Колко децибела е достатъчно тихо за спалня. Засега съм се спрял на PANASONIC CS/CU-TE9DKE. 26 db го дават.
Колко децибела е достатъчно тихо за спалня. Засега съм се спрял на PANASONIC CS/CU-TE9DKE. 26 db го дават.
достатъчно тих е ,но има и по тихи .. освен това е скъпичък за това което предлага( има и хипотеза че не е произведен в Япония макар че това не е толкова важно)
До достигане на зададена температура този климатик ще харчи 1,96 кв/ч и ще отоплява с 6,00 kW-ДА.
Приблизително 0.91 кW е консумацията нужна за да поддържа 20 градуса при външна температура 7 градуса-13 градуса разлика.При по голяма разлика и по ниска външна ще харчи повече,съответно при по-малка под 900 W.
Например при -(минус) 7 и 20 вътрешна харчи 1.66 kW.
здравейте, ето малко инфо за китайските хитачита в техномаркета
http://www.klimasystems.dir.bg/promos/PromoHITACHI.pdf
ето и фирмата
http://www.klimasystems.dir.bg/products.htm
остава все пак въпроса до колко са надеждни, като се има предвид че цената е под 1 000 лв. за такъв климатик /без монтаж/
мисля, че си струва но... кажете и вие
Зависи каква е температурната разлика между температурата която си му задал и тази в стаята,ако е малка може да тръгне с 1кв.Първоначално публикувано от bialk
0.91 кв ток ще ти харчи ако твоята стая се нуждае от 3.6кв топлина.Най вероятно ще се нуждаеш от половината/зависи от времето/ и климатика ще ще поддържа зададената температура/+ - 1 гр/ с около 0.5 кв ток
General ASH12L - 1700лв.
Fuji RS-12LC - 1500лв.
аз пак да попитам оправдана ли е разликата в цената на тези две машинки
ако са аналогични модели разликата идва само от страната производител ,китай за Фуджи и най вероятно тайланд за Генерал .. аз имам вече третия аналог на Фуджитсу
някои може ли да ме просветли защо Midea CSU-09RHAB и OSAKA CH-09TNS са еднакви на вид 1:1 ? че като гледам и по данни
при чисто китайските клими всичко е омешено.нищо чудно да са два еднакви модела с различни маркиПървоначално публикувано от cougar
за General ASH12L ми обясняват, че е японски, а Fuji RS-12LC тайландски
хехе сигурно ако смалят малко(с една степен на качесво) ще стигнем и до истината
Моля , дайте мнение за този климатик , хареса ми , мисля да го купя , дали ще е добра инвестиция за тази цена ?
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=99
здр. отново. след много търсене във Варна на инверторна Мидеа така и не намерих = били свършили а другите "пътуват от софия" хахахахаахха в какво село живея?! Отидох в техномаркета и след кратък оглед закупих следната машина CS/CU YW12DKE = китайски конвенционален панасоник. още не са ми го монтирали и нямам впечатления, но ми е любопитно какво имате да кажете за тази машина? с търсачката не намерих почти нищо във форума, така че ако има някой такова добиче нека сподели как се държи (в режим топло разбира се ))))
бате, тоя нипон е голяма тояга (лично мнение) а ТЕРМО-КЛИМА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМАТЬОРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ А МОЖЕ И ОТСАМ ЕКВАТОРА!!! бягай далече... монтираха ми два климатика единия тракаше и го нагряваха за да не му опирала перката ?!?!?! а другия не работеше външното тяло и го сваляха слагаха сваляха слагаха и сега пак не работи и чакам да дойдат да го оправят.... а климите са нови. стойките за външните тела ръждясаха за месец и половина (през лятото) и въобще да ги пребиеш малко е ... монтажниците им са едни голобради момченца от дълбоката провинция които работят като сезонни работници при тях и през цялото време се оплакваха как малко им плащат и как се отнасят с тях във фирмата - за качеството на монтажа и компетенцията им можеш сам да преценишПървоначално публикувано от ivan0ff
Хубаво , за Термо-клима разбрахме вече , че ЗЛЕТАТА на Варна , но климатика ? Аз не съм чувал нищо лошо за NIPPON пък и има още 20 марки климатици освен Panasonic , забелязах , че тук освен Panasonic и Инвертери друго нищо не искат виждат потребителите на форума , ама не е така , едно че с нищо не може да се докаже дали е Panasonic-а Panasonic нито че ще е сигурен за симата , колко му е да смениш лепенката а и на всичкото отгоре цената им е мнооооого надута !бате, тоя нипон е голяма тояга (лично мнение) а ТЕРМО-КЛИМА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМАТЬОРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ А МОЖЕ И ОТСАМ ЕКВАТОРА!!! бягай далече... монтираха ми два климатика единия тракаше и го нагряваха за да не му опирала перката ?!?!?! а другия не работеше външното тяло и го сваляха слагаха сваляха слагаха и сега пак не работи и чакам да дойдат да го оправят.... а климите са нови. стойките за външните тела ръждясаха за месец и половина (през лятото) и въобще да ги пребиеш малко е ... монтажниците им са едни голобради момченца от дълбоката провинция които работят като сезонни работници при тях и през цялото време се оплакваха как малко им плащат и как се отнасят с тях във фирмата - за качеството на монтажа и компетенцията им можеш сам да прецениш
бате, тоя нипон е голяма тояга (лично мнение) а ТЕРМО-КЛИМА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМАТЬОРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ А МОЖЕ И ОТСАМ ЕКВАТОРА!!! бягай далече... монтираха ми два климатика единия тракаше и го нагряваха за да не му опирала перката ?!?!?! а другия не работеше външното тяло и го сваляха слагаха сваляха слагаха и сега пак не работи и чакам да дойдат да го оправят.... а климите са нови. стойките за външните тела ръждясаха за месец и половина (през лятото) и въобще да ги пребиеш малко е ... монтажниците им са едни голобради момченца от дълбоката провинция които работят като сезонни работници при тях и през цялото време се оплакваха как малко им плащат и как се отнасят с тях във фирмата - за качеството на монтажа и компетенцията им можеш сам да прецениш
[/quote]
А,бе пич тези от ТЕРМО КЛИМА да не са ти нещо конкуренция та толкова ги мразиш.
Ти имаш ли NIPPON инвертер та казваш че е тояга.Мога да заявя ,че не трака и не бръмчи както казваш ти.(мое мнение)
Та за бръмчене и тракане ЕЛИТ никой не може да ги бие,Елитчетата са горе долу като Трабант без аустпух.
сега колкото и да ти приказваме пак ще вземеш НИПОН.КОЙТО Е ВИДЯЛ ЕВТИНО И ХУБАВО ДА МИ ПИШЕ!Между Нипон и Панасоник разликата е мнооого голяма.Няма да давам пример.Аз лично 16 год.съм се напатил на евтини неща.Повече компромис не правя.Или вземам хубаво или не вземам нищо!!!Първоначално публикувано от ivan0ff