Страница 24 от 156 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Ами първото, което можеш да направиш е да потърсиш тези, които са ти продали климатика.

Освен това, ако помня добре, по едно време National ги внасяха Булклима. Може да им звъннеш на тях за съдействие - (02) 965 00 65.

btw, ако не е тайна, за какви пари се сдоби с климатик втора ръка? Чак пък толкова ли е на далавера в сравнение с нов?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@akela

След като го искаш за утре, значи е за да те спаси от жегите....Значи харесай си някоя китайска "пущина" на външен вид и на добра цена - и си ти! Вътре всички са еднакви и вършат еднакво доба работа за ОХЛАЖДАНЕ.

Имаш ли идея каква мощност ти е необходима? Климатик с цена до 650 лв. е много общо понятие....

@freelander

1. Инфрачервените са с обхват 3-5 м. Технологията е същата като при дистанционните за телевизорите и т.н. Връзката е еднопосочна - дистанционното подава команди към климатика.

2. Ако датчика/дистанционното не предава, климатика остава да работи в режима в който е, или въобще не тръгва, ако е спрян.

@miro7601

Няма фирма NATIONAL. Това е само търговска марка. Тази търговска марка се предлага основно в Азия (Китай, Япония и т.н.) В европа продуктите са познати повече като търговска марка PANASONIC. Иначе и двете търговски марки се произвеждат от Matsushita Corporation (някой от хилядите клонове и/или фирми - напр.:Guangzhou Matsushita Air-Conditioner Co., Ltd.

В тази връзка мога само да предполагам, че дистанционното може и да е като на панасониците.....

4. Member
    Тук е от
    Jun 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@freelander

2. Ако датчика/дистанционното не предава, климатика остава да работи в режима в който е, или въобще не тръгва, ако е спрян.

<div align="right">Originally posted by TazmaniaK*-*21/07/2005*:* 13:13:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ясно де, ама ако климатика е в режим <<аз усещам>> какво става тогава?

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Сигурно аз не мога да те разбера правилно, но ако става въпрос за т.нар. ""I feel Function" то има разлика м/у режим и функция. До колкото ми е известно при "I Feel" дистанционното изпраща данни от сондата си към процесора на климатика. Процесорът сравнява данните от сондата на дистанционното със тези от сондата на вътрешното тяло и и със заданието и корегира автоматично разликата в температурата. По тази логика, ако е развалено дистанционното или датчика, то данни за темп. около дистанционното не се изпращат, и съответно процесора не прави никакви корекции.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

@freelander

Точно както ти го е обяснил TazmaniaK. Ето и линк.

7. Тук е от
    Jul 2005

Благодаря за бързите отговори

@Raid - климатика е на далавера. Взел съм го без пари. Мой приятел закри игралната си зала и този му остана излишен.

За съжалене е стар модел и съм в патово положение.

@TazmaniaK - благодаря за инфото. Досетих че има нещо такова с търговските марки, но не бях сигурен. Писах писмо на представителя на Panasonic във UK. Човека ми отговори, че такъв модел в неговата база данни няма. Тази информация ме остави потресен . Подозирам, че машината е внесена от източните страни. Всичко, ама всичко по нея е на накакъв маймунски език. Намерих подобни модели на Panasonic. Същото вътрешно тяло, но дистанционните са доста по-различни .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Ами не знам какво друго да те посъветвам......Освен да видиш колко струва превод от Японски на БГ и ако те устройва цената - направи му снимка и я дай за превод....

10. Тук е от
    Jul 2005

Здравейте, искам да се отоплявам с климатик през зимата, но единственото което ме спира е , че в хола където ще бъде той се пуши и тъй като няма да може да се проветрява често за да "не избяга пилето" може би ще се осмърдява на дим от цигарите. Питам за мнението на някой пушач с климатик дали става лисичарник или си има климатици дето могат да изкарват въздуха (проветряват).

11. Тук е от
    Apr 2005

Здравейте на всички
    от доста време не бях влизал във форума, но съм приятно изненадан от видяното , преди време се бях запътил към един от Всичкомаркетите във Варна за да се сдобия с тва "чудо" Климатика, но така и не се реших поради лошо стечение на финансовите обстоятелства за мен. Вчера отново тръгнах по магазините и същата работа, никой не казва едно нещо 2 пъти. А от прочетеното тук сега разбирам, че даже и за 1 път не съм сигурен, та би ли могъл някой да предложи свястна машинка за около 400-500 лв, ще я ползвам предимно за отопление зимата. Поне да чуя някой който е ползвал евентуалната му покупка.
    Благодаря предварително, и успех на всички!

п.с
    За 12ка става въпрос.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Понеже форумът е в тестов период - на знам дали ще го прочетеш това...
    Значи за 12ка - от разните постове дотук - Мидеа за към 560лв в момента (с поставянето - Техноклима май бяха) - топли сносно през зимата, но не е Панацея
    Лично от мен - ако намериш 2ра употреба, японски, от надеждна фирма - вземай го!

13. Тук е от
    Jan 2005

някои да каже нещо за този модел NEO ACS-HC09GWV+GAJKI
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09015346
    като го погледнеш от близо изглежда доста мърляво изпълнение, но като параметри изглежда доста добре е ако не са излъгали разбира се
    сега са на някаква промотация в маркета, така и не разбрах какви са тези GAJKI, но сигурно защото не съм достатъчно компетентен
    ако накой вече се е сдобил с това чудо на техниката нека се "оплаче публично"

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Това GAJKI сигур` ще рече ГАЙКИ :coolsmiley:
    Иначе лично аз имам особено лошо мнение за сепвизната поддръжка на Техномаркета/ККелектроникс...
    Все пак преди време си купих китайско-български Елит и още работи и то добре! С тази разлика, че Елит-а се беше Келон с променен етикет, а Нео-то не знам дори къде се прави...
    Тези година обаче се спрях на Мидеа /по отзиви на разни хора, включително и форумци - прочети темата назад/

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Ни съ издържа виече! В петък ще се взима...сaмо остана последния въпрос
    12Inverter /Fuji или Panasonic/ или 18конвенц. Panasonic. цените са горе долу
    еднакви ама искам и да топли /вярно в Пловдив не е толкова студено/...
    Проблемът е, че помещението е с преходни стаи /портал/ пък за тая цел всичките сметки дето ги правих до никъде* не доведоха...
    HELP!

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Ни съ издържа виече! В петък ще се взима...сaмо остана последния въпрос
    12Inverter /Fuji или Panasonic/ или 18конвенц. Panasonic. цените са горе долу
    еднакви ама искам и да топли /вярно в Пловдив не е толкова студено/...
    Проблемът е, че помещението е с преходни стаи /портал/ пък за тая цел всичките сметки дето ги правих до никъде* не доведоха...
    HELP!

Аз залагам на 18-ка конвнц.* От много глава не боли* Нали си има дистанционно, с което може да се намалява

18. Тук е от
    Jul 2005

Препоръчаите ми климатик които да го използвам само за охлаждане на 3 стаи.Може ли с 1 агрегат да сложа по едно тяло в стая .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 156 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе