Страница 50 от 156 ПърваПърва ... 40484950515260100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

[quote=echo ]
    @jery
    Това, че си доволен от Техномаркет е хубаво - все пак това трябва да е целта на магазина!

Сервиза на КиК не обслужва само Техномаркет и аз не говрех за тях.
    Сервиза обслужва всички оторизирани фирми които продават климатиците внасяни от КиК -аз именно тези фирми имах предвид.

А що се отнася до компетентноста на консултантите - съгласен съм че не са много в час.

2.  

3. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

Като видя това "COP 5" и си представям касетофонче от битака, на което пише 200w, айде стига вече. Те хората "изтискват" технологиите си* и голяма част от рекламата си, за да впишат в каталозите си COP 4, който сигурно ако се прояви е при някъкви перфектни условия, в които определено май няма да съм си в къщи, а примерно на ски... или на биричка...*

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@jery
    Малко се обърквам с това докъде свършва цитата ти...

Не знам какво значи "Сервиза на КиК" - на мен ми даваха лист със сервизи - е, не съм доволен точно от някои от тях... по обосновка оттам - причината за недоволството ми била в КиК... това определено не ми се проверява - след като си гласувал някому доверие да ти е сервиз - трябва да си проверил и явно причината за недоволството ми е в КиК...

Иначе Panasonic е добра фирма и определно си заслужава в много от случаите - пък и шанса да си за сервиз с техен уред е все още малък - просто в български условия нещо
    Напомня ми за сервиза на Тойота /да ме прощават/

А за Техномаркета - за мен лично тази верига, както и КиК и Омакс са едно и също!

и ако оставим темата за сервизирането - знам един климатик Panasonic-18ка - вече на 6-7 години, зверски експлоатиран и още работещ - без нужда от сервиз :Super:

5. Тук е от
    Aug 2005

Е..ти скапаната работа, то направо да се чудиш кво да си купуваш в днешно време

6. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Поздравления, много си прав.* А как се получава - използват се не законите на физиката, а тези на стъкмистиката* :coolsmiley:
    Явно е , че СОР спора продължава, макар че в случая едната страна не спори с аргументи и факти, а се държи като шоп пред жираф (Таз , нищо лично *).

Таз, като най-отявлен опонент , би ли обяснил , какво точно отричаш *и *кое е стъкмистика?

Един път казваш, че законите на физиката не позволяват СОР по висок от 3.6, в друг пост казваш , че при определени условия СОР може да достигне 8 (например, когато трябва да се преодоляват по-малки температурни разлики) На кое да вярваме?

Никой не е твърдял, че въпросните климатици поддържат същите стойности на СОР *при минусови температури. Те хората са написали при какви температури се измерват.

И нека да не опростяваме нещата. Както писах в един от предишните си постове по тази тема, в Япония са си променили законодателството. Имат нов закон за енергоспестяване и всеки климатик трябва да отговаря на някакъв стандарт и да покрива определени норми за да се пусне на пазара. Значи, щом има закон, има заложени параметри в него, има и система по която да се измерват тези параметри. Имат си и институция, която сертифицира и контролира .

Според мен , когато Японеца иска да пусне климатик на пазара , трябва да го сертифицира , да го даде за тестове в специализирани лаборатирии, да му издадат съответния сертификат.

Та това е в общи линии според мен. Няма нужда повече от словесни еквилибристики. *

Хората са си написали СОР = Х.хх при еди какви температурни условия и дължина на тръбния път. Предполагам са изкарали разни сертификати JIS, ISO и т.н. Който не вярва , нека докаже , че лъжат ....

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Тук http://www.energyrating.gov.au/acstar.html, може да се прочете добра дефиниция на COP/ERR
    А на последния линк там - определени минимуми на тези показатели за въпросната страна
    А това http://www.energystar.gov/ia/partner.../ashp_elig.pdf е изискване за EnergyStar и честно казано, дори `долнопробните` Мидеи се доближават до посочените стойности...

Ясно е, че се замерват при определени условия, дори срещнах примерна таблица в ТОЗИ форум!

Обаче @canto, въпросът е тези COP от 5 или дори 4 как се мерят - да не се окаже, че мерят входящия ток при едно натоварване на копресора, а изходящата енергия - при друго - т.е. в различни моменти от време

Щото по спомени, R22 както казва и Таз, ми се върти че има коефициент на топлопреносимост /или както се казва там - не съм инж./ около 3,8 /дано не греша/ което отговаря на max COP 3,8
    Ако добавим и работата извършена от тока и отдадена като енергия в стаята, пак можем да доближим 4, ама 5 ми е много

Та въпроса е - как става 5, ако спазваме въпросната дефиниция? Какъв е тоя агент, какъв е тоя компресор, какви са условията на измерванията, щото дори при затопляне при 0 вътре и 27 навън не мога да си представя, освен ако не калкулират и например естествения поток отвън-навътре?

Аз още търся някъде в мрежата - помогнете ако знаете!
    ...и ако може - не на японски - слаб ми е

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Явно е , че СОР спора продължава, макар че в случая едната страна не спори с аргументи и факти, а се държи като шоп пред жираф (Таз , нищо лично *).

Таз, като най-отявлен опонент , би ли обяснил , какво точно отричаш *и *кое е стъкмистика?

Един път казваш, че законите на физиката не позволяват СОР по висок от 3.6, в друг пост казваш , че при определени условия СОР може да достигне 8 (например, когато трябва да се преодоляват по-малки температурни разлики) На кое да вярваме?

Никой не е твърдял, че въпросните климатици поддържат същите стойности на СОР *при минусови температури. Те хората са написали при какви температури се измерват.

И нека да не опростяваме нещата. Както писах в един от предишните си постове по тази тема, в Япония са си променили законодателството. Имат нов закон за енергоспестяване и всеки климатик трябва да отговаря на някакъв стандарт и да покрива определени норми за да се пусне на пазара. Значи, щом има закон, има заложени параметри в него, има и система по която да се измерват тези параметри. Имат си и институция, която сертифицира и контролира .

Според мен , когато Японеца иска да пусне климатик на пазара , трябва да го сертифицира , да го даде за тестове в специализирани лаборатирии, да му издадат съответния сертификат.

Та това е в общи линии според мен. Няма нужда повече от словесни еквилибристики. *

Хората са си написали СОР = Х.хх при еди какви температурни условия и дължина на тръбния път. Предполагам са изкарали разни сертификати JIS, ISO и т.н. Който не вярва , нека докаже , че лъжат ....
    Понеже доста на дълго и на широко писах и обяснявах за COP, за температури, налягания, *специфицни топлинни капацитети и куп други неща, ще си позволя да отговоря на горния пост с един виц:

Отишъл чукчи на сафари в Африка. *Като се върнал събрали се племето пред огъня в иглуто и взели да разпитват чукчи какво е ловувал....
    - Ами ловихме лъвове...
    - Аууу, а какво представлява лъв?
    - Ами ти виждал ли си северен елен? - пита чукчи
    - Да - отговарят му;
    Чукчи продължава: *Ами има нещо общо, само дето няма рога и има много козина около главата...
    - Аааа, добре, ами друго? - продължават да го разпитват.
    - Ловихме и жирафи
    - А какво е жираф? - пак го питат.
    - Ами ти виждал ли си северен елен?
    - Е, да - отговарят.
    Чукчи: *Има нещо общо, само дето няма рога и му е много по-дълга шията.
    - Ахааа, ясно, ясно - кимат хората и продължават - Ами друго, друго?
    - Ловихме и крокодили - хвали се чукчи
    - Ауууу.....а какво е крокодил? - питат ококорени хората
    - Ти , пита чукчи, виждал ли си северен елен?
    - Естествено, че да - отговарят му.
    - Е той няма нищо общо.

И нека никой да не го приема лично....

Бях обещал повече да не коментирам COP и това наистина е за последно: съществува Европейска неправителствена организация наречена EUROVENT. Една от целите на тази организация е да гарантира на производителите, че данните за консумация, производителност, ефективност, шум, бла,бла, бла, които са написани върху съответния климатик, брошура или техническа документация отговарят на действителността, а не са измислени. За да участват в тази програма, фирмите производителки СИ ПЛАЩАТА, но не са задължени. Ако една фирма участва в тази програма, се извършват случайни проверки на случайни продукти дали данните, които се обявяват са реални и ако не е така, губи правото си на участие в тази програма.

Това със сигурност е 100% най-точния верен источник за данните на даден климатик, дори по-точен от данните на самия производите (продавач) защото проверките се извършват от НЕЗАВИСИМИ специалисти.

Адресът е: www.eurovent-certification.com и там всеки може да провери за данните на интересуващия го модел. А ако модела го няма там, значи не подлежи на контрол и никой не може да гарантира, че данните са реални!

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto
    ... Един път казваш, че законите на физиката не позволяват СОР по висок от 3.6, в друг пост казваш , че при определени условия СОР може да достигне 8 (например, когато трябва да се преодоляват по-малки температурни разлики) На кое да вярваме? ...
    Аз въобще не съм спец в тази област, но чета книшки : в един учебник по топлотехника пише че теоретичното COP е отношение между температурата на кондензиране в келвини върху температурната разлика на кондензиране и изпаряване.
    Сметнато при температура на кондензиране 50 градуса (323 келвина) и температура на изпарение 10 градуса, теоретичен COP = 323/(50-10) = 8,0075.
    Сега оства да намерим необходимият "хардуер" който може да го реализира.

11. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    Понеже доста на дълго и на широко писах и обяснявах за COP, за температури, налягания, *специфицни топлинни капацитети и куп други неща, ще си позволя да отговоря на горния пост с един виц:

Отишъл чукчи на сафари в Африка. *Като се върнал събрали се племето пред огъня в иглуто и взели да разпитват чукчи какво е ловувал....
    - Ами ловихме лъвове...
    - Аууу, а какво представлява лъв?
    - Ами ти виждал ли си северен елен? - пита чукчи
    - Да - отговарят му;
    Чукчи продължава: *Ами има нещо общо, само дето няма рога и има много козина около главата...
    - Аааа, добре, ами друго? - продължават да го разпитват.
    - Ловихме и жирафи
    - А какво е жираф? - пак го питат.
    - Ами ти виждал ли си северен елен?
    - Е, да - отговарят.
    Чукчи: *Има нещо общо, само дето няма рога и му е много по-дълга шията.
    - Ахааа, ясно, ясно - кимат хората и продължават - Ами друго, друго?
    - Ловихме и крокодили - хвали се чукчи
    - Ауууу.....а какво е крокодил? - питат ококорени хората
    - Ти , пита чукчи, виждал ли си северен елен?
    - Естествено, че да - отговарят му.
    - Е той няма нищо общо.

И нека никой да не го приема лично....

Бях обещал повече да не коментирам COP и това наистина е за последно:* съществува Европейска неправителствена организация наречена EUROVENT.* Една от целите на тази организация е да гарантира на производителите, че данните за консумация, производителност, ефективност, шум, бла,бла, бла, които са написани върху съответния климатик, брошура или техническа документация отговарят на действителността, а не са измислени.* За да участват в тази програма, фирмите производителки СИ ПЛАЩАТА, но не са задължени.* Ако една фирма участва в тази програма, се извършват случайни проверки на случайни продукти дали данните, които се обявяват са реални и ако не е така, губи правото си на участие в тази програма.

Това със сигурност е 100% най-точния верен источник за данните на даден климатик, дори по-точен от данните на самия производите (продавач) защото проверките се извършват от НЕЗАВИСИМИ специалисти.

Адресът е: www.eurovent-certification.com и там всеки може да провери за данните на интересуващия го модел.* А ако модела го няма там, значи не подлежи на контрол и никой не може да гарантира, че данните са реални!
    * Супер , както казах по-горе никой не се аргументира в този спор...Един се чувства толкова сигурен в тезата си , че използва вицове за да се защити. Друг прави асоциации между маркови клими* и битаците, където се продават евтини китайски ментета, на които може да пише каквото и да е . Трети пък не знае как и при какви условия се измерва СОР, но е готов да отрича и да взима страна...

* Този пример с ЕUROVENT* мислиш ли , че е силен аргумент. Сам казваш , че това е неправителствена организация и че производителите участват на добра воля там.

* По друг начин стоят нещата в Япония, където производителят е отговорен пред закона и се задължава стоката му да покрива определените норми.* И как този закон ще ги задължава на СОР не по-малко от 4.хх , като теоретично , според някои капацитети СОР не може да надвишава 3.6? Прост въпрос, на който не бих искал да отговаряш с вицове.

*

12. Тук е от
    Jan 2005

Здравейте, нов съм във форума но понеже се обсъждат климатици тук искам да попитам следното:

- кой от двата климатика да избера General Inverter - 12-ка с отоплителна мощност 6,9 киловата и другия е Mitsubishi Inverter - 13 -ка с отоплителна мощност 6,1 киловата. Генерала е произведен в япония а митсубишито е произведено в малайзия. Цената на втория е по висока с около 100 лева. Въпреки това се колебая защото за марката митсубиши съм чувал само добри неща, а за тази General почти нищо.

Благодаря предварително.

13. Тук е от
    Sep 2005

Едно нещо немога да разбера, а то е 9000btu e МАКСИМАЛНАТА отдаваната мощност за 1 час ли е? (===> 9000BTU/h)

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Джентълмени и на мен много ама ужасно много ми се иска СОР 6.
    Да но предствяте ли си го това чудо.Слагаш 12-ца 1,2квт ти харчи и насреща 7,2квт
    В крайна сметка какво? Ще топлим цял апартамент с една дванадесетица ли?
    Ами пожелавам успех.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Имам едно делово предложение - една седмица никой да не говори за СОР.
    Едва ли този параметър е най-важното нещо по което се избира един климатик. Та нали той регламентира икономичността на машината! А като знам колко си падаме по икономиите... Нали като забравиш няколко пъти лампата в тоалетната да свети, а вратата на хладилника леееко открехната и грижливо подбирания СОР отива на баня...
    Я кажете какво мислите за идеята да можете да си пускате и спирате климатика с един SMS от GSMa? Бихте ли позвали тази възможност ако я имате?

17. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Джентълмени и на мен много ама ужасно много ми се иска СОР 6.
    Да но предствяте ли си го това чудо.Слагаш 12-ца 1,2квт ти харчи и насреща 7,2квт
    В крайна сметка какво? Ще топлим цял апартамент с една дванадесетица ли?
    Ами пожелавам успех.
    *Все едно да искаш личния ти автомобил да харчи 6л/100км , дори когато го настъпваш по магистралата с 200км/ч .
    *

18. Тук е от
    Sep 2005

@badr
    Kажи прав ли съм за това:

9000btu e МАКСИМАЛНАТА* отдаваната мощност за 1h. ===> 9000BTU/h

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе