Страница 32 от 156 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

@DIDOTO

Съгласен съм с тебе - няма COP 3.5, има 3.47 Пък ако човек иска, може да изтръшка 300% - 400% повече кинти за машина с 10% по-висок COP

@badr

Къде продават климатици на килограм, та и аз да си взема 50-100 килца, ако е на далавера?

Ако климатиците дето струват повече от собственото си тегло бяха толкова некачествени при обемите на продажби, които се правят (в световен мащаб, а не само на мижавия български пазар) то фирмите отдавна да бяха фалирали. А те, завалийките, вместо това вземат та разширяват капацитета на производство...

И с риск да се повторя, за тези които не са чели внимателно - производството на климатична техника в Китай е СУБСИДИРАН от държавата отрасъл. Климатиците за еизнос се продават под себестойност, като китайското правителство покрива разликата на китайските фирми производители. Това съвсем не означава, че машините са ултра мега безподобн боклуци - има и сносни неща. А който има бол пари да ги дава за маркова техника!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2005

Имам няколко въпроса, много ще се радвам ако някои ми отговори конкретно!
    - R 410 А има ли по добри топлопреносни характеристики от R 22 или е само по-екологичен?
    - колко би ми струвало пълнене на климатик 12-ка с R 410A и с R 22 (при последващо преместване на климатик)?
    - при преместване на климатик кое е по удачното да се напълни отново или само да се допълни (става въпрос за R22)
    и при допълване може ли да се отчете необходимото кмоличество фреон само по налягането?

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

R410 има сходни характеристики с R22.Лоша идея е замяната на р22 с р410.Р410 е трикомпонентен и дори при минимален пропуск не може да се дозареди заради нарушени процентни съотношения на останалия в сиситемата фреон.
    Kолко би ти струвало зависи от изпълнителя
    На третия въпрос отговора е не само че може а точно така се зарежда(дозарежда).Следи се именно налягането.Дали да се зареди или дозареди според мен ако изпуснеш цялото количество фреон заедно с него ще излезе и част от маслото.Но не толкова голяма част че да повлияе сериозно на работата на системата

5. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    Имам няколко въпроса, много ще се радвам ако някои ми отговори конкретно!
    - R 410 А има ли по добри топлопреносни характеристики от R 22 или е само по-екологичен?
    - колко би ми струвало пълнене на климатик 12-ка с R 410A и с R 22 (при последващо преместване на климатик)?
    - при преместване на климатик кое е по удачното да се напълни отново или само да се допълни (става въпрос за R22)
    и при допълване може ли да се отчете необходимото кмоличество фреон само по налягането?
    R 410 А е много по-добър от R22.
    Компресорите работят при различно налягане затова е невъзможно да подкараш нормално машина за 22 с 410.
    При размонтиране фреона се събира във външното тяло.
    Невъзможно е да стане по манометър исползва се електронна везна като сеизвади фреона и се зареди точно по доза.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от rumts
    Компресорите работят при различно налягане затова е невъзможно да подкараш нормално машина за 22 с 410.
    Невъзможно е да стане по манометър исползва се електронна везна като сеизвади фреона и се зареди точно по доза.
    Ако не можеш не казвай невъзможно е.Трябва да се зареди по манометър по простичката
    причина че веднъж тръбния път за монтажа може да ти е 1м друг път 4.5м.Като сложиш кантара и заредиш доза на кг. не отчиташ реалните условия на работа на машината.По този начин просто не бива

7. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Ако не можеш не казвай невъзможно е.Трябва да се зареди по манометър по простичката
    причина че веднъж тръбния път за монтажа може да ти е 1м друг път 4.5м.Като сложиш кантара и заредиш доза на кг. не отчиташ реалните условия на работа на машината.По този начин просто не бива
    Налягането в климатика зависи от външната и вътрешната темперетура вида на фреона и др.
    При тръбен път над 7м се добавя фреон по определена доза.
    Иначе и аз го претупвам по някга по манометър но това не е начин да си свършиш работата както трябва.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Не виждам причина при преместване на климатик, той да се зарежда отново.
    Дозареждане се прави когато дължината на тръбите надвишава дължината която завода производител дава без дозареждане.Най-често това са над 5-7 метра и на всеки метър се добавят по 25гр.
    Нека не се бъркат дължина на тръбите без дозареждане и максимална дължина при която климатика може да работи.

R-410 е двукомпонентен газ R32(50%) + R125 (50%)

Поради известно различие в хладилната част замяна на R-22 и R-410 няма как да стане.

Климатика без проблем може да се дозареди по манометър (лятно време).

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@Tecno
    То въпроса е малко неясен тъй както го е написал DIDOTO аз си мисля че става въпрос за два отделни климатика първия с Р410 и друг който си е с Р22.
    За подмяна на Р410 с Р22 може обаче процедурата ще струва колкото нов климатик
    При преместване на климатик с Р410 процедурата е по сложна отколкото с Р22 и там може да се наложи цялостно презареждане.Отделен е въпроса за целесъобразноста на преместване на климатик с Р410.Във всеки случай монтажа и демонтажа на климатик с Р410 следва да е поне с 20% по-скъп

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    @kris11,
    Благодаря за инфото. Ще чакам за телефона. Ако знаеш къде могат да се купят в София - още по-добре.
    АДРЕСА е София бул.Ал.Дондуков 57а тел. 9897191 факс 9803013 е-маил:liliahiv@sbline.net

И малко съм сбъркал имато на фирмата вярното е "Лилия Хив"

12. Тук е от
    Aug 2002

От няколко дни чета и препрочитам всичко тук написано и други мнения във форуми в нета относно
    климатиците.. В момента имам климатик Самсунг обикновен 12-ка.
    За охлаждане няма грешка, но през зимата е гола вода. Още при около +7С спира да духа топло. Решил съм да
    го сменявам с друг, който повече топли.
    Стаята 4.2 х 3.2 х 2.60 = 35 MTQ с 2 външни стени - източна и южна и 4 м/2 прозорци на южната, северна и
    западна са вътрешни, 2-ри етаж, дървена двойна дограма на 3 год. Имам познат, който от години е в бизнеса
    с климатици и съветът му беше за топлене да си взема 12-ка. Но след като прочетох за начините на изчисляване според мен 9-ка ще ми е достатъчен. По формулата от сайт за климат. се получава , че са ми необходими 5500BTU. Дори при 75W се
    получава 75 х 35 х 3.41 = 8950 BTU.

1. 12-ка или 9-ка ?

Повече от 450-550 лв не съм склонен да дам за климатик, защото ако не съм доволен топлината пак ще
    го използвам само през лятото. Спрял съм се на следните модели:

NEO ACS-HL09FA2 цена с ДДС: 379.00 лв.
    NEO ACS-HR09LED цена с ДДС: 379.00 лв.
    MIDEA MSS-09HR цена с ДДС: 399.00 лв.
    MIDEA MSG-09HR цена с ДДС: 339.00 лв.
    MIDEA MSF1-09HR цена с ДДС: 349.00 лв.
    Haier HSU-09H03/Z1 429,00лв С ДДС

в краен случай може и
    Haier- HSU09BR03/R2 499.00лв с ДДС
    PANASONIC CS/PW9CKE 549.00 лв. с ДДС , но не мисля ,че разликата ще е съществена.

А може би Osaka в този ценови диапазон, макар и острите критика във форума към тази марка?

Моля, само не пишете, че ако не е Дайкини, Фуджицу и т.н. всичко е боклук. Благодаря на всеки, който отговори.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Така е. От месец следя всичко по темата. Научих кного работи. (Кой климатик е добър и кой лош).От цялата работа излезе , че марковите инверторни климатици са THE BEST . ДОБРЕ ! Ами аз обиколих много магазини и питах много фирми за монтаж на климатична техника. Какво да избера ? Всеки си хвали стоката,и отрича тази дето не я предлага. Най ме искефи едно момче което ми каза така : Каквото и да вземеш е на късмет...- техника .Не се набутвай с много пари а си вземи нещо ефтино. Много е важно също кой и как ще ти го монтира. Имат ли стабилно сервизно обслужване със склад и части в него или поръчват и чакаш* докато пристигне от КИТАЙ с кервана от камили . Обикалям игледам по стените из града каде и как се монтира.* Нямате си на представа как работят някои хора ( имам в предвид монтират ) о не знам какво да ям , че да умра - ужас* Доверявайте се само на сериозните фирми - представители на някоя марка каквато и да тя. Чух ного лоши отзиви за NEO да това е вярно , но за турското испълнение.Сега на пазара има само Китайки така , че те работят не по-лошо от всички други. СОР 3.2 за 12-ка, какво искаш повече .До колкото знам се произвеждат в* заводите* AUX заедно с NIPPON. Вчера минах покрай един такъв НЕО и се заслушах. Адски тих. Направо не повярвах. Съседния бе SAMSUNG и си беше направо шумен. М/у другото чувал съм и PANASONIC да дрънчат много яко

14.  

15. Тук е от
    Jun 2005

Хора, искам да купувам инвертор и май съм се спрял на Панасоник. Знаете ли къде в София мога да разчитам на качествен монтаж. Ако го купя от Техномаркет примерно ок ли е хавата?

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Виж първо от къде ще го купуваш най вероятно в магазина ще имат изискване да ти го монтира точно определена фирма

17. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от rumts
    Благодаря за отговорите но това дето точно ме интересува е :
    имам еди 12 Samsung и искам да го изместя защото ми е много шумен за спалнята, ако маистора измери налягането при неработещ климатик и разкачи телата като по голямата част си остава във вътрешно тяло след като ги закачи отнов спред мен трябва да допълни до същото налягане като компенсира изтеклия фреон от вътрешното тяло, е разбира се двете измервания трябва да са при сравнително равни температури (в случая става въпрос за R22)

а другото което ме интересува е за разликата в COP на двата типа фреони, а също така и много по скъпо ли струва преместване на климатик с R410A от такъв с R22 идеята ми е че ще си купувам още един но може би слде 2-3 години ще ми се наложи да го премествам и него (все пак като тръгна да продам гарсониера не ми се ще да оставям климатик за 1000лв без никои да оцени жеста )

и само едно въпросче с повишена трудност - кой да бъде?????? (търся нещо икономично, тихо и качествено на прилична цена (за около 19 м2) трябва ми предимно за отопление не ми казвайте че ми трбва инвертор за щото в въдушната междна над мен е 400м2 и пи -20 горе беше +4 абе щом Самсуняка ме топли какво да обяснявам) та за сега съм се спрял на:
    http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09010835
    * * * * * * * *MIDEA MSF1-09HR *- като евтин вариант

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09005029
    PANASONIC CS/CU-A9CKP като най-привлекателен R22 dosta dobri pokazateli izpitana marka model 2003

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=01001796
    PANASONIC CS/CU-W9DKE - абе кажете какво му е по-доброто на този от предния

http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00001184
    HITACHI RAS/RAC-25YH4 - *и този дето не мога да резбера менте ли е или е истински има космически параметри но познат не е доволен

помагаите

18. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Абе човек нали ти казах, че няма нужда да се дозарежда климатика при преместването му.Ти явно не четеш какво ти се пише.
    Ами майстора ако е майстор де, като дойде да ти го премества нали ще ти събере фреона във външното тяло и така няма да има загуба на газ.
    Другото нещо е, как ще се определи количеството фреон по налягане при спрян климатик?
    Мога да ти кажа че и да имаш 50%пропуск в системата налягането(при изключен климатик) ще е както при пълен.
    По налягане можеш да определиш дали климатика работи в нормален режим,но не и да се казва с голяма точност какво е количество на фреона.При дозареждане по налягане може да има известна грешка в количеството на вкараната газ в порядъка на около 50-150 гр.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 156 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе