Страница 118 от 157 ПърваПърва ... 68108116117118119120128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,756 до 1,770 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Колко децибела е достатъчно тихо за спалня. Засега съм се спрял на PANASONIC CS/CU-TE9DKE. 26 db го дават.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

достатъчно тих е ,но има и по тихи .. освен това е скъпичък за това което предлага( има и хипотеза че не е произведен в Япония макар че това не е толкова важно)

4. Тук е от
    Jul 2006

До достигане на зададена температура този климатик ще харчи 1,96 кв/ч и ще отоплява с 6,00 kW-ДА.
    Приблизително 0.91 кW е консумацията нужна за да поддържа 20 градуса при външна температура 7 градуса-13 градуса разлика.При по голяма разлика и по ниска външна ще харчи повече,съответно при по-малка под 900 W.
    Например при -(минус) 7 и 20 вътрешна харчи 1.66 kW.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2006

здравейте, ето малко инфо за китайските хитачита в техномаркета

http://www.klimasystems.dir.bg/promos/PromoHITACHI.pdf

ето и фирмата

http://www.klimasystems.dir.bg/products.htm

остава все пак въпроса до колко са надеждни, като се има предвид че цената е под 1 000 лв. за такъв климатик /без монтаж/

мисля, че си струва но... кажете и вие

6. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от bialk
    Ето от този модел се интересувам. Включен е в програмата за енергийна ефективност

GENERAL Климатик инверторен стенен тип ASH9LB

Мощност
    -охлаждане 2.6(0.5 - 3.6)kW / 8 900(1 700 - 12 300)BTU/h
    -отопление 3.6(0.5 - 6.0)kW / 12 300(1 700 - 20 400)BTU/h

Kонсумирана мощност
    -охлаждане 0.68(0.25-1.38)kW
    -отопление 0.91(0.25-1,96)kW

До достигане на зададена температура този климатик ще харчи 1,96 кв/ч и ще отоплява с 6,00 kW .След което ще падне на 0,25 кв/ч за поддържане на температурата до падане с 3-5 градуса от заявената температура/ После пак включва на МАХ и т.н. А 0,91 кв/ч е средния разход на ел.енергия. Така ли да го разбирам.
    Зависи каква е температурната разлика между температурата която си му задал и тази в стаята,ако е малка може да тръгне с 1кв.
    0.91 кв ток ще ти харчи ако твоята стая се нуждае от 3.6кв топлина.Най вероятно ще се нуждаеш от половината/зависи от времето/ и климатика ще ще поддържа зададената температура/+ - 1 гр/ с около 0.5 кв ток

7. Тук е от
    Apr 2002

General ASH12L - 1700лв.
    Fuji RS-12LC - 1500лв.

аз пак да попитам оправдана ли е разликата в цената на тези две машинки

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ако са аналогични модели разликата идва само от страната производител ,китай за Фуджи и най вероятно тайланд за Генерал .. аз имам вече третия аналог на Фуджитсу

10. Тук е от
    Nov 2005

някои може ли да ме просветли защо Midea CSU-09RHAB и OSAKA CH-09TNS са еднакви на вид 1:1 ? че като гледам и по данни

11. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от cougar
    някои може ли да ме просветли защо Midea CSU-09RHAB и OSAKA CH-09TNS са еднакви на вид 1:1 ? че като гледам и по данни
    при чисто китайските клими всичко е омешено.нищо чудно да са два еднакви модела с различни марки

12. Тук е от
    Apr 2002

за General ASH12L ми обясняват, че е японски, а Fuji RS-12LC тайландски
    хехе сигурно ако смалят малко(с една степен на качесво) ще стигнем и до истината

13. Тук е от
    Sep 2006

Моