Страница 85 от 156 ПърваПърва ... 3575838485868795135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от ivo80
    ...
    Пишеше за разликите м/у р410а и р22, но за р407 не видях да пише нещо.
    Съжалявам - все ми се струва, че го имаше...
    Не мога да ти отговоря точно, но това, което ми направи впечатление беше свързано с различните пропорци на смесване на базисни гаенти в тях, и различното налягане и температури на кондензация/изпарение... и май 410 беше по-устойчив, ама пък искаше по-високо налягане - нещо такова...
    За мен си е бошлаф-работа това с новите фреони - просто си продават новата стока.

Виж това и това ако имаш време

За мен интересни са таблиците на края на първото и анализа на R410A - второто...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Как да разбера дали има нагревател на картера на компресора, ако консултантът в съответната фирма не знае? Примерно HAIER HSU-12H03/Z1 дали има?

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivo80
    Как да разбера дали има нагревател на картера на компресора, ако консултантът в съответната фирма не знае? Примерно HAIER HSU-12H03/Z1* дали има?
    След като не знае, най-верояно няма. По принцип повечето производители изрязват тази опция, а тези, които я слагат я изтъкват като екстра. Така, че след като не знае и не набляга на нея - може и даа няма или на консултанта му плащат повече от колкото заслужава

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Въпросния нагревател обикновено е част от т.нар. `нискотемпературен кит` - ако не е споменат, най-вероятно няма. По мое мнение, уважаващите себе си фирми не правят подобни неща напоследък - продават инвертори, а не нискотемпературни конвенционални...
    Ако искаш - виж в магазин на Осака как изглежда това удоволствие - хората са сложили `разрязани` машини.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Въпросния нагревател обикновено е част от т.нар. `нискотемпературен кит` - ако не е споменат, най-вероятно няма. По мое мнение, уважаващите себе си фирми не правят подобни неща напоследък - продават инвертори, а не нискотемпературни конвенционални...
    Ако искаш - виж в магазин на Осака как изглежда това удоволствие - хората са сложили `разрязани` машини.
    Те и Митсубиши Илектрик го предлагат срещу 49 лв.(направо си го препоръчват-компресора нямал проблем,ама това служило за размразяване на леда от конденза).Без него работата на отопление я дават до -10,а с него до -20.Само дето като ходих тогава не ги питах колко ток харчи.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Те и Митсубиши Илектрик го предлагат срещу 49 лв.(направо си го препоръчват-компресора нямал проблем,ама това служило за размразяване на леда от конденза).Без него работата на отопление я дават до -10,а с него до -20.Само дето като ходих тогава не ги питах колко ток харчи.
    Това политика на Mitsubishi Electric ли е или на българския клон или к`вото е?

8.  

9. Styx
    Guest

Здравейте на всички.
    След като изчетох всичките 72 страници за последните 5 дни в заформилия се форум , се спрях на избора между тези 2 модела климатици, не за друго, ами и аз като повечето български граждани не мога да отделя парички за "марков" климатик.
    От Бургас съм и ще ползвам климатика с цел отопление на помещение от 30 кв.м. (около 80 куб.м.) с добра топлоизолация, 20 градуса се надявам че ще може да докара една 12-ка.
    От гледна точка дали е шумен не се притеснявам, стига да не плаши гларусите по покривите на съседните къщи .

Става въпрос за:

Midea MSS-12HR ASPIRATION S SERIES (конвенционален)* -* 509 лв. (без монтажа)

МОЩНОСТ ОТОПЛЕНИЕ - 1,25 KW

15000 BTU = 4.36 KW

и

ELITE AS-12VR4 (инверторен)* -* 499 лв.* (без монтажа) в Техномаркет Бургас

ОТОПЛИТЕЛНА МОЩНОСТ- 15700 BTU =4.6 KW
    ОТОПЛИТЕЛНА МОЩНОСТ- 1.9 KW

По принцип ELITE повече ме блазни понеже е инвертор и е по-мощен, пък и поне на хартия харчи по-малко. Но не знам нищо повече за него: дали добре топли спрямо MIDEA, надежден ли е, и въобще ако има нещо по-специфично за него, моля да ме осведомите (пък и за други ще бъде полезно).
    За MIDEA-та е изписано доста, но за този модел на ELITE , освен че се споменава 1-2 страници по-назад няма нищо друго. Единствено ми се струва малко съмнителен с тази ниска цена, затова и се обръщам към вещите в занаята или към хора с лични наблюдения за помощ.

Благодаря предварително.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

И на мен ми е съмнителен с тази си цена Elite-а - питай JoroM- той май си го взе.
    Иначе съм с добри впечатления, от тези, които съм ги виждал...
    Спомената Мидеа може да вкарва пресен въздух май.
    За харченето на ток не разбирам - май е точно обратно - Елит-а има по-нисък COP...

Абе за Бургас май почти всичко става - топло е! Пък и Екоклима са `градски` - не, че ги препоръчвам, но са алтернатива в този диапазон...

11. Styx
    Guest

Аз към Екоклима съм се ориентирал, подочул съм че извършват качествени монтажи (ама дали е вярно ), а съм посочил за източник Техномаркет защото там първо се сетих да търся съответните климатици

12. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    Аз към Екоклима съм се ориентирал, подочул съм че извършват качествени монтажи (ама дали е вярно ), а съм посочил за източник Техномаркет защото там първо се сетих да търся съответните климатици

Извинявай ама аз точно към Екоклима имам големи ама МНОООООГО ГОЛЕМИ резерви, поне във Варна не съм виждал по некадърен монтаж и сервиз от техния, а след монтажа остава само мръсотия и потоп. Последния случай на който бях свидетел при монтажа на климатик на първи етаж просто бяха забравили да си вземат най обикновенна стълба и се наложи да махат стъклопакета на дограмата, въпреки изричното несъгласие на собственика на апартамента( а за демонтажа и монтажа на стъклопакета взимат отделно пари ), ами аз по голяма простотия не бях виждал , не че искам да те отказвам от тях, просто изказвам мнение. А относно Мидея или Елит, аз бих заложил на Мидеята въпреки че е конвенционалка, поне имат JV за компресорите с Тошиба, а инвертора е твърде сложна технология за кучи-марка като Елит. Успех при избора

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Купих го от техномаркет Русе - там се продават без монтажа. Дадоха ни няколко телефона на оторизирани монтажни групи.
    Климатика го монтираха и вече недоволствам :

1. Когато си достигне зададената температура, компресора изключва, намаляват оборотите на вътрешното тяло но то не спира напълно а си върти въздуха в стаята. Вярно че оборотите са много ниски, но все пак се чува и духа. По някое време пак се включва компресора и известно време след това се вдигат оборотите на вътрешното тяло.

2. Panasonic Е12 няма индикатор за това на каква мощност работи компресора какъвто например има служебния ми климатик ( стар модел Panasonic )

3. В документацията пише че работи до -5. Как ли ще се държи на -20?

14.  

15. Styx
    Guest

Освен някой доволен бургазлия да сподели фирма с качествен монтаж. Надявам се на безпристратни препоръки. Просто сефте опирам въобще до климатиците като цяло, и въобще не съм наясно кой и как се справя с монтажа, просто искам вичко да е на 6.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Styx
    Без да оспорвам Мидеа или Елит - избрания от теб модел на Мидеа не е с Тошиба, а с Мацушита компресор, което не смятам че го прави по-лош, но нека не твърдим, че всичко на Мидеа е с Тошиба!

Екоклима в Бургас монтират добри, според мен и реагират сравнително навреме. Не мога да нарека техниката им супер, но са алтернатива според мен.

Въобще се чудя, какво може да се очаква за климатик от 500лв?!

- Мидеа-та е добро изпълнение
    - Елит-а е инвертор, а JoroM каза, че е с японски Sanyo компресор
    - Осаки-те са ти с поддръжка `до задника`

Апропо - за 30 квадрата, може и да не ти достигне мощност при ниски температури - хубавото е, че в Бургас такива почти няма

17. Styx
    Guest

Echo,
    понеже ще ми е първи опит с климатик гледам да не се набутам много, пък и работа да върши, така че един ден като се скапе да знам какво да търся на база предишния, пък тогава да се инвестира евентуално в нещо "истинско". Не да се окаже че съм дал сумати пари, а ефекта не е който съм очаквал.
    Все пак това че ELITE е инвертор гаранция ли е че ще харчи по-малко (интересува ме дали това може да се нарече правило при горе-долу еднаква мощност и на двата), дето се вика - днес ELITE утре Mitsubishi

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004

ЦИТАТ : Когато си достигне зададената температура, компресора изключва, намаляват оборотите на вътрешното тяло но то не спира напълно а си върти въздуха в стаята. Вярно че оборотите са много ниски, но все пак се чува и духа. По някое време пак се включва компресора и известно време след това се вдигат оборотите на вътрешното тяло. ( Мисла че става вапрос за Панасоник )

И при мен се получава така но марката климатик (инвертор)е друга! Това нормалнолие да продължава да духа (като само варти въздуха -имам леко усештане за студ) и евентуално възможно лие дасе спре? :coolsmiley:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе