Страница 34 от 156 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Здравейте
    Търсих повече инфо за климатиците и попаднах на тази така дълго обсъждана 'гореща' тема. Бих се радвала, ако някой ми даде съвет, защото вече съм доста объркана. От доста време проучвам нещата-първо бяхме се спрели на по-евтините варианти /Мидеа и т.н./, сега май се преориентираме към по-скъпи. Става въпрос за 2 помещения-едно над дръго /мезонет/, едното е дневен тракт с кухня, другото е спалня. И двете са ПО около 25-30 кв.м. Разбирам, че за предпочитане е инвенторен климатик, ще се ползва целогодишно. И двете помещения са с PVC дограма, прозорците са по около 12-15 кв.м. /доста са/, изложението е, според мен, южно. Ново строителство е, но няма изолация. Вътрешен апартамент е и е във Варна. Спряла съм се на следните модели:

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-GA25VA /inverter/ /Охлаждане 3.45(0.6-4.0) kW, мощност при отопл. 5,1kW/
    PANASONIC CS/CU-E12DKE /inverter/ /отдавана мощност при отопл. дават 4.80(0.6-6.5) kW/ Какво значи този диапазон в скобите?
    FUJI RS 12LA /Охлаждане 3.5(0.9-4.2) kW, Отопление 4.8(0.9-6.6) kW/
    Hitachi RAS/RAC32 CNH2 /Mo6tnost ohlagdane 3,20 kW, Mo6tnost otoplenie 4,50 kW/

Според вас, стават ли, кои са по-добри и кое да избера? Уж никой от тях не е в Китай произведен. Възможно ли е наистина този Панасоник да е от Малайзия? Хитачи е от Екокомфорт /http://ecocomfort.hit.bg/, а останалите от Милен Ефендулов /www.efendulov.com/

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Щом сте готови да плащате повече, може и да пробвате таванно-подовите модели сложени под прозорците - комфорта от тяхната работа е по-добър.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Брат ми си взе генерал фуджицу за инвертор , но нито на външното нито на вътрешното тяло пише , че е инвертор. По какво може да се познае инвертора и дали не са го излъгали има един номер отстрани А 0256РВ, някой знае ли нещо

Има едни цифри
    2.5 KW
    0.89 KW
    9.9 A
    2.81
    --------------------------
    3.4 KW
    1.01 KW
    11.2 A
    ---------------------------
    2.9 KW
    0.98 KW
    3.37
    ---------------------------
    R 22
    0.65 kg
    27 kg

5. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Mammy

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-GA25VA /inverter/ /Охлаждане 3.45(0.6-4.0) kW, мощност при отопл. 5,1kW/
    PANASONIC CS/CU-E12DKE /inverter/ /отдавана мощност при отопл. дават 4.80(0.6-6.5) kW/ Какво значи този диапазон в скобите?
    FUJI RS 12LA /Охлаждане 3.5(0.9-4.2) kW, Отопление 4.8(0.9-6.6) kW/
    Hitachi RAS/RAC32 CNH2 /Mo6tnost ohlagdane 3,20 kW, Mo6tnost otoplenie 4,50 kW/

Според вас, стават ли, кои са по-добри и кое да избера? Уж никой от тях не е в Китай произведен. Възможно ли е наистина този Панасоник да е от Малайзия? Хитачи е от Екокомфорт /http://ecocomfort.hit.bg/, а останалите от Милен Ефендулов /www.efendulov.com/
    * Имам Митсубиши и Панасоник , но от миналогодишните модели и мога да дам мнението си само за тях. Като гледам , в общи линии по-новите модели имат някоя друга екстра в повече (плазмен, катехинов филтър, I see sensor и др.)за да се каже , че е нов модел и да му се сложи висока цена, характерна за клас А климатици. Иначе са добри и аз лично не съм имал проблем, дори зимата при отопление.
    * От опита , който имам твърдо заставам зад Митсубиши. Това според мен е задължителния избор за спално помещение. Не съм срещал по-тих климатик от него. Панасоник в това отношение има доста да поработят.* При мен Митсубиши, който* е 12-ка е доста по-тих от Панасоник 9-ка.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    ...таванно-подовите модели сложени под прозорците....
    Това пък що за животно е?

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

На вид и функционалност е като класически радиатор, но в същност е климатик.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Tecno
    PANASONIC CS/CU-A9CKP- наистина доказани макар че са с* компресори на LG.

Или най добре си помисли направо за LG и по-тънко ще ти легне

Хора има ли някои наблюдения от работата на LG* и ако може да ги сподели. Азмога за моя пално дърво при темп -5. Взех го септември миналата година, мои приятел бе закупил LG предната година и е много доволен.* Докато при мен сдаде багажа когато паднаха температурите под 0та, тои си отопляваше цялата зима с него. Дали има някаква разлика в компресорите въпреки че на вид са едни и същи или не са го монтирали правилно. Въреки че при повторно замерване техниците казаха че всичко е в нормата.Модела е* LG 12ka LNa.....

10. Тук е от
    Feb 2004

Здравейте, Форумци!
    Четох внимателно целия Форум и видях, че всички са компетентни!
    Затов искам да Ви питам относно един климатик Оsaka CH-17 SL.
    Имате ли някакви свдения за него и изобщо - годен ли е?
    Благодря предварително!

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Dark_Avenger
    Здравейте, Форумци!
    Четох внимателно целия Форум и видях, че всички са компетентни!
    Затов искам да Ви питам относно един климатик Оsaka CH-17 SL.
    Имате ли някакви свдения за него и изобщо - годен ли е?
    Благодря предварително!
    От Осака Нео Елит има какво още да се иска за да направят климатик.
    И това е меко казано.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте,

Някой има ли отзиви за следните климатици
    HAIER AU142AFBJA / AC142ACBIA - 14 ка, инвертор, таванно-подов
    ОСАКА CH-19-DN - 19 ка, не инверторен, таванно-подов

Поздрави
    Алекси

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Алекси
    Кажи ми кой климатичар е слагал повече от 5 марки климатици че да има сигурни данни.Да не говорим за конкретен модел.Да не говорим че производсвото се мести в Китай и се сменят фреоните.Да не говорим за това.че климатика се монтира екипа си тръгва след час.Кажи ми как да бъдат осигурени данни за работата на климатика при различните режими(не говоря за лято,зима,а за пускови токове,налягания температурни разлики и т.н).
    Виж колегите в постовете досега дали са дали категорично положитено мнение за даден модел.Всички имаме по 10 наум и едно от тях е,че не бива да подвеждаме хората които ни питат.Особено когато парите се изкарват трудно това би било престъпление

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Просто ми е любопитно кой от двата е по-добрият ако ще се ползват за отопление. Определено се нуждаят от малки модификации - но това е друга тема. Цената е 1500 / 1100

16. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от rexxxxx
    След кратко чудене днес си купих Midea MSF1 12-HR от магазин ТехноМикс за 599 лв. с монтажа във вторник ще го монтират и ще напиша впечатления тук за да могат хората който искат да си купят климатик за не много пари да имат повече информация.
    хеи каде изчезна нали щеше да кажеш на събратята си по съдба каква е хавата, така де да знаеме ли дали да се "минем; и ние или да изчакаме

17. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от rexxxxx
    След кратко чудене днес си купих Midea MSF1 12-HR от магазин ТехноМикс за 599 лв. с монтажа във вторник ще го монтират и ще напиша впечатления тук за да могат хората който искат да си купят климатик за не много пари да имат повече информация.
    хеи каде изчезна нали щеше да кажеш на събратята си по съдба каква е хавата, така де да знаеме дали да се "минем; и ние или да изчакаме

18. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте, преди 2 месеца открих тоя форум и го прегледах от любопитсво, но сега имам нужда от мнения и съвет.
    Не си спомням някой да е споменавал климатици Kraft (пише произв. в Малайзия, инверторен, 12, с големи препоръки в магазина, от две години го продават, много добри, особено за отопление и т.н.) Цената му е 699 с монтажа. Моля, ако някой ползва подобен климатик или има наблюдение върху качествата му и работата му. Ще го ползваме изключително за отопление, малко над 30 куб.м е стаята. Освен Панасоник, какво друго бихте препоръчали.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 156 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе