Страница 86 от 156 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

@Styx
    За евтини климатици мисля че си се ориентирал добре!Аз ги имам и двата,проблема е че Елита не е монтиран (ще го монтират след седмица)!Мидеята пука, иначе нямам оплаквания! Аспирацията само ИЗКАРВА въздуха(не може да вкарва)! Мидеята съм я сравнявал на охлаждане с един Малайзииски Panasonic 12-Инвертор с R410 и цена преди 2г-1600лв който не пука , но Мидеята го би с 1градус(температурата на възд. поток след 10мин-и двата бяха на Макс)!Температурата на възд поток при Отопление достига до 54градуса! Интересно ми е откъде си намерил че Elite AS12VR4FD2 отдава 15700btu/h ? Значи на табелката на моя пише: охл./отопл.-11000/13500btu/h при консумация 1300/1400W(6,7/7,3A) Но предполагам че понеже е инвертор това са номиналните а не максималните параметри!Коп-а му е 2,7-2,8.Докато не го монтират не мога да ти дам друга информация за Елита/Келона а докато това стане той може и да свърши на тех-маркета! Между другото в Техноклима е Свършил при цена 800лв.(без монтажа) - абе има всякакви баламурници, ама като не проверяват цените и не четат форума проблема си е техен!!!

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

@Styx
    801796 - фирма Вента
    Много съм доволен от монтажистите - стари майстори, даже шпакловаха дупката която сами си направиха....Докато съседа, който има 2 климатика монтирани от Екоклима, ги чакаше 2 седмица да дойдат и да си оправят монтажа - проблема на монтажа беше че аз в панелката ( понеже делим един панел ) не можех да спя...имах чувството че стената която ни дели ще се разпадне

4. Styx
    Guest

Благодаря на всички за отделеното внимание. Midea ще да е
    А относно характеристиките на Elite ето от тук ги взех: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00001491

Също така някой по-безшумен 9-ка климатик за спалня има ли за около 500 лв, или каквото и да взема на тази цена ще ми бръмчи на главата

5. Styx
    Guest

Между другото на сайта на Midea http://www.mideaaircon.com има цяла дузина нови модели от които в България не видях ни един. А има такива хубави нещица, поне на картинка де .

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

@Styx
    Да се доверяваш за данни на Тех-маркета не е добра идея!!!Например почти всички данни на Мидеите са НЕВЕРНИ (и винаги по-ниски от реалните)!!!Осаките например нямат такъв проблем - може би трябва да се зачудим ЗАЩО???Смотаните КОНСУЛТАНТИ дето разбират по-малко от мен ми препоръчваха тъпото НЕО пред Мидея !?!Невежеството и(или) наглостта им са чудовищни!Хвалят си измисленото НЕО наляво и надясно и си мислят че клиентите ядат доматите с колчетата и не знаят че тая марка е по измислена и от Осака и от Елит! С две думи: в ниския ценови клас може да имаш доверие на данните само на Осаки-те и НЕО-то! Като Мидеята и Елита толкова *бърка работата на НЕО и Осака ами да спрат да ги продават, не да ни правят на идиоти!!!Аз от този тип магазини само купувам, не се консултирам!!!Между другото НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от монтажа на Мидеята от фирма ЖО44 която обслужва Техномаркет Б-с! Тези тарикати не обезвъздушават както трябва дори инверторни Панасоници за по 1600лв!!!Мен ме прекараха ама тогава не знаех как трябва да се прави обезвъздушаването!Не се оставяйте да ви прекарат с изпускане на фреон!Монтажниците на Елита може да го отнесат заради колегите си - предупредил съм ги да си носят вакуумна помпа!Мъжко дупе веднъж се е*е!

7. rum
    rum е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

здравейте,
    чета този форум още преди да си купя климатик, а и сега след като го направих.
    Искам само да се съглася с мнението за фирма ЖО44-Бургас, която толкова упорито се препоръчва от "консултантите" в Техномаркет. Момчетата не са лоши, но не се стараят особено. Нито почистват след себе си, за шпакловане на дупките да не говорим, а също и за екстри като индикатори за налягане, вакуумпомпи при обезвъдушаването и т.н.
    Климатика ми е Panasonic HE12DKE и съм изключително доволен от него, като вградена рогика в него при поддържане на постоянна температура, обороти, безшумност /особено на външното тяло/ и т.н.
    Казано накратко за Бургас, потърсете по-препоръчана фирма за монтаж.

8.  

9. JV
    JV е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Аз от 1 седмица търся Мideia MSS 12 или 9 в Русе, и няма. Последно тоя в Техномаркета ми каза, че щели да получават и съм се вързал да го чакам. Голям интерес към тая MSS голям!. Ако някой знае къде може да има да пише (за Русе). И тия монтажници на Техномаркета некадърни ли са наистина?

10. Styx
    Guest

Има ли някой впечатления от фирма Про Клима http://proclima-bg.com в Бургас. По-нагоре бях споменал че съм се ориентирал към Екоклима, но просто се бях объркал в името , понеже навсякъде съм заобиколен от климатици монтирани от тях, а съм си мислел за Про Клима (много близки имена).

11. Тук е от
    Oct 2005

Здравейте, след като прочетох 72 страници реших да напиша и аз нещо във форума. Бях до техномаркет Люлин където пишеше че има климатик DAIKIN FTX/RX 25, но там се оказа че има само един и той не се продава. Продавача консултант ми каза, че това било бройка, която седи ей така и евентуално ако го поръчвали или харесвали хората щяли да вкарват скоро, както и евентуално други модели DAIKIN. Този климатик между другото е с фреон R22, което ме навежда на мисълта, че не е от последните модели и пише че се прави в Белгия. Ако някой знае къде в друг магазин го продават нека сподели тук във форума иначе е излишно да се препоръчва, ако не може да се купи от никъде.

12. Тук е от
    Oct 2005

какво показват означенията W.B. /D.B.

13. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Нека и аз да попитам...
    След близо година чудене и четене най-после реших и аз да пробвам какви ги вършат климатиците.
    Може да се каже, че засега съм се ориентирал към 2 модела:
    а. 9-ката на панасоник (дето сега е на примосия в техномаркета) *- PANASONIC CS/CU-XE9DKE - 1280 кинта (без монтаж), не съм се интересувал за цената на монтажа;
    б. 9-ката на митсубишки илектрик - MSZ-A09YV - 1399 кинта в Климаком (пак без монтаж) - искат 220 лева за монтаж и 49 кинта за някаква урутка(нагревател) дет предпазвал от замръзване на с-мата за отвеждане на конденза...
    Питането ми е е ако имате наблюдения от работата на тез климатици в зимни условия да споделите, за да не взема да се мина и да настина?
    Предварително благодаря за отговорите !

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Yas
    Нека и аз да попитам...
    След близо година чудене и четене най-после реших и аз да пробвам какви ги вършат климатиците.
    Може да се каже, че засега съм се ориентирал към 2 модела:
    а. 9-ката на панасоник (дето сега е на примосия в техномаркета) *- PANASONIC CS/CU-XE9DKE - 1280 кинта (без монтаж), не съм се интересувал за цената на монтажа;
    б. 9-ката на митсубишки илектрик - MSZ-A09YV - 1399 кинта в Климаком (пак без монтаж) - искат 220 лева за монтаж и 49 кинта за някаква урутка(нагревател) дет предпазвал от замръзване на с-мата за отвеждане на конденза...
    Питането ми е е ако имате наблюдения от работата на тез климатици в зимни условия да споделите, за да не взема да се мина и да настина?
    Предварително благодаря за отговорите !
    Мицубишито не звучи лошо. Само питай тази "урутка", дето си е нагревател, колко вата енергия използва. Щото съм виждал такива изпълнения на Булклима с едни ел. нагреватели и едни гаранции за безпроблемна работа до -25 градуса и едно голямо НО. Изтряскан един нагревател 2-3 киловата и зимата като си видиш сметката за тока ще ти се доплаче за стария смядовски радиатор.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Taz,
    Този нагревател не се ли включва от някакъв сензор-реле само при замръзване?

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Taz,
    Този нагревател не се ли включва от някакъв сензор-реле само при замръзване?
    Да.* Включват се от датчик за температура.* Но точката на замръзване на водата е 0 градуса* .* *Познай с каква скорост почва да се върти шайбата на електромера под нула градуса* COP-то става малко по-малко от това на ел.радиатор.

18. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

ОК...Ще питам колко "харчи" тоз нагревател...Естествено, че е важно да се знае!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 15:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 27-12-08, 23:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 17:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 16:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 17:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе