Здравейте
Търсих повече инфо за климатиците и попаднах на тази така дълго обсъждана 'гореща' тема. Бих се радвала, ако някой ми даде съвет, защото вече съм доста объркана. От доста време проучвам нещата-първо бяхме се спрели на по-евтините варианти /Мидеа и т.н./, сега май се преориентираме към по-скъпи. Става въпрос за 2 помещения-едно над дръго /мезонет/, едното е дневен тракт с кухня, другото е спалня. И двете са ПО около 25-30 кв.м. Разбирам, че за предпочитане е инвенторен климатик, ще се ползва целогодишно. И двете помещения са с PVC дограма, прозорците са по около 12-15 кв.м. /доста са/, изложението е, според мен, южно. Ново строителство е, но няма изолация. Вътрешен апартамент е и е във Варна. Спряла съм се на следните модели:
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-GA25VA /inverter/ /Охлаждане 3.45(0.6-4.0) kW, мощност при отопл. 5,1kW/
PANASONIC CS/CU-E12DKE /inverter/ /отдавана мощност при отопл. дават 4.80(0.6-6.5) kW/ Какво значи този диапазон в скобите?
FUJI RS 12LA /Охлаждане 3.5(0.9-4.2) kW, Отопление 4.8(0.9-6.6) kW/
Hitachi RAS/RAC32 CNH2 /Mo6tnost ohlagdane 3,20 kW, Mo6tnost otoplenie 4,50 kW/
Според вас, стават ли, кои са по-добри и кое да избера? Уж никой от тях не е в Китай произведен. Възможно ли е наистина този Панасоник да е от Малайзия? Хитачи е от Екокомфорт /http://ecocomfort.hit.bg/, а останалите от Милен Ефендулов /www.efendulov.com/