Страница 84 от 156 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Цитат Първоначално публикувано от JV
    Хора, края на другата седмица ще пазаря китайски нискокачествен климатик за топлене на 15 кв.м. таванско помещение (стаята е с чат/пат изолация). Външното тяло ще е под киремидите на кооперацията в доста обширно и проветриво пространство (духа яко въздух бол, комшии никви, лятото не е парник дори е хлад). Чудя се дали да е 9-ка или 12-ка, и кое от кучетата да избера на пазара ( Midea, Haier, Nippon, Neo, или друг )... това което съм си наумил е Midea 9-ka (незнам дали MSF-1, MSG или MSS), кажете си мнението вие какво бихте си взели. И разбрах, че онзи панасоник за 999 лв. от техно.... е най-добре, но нямам възможност за него. Прочетох подобни въпроси по-нагоре, но не успях да отсея мнение. Ще съм благодарен за всяка препоръка.
    JV, има разлика м/у китайски боклуци с неясен произход и маркова китайска техника. Не можеш да слагаш всички имена, които си изброил под един знаменател. Haier е единствената китайска компания, която произвежда климатици и има заводи в САЩ и Италия. Тя е и първата китайска компания, която е започнала да изнася климатици за Япония. Това, че в България са вървежни по-евтините и разбира се по-некачествени модели в никакъв случай не я приравнява с тези куче марки като NEO и Nippon, та дори и полумарковата Midea(неотдавна установих доста техни модели започващи с KFR, което е доста срещано при повечето Private Label марки на български и други некитайски компании и предполагам че излизат от един и същи завод, та за това им започват моделите с KFR. Ако искаш порови назад по въпроса с KFR моделите.)
    Та моят съвет е да си вземеш едно Haier климатиче и да спинкаш спокойно. М/у другото имам приятел с Haier 9-ка конвенционален и Panasonic 9-ка инвертер със закачени отделно електромери и ми сподели, че Haier-а топли повече и харчи по-малко от Panasonic-а, с едната разлика че е по-шумен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

JV, има разлика м/у китайски боклуци с неясен произход и маркова китайска техника. Не можеш да слагаш всички имена, които си изброил под един знаменател. Haier е единствената китайска компания, която произвежда климатици и има заводи в САЩ и Италия. Тя е и първата китайска компания, която е започнала да изнася климатици за Япония. Това, че в България са вървежни по-евтините и разбира се по-некачествени модели в никакъв случай не я приравнява с тези куче марки като NEO и Nippon, та дори и полумарковата Midea(неотдавна установих доста техни модели започващи с KFR, което е доста срещано при повечето Private Label марки на български и други некитайски компании и предполагам че излизат от един и същи завод, та за това им започват моделите с KFR. Ако искаш порови назад по въпроса с KFR моделите.)
    yasenp
    Не съм съгласен с теб че Мидеята била полумаркова а Хаера е маркова машина(за китайска марка разбира се)! Виждал съм им каталога - Мидея има повече модели от Хаер, като почнеш: конвенционални, АС инвертори, DC инвертори!Хаер превъзхожда Мидея може би само при DDC Инверторите.Всъщност Мидея е единствената СЕРИОЗНА конкуренция на Хаер. Имат наи-големия завод за сплит системи в света и са на второ място по произведени климатици в Китай след Хаер.Имат JV с Toshiba и Carrier! Аз лично предпочетох Мидея защото Хаер просто нямат аналог на Midea MSS-12HR(конв.)който освен висока мощност-15000btu/h(4,4квт.)+АСПИРАЦИЯ е и с много красив вид на вътр. тяло(За разлика от Хаерите)! Една от основните причини да предпочета Мидея е че използват МАРКОВИ компресори за разлика от някой модели на Хаер снабдени със световно известната марка компресори...Ричи. Мидеята може да е шумна по принцип но не и в сравнение с някой модели на Хаер! Но най-важното е че до сега не съм чул че Мидеята не топли при ниски минусови температури,за разлика от някой модели на Хаер(знам няколко такива случая с Хаер и нито един с Мидея)!!!Плюс това знам че Мидеята е най-предпочитаната Китайска марка от МОНТАЖНИЦИТЕ НА КЛИМАТИЦИ(за Лична употреба) И това е така и в Бургас и в София!!!!А защо Техниците предпочитат Мидея пред Хаер мисля че е ясно: по-доброто съотношение цена/качество. Аз съм си направил избора и мисля че е по-добрия.

4. Тук е от
    Oct 2005

[quote=echo ]
    @Vlado
    Някои клими имат МИН изисквания за тръбен път - свързано е с количеството хладилен агент и натоварването на компресора.
    Това обледеняване ми е доста странно - къде живееш

една година по-късно друга фирма монтира същия модел на моя колежка, но не оставиха 3 метра тръбен път, а направо свързаха външното с вътрешното тяло - дали ще има проблем за компресора?
    Под обледяване имам предвид натрупването на скреж по питата на външното тяло и последващото размразяване траещо около 5-8 минути и панасоника и генерала се справят добре но при генерала натрупването на скреж започва при влажно време и външна температура под +10 С докато панасоника си "капе" до към + 3; +2 С. В Търговище застудява и до - 15 - 20С през зимата, но досега не съм имал проблеми с панасоника. най-гадно е когато е мъгливо и температурата е около нулата - тогава спира на всеки час да се размразява

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Vlado
    Без да съм хладилен техник... Колежката ти може да има, а може и да няма проблеми По принцип, знам че неспазването на тръбния път може да се компенсира с намаляване количеството фреон, ама надали са го сметнали точно, а `на око`...

Разликата при обледеняването може да се дължи на по-ниска температура, в следствие на разлика в размера на питите... Генералите се водят маркови, все пак...

Обаче това са празни приказки - ако ги смяташ за проблем - викай сервиза!

6. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от gggalf
    искам да попитам този климатик хубав ли е и заслужава ли си пари не разбирам много за това питам вас защото виждам ч има по компетенти лица на тема климатици PANASONIC CS/CU-XE12DKE 1499 лева в техно маркет благодаря на отговорилите
    аз го купих оня ден бях тръгнал за E12DKE, но като видях че XE12 е на промоция и е с 50 лева по-скъп - го взех.
    днес ще го монтират от техномаркета и ще разправям как се държи.
    ще го ползвам за отопление на 30 кв.м. стая с външна изолация и PVC дограма.
    п.с. промоцията е още 2 седмици, а мисля че преди нея цената му беше над 1600 лева.

7. Тук е от
    Oct 2005

@Echo
    Генерала го използваме само есен/пролет защото в службата имаме парно - по мое мнение Генерала работи с по-голяма разлика межу външната температура и температурата на фреона във външното тяло - дали защото генерала е 14-ка, а панасоника е 9-ка

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от DIDOTO

кажете коя китайка на Panasonic е по-добра, че съм тръгнал да си купувам:

http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=260
    529лв в Техното

http://www.panasonic.ro/products/product.jsp?id=412
    559лв пак там
    аз съм за втория ама знам ли????

Първата е с по-добри показатели, аз съм харесал същата само че 12-ка.
    Зависи за какво ти трябва. Ако е само за охлаждане - която ти харесва повече на външен вид.

BTW разменил си им цените

10. Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb

Първата е с по-добри показатели, аз съм харесал същата само че 12-ка.
    Зависи за какво ти трябва. Ако е само за охлаждане - която ти харесва повече на външен вид.

BTW разменил си им цените

цените наистина съм ги разменил, ве4е си взех първия на 559лв ще го монтирам до ден два и ще се похваля.

11. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от chicho sam
    Системата за кредитиране по програмата REECL действа!
    Засега по нея работят само Райфайзен банк и Пощенска банка. В Райфайзен искат 11% лихва, еднократно 20 лева и 1% върху главницата и всеки месец по 1 лв за обслужване на кредита. Като се добавят тези разходи за обслужване, управление и незнам какво си лихвата скача до 15,6%.
    Затова се ориентирах към Пощенска. Там лихвата е 11,9% + 0,75% еднократно върху главницата и нищо друго! Срока за погасяване е до 5 години.
    Ако щете вярвайте, ако щете недейте в четвъртък по обяд подадох документите в петък сутринта ми броиха парите! Климатика който си избрах е Panasonic E9DKE. Хубавото е че се кредитират и разходите по монтажа. От банката ви дават типова оферта, ( изглежда много тъпо, но искат да е точно такава и не приемат друга) която доставчика на стоката и монтажника трябва да попълнят. Приложил съм я в прикачения файл.
    Сега остава да ми върнат тези прословути 20% от главницата по заема. Ако изберете примерно 36 месеца срок на погасяване сумата по лихвата на главницата е приблизително равна на сумата,която ще ви върнат под формата на 20%. Или с други думи получавате безлихвен заем.*В пощенска банка 20те % ви се приспадат или от броя на вноските, или от размера им, т.е. не ви ги дават в брой. В Райфайзен ги превеждат по *карта.
    За връщането се подава отделна молба заедно с фактурите от доставчици/монтажници, но не по-късно от 4 месеца от отпускане на кредита.
    Като ми монтират климатиците , издадат ми фактурите,* подам молбите, дойдат на оглед експертите и върнат парите, ще ви се обадя пак.
    Браво мой, че споделяш тоя опит! Ще чакам да кажеш като всичко свърши колко си на далавера OVER ALL за да кандидатствам и аз! Успех!!!!

12. Тук е от
    Oct 2005

някой може ли да ми каже нещо за хайер HSU-12H03/R2(DB) - за стая 25 кв.м. без изолация

13. Member
    Тук е от
    Jun 2001

1. Каква е разликата м/у Р407 и Р410А?

2. Като имам зададени параметри по този начин "Cooling/Heating Capacity: 2500(600-3600)W/3000(600-4800)W", някой знае ли при какви условия се измерват минималните и максималните стойности. До колкото разбрах, средните били при 7 градуса и т.н.

