Страница 40 от 156 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Zdravejte na vsi4ki vyv foruma, ot mesec ve4e 4eta temata za klimaticite , kakto v tozi taka i v drugi forumi, i sym si haresal edin invertor na Haier, haresa mi kato harakteristiki, a kolkoto do nadejnost nqkyde gi hvalqt nqkyde ne, no vse pak tova e tehnika i si e na kysmet. Vyprosa mi e dali nqkoj drug ima takyv klimatik i kakvi vpe4atleniq ima za nego kato otoplenie, i kato rabota, 6um i t.n.
    Govorim si za Haier HSU-12hm03 , blagodarq predvaritelno

2.  

3. ike
    ike е офлайн

Тук е от
    Jul 2004

Попитах веднъж ама ...
    имаше пренасяне на форума и се загуби.
    Ако може пак да ми отговорите, ще ви бъда много благодарен.
    1. На климатиците пише консумирана мощност 1КW, пренасяна примерно 4КW
    въпроса ми е при какви условия го мерят това дали при външна и вътрешна 20*С
    или при да кажем -25*С вънка +35*С вътрешна режим на охлаждане?
    При каква температура пренасяната мощност става по малка от консумираната,
    въпроса ми е за евтин климатик.
    2. Има хладилници без компресор, чувал съм да ги наричат изпарителни или
    абсорбационни. Какъф им е принципа на работа и какви са им недостатаците(обзалагам се че са много ... ама не ги знам)?
    В къщи имам 2 такива от 60 те години до сега работят и са абсолутно безшумни *

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от ike
    Попитах веднъж ама ...
    имаше пренасяне на форума и се загуби.
    Ако може пак да ми отговорите, ще ви бъда много благодарен.
    1. На климатиците пише консумирана мощност 1КW, пренасяна примерно 4КW
    въпроса ми е при какви условия го мерят това дали при външна и вътрешна 20*С
    или при да кажем -25*С вънка +35*С вътрешна режим на охлаждане?
    При каква температура пренасяната мощност става по малка от консумираната,
    въпроса ми е за евтин климатик.
    2. Има хладилници без компресор, чувал съм да ги наричат изпарителни или
    абсорбационни. Какъф им е принципа на работа и какви са им недостатаците(обзалагам се че са много ... ама не ги знам)?
    В къщи имам 2 такива от 60 те години до сега работят и са абсолутно безшумни *
    Цитат Първоначално публикувано от canto
    Охлаждане – вътрешна температъра: 27°C DB,
    19°C WB, външна температура: 35°C DB
    отопление - вътрешна температура: 20°C DB,
    външна температура: 7°C DB, 6°C WB
    Наистина имаше тема за абсорбционните хладилници/климатици и бях описал подробно принципа малко по-назад в темата.....Сега само ще добавя, че основния им недостатък е COP не повече от 1,2 - 1,5.

5. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Ясно ми е какво ще кажат продавачите в Техномаркет, но незнаех, че може да имат японски компресор, при положение че се правят в малайзия. Малко смешно звучи. За да са по-малко надеждни, с по-ниска ефективност, качество....от китайските, на какво се дължи това??? невярвам да е на компресора.
    Аз просто ги разглеждах в магазина, не съм говорил с продавачите, тъй като съм малко скиптично настроен към продавач-консултантите в магазини започващи с ТЕХНО.............. и подобни (извинявам се ако съм обидил някого), но в повечето пъти не ти обясняват нищо ами гледат да ти пробутат най скъпото (последният път когато ходих в такъв магазин, имах чувството че аз повече разбирах от тях, а аз знам че нищо незнам - това пък прозвуча направо като философска сентенция ), но наистина като ги разглеждах, на компресора на малайзийския Панасоник си пишеше Made in Japan (ако не вярваш, отиди и виж, пише го отстрани на компресора), но пък и в твоето твърдение има логика , абе то в днешно време да се чудиш какво да купуваш, като знаеш че 80% е МЕНТЕ

6. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    ............... абе то в днешно време да се чудиш какво да купуваш, като знаеш че 80% е МЕНТЕ
    Само машинките на 110 волта(внос от Япония втора ръка-да не ме разберат грешно ) са истински. :Super:

7. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    видях че ги предлагат някаде но не мога да намеря никакви по точни данни за тях , а също така и от каде може да се купи???
    Какви дани точно и за кой модел на midea те интересуват ?

8.  

9. Тук е от
    Aug 2005

Съжалявам че се повтарям, ама дали все пак някой може да ми каже някакви впечатления за Haier и по-специално за HSU-12HM03. Благодаря предварително.

10. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от AISMAN
    ЗА ХАЕР 12 RD03 ОБИКНОВЕН МОДЕЛ ОТ ДОЛНИЯ ЦЕНОВИ КЛАС КОМПРЕСОР "РИЧИ" ТАЙВАН РАБОТИ ДОБРЕ ДО ОКОЛО -7-10, НО

РАБОТИ СТРАШНО ШУМНО. ВЪНШНОТО ТЯЛО БУЧИ СТРАШНО, ОСОБЕНО АКО Е НА БЛИЗО ,ЧЕСТО ИМА ПРОБЛЕМ С КОМШИИТЕ

ИНАЧЕ ТОПЛИ, вносител "МАГНУМ" РЕЖИМ ХИГИЕНА чистете редовно филтрите понякога светва и лампа, но не винаги. Инверторните не са лоши, но зависи от монтажа и експлоатацията колко ще изкарат ,

също много шумни ,НО ТОПЛЯТ РЯДКО ДЕФЕКТИРАТ

Ето ти отговор за Хаера.Прочети постовте на Айсман, той има опит в монтажа на много и различни марки климатици и определено можеш да се довериш на мнението му.Успех.

11. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Само машинките на 110 волта(внос от Япония втора ръка-да не ме разберат грешно* ) са истински. :Super:
    Е точно останалите 20% са японките.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Стига с тия "японки" втора ръка. Изглеждат просто като реликва, няма по-нов от 10г. или ако има не се предлага
    на клиентите а се прибира за свои хора. Ако се развали със сигурност оставаш без климатик за дъъъълго време. нямаш упътване, МОЖЕ и да ти дадат дистанционно което СТАВА но не със всичики функции....
    Прави се огромен компромис, като само цената може да те привлече 300-400 с монтажа!!!! какво говори това, че цената на климатика е 150-200лв..... е такъв климатик как/колко ли ще работи?

13. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Стига с тия "японки" втора ръка. Изглеждат просто като реликва, няма по-нов от 10г. или ако има не се предлага
    на клиентите а се прибира за свои хора. Ако се развали със сигурност оставаш без климатик за дъъъълго време. нямаш упътване, МОЖЕ и да ти дадат дистанционно което СТАВА но не със всичики функции....
    Прави се огромен компромис, като само цената може да те привлече 300-400 с монтажа!!!! какво говори това, че цената на климатика е 150-200лв..... е такъв климатик как/колко ли ще работи?
    Напълно подкрепям горното мнение! Дали и на тях им дават 3 години гаранция? И какво правим след като изтече гаранцията? - изхвърляме го защото ремонта е по-скъп от нов. Ами то в такъв случай е по-добре нов жълт топ модел - поне по-дълго може да изкара. И не на последно място климатика е част от интериора на помещението. За мен поне има значение как изглежда - дали като сандък закачен на стената с пожълтели/посивели пластмаси или има приятен дизайн с разни мигащи святкащи джуджавки А по отношение на външното тяло, също има значение дали ръждата трупана през последните 10 години е шкурната, грундирана и после пръсната със спрей или си е фабричната електрокатафоретична боя.....

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Само машинките на 110 волта(внос от Япония втора ръка-да не ме разберат грешно* са истински.
    ДА МА ИЗВИНЯАТ японците ама тия 110V дето ги ползват са си пълна тъпотия.
    Всеки учебник по електротехника от гимназията ще ме подкрепи.
    И въобще тая втора употреба също е ...

16. Тук е от
    Jun 2005

Нямало казваш упътвания, ще ти закрепя едно фрагментче от упътване на един климатик модел 98-ма и произведен 2000 година.Пристигнал в БГ 2004 и монтиран на един клиент.Нямаше яснота по въпроса за дистанционното и само след два мейла с Тошиба се получи това което е на прикрепения файл.В първия мейл Тошибци се заинтригуваха откъде го имаме модела понеже не е продаван никъде извън Япония.След надлежен отговор от наша страна хората ни пратиха информацията, която ни интересуваше и благодариха за интереса.
    Така сме работили и Дайкин,Шарп и Мицубиши.Никой не ни е отказал информация, напротив били сме насърчавани за още въпроси и е било изказвано съжаление че последните им модели са недостъпни за голяма част от хората в България.

П.П.Хайде да не плюем втората употреба защото масово караме такива таратайки и всеки един от нас е влизал в магазини за дрехи втора употреба.И мобилни телефони втора ръка сме ползвали и т.н.
    Колкото и да е жалко в България живеем втора употреба

А на капацитета по ел техника ще задам един въпрос - Защо в Япония напрежението в мрежата е 110 волта?И поради какви причини в БГ е избрано за мрежово напрежение 220 волта?
    Ей така да ме дари с познание мене непросветения. :knuppel2:

Даааа файла се оказа прекалено голям и сега ще го хостна някъде.
    Тук съм го хостналhttp://astronavt.hit.bg/Toshiba%20co...y%20remote.pdf

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

А на капацитета по ел техника ще задам един въпрос - Защо в Япония напрежението в мрежата е 110 волта?И поради какви причини в БГ е избрано за мрежово напрежение 220 волта?
    Ей така да ме дари с познание мене непросветения.
    И понеже си тръгнал да питаш питай още защо аджеба преносната ни мрежа работи на 110кв(киловолта) и ако още се питаш погледни пак оная лекция по ел.техника за която бе така добър да ми благодариш.
    И накрая за да разбереш как си се оплел в заблудите си ще добавя следното.
    Когато казах че по напрежение не се познава производител имах предвид например САЩ.
    И не бързай да скачаш YORK владее над 50% от пазара в света за промишлени климатици а промишленните климатици са изпълнени с многократно по-високи изисквания и са много по-високотехнологични машини.
    И понеже ти така мило си питаш питай още защо в Германия,Франция,Италия,Англия,Испания и всички други от ЕС са избрали 220v.

18. Тук е от
    Aug 2005

Абе някой да е чувал за климатици TADIRAN, не че ще си купувам, ама на сградата, която е срещу нашия офис се мъдрят няколко такива, а на друго място не съм ги виждал (питам просто от любопитство)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 156 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе