там не можах да намеря друго освен картинки и имена - Glory Star, T1 Star etc. Дали има някакви технически данни?
@Косьо
Явно сме тръгнали по сходни пътища...
По въпроса със сайта - аз там не можах да намеря друго освен картинки и имена - Glory Star, T1 Star etc. Дали има някакви технически данни?
Пълно е със всякаква информация за абсолютно всички серии и видове клими. Напълно подробни мануали, технически описания със всички параметри и наименования на агрегатите, има дори присъединителни размери и ТАБЕЛКИТЕ С ДАННИТЕ, КОИТО ЛЕПЯТ ПО ТЕЛАТА. Но просто трябва да се регистрираш в техния сайт и тогава излиза по-подробната информация.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">........Истинското и доброто е само това, на което пише 110V. Повярвайте ми.
<div align="right">Originally posted by Косьо - 14/07/2005 : 15:12:00</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
[:D]Да абсолютно прав си само 110 В са истинските машини.Нищо друго което е на пазара не може да се сравни с тях.Дори и прехвалените Панасоници правени в Малайзия.В по - предни форуми имаше иронични въпроси дайте да ги видим тези климатици с коефициент на трансформация 4.Е там на невяващите им показах модели от 98 година с коефициент 4,90.Разбира се оригинални японски машини.
На всички които си търсят климатик пропоръчвам тези на 110 волта и не се безпокойте че са преправени от някой гаражен майстор.Просто им е сложен един трансформатор.Колкото и да са остарели и с понижени параметри са много класи над всичко Екоклимско и китайско на пазара.
Въпрос към специалистите -- в един друг форум беше казано че всички инверторни климатици са със Scroll-компресор.Дали е така??
Защото моите са с двоен роторен компресор а не със Scroll.
Беше обяснено и че ако не са със Scroll не можело да се реализира инверторното управление.Дали е така при условие, че моите машини са с роторен компресор?
какво се случи с тази тема? Къде изчезнаха още около десетина поста?
Много добър въпрос, Таз!
...пък аз сума ти време проверявах домашното PC какво толкова кешира, та не виждам последните 5-6 пост-а...
Явно и този път - сетком-ци са на среща и някой хак-ва форума[:D]
Крис, Лупус /ако сте се върнали/ - направете нещо, моля!
И сега какво......? Язък за гениалните ми писания.....[:D][:D][:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Съжалявам за забавянето - ето:
http://parcuca.tripod.com/CoolLoad.rar
<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*11/07/2005*:* 10:31:11</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
TAZ, Програмката си е наистина Coooooool
ще се опитам да я сложа на "по-видно" място
п. а няма ли и WarmLoad?[:D]
има, има същото и за отопление. Издирвам я и.......пак на същото място ще я метна.
И последно ... някой сблъсквал ли се е с функцията
<<Аз усещам>> има я при Hisense
има ли някакъв ефект и полза от нея /в смисъл тя идеята е
добра ама работи ли на практика/?
Между другото като се върнах от Приморско в Пловдив
осъзнах , че наистина ми трябва клима
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">какво се случи с тази тема? Къде изчезнаха още около десетина поста?
<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*18/07/2005*:* 09:33:19</div id="right">
Пичове НЯЩО СТА'А ТУКА вярно чезнат постове!
@freelander
Тази функция я има и при други марки климатици. Какво по-точно имаш предвид под "дали работи на практика"?
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09009498 замислих се утре да си закупя този модел на панасоник. Та ?а ми е дали някои може да ми даде съвет относно тия "пущини", т.е. търся си климатик НЕинверторен до 650лв (и около 50-80лв за монтаж{просто не знам колко взимат техниците). НЯмам повече пари тъй, че това е максимума дето мога да дам
Идеята ми е да го взема утре - всякакви идеи и предложения са ми добре дошли.
Благодаря на всички Ви
В Техномаркет искат 150-180 лв. за монтаж - поне на мен толкова ми искат! 150 е стандартната цена за монтаж на 12ка до 3м...
Огледай и другите климатици на пазар - аз лично се спрях този път на Мидеа - и без това почти всички в този клас се правят в Китай...
И попрочети другите постове в темата - изборът на климатик не е много прост, о според мен в разните Хмаркет-и, продавачите разбират по-малко от повечето клиенти[:D]
edit//
Ако си на север от Стара планина или пък в София - май е по-добре да търсиш все пак инвертор - температурите зимата са си доста ниски...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@freelander
Тази функция я има и при други марки климатици. Какво по-точно имаш предвид под "дали работи на практика"?
<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*20/07/2005*:* 21:32:37</div id="right">
1. Обхват на предаване на датчика т.е. не можаха да ми обяснят на каква технология предава /предполагам не е bluetooth[:D]/
При инфрачервените каква дистанция ми се "гарантира"?
2. Ако по някаква причина дистанционното /датчика не предава
к'во прави климатика?Ако вече е настроен на тази функция /пък и да не е/
Здравейте!
Изправен съм пред следния проблем:
Сдобих се на старо със климатик "National" модел: CV G28A. До тук добре, обаче всичко по тоя климатик е на японски или друг подобен език. Дистанционното, лепнките по тялото - всичко. Единственото на латиница беше модела който съм изписал по-горе..
Моля Ви, ако някой има подходящото ръководство за експлоатация, нека го сподели. Виждам голям зор в разгадаването на тая машинка.
И още нещо, ако знаете сайт на тази фирма - кажете моля. Единственото което успях да намеря беше нещо на японски - напълно неразгадаемо за мен : http://www.eakon.jp/cost2/dorendeeko.html
В интерес на истината ми трябва упътване за дистанционното. То ми е проблема. Sad