Страница 49 от 156 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Само е разискван , без да е разяснен.
    Бре тоя Хайсенс, той уби рибата*
    Абе и намен не ми стана много ясно. Ок до 3,7 го докарва фреона, значи разликата от 1.5.. (од5.2..) трябва да се докарва от нисък енергорасход.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto

Доколкото знам този модел се произвежда в Япония. Би ли споделил кой го продава в Бг и на каква цена?
    Ми цената не е радваща ама.... 2050лв с включен монтаж монтаж(150лв). Техномарамалада го има.

4. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от SisLog
    Абе и намен не ми стана много ясно. Ок до 3,7 го докарва фреона, значи разликата от 1.5.. (од5.2..) трябва да се докарва от нисък енергорасход.
    3.7 5.2 7.6 или 10.8 честно да ти кажа все ми е тая все климатик ще.Нямаме, повечето, пари за истински и тук се облизваме за некви десети от СОР-а като лисици около курник.Хайсенс направили еди кво си , Мидеа друга пък Осака трето щом сме се спрели на тези марки значи вече сме се набутали.Коментар на СОР-а на климатик от ниския ценови клас-загубена работа е туй
    Ако те интересува нещо за Хайсенса http://www.aar.co.nz/best_sys.htmlпоне го има в класацията Panasonika.Е това определено обслужва нечии интереси, ама ти сам си прави извидите.
    То и тези дето ти хвалят Панасоник и те имат някакъв интерс

П.П.Ако не ти стига СОР 3.7 да те светна за една машинка с СОР 8, ама ще трябва да почакаш 10-тина години

5. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от SisLog
    Ми цената не е радваща ама.... 2050лв с включен монтаж монтаж(150лв). Техномарамалада го има.
    Ей , че той направо без пари бе.Едва се сдържам да не си взема 2-3.2050 лева и при това са си включили цената на монтажа, та това е невероятна щедрост тоя магазин ще фалира от добротата си
    Бах мама му за тия пари ще си купя 5 китаеца и ще ги мина на едро.
    То за такива машини трябва да открием тема -"Климатици от високия ценови клас"
    Като си вземаш климатик заобикаляй отдалече Всичкомаркетите, заложи на истинска фирма.
    Специално пък Тех.....маркет водят класацията с най-скапан сервиз,К&К сервиз са най-некоректните на пазара.

6. Тук е от
    Sep 2005

Абе този дето ми каза че няма COP 5.12 продава Daikin. Брех този човек как не знае че и дайкин правели такива клими:
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Manufacturer* Model No.* * * * * Nominal Capacity (kW)* *COPc (cooling)* COPh (heating)* COP average
    Daikin* * * * * * *AN22DRS* * * * * *2.2* * * * * * * * * * * * * * * * * 5.79* * * * * * * * * 5.77* * * * * * * * * *5.78

Май нещо ме мотат?????

7. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pancho
    Ей , че той направо без пари бе.Едва се сдържам да не си взема 2-3.2050 лева и при това са си включили цената на монтажа, та това е невероятна щедрост тоя магазин ще фалира от добротата си
    Бах мама му за тия пари ще си купя 5 китаеца и ще ги мина на едро.
    То за такива машини трябва да открием тема -"Климатици от високия ценови клас"
    Като си вземаш климатик заобикаляй отдалече Всичкомаркетите, заложи на истинска фирма.
    Специално пък Тех.....маркет водят класацията с най-скапан сервиз,К&К сервиз са най-некоректните на пазара.
    Ти какво предлагаш китаец ли да си взема?

8.  

9. dmt
    dmt е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

"Сто" часа писах за аргументите си и тока спря за точно 30 сек. и *(
    Не мога да се повтарям, за това ме извинете за телеграфния начин - изразявам своето мнение.
    Климатик - "по-добрия" за отопление:

1. Инверторен - следват сигурно много приказки...
    2. Фреон - А410 - по ниско кипене с по вис. налягане, но е друг климатик...
    3. Екстри за отполение - пр. "зимен кит" - "подово" на външното тяло. Може и други екстри, "коланче" на компа, но това трябва май по принцип да го има.

Аз съм с митсубиши електрик.
    Иначе се бях спрял на тошиба и панасоник - всичко това е скъпо! За съжаление!

10. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от canto

И една от мен :
    е аз да не остана по-назад само дето това изглежда малко по-сериозно и няма да повдига споровете за cop-a, но може да помонгне на някой при избора на клима
    http://www1.sedo.energy.wa.gov.au/pd..._4StarPlus.pdf

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Eх какви времени настанаха.Монитираме климатик с един киловат вадим 5-6-7 киловата.
    А бъдещето тъй светло с един киловат цяла кооперация ще топлим.
    М....мамка ти коте защо ме събуди.Тъмко КОР го бях докарал до 6.Вече се виждах създател на перпетумобиле.По телевизиите само моя образ дават.
    Я пак да поспя може да стане пак.И тоя път да не ме будиш!!!

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Eх какви времени настанаха.Монитираме климатик с един киловат вадим 5-6-7 киловата.
    А бъдещето тъй светло с един киловат цяла кооперация ще топлим.
    М....мамка ти коте защо ме събуди.Тъмко КОР го бях докарал до 6.Вече се виждах създател на перпетумобиле.По телевизиите само моя образ дават.
    Я пак да поспя може да стане пак.И тоя път да не ме будиш!!!

Пиши ме и мене в клуба на търсещите перпетомобиле и невярващи все още, че някой го е открил. Тия хора направо разбиха ТЕРМОДИНАМИКАТА и закона за запазване на енергията.

Дръж се, народе! Иде световното избавление от тегобите на енергийната зависимост и то се нарича COP!!!! Да живеят климите, да живей, живей тру....високото COP!

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@SisLog
    Не искам да предопределям избора ти, но все пак имай впредвид, че K&K Electronics са официални вносители на Panasonic и в същото време са собственици на Техномаркет...
    В допълнение - досега в нито един Техно... супермаркет, не съм попадал на разбиращ продавач-консултант

@Taz/badr
    Понеже сте подхванали темата - тия стойности на EER/COP са ми съмнителни - не съм спец по термодинамика, ама гледах преди време графика на измерванията на някакъв подобен уред (май беше със Скрол, ама дали...) и никъде на надхвърляха повече от 3.6-3.8, да не говорим, че падаше до около 2 при определени температури и обороти
    Това 5 ми звучи като някакво усредняване... дали ще ме открехнете, ако знаете как се получава? Моля!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @SisLog
    Не искам да предопределям избора ти, но все пак имай впредвид, че K&K Electronics са официални вносители на Panasonic и в същото време са собственици на Техномаркет...
    В допълнение - досега в нито един Техно..., не съм попадал на разбиращ продавач-консултант

@Taz/badr
    Понеже сте подхванали темата - тия стойности на EER/COP са ми съмнителни - не съм спец по термодинамика, ама гледах преди време графика на измерванията на някакъв подобен уред (май беше със Скрол, ама дали...) и никъде на надхвърляха повече от 3.6-3.8, да не говорим, че падаше до около 2 при определени температури и обороти
    Това 5 ми звучи като някакво усредняване... дали ще ме открехнете, ако знаете как се получава? Моля!
    Поздравления, много си прав.* А как се получава - използват се не законите на физиката, а тези на стъкмистиката* :coolsmiley:

16. Тук е от
    Aug 2005

[Като си вземаш климатик заобикаляй отдалече Всичкомаркетите, заложи на истинска фирма.

Защо мислиш така за КиК. Имаш ли основания
    Аз пък съм доволен от тях. Много професионално си вършат работата

17. Member
    Тук е от
    Sep 2004

От където и да си купиш купиш климатика /панасоника/, вносителя си е 1. Малката фирма, в която ще отидеш ще го вземе от Техното и ще ти го монтира, ако има проблеми с машината ще се обръща към техното. Ако си го купиш от техното директно, пак ще ти го монтира малка фирмичка, но няма да си вземе търг. отстъпка за продажбата и ще те натовари с по-скъп монтаж /може би/. Избора е твой. аз си купих 2 климатика от 2 различни техно... магазини.
    Разлика никаква.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@jery
    Това, че си доволен от Техномаркет е хубаво - все пак това трябва да е целта на магазина!

Макар и аз да имам сериозни забележки към тях - Pancho малко е бил краен в изказа...

Все пак проблема на SisLog е в избора, а доколкото става въпрос и за бебе - не считам, че т.нар. консултанти в Техномаркета са достатъчно обективни.
    Panasonic-а е добър според мен, но ми е трудно да повярвам, че е най-добър, казано от хората, които имат най-голяма печалба именно от Panasonic, Samusng и Neo...
    Аналогична е ситуацията в Технополис с марките Beko, Haier, Sang или в Технолукс с Elite и още някаква 3-буквена марка...

Иначе аз харесвам инверторите на Мицубиши, но това е субективно мнение - не съм спец...

@Taz
    Благодаря, че подкрепяш донякъде гледната ми точка, но по-скоро се чудех дали има официално изложение някъде, как точно са сметнали COP 5.xx въпросните фирми?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 156 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе