Абе и намен не ми стана много ясно. Ок до 3,7 го докарва фреона, значи разликата от 1.5.. (од5.2..) трябва да се докарва от нисък енергорасход.Първоначално публикувано от Pancho
Абе и намен не ми стана много ясно. Ок до 3,7 го докарва фреона, значи разликата от 1.5.. (од5.2..) трябва да се докарва от нисък енергорасход.Първоначално публикувано от Pancho
Ми цената не е радваща ама.... 2050лв с включен монтаж монтаж(150лв). Техномарамалада го има.Първоначално публикувано от canto
3.7 5.2 7.6 или 10.8 честно да ти кажа все ми е тая все климатик ще.Нямаме, повечето, пари за истински и тук се облизваме за некви десети от СОР-а като лисици около курник.Хайсенс направили еди кво си , Мидеа друга пък Осака трето щом сме се спрели на тези марки значи вече сме се набутали.Коментар на СОР-а на климатик от ниския ценови клас-загубена работа е туйПървоначално публикувано от SisLog
Ако те интересува нещо за Хайсенса http://www.aar.co.nz/best_sys.htmlпоне го има в класацията Panasonika.Е това определено обслужва нечии интереси, ама ти сам си прави извидите.
То и тези дето ти хвалят Панасоник и те имат някакъв интерс
П.П.Ако не ти стига СОР 3.7 да те светна за една машинка с СОР 8, ама ще трябва да почакаш 10-тина години
Ей , че той направо без пари бе.Едва се сдържам да не си взема 2-3.2050 лева и при това са си включили цената на монтажа, та това е невероятна щедрост тоя магазин ще фалира от добротата сиПървоначално публикувано от SisLog
Бах мама му за тия пари ще си купя 5 китаеца и ще ги мина на едро.
То за такива машини трябва да открием тема -"Климатици от високия ценови клас"
Като си вземаш климатик заобикаляй отдалече Всичкомаркетите, заложи на истинска фирма.
Специално пък Тех.....маркет водят класацията с най-скапан сервиз,К&К сервиз са най-некоректните на пазара.
Абе този дето ми каза че няма COP 5.12 продава Daikin. Брех този човек как не знае че и дайкин правели такива клими:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Manufacturer* Model No.* * * * * Nominal Capacity (kW)* *COPc (cooling)* COPh (heating)* COP average
Daikin* * * * * * *AN22DRS* * * * * *2.2* * * * * * * * * * * * * * * * * 5.79* * * * * * * * * 5.77* * * * * * * * * *5.78
Май нещо ме мотат?????
Ти какво предлагаш китаец ли да си взема?Първоначално публикувано от Pancho
"Сто" часа писах за аргументите си и тока спря за точно 30 сек. и *(
Не мога да се повтарям, за това ме извинете за телеграфния начин - изразявам своето мнение.
Климатик - "по-добрия" за отопление:
1. Инверторен - следват сигурно много приказки...
2. Фреон - А410 - по ниско кипене с по вис. налягане, но е друг климатик...
3. Екстри за отполение - пр. "зимен кит" - "подово" на външното тяло. Може и други екстри, "коланче" на компа, но това трябва май по принцип да го има.
Аз съм с митсубиши електрик.
Иначе се бях спрял на тошиба и панасоник - всичко това е скъпо! За съжаление!
е аз да не остана по-назад само дето това изглежда малко по-сериозно и няма да повдига споровете за cop-a, но може да помонгне на някой при избора на климаПървоначално публикувано от canto
http://www1.sedo.energy.wa.gov.au/pd..._4StarPlus.pdf
Eх какви времени настанаха.Монитираме климатик с един киловат вадим 5-6-7 киловата.
А бъдещето тъй светло с един киловат цяла кооперация ще топлим.
М....мамка ти коте защо ме събуди.Тъмко КОР го бях докарал до 6.Вече се виждах създател на перпетумобиле.По телевизиите само моя образ дават.
Я пак да поспя може да стане пак.И тоя път да не ме будиш!!!
Първоначално публикувано от badr
Пиши ме и мене в клуба на търсещите перпетомобиле и невярващи все още, че някой го е открил. Тия хора направо разбиха ТЕРМОДИНАМИКАТА и закона за запазване на енергията.
Дръж се, народе! Иде световното избавление от тегобите на енергийната зависимост и то се нарича COP!!!! Да живеят климите, да живей, живей тру....високото COP!
@SisLog
Не искам да предопределям избора ти, но все пак имай впредвид, че K&K Electronics са официални вносители на Panasonic и в същото време са собственици на Техномаркет...
В допълнение - досега в нито един Техно... супермаркет, не съм попадал на разбиращ продавач-консултант
@Taz/badr
Понеже сте подхванали темата - тия стойности на EER/COP са ми съмнителни - не съм спец по термодинамика, ама гледах преди време графика на измерванията на някакъв подобен уред (май беше със Скрол, ама дали...) и никъде на надхвърляха повече от 3.6-3.8, да не говорим, че падаше до около 2 при определени температури и обороти
Това 5 ми звучи като някакво усредняване... дали ще ме открехнете, ако знаете как се получава? Моля!
Поздравления, много си прав.* А как се получава - използват се не законите на физиката, а тези на стъкмистиката* :coolsmiley:Първоначално публикувано от echo
[Като си вземаш климатик заобикаляй отдалече Всичкомаркетите, заложи на истинска фирма.
Специално пък Тех.....маркет водят класацията с най-скапан сервиз,К&К сервиз са най-некоректните на пазара.
Защо мислиш така за КиК. Имаш ли основания
Аз пък съм доволен от тях. Много професионално си вършат работата
От където и да си купиш купиш климатика /панасоника/, вносителя си е 1. Малката фирма, в която ще отидеш ще го вземе от Техното и ще ти го монтира, ако има проблеми с машината ще се обръща към техното. Ако си го купиш от техното директно, пак ще ти го монтира малка фирмичка, но няма да си вземе търг. отстъпка за продажбата и ще те натовари с по-скъп монтаж /може би/. Избора е твой. аз си купих 2 климатика от 2 различни техно... магазини.
Разлика никаква.
@jery
Това, че си доволен от Техномаркет е хубаво - все пак това трябва да е целта на магазина!
Макар и аз да имам сериозни забележки към тях - Pancho малко е бил краен в изказа...
Все пак проблема на SisLog е в избора, а доколкото става въпрос и за бебе - не считам, че т.нар. консултанти в Техномаркета са достатъчно обективни.
Panasonic-а е добър според мен, но ми е трудно да повярвам, че е най-добър, казано от хората, които имат най-голяма печалба именно от Panasonic, Samusng и Neo...
Аналогична е ситуацията в Технополис с марките Beko, Haier, Sang или в Технолукс с Elite и още някаква 3-буквена марка...
Иначе аз харесвам инверторите на Мицубиши, но това е субективно мнение - не съм спец...
@Taz
Благодаря, че подкрепяш донякъде гледната ми точка, но по-скоро се чудех дали има официално изложение някъде, как точно са сметнали COP 5.xx въпросните фирми?