3. След като новите климатици имат топлъл старт ИЛИ КАКТО ТАМ ГО НАРИЧАТ ПОДГРЯВАНЕТО НА КОМПРЕСОРА (без малко да напиша "процесора") преди да тръгнат, струва ли си да се купува инверторен от гледна точка на безшумна работа и амортизации (относно консумацията на ел. енергия не виждам особена разлика)

Харесал съм си ей това:

1) HAIER HSU-09H03/(BP)1* 800лв.* http://www.technopolis.bg/big_prod.p...=650616&cat=35
    2) HAIER HSU-12H03/Z1* * * 500лв.* http://www.technopolis.bg/big_prod.p...=650178&cat=35

Ако 1) беше със 100 лв. по-евтин, нямаше да го мисля толкова, но това с монтажа ще ми дойде вповече.

Може да препоръчате и нещо друго в същия клас, аз от изчетеното се ориентирах към Haier и Hisense, но вторите не знам къде се продават в Русе. За Мидеите се чува, че много тракали, а за китайските Панасоници нищо не разбрах, но така или иначе са по-скъпи от Haier

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от vesko_m
    аз го купих оня ден* бях тръгнал за E12DKE, но като видях че XE12 е на промоция и е с 50 лева по-скъп - го взех.
    днес ще го монтират от техномаркета и ще разправям как се държи.
    ще го ползвам за отопление на 30 кв.м. стая с външна изолация и PVC дограма.
    п.с. промоцията е още 2 седмици, а мисля че преди нея цената му беше над 1600 лева.
    Имам климатик* XE12DKE
    Макар че монтажниците са под всякаква критика - мислех че са некви Техноклима които са официални на Техномаркет, но няма такова нещо - паднаха ми се някакви БулТайм (не съм сигурен-ще погледна гаранционната пак). Значи двамата са колкото мене (разбирайте 25 годишни) - верно сложиха го където го исках, но външното тяло го боднаха с 3 винта, т.е. едната стойка с 2 винта, а другата с един* (дано не падне - изглежда стабилно за сега). Няма никакви тампони между външното и стойката-верно че не чувам вибрации и шумове, но* . После прословутото избутване на въздуха - без никакви вакуум помпи и т.н. , просто пуснаха малко от фреона* Вътрешното тяло горе-долу добре, е верно ще трябва да мазна около него с латекс, защото има малко пръсти, петна и надраскано.
    Та така, за работата вчера - топло* , е външната темп е 10 градуса, вътре прави баня в 30 квадрата стая с външна изолация и PVC дограма. Сравнително тихо работи, ако не му сложиш FAN-a на MAX*

Поздрави*

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@hgtod
    HSU-12H03/R2(DB) е едно от най-добрите китайски изпълнения - DC инвертор, клас A...
    Ако допуснем, че макар и без изолация /това си е разтегливо понятие/, нямаш дупки на стените и от прозорците не духа - в смисъл, че имаш здрави стъкла, сложил си маджун и някаква изолационна лента между стъклата - абе направил си разумното на цена 10-15 лева, смятам че ще ти свърши много добра работа...
    прочети и темата за `клими на -20C`

@ivo80
    Въпросите ти бяха разисквани - използвай търсачката!
    Все си мисля, че `топъл старт` означава друго и го предлагат и най-нискорейтинговите /ега ти израза/ китйски изпълнения

@vesko_m
    Техноклима бяха известни преди като ЕЛИТ СЕРВИЗ - абе сложна работа... Сигурен ли си, че са официално сервиз на Техномармалада, щото аз се съмнявам
    - стойките трябва да са с по два болта
    - тампоните не са задължителни, ако е добре нивелиран и компресора е центрован
    - това с фреона е кофффти, но и така може да работи, ама как... доста `фирми` го практикуват Аз затова не харесвам Техномаркета - добра техника с лоша поддръжка...
    Понеже не са спазени основни точки, които почти сигурно ги има записани как се правят в инструкцията за монтаж на климатика - все пак е Панасоник - можеш да поискаш да се поправят! Вкрючително да изтеглят агента, да го премерят на везни, да увакуумят и да го върнат...

17. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@ivo80

Подгряването на картера на компресора и "топъл старт" са 2 съвсем различни неща и нямат абсолютно нищо общо. "Топъл старт" се нарича функция на климатика, при която в режим отопление вентилаторът на вътрешното тяло не тръгва да духа преди топлообменника да се е нагрял до определена температура (най-често над 35 градуса). Това се прави с цел да се предотврати обдухване на помещенията със студен въздух докато климатика влезе в режим.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Добре де не съм уцелил термина, но все пак се разбира какво питам. :+)

echo, не ми беше лесно да изчета цялата тема и ако бях намерил отговори на въпросите ми, нямаше да питам.
    Пишеше за разликите м/у р410а и р22, но за р407 не видях да пише нещо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе