днес се замислих за темата, а именно какви климатици обсъждаме? Аз си мисля, че обсъждаме т.н. битови климатици,
днес се замислих за темата, а именно какви климатици обсъждаме? Аз си мисля, че обсъждаме т.н. битови климатици,
Как да ти кажа би трябвало да е номиналнаПървоначално публикувано от SisLog
...ще сменям клавиатурата... Та, мисля си, че повечето хора ги интересуват предимно битовите климатици.
Може и да се повторя от някой *от първите си постове по темата, но и аз се интересувам от това, има ли сравнително евтин климатик предназначен за отопление! Ако някой има това удоволствие, нека сподели!
Знам, че ERATO рекламираха midea, може и да има защо, но новите модели на "тези" марки климатици с какви компресори работят?
Навремето De'Longhi предлагаха такава екстра. Едно устройство наречено Advanced Communication Gateway. Освен да го спираш и пускаш, можеш да му задаваш и в какъв режим да работи, колко градуса и т.н. А и климатика отговаря какъв е статуса в момента и при възникване на някаква авария праща код на аварията на зададен телефонен номер на сервизната група. Например в сървърното помещение на АЕЦ козлодуй има 2 такива De'Longhita, щото там рядко се вясва човек, а спре ли климатика, почват да прегряват сърварите и става мармалад......Първоначално публикувано от Lupus
Единствения проблем на това устройство е, че втрува колкото 2 китйски климатика....
Определено гореща тема и то за климатична техника.Четох по голямата част от темата ама седмицата е кратка. Време моеже би за един лаишки въпрос. Не си спомням някой да е задавал бодобна глупост ама да попитам. Климатика вече ми е ясно -инверторен тип. Марката? Направо ме объркахте. Бих дал до 700-800лв.Га основният ми въпрос е : Апартаментченто ми е двустайно с микро баня и кухня. Общо би трябвало да е около 60 кв. Височината до тавана е 3,10М. Това си е доста нестандартно. Един познат каза че в такъв случей никакъв климатик не би ми помогнал с цел отопление , защото е много високо. Дали това е така?И най-лаишкото следва: Възмоно ли е с един климатик да отоплавам стаите успешно? Или трябва да е със сплит система? Да лаишко но факт. Пояснете моля. Но и марката ме хвърля в траур и обърканост. И още нещо. Има ли някакво ограничение в дължините на тръбите? Малко ми енедобно разположението ако използвам сплит система. Благодаря предварително за отзивчивоста ви.
Сега не е проблем да управляваш китайски климатици с едно просто устройство за телеуправление. Дори има българско производство на такъв контролер и струва под 100лв. Този на Siemens струва в пъти по-скъпо. Това е що се отнася за управление през GSM. Има Бг вариант за управление през стационарен телефон пак за около 100лв.Първоначално публикувано от TazmaniaK
Иначе хората работят изключително сериозно върху автоматизацията. Засега са се обособили основно 2 промишлени стандарта Instabus* и LonTalk.* Идеята е всчко що работи с електричество да се върже в мрежа и да се управлява централно от един компютър или през интернет. Дори големите производители на битова техника (Самсунг )почват да вграждат контролери , с което ги правят готови за такива мрежи.
Това за коетоговориш е он-оф управление чрез свободен контак или реле. Онова на Де'лонгхи си е класически GSM модем + декодер на SMS към RS 485 протоколПървоначално публикувано от canto
Ама по моя лаичен проблем ни дума!Първоначално публикувано от Panzer
* Така е , но за 80лв. толкова . За управление на китайски климатик ставаПървоначално публикувано от TazmaniaK
@Panzer
1. Възмоно ли е с един климатик да отоплавам стаите успешно? - не, не е възможно, освен ако не е двоен (мулти) сплит
2. Трябва ли да е сплит система - да, желателно е.* Прозоръчните клими са много шумни и по-малко ефективни;
3. Има ли някакво ограничение в дължините на тръбите?* - 15 м
4.* Но и марката ме хвърля в траур и обърканост.* - с всички е така*
@canto
това, за което ти говориш е за стационарен телефон с декодер на тоналностите на клавишите - климатика се закача към устройството, което се закача към телефона.
А това, за което аз говоря си има собствена SIM карта и не е свързано към стационарен телефон.
* Прав си, това от 80лв* е за стационарен телефон.* GSM управлението беше на Siemens и си беше цифра.Първоначално публикувано от TazmaniaK
Не , вземи си това което като го погледнеш и ще те радва.Ако ти е по джоба добре, ако има и ависок СОР още по-добре.Успех.И аз не искам повече да говорим за СОР.Първоначално публикувано от SisLog
Защо всички се притесняват да говорят за COP?*Първоначално публикувано от Pancho
Ето тук във файлчето има лабораторни данни за някакъв стар модел Mitsubishi (намерих ги в някакъв руски саит). Та щом старото Mitsubishi няма проблем да докара COP 3-4, какво ли правят новите им модели?
[attachment deleted by admin]
Алекси,
Има смисъл да се говори за параметър, за който има ясна и общоприета дефиниция и методика за измерването му. Другото е алабалистика и жонглиране с цифрите. Има ли такива?
Има: www.eurovent-certification.comПървоначално публикувано от Lupus