Страница 89 от 156 ПърваПърва ... 3979878889909199139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 2333

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)

Eeee, колкото и да е студена тази стая все пак 15м2 с 9-ка инвертор няма как да не е оразмерена правилно.
    В момента топля 2 стаи с обща квадратура 30м2, в къща съм и втората стая е с 5външни стени /покрив, под и изток, юг, запад. изолирана е добре и има пвц/ само севера ми е общ. Не съм ползвал инвертор, но смятам, че ще достигне по-високата температура по-бавно, ако работи нон-стоп на зададени 24г. след 5-6ч ще станат, но просто не го изключвай

ПС: забравих да кажа, че климатика ми е мидеа 12-ка конвенционален /втора зима ще му е/

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от TODD_BG
    Накой може ли да ми каже при модела на PANASONIC CS/CU-XE12DKE дали е нормално като работи на топло и е с включен кислород след като се спре климатика да почва да мига лампата на кислорода за около 5 минути и да се чува свистене от вътре. Благодаря предварително.
    При мене го прави абсолютно същото
    Мисля че в книжката пише че кислорода може да работи и самостоятелно, т.е. предполагам че така като мига значи че вкарва кислород и без да е включен климатика.
    Но не можах да го изключа това чудо !!!!!
    Пускам климата, изкл. кислорода и после като изкл. климата пак ми мига
    За сега решавам проблема като го изключа от контакта и после пак го включа. :knuppel2:

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от vesko_m
    При мене го прави абсолютно същото*
    Мисля че в книжката пише че кислорода може да работи и самостоятелно, т.е. предполагам че така като мига значи че вкарва кислород и без да е включен климатика.
    Но не можах да го изключа това чудо !!!!!
    Пускам климата, изкл. кислорода и после като изкл. климата пак ми мига*
    За сега решавам проблема като го изключа от контакта и после пак го включа.* :knuppel2:

Това трябва да съм го изтървал......Климатик....битов....стенен сплит??? Да вкарва кислород...? На вън до агрегата има ли закачена кислородна бутилка? Или е скрита някъте в самия агрегат? И като се изразходва, къде се зарежда бутилката/резервоара за кислород? Само не ми казвайте, че самия климатик произвежда кислород Ако някой е виждал кондензна станция за производство на кислород от атмосферен въздух, ще разбере кое е смешното...

Виж, ако говориш за т.нар. "йонизатор" - това е съвсем друго нещо и няма нищо общо с кислорода.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

По въпроса за кислорода:
    1. Това с изключването от контакта ми се вижда меко казано странно - не е много редно
    2. Понеже не съм запознат с климатичните `кислородгенератори` - някой ще ме открехне ли какъв е точно начина?

//edit
    Таз ме изпревари...
    обаче на сайта на Техното пише
    -ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД -О2
    Та въпроса ми остава - как го генерира тая пуста машина?

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    По въпроса за кислорода:
    1. Това с изключването от контакта ми се вижда меко казано странно - не е много редно
    2. Понеже не съм запознат с климатичните `кислородгенератори` - някой ще ме открехне ли какъв е точно начина?

//edit
    Таз ме изпревари...
    обаче на сайта на Техното пише Та въпроса ми остава - как го генерира тая пуста машина?
    Как се генерира кислород от атмосферен въздух ли?* Ами въздуха се свива (компресира) до около 200 атмосфери, след което се охлажда - при това кислорода кондензира първи, а азота остава в газообразно състояние.* Конденза се отвежда.* Единствения проблем е, как да компресираме до 200 атмосфери във вътрешното тяло на стената.....

п.п. Може и азота да кондензира първи, не си спомням кой елемент беше по-напред в менделеевата таблица....

7. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Eeee, колкото и да е студена тази стая все пак* 15м2 с 9-ка инвертор няма как да не е оразмерена правилно.
    В момента топля 2 стаи с обща квадратура 30м2, в къща съм и втората стая е с 5външни стени /покрив, под и изток, юг, запад. изолирана е добре и има пвц/ само севера ми е общ. Не съм ползвал инвертор, но смятам, че ще достигне по-високата температура по-бавно, ако работи нон-стоп на зададени 24г. след 5-6ч ще станат, но просто не го изключвай

ПС: забравих да кажа, че климатика ми е мидеа 12-ка конвенционален /втора зима ще му е/
    Ами да. И аз си мисля, че ако го оставя по-дълго време може и да стопли. Но това разпразяване вчера на 3 градуса не ми харесва. И температурата на топлия въздух - само 38-39 градуса... Обикновената Осака в офиса хвърля такъв топъл въздух че мога да си опържа яйца на него. Ако въздуха беше 50 градуса със сигурност щеше да стопли до 25 градуса за 10 минути... Ако се окаже, че не може да вдигне повече от 22 градуса, когато навън е 2-3 не ми се мисли как ще е на -5 и -10. Между другото вчера си сложих един електромер на климатика за да видя колко ще е ефективно това отопление. От 16:30 вчера до тази сутрин в 9:30 беше изгорил 7,8 кВ/часа....

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Ха-ха-ха
    Таз,
    Питах как го правят в климатиците
    Щото това, което казваш ми е познато, обаче...
    Сетих си и за ядрен синтез...
    Ама чак пък в стенен сплит
    Имам и още едно предположение, ама е толкова енергоемко, че не си го представям...
    Абе - ПОМООООЩ - кажете к`во става!

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Интересна история е тая с кислорода! :coolsmiley:
    Някой ако е разглобявал такова чудо, нека обясни що за "кислороден" генератор е скрит вътре. Кислород може да се получи и с електролиза на водата, ама какво става тогава с отделящия се водород? Абе да не би да става дума за озонатор и някой да не различава O2 от O3?

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Интересна история е тая с кислорода! :coolsmiley:
    Някой ако е разглобявал такова чудо, нека обясни що за "кислороден" генератор е скрит вътре. Кислород може да се получи и с електролиза на водата, ама какво става тогава с отделящия се водород? Абе да не би да става дума за озонатор и някой да не различава O2 от O3?
    БИНГО!

Най-вероятно става въпрос за прост "ЙОНИЗАТОР", който е кръстен "ОЗОНАТОР" и после преименуван на "ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД".

Но до колкото ми е известно, разликата между ЙОНИЗАТОРА и ОЗОНАТОРА е няколко киловолта

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Lupus
    Предполагам, че освободените H атоми се сливат до He за по-пълно изживяване на придобивката, а освободената енергия се връща обратно в мрежата

м-да
    и като го доразвием - това може да реши проблемите с конденза, ама ще затрудни охлаждането през лятото, ако не бъркам

И всичко това във вашата дневна от Пе-нъ-со-ник със съдействието на Техномармалада

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Браво* Аз влязох в този форум със същия въпрос. Днес съм горд че мога да ти отговоря :

Температурата е право-пропорционална на компресията на фреона - колкото по-качествен компресор имаш толкова по-висока температура може да се вдигне.

Настрой температурата на 30, вътрешния вентилатор на макс (да излъжем датчика) и мери температурата на топлата тръба - това показва колко може. Имай предвид че климатиците не са предвидени да бачкат неограничено в този режим.
    Добре,тогава,защо моето Хитачи RAS-35(инвертор) с фреон R410 духа от 42-48 градуса?По-калпав му е компресора или какво?

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от TazmaniaK
    БИНГО!

Най-вероятно става въпрос за прост "ЙОНИЗАТОР", който е кръстен "ОЗОНАТОР" и после преименуван на "ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД".

Но до колкото ми е известно, разликата между ЙОНИЗАТОРА и ОЗОНАТОРА е няколко киловолта*
    Ето как е обяснено в рекламната брошура на Панасоник :

O2 Генератор на Кислород
    Максимален Комфорт
    Изпълва дома Ви с Жизненоважния kucлоpog

При намаляване нивото на Кислорода във Вашата стая въздухът става застоял и неприятно усещане изпълба дома Ви. Използвайки уникална мембранна система за генериране на Кислород, Климатизаторите Panasonic обогатяват Въздуха в помещението, при кoeтo концентрацията на кислород достига 30%. Тази иновативна система осигурява поддържане концентрацията на кислорода във Вашата стая на същото ниво, което се среща и в природата - 21% и повече. Това Ви прави по-жизнени и здрави (вuж графиката в дясно).

Благодарение на уникалната си структура кислородната мембрана не допуска преминаването на малките прашинки, бактерии и други замърсители на въздуха в стаята. До Вас достига само чист, cвeж и обогатен на кислород въздух.
    Проучванията на мозъчните вълни gokaзвam, че богатият на кucлоpog въздух спомага за no-бързото възстановяване на чoвeka от емоционален стрес, кaктo и за подобрен комфорт.
    Генериране на обогатен с Кислород въздух чрез мембрана

Външното тяло на климатизатора доставя въздуха извън помещението, koйтo преминава през вградената мембрана, повишавайки нивото на кucлopoga go oкoло 30%. Taka обогатеният с кucлоpog въздух се изпраща чрез вaкyyмнuтe помпи до вътрешното тяло във Вашата стая. По този начин се поддържа относително постоянна концентрация на kucлоpog в помещението от 21% и повече.

16. Styx
    Guest

Здравейте, някой виждал ли е в Техномаркет или Технополис където и да е в страната да има модела на Midea MSS-12HR, евентуално да се уговоря с управителя на регионалния клон в Бургас да ми го придвижат и да си го купя най-накрая. Разправят, че до Нова година няма да има от този модел внос и просто не мога да го открия никъде това чудо.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Вносител на мидеа за бг е фирмата Магнум-д
    те поемат и гаранцията /не директна/ и сервиза. Телефона им е 02/9586521 - опитай там.
    Аз имам 2 мидеи MSF312HR, ти заради вентилацията ли я търсиш тази? защото друга разлика няма, не се заблуждавай в показателите, които има в техномаркета. Ако ще го слагаш в спалня..... няма да е вече спалня трудно се спи на това пукане, пуфкане.... ако ще е в хола - супер!

18. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@canto
    Благодаря - бях намерил т`ва ама го нямаше посбедния абзац...
    Интересно как го монтират от Техномаркета?!?

@Styx
    Погледна ли в Аладин /май Републиканска беше улицата/
    Ако не се лъжа доста бройки бяха монтирали и ПОП /ако не бъркам - на Фердинандова - близо до ъгъла с Ботев беше офиса им/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе