Страница 72 от 156 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Монтажната група е на Техномаркет, използваха някаква помпа самоделка, в стаята която го монтираха беше правен ремонт преди месец, имам малко дете на 1 година и праха който очаквах да се вдигне много ме притесняваше, накарах ги да пробият отвора отвън на вътре, но не се съгласиха, страшно много бързаха, което не ми направи никак добро впечатление /все пак им плащам не малко пари/, въобще не гледаха гъде си оставят нещата и постоянно искаха нещо да им давам или подавам, в интерес на истината не се вдигна много прах, пуснаха да тестват климатика преди да съм изхвърлил боклуците които паднаха от пробиването на отвора, а знаете как духа климатика на максимални обороти, не поставят PVC канали, оставиха дупките незамазани и си тръгнаха. Оценката ми е някъде посредата. Тръбния път е 4 метра.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Може да поискаш да ти го размонтират и положат в отделни изолационни тръби - звъниш в сервиза и искаш да дойдат - 100% такова поставяне е в нарушение на инструкцията, която се дава от производителя! По принцип някои фирми си позволяват да ги полагат заедно, особено при къс тръбен път - топлообмена не е голям. Обикновено претекста е по-малката дупка в стената, когато са заедно... То ясно е, че са бързали, но това не оправдава немарливостта!
    Следи си гаранцията и ги мародерствай, ако не си доволна - има КЗП най-малкото!

...май се затвърждава мнението ми за сервизите, с които работи Техномаркета /а се надявах да е саво за електрониката/ - хубава техника с кофти обслужване :knuppel2: ...

4. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    @DIDOTO
    Би ли постнал повече информация за марки и модели на климатици при които при различна обявена мощност(7-9-12 и.т.н) имат еднакви външни тела(под еднакви разбирам напълно еднакви не с различна площ на топлообменника).Ако това е вярно то тук има много грозна измама.Абсолютно съм съгласен че колкото е по-голяма площта е по добре.
    Колкото до това пък ако е вярно,нямам думи.
    ето ти три модела с еднакви вътрешни тела а външните се различават само по броя намотки на компресора предполагам тия два килограма едва ли са нещо друго:
    http://www.o2air.ru/product/split/wall/a7ckp/
    http://www.o2air.ru/product/split/wall/a9ckp/
    http://www.o2air.ru/product/split/wa...ntvat_fgneg=16

а за еднаквите компресори със сигурност за моделите na hitachi 25yh4 i 35yh4 компресорите бяха еднакви но 35-та развърташе на по-високои обороти съжалявам само че изгубих документацията .

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO
    ето ти три модела с еднакви вътрешни тела а външните се различават само по броя намотки...
    А стига бе - то стана като при CPUтата - повече и по-малко работещи/дефектни :tequilla:
    Това не е ли един вид измама?

6. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    А стига бе - то стана като при CPUтата - повече и по-малко работещи/дефектни :tequilla:
    е то май отдавна си е така най-таботещите за Япония по-неработещите за Малайзия а най-неработещите през Китай за България

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Чиста измама.Електродвигател работещ на по-високи обороти се износва далеч по бързо и то не правопропорционално ами квадратично.Друга особеност е че при високи обороти много по лесно компресора се дисбалансира от хладилния агент.В резултат вибрациите са по-големи и износването далеч по интензивно

8.  

9. Тук е от
    Sep 2005

Здравейте отново. Дилемата още не е разрешена какъв климатик да си купя. След като обиколих навсякъде и чух какви ли не мнения в избора се включиха 2 нови марки. Едната марка е Midea MSS 12HR, а другата е General Electric AC-112. Аз лично съм за General Electric, но бих искал да чуя и вашите мнения. Също така ми казаха , че с инвертор съм нямал да спечеля нищо кой знае какво. Чакам вашите съвети. Благодаря

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Аз съм пробвал и двата вариянта. Печели убедително инвертора с около 40% спестяване. А Дженерала го смених с Панасоник и сега съм по-добре.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от skirmish
    Здравейте отново. Дилемата още не е разрешена какъв климатик да си купя. След като обиколих навсякъде и чух какви ли не мнения в избора се включиха 2 нови марки. Едната марка е Midea MSS 12HR, а другата е General Electric AC-112. Аз лично съм за General Electric, но бих искал да чуя и вашите мнения. Също така ми казаха , че с инвертор съм нямал да спечеля нищо кой знае какво. Чакам вашите съвети. Благодаря
    И аз съм за General Electric.Това за инвертора и липса на печалба от него дори не заслужава коментар,ама подобна простотия е отблъскваща.

12. Тук е от
    Sep 2005

Имате ли проблеми с General Electric?

13. Тук е от
    Sep 2005

А според вас кой е по добрия вариант ,Панасоник инвертор /малайзийска 12-ка -1400лв от техномаркет/ и Осака /ch-09 JB-520 лв/=1920лв. или
    китайски Панасоник инвертор 12-ка /1000 лв/и същия 9-ка /840лв/ =1840 лв.Цената в двата случая не е толкова важна.В първия случай ме притеснява
    дали ще устиска Осаката , а във втория че и двата са китайски за което съм чувал отрицателни мнения.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    ...проблема със въпросните машинки на ХИТАЧИ - свързани с проявата на прекомерна чувствителност на електрониката към необуздания характер и капризите на българския ток.*
    А не може ли да се включи климатика към стабилизатор?Няма ли това да реши проблема?

16. Тук е от
    Oct 2005

Мисля че въпроса за -20 С е най малкото неконструктивен, но във връзка с написаното във форума а и някои мои разсъждения стигам до извода че дали климата ще топли при толкова студено (а и при по-топло -5 например) време зависи освен от машинката и от няколко други фактора:

На всички е ясно че при един ограничен бюджет е по-разумно да се купят по-ефтини климатици (примерно ХАЙЕР или ОСАКА неинверторни) и ценовата разлика (която стига и до 60-70% и повече) до аналогичните ДАЙКИН, ПАНАСОНИК, МИТСУБИШИ и т.н. да се инвестира в топлоизолация от какъвто и да е вид дори и най ефтината стиропор или термоизолиращи тапети или каквото позволява джоба.

Друг важен фактор за да ви е топло и да не ви се презори зверски климатроника при подобни температури е така нареченото "темпериране" на околната среда. С други думи когато климата си е постоянно вкл. (дори през целия зимен сезон) всеки предмет в едно жилищно помещение е една малка (а понякога и не малка когато става дума за стените примерно) акумулираща печка. Акумулираната топлина надвишава многократно отоплителните възможности на вашия климатик и на него не му се налага да затопли всички тези предмети чрез въздуха (който между другото е адски слаб топлопроводник) а ....само да "долива" топлина във вашите помещения аналогична на топлинните загуби. Сметката е проста нали?!

Това означава че когато времето навън е за свинско и червено вино и климатика ви трябва да събере и концентрира малкото топлина в атмосферата за да ви я предостави, първо ще му е по-лесно (защото само "долива") и второ тази топлина дори и малко ще е достатъчна за да покрие загубите - т.е. да подържа една и съща температура в помещението. Това от своя страна пък ви пести ток защото климатика не се зори много, и удължава трудния му живот.

Що се отнася до марката и характеристиките на машината за които тук толкова много се говори това са далеч по-маловажни фактори определящи дали ще ви е топло или хладно, тъй като разликите в показателите са толкова нищожни на фона на топлинните загуби че просто губят своята стойност. За сравнение мога да ви посоча факта че разликата между един панасоник инвертор и един нео неинвертор е около 800 лв. Тези пари вложени в топлоизолация ще ограничат топлинните загуби изразени в KW НЕКОЛКОКРАТНО повече от колкото модерния панасоник превъзхожда непретенциозниа китаец и тази икономия проектирана във времето се УМНОЖАВА.

Ако някой ме пита "какъв климатик да си купя???"

бих му отговорил следното :

Ако помещението е с най малкото ДОБРА изолация и купувача има пари да си купи марков инверторен климатик то това е неговия избор. Той ще може да очаква постепенна възвръщаемост на надценката платена за скъпа машина от реализираните високотехнологични икономии и по-дълъг и надежден живот на агрегата.

Ако помещението е слабо или неизолирано и бюджета е ограничен да си купиш скъп климатик би било пълното олицетворение на стария БГ лаф "на гол тумбак чифте пищови" .... - тоест мега набутване. Моят съвет към такъв купувач е да отдели максимума от наличния бюджет за ИЗОЛАЦИЯ (от най ефтините материали но възможно навсякъде) и с останалите средства да си купи най ефтиния китайски неинверторен климатик като не стига до крайности..... на него трябва да му е ясно че решението на проблема му е алтернативно и не трябва да очаква чудеса. С алтернативна изолация и алтернативен климатик загубите на помещението ще са значителни и той ще трябва да набляга на виното когато навън е - 20, но пък като цяло ще намали значително средния си разход за отопление и ще повиши комфорта си.

От казаното по-горе стигаме до простия извод че избора на модела, капацитета, и марката на климатика за отопление е функция на бюджета и правилното му разпределение за да се получи оптималното равновесие и ефект според възможностите на всеки.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Евала! Взе ми думите от устата.
    Аман от тия -20С.
    Е като не работят при -20 ,ще работят ли при -18.5?Хаха,шегувам се

18. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от toppako
    А според вас кой е по добрия вариант ,Панасоник инвертор* /малайзийска 12-ка* -1400лв от техномаркет/ и Осака /ch-09 JB-520 лв/=1920лв. или
    китайски Панасоник инвертор 12-ка /1000 лв/и същия 9-ка /840лв/ =1840 лв.Цената в двата случая не е толкова важна.В първия случай ме притеснява
    дали ще устиска Осаката , а във втория че и двата са китайски за което съм чувал отрицателни мнения.
    toppako, бих предпочел определено два китайски инвертора пред малайзийски+възможно най-лошия избор - ОСАКА. Това не е марка, това е лепенка в/у машина която никой не знае откъде идва.
    Моята идея и съвет е обаче да си вземеш малайзийски Панасоник + Хайер или Мидеа, те са на светлинни години от ОСАКА.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе