Страница 90 от 156 ПърваПърва ... 40808889909192100140 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Styx
    Guest

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

За хола ми трябва, а чух много добри думи за този модел. Дори днес ми вметнаха в Техномаркета че си е почти Дайкин, което ме съмнява де, но наистина бил много сполучлив модел, изключение шума.
    Ходих навсякъде където знам фирми в Бургас - ПОП,Техноклима(бившия Аладин), Технополис, Техномаркет, ПроКлима, Булклима и в офиса на ЖО44. Ако има още фирми казвайте да се засилам

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Това "почти дайкин" си е като "почти бременна".... мидеа нямат нищо общо с дайкина.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Styx
    Токлкова знам...
    В Магнум - обикновените продавачи си нямат много хабер... - в София де...
    MSS е доста добър модел - за Daikin - не знам, ама май е с японски компресор - Panasonic - това като слух де

5. Тук е от
    Sep 2005

@Styx
    801796 - Вента Клима . Провери и при тях, предимно Мидеа монтират

6. Styx
    Guest

Понеже малко по-нагоре ме разубедиха да взема Midea за спалня поради шума, та да попитам за това моделче PANASONIC CS/CU-PW9DKE как е с шума и дали замръзва най-вече, че в Бургас влага колкото щеш.

7. Тук е от
    Oct 2005

И моите 2 цента относно климатиците ОСАКА /Аз използвам KFR-45GW/JNV вече 3-та година без проблеми /. Според мен те са китайско производство на Hualing Holdings http://www.hualing.com/en/about/index.php и поне по това което пишат са над средното ниво. Доказателство е технологията I Feel, която е на Mitsubishi Electric /ето един пасаж от сайта "To start from a high point and carve out its cause by building name brands, Guangzhou Hualing Air Conditioning Equipment Co.Ltd. invested a total value of 30 million US dollar in the complete introduction of the technology,equipment and managerial approach from Japanese Mitsubishi Electric,which an annual production ability of 1.2 million sets". Аз съм сравнявал моя KFR-45GW със модела MUH/MCH - 18 na ME и той е едно към едно, даже дистанционното е едно и също /имам сервизната документация на PDF на тези модели на МЕ/. и за последно ето ви два линка /открийте разликите както се казва :-)...
    http://www.osakabg.com/gallery05.html
    http://www.hualing.com/en/products/p...ame=T%20Series

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Интересна история е тая с кислорода! :coolsmiley:
    Някой ако е разглобявал такова чудо, нека обясни що за "кислороден" генератор е скрит вътре. Кислород може да се получи и с електролиза на водата, ама какво става тогава с отделящия се водород? Абе да не би да става дума за озонатор и някой да не различава O2 от O3?
    Естествено е че е озонатор.Тук пак маймунски номера.Хватката обаче по изтънчена- върви доказвай че не е вярно,че климатика ти не отделя кислород а озон(разликата е че като хим.елемент озон и кислород са едно и също.но като вещество са различни)

Цитат Първоначално публикувано от Styx
    Понеже малко по-нагоре ме разубедиха да взема Midea за спалня поради шума, та да попитам за това моделче PANASONIC CS/CU-PW9DKE как е с шума и дали замръзва най-вече, че в Бургас влага колкото щеш.
    Влагата си е влага нищо не може да се направи ще не ще климатика ще замръзва при тая влага
    Цитат Първоначално публикувано от alexb

Вносител на мидеа за бг е фирмата Магнум-д
    те поемат и гаранцията /не директна/ и сервиза..
    За информация Мидея се сглобяват в Хасково.Пробвай с гугъл като търсиш страници само на руски и няма да видиш помен от мидея.Друг въпрос е че нашия пазар може да е по голям от руския та не си правят труда да внасят там

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@badr
    Ще уточниш ли какво означава `сглобяват край Хасково`? С цел намаляване на мита се правят доста неща... просто предполагам...
    Ето и един руски сайт с Мидеа http://www.techair.ru/catalog/condit.../splits/midea/

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Мидея се сглобяват в Хасково.Пробвай* с гугъл като търсиш страници само на руски* и няма да видиш помен от мидея.Друг въпрос* е* че нашия пазар може да е по голям от руския* та не си правят труда да внасят там

Искаш да ми кажеш, че в китай е по-скъпо да се сглобяват от БГ???
    Това с руските сайтове не го разбрах, Мидеа се продава МНОГО там, аз като търсех информация за тази марка от там научих най-много.

http://www.google.com/search?hl=ru&q...gle&lr=lang_ru

за това ако говориш, пак не разбрах какво искаш да кажеш.

12. Styx
    Guest

Сега на ПОП-а в Бургас един от монтажистите ми препоръчваше горещо LG KS-H096 DAO за 625 лв с монтажа, бил страшно тих и този модел бил съобразен с климата в България. Та интересувам се дали наистина е тих понеже ми трябва за спалня и как е със замръзването.
    По-назад в страниците се споменава 1-2 пъти за LG, така че ако имате някакво мнение, споделете го. Опрелелено ще е интересно и за други.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от alexb

Искаш да ми кажеш, че в китай е по-скъпо да се сглобяват от БГ???
    Това с руските сайтове не го разбрах, Мидеа се продава МНОГО там, аз като търсех информация за тази марка от там научих най-много.

http://www.google.com/search?hl=ru&q...gle&lr=lang_ru

за това ако говориш, пак не разбрах какво искаш да кажеш.
    Прави сте ти и Echo,аз го търсех с думата Мидея за това съм сгрешил.Но сглобяват и в Хасково.Не знам дали заради мита и т.н. но сглобяват там

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@alexb
    Мисля, че badr е прав за Хасково, дотолкова, че поне се води, че в България влизат не климатици, а компоненти за направат им - тарифира се по друга точка на митницата - за подобни неща утрепаха Самоковеца...
    Ако не се лъжа и Осака се `сглобяваха` така край Бургас...
    Да ме прощават фирмите ако греша, ама тея водят в цената, а откъде иначе да стане?!?

@Styx
    Внимавай с приказките на ПОП-овете /и не само/ - аз с тях имам `едно на ум` - не, че LG-то е лошо - сам си прецени...
    Един пич, точно в техния офис, беше дошъл за профилактика лятото и рече, че неговата Мидеа държала 22* на нанайстия етаж зимата, а те се опитваха да ме убедят, че от евтините нек`ви Toyo също се справяли - отвратителен на външен вид - стария модел, к`вото и да е Toyo...
    Та внимавай с разните ПОП, ЖО и т.н.
    Добри неща чувах за ОМЕГА или нещо такова - гръцка буква...

Та ако не се решиш скоро - вземи или Осака - аз поне мисля, че имат добър сервиз за Бургас, или Мидеа - поне според мен в ниския клас е това - Мидеите пукат, Осаките май харчат повече, ама за толкоз пари - Мерцедес ли?...
    Айде, че се отнесох - успех!

16. TODD_BG
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от vesko_m
    При мене го прави абсолютно същото*
    Мисля че в книжката пише че кислорода може да работи и самостоятелно, т.е. предполагам че така като мига значи че вкарва кислород и без да е включен климатика.
    Но не можах да го изключа това чудо !!!!!
    Пускам климата, изкл. кислорода и после като изкл. климата пак ми мига*
    За сега решавам проблема като го изключа от контакта и после пак го включа.* :knuppel2:
    Няма нужда да го гасиш от контакта той сам спира след 5 минути. Даже ако отидеш до самото тяло можеш да чуеш как свисти през това време. Междо другото това го прави само сега може би заради студа защото през лятото като спреш климатика спира всичко вобще не мигаше нищо и това ме навежда на мисалта че има някакъв датчик от вънка който мери температурата и така климатика минава в ръзличен режим. А относно кислорода поне в каталога на Панасоник за 2005 на снимката изглежда като кутията на хардис. В книжката на климатика пише че може да се появят миризми в стаята и ако това стане трабва да се отстрани източника на миризми от външното тяло. Според мен тази котия просто пречиства въздоха от вън и го вкарва в стаята. А за тези които питат как вкарва кислорода в стаята има оделен маркуч (черен на цвят) между двете тела който върви с климатика и е дебел колкото кутрето на ръката. Така че кислорода не минава по тръбите за фреона както някой си мисли.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

На мене ми казаха че кислорода се вкарва отвън през тръба. Мембраната всъщност е фин филтър, имало клапа която се отваряла ако нивото на кислород падне под определено ниво ( мерили го някакси ). По принцип тази технология се слагала на големи системи а Panasonic нали са били иноватори ...

18. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от TODD_BG
    А за тези които питат как вкарва кислорода в стаята има оделен маркуч (черен на цвят) между двете тела който върви с климатика и е дебел колкото кутрето на ръката. Така че кислорода не минава по тръбите за фреона както някой си мисли.
    Ами ако има отделен маркуч както казваш нали ще вкарва атмосферен въздух а не кислород

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    На мене ми казаха че кислорода се вкарва отвън през тръба. Мембраната всъщност е фин филтър, имало клапа която се отваряла ако нивото на кислород падне под определено ниво ( мерили го някакси ). По принцип тази технология се слагала на големи системи а Panasonic нали са били иноватори ...
    Приказки от 1001 нощ са ти разказвали.То бива бива ама тия хора са се насрали

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе