Страница 51 от 156 ПърваПърва ... 41495051525361101 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

днес се замислих за темата, а именно какви климатици обсъждаме? Аз си мисля, че обсъждаме т.н. битови климатици,

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от SisLog
    @badr
    Kажи прав ли съм за това:

9000btu e МАКСИМАЛНАТА отдаваната мощност за 1h. ===> 9000BTU/h
    Как да ти кажа би трябвало да е номинална

4. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

...ще сменям клавиатурата... Та, мисля си, че повечето хора ги интересуват предимно битовите климатици.
    Може и да се повторя от някой *от първите си постове по темата, но и аз се интересувам от това, има ли сравнително евтин климатик предназначен за отопление! Ако някой има това удоволствие, нека сподели!
    Знам, че ERATO рекламираха midea, може и да има защо, но новите модели на "тези" марки климатици с какви компресори работят?

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Имам едно делово предложение - една седмица никой да не говори за СОР.
    Едва ли този параметър е най-важното нещо по което се избира един климатик. Та нали той регламентира икономичността на машината! А като знам колко си падаме по икономиите... Нали като забравиш няколко пъти лампата в тоалетната да свети, а вратата на хладилника леееко открехната и грижливо подбирания СОР отива на баня...
    Я кажете какво мислите за идеята да можете да си пускате и спирате климатика с един SMS от GSMa? Бихте ли позвали тази възможност ако я имате?
    Навремето De'Longhi предлагаха такава екстра. Едно устройство наречено Advanced Communication Gateway. Освен да го спираш и пускаш, можеш да му задаваш и в какъв режим да работи, колко градуса и т.н. А и климатика отговаря какъв е статуса в момента и при възникване на някаква авария праща код на аварията на зададен телефонен номер на сервизната група. Например в сървърното помещение на АЕЦ козлодуй има 2 такива De'Longhita, щото там рядко се вясва човек, а спре ли климатика, почват да прегряват сърварите и става мармалад......
    Единствения проблем на това устройство е, че втрува колкото 2 китйски климатика....

6. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Определено гореща тема и то за климатична техника.Четох по голямата част от темата ама седмицата е кратка. Време моеже би за един лаишки въпрос. Не си спомням някой да е задавал бодобна глупост ама да попитам. Климатика вече ми е ясно -инверторен тип. Марката? Направо ме объркахте. Бих дал до 700-800лв.Га основният ми въпрос е : Апартаментченто ми е двустайно с микро баня и кухня. Общо би трябвало да е около 60 кв. Височината до тавана е 3,10М. Това си е доста нестандартно. Един познат каза че в такъв случей никакъв климатик не би ми помогнал с цел отопление , защото е много високо. Дали това е така?И най-лаишкото следва: Възмоно ли е с един климатик да отоплавам стаите успешно? Или трябва да е със сплит система? Да лаишко но факт. Пояснете моля. Но и марката ме хвърля в траур и обърканост. И още нещо. Има ли някакво ограничение в дължините на тръбите? Малко ми енедобно разположението ако използвам сплит система. Благодаря предварително за отзивчивоста ви.

7. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Навремето De'Longhi предлагаха такава екстра.* Едно устройство наречено Advanced Communication Gateway.* Освен да го спираш и пускаш, можеш да му задаваш и в какъв режим да работи, колко градуса и т.н.* А и климатика отговаря какъв е статуса в момента и при възникване на някаква авария праща код на аварията на зададен телефонен номер на сервизната група.* Например в сървърното помещение на АЕЦ козлодуй има 2 такива De'Longhita, щото там рядко се вясва човек, а спре ли климатика, почват да прегряват сърварите и става мармалад......
    Единствения проблем на това устройство е, че втрува колкото 2 китйски климатика....
    Сега не е проблем да управляваш китайски климатици с едно просто устройство за телеуправление. Дори има българско производство на такъв контролер и струва под 100лв. Този на Siemens струва в пъти по-скъпо. Това е що се отнася за управление през GSM. Има Бг вариант за управление през стационарен телефон пак за около 100лв.
    Иначе хората работят изключително сериозно върху автоматизацията. Засега са се обособили основно 2 промишлени стандарта Instabus* и LonTalk.* Идеята е всчко що работи с електричество да се върже в мрежа и да се управлява централно от един компютър или през интернет. Дори големите производители на битова техника (Самсунг )почват да вграждат контролери , с което ги правят готови за такива мрежи.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Сега не е проблем да управляваш китайски климатици с едно просто устройство за телеуправление. Дори има българско производство на такъв контролер и струва под 100лв. Този на Siemens струва в пъти по-скъпо. Това е що се отнася за управление през GSM. Има Бг вариант за управление през стационарен телефон пак за около 100лв.
    Иначе хората работят изключително сериозно върху автоматизацията. Засега са се обособили основно 2 промишлени стандарта Instabus* и LonTalk.* Идеята е всчко що работи с електричество да се върже в мрежа и да се управлява централно от един компютър или през интернет. Дори големите производители на битова техника (Самсунг )почват да вграждат контролери , с което ги правят готови за такива мрежи.
    Това за коетоговориш е он-оф управление чрез свободен контак или реле. Онова на Де'лонгхи си е класически GSM модем + декодер на SMS към RS 485 протокол

10. Member
    Тук е от
    Jan 2001

Ама по моя лаичен проблем ни дума!
    Цитат Първоначално публикувано от Panzer
    Определено гореща тема и то за климатична техника.Четох по голямата част от темата ама седмицата е кратка. Време моеже би за един лаишки въпрос. Не си спомням някой да е задавал бодобна глупост ама да попитам. Климатика вече ми е ясно -инверторен тип. Марката? Направо ме объркахте. Бих дал до 700-800лв.Га основният ми въпрос е : Апартаментченто ми е двустайно с микро баня и кухня. Общо би трябвало да е около 60 кв. Височината до тавана е 3,10М. Това си е доста нестандартно. Един познат каза че в такъв случей никакъв климатик не би ми помогнал с цел отопление , защото е много високо. Дали това е така?И най-лаишкото следва: Възмоно ли е с един климатик да отоплавам стаите успешно? Или трябва да е със сплит система? Да лаишко но факт. Пояснете моля. Но и марката ме хвърля в траур и обърканост. И още нещо. Има ли някакво ограничение в дължините на тръбите? Малко ми енедобно разположението ако използвам сплит система. Благодаря предварително за отзивчивоста ви.

11. Тук е от
    Nov 2004

Това за коетоговориш е он-оф управление чрез свободен контак или реле.* Онова на Де'лонгхи си е класически GSM модем + декодер на SMS към RS 485 протокол
    * Така е , но за 80лв. толкова . За управление на китайски климатик става

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@Panzer

1. Възмоно ли е с един климатик да отоплавам стаите успешно? - не, не е възможно, освен ако не е двоен (мулти) сплит
    2. Трябва ли да е сплит система - да, желателно е.* Прозоръчните клими са много шумни и по-малко ефективни;
    3. Има ли някакво ограничение в дължините на тръбите?* - 15 м
    4.* Но и марката ме хвърля в траур и обърканост.* - с всички е така*

@canto

това, за което ти говориш е за стационарен телефон с декодер на тоналностите на клавишите - климатика се закача към устройството, което се закача към телефона.

А това, за което аз говоря си има собствена SIM карта и не е свързано към стационарен телефон.

13. Тук е от
    Nov 2004

@canto

това, за което ти говориш е за стационарен телефон с декодер на тоналностите на клавишите - климатика се закача към устройството, което се закача към телефона.

А това, за което аз говоря си има собствена SIM карта и не е свързано към стационарен телефон.
    * Прав си, това от 80лв* е за стационарен телефон.* GSM управлението беше на Siemens и си беше цифра.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от SisLog
    Ти какво предлагаш китаец ли да си взема?
    Не , вземи си това което като го погледнеш и ще те радва.Ако ти е по джоба добре, ако има и ависок СОР още по-добре.Успех.И аз не искам повече да говорим за СОР.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    ....И аз не искам повече да говорим за СОР.
    Защо всички се притесняват да говорят за COP?*

Ето тук във файлчето има лабораторни данни за някакъв стар модел Mitsubishi (намерих ги в някакъв руски саит). Та щом старото Mitsubishi няма проблем да докара COP 3-4, какво ли правят новите им модели?

[attachment deleted by admin]

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Алекси,
    Има смисъл да се говори за параметър, за който има ясна и общоприета дефиниция и методика за измерването му. Другото е алабалистика и жонглиране с цифрите. Има ли такива?

18. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Алекси,
    Има смисъл да се говори за параметър, за който има ясна и общоприета дефиниция и методика за измерването му. Другото е алабалистика и жонглиране с цифрите. Има ли такива?
    Има: www.eurovent-certification.com

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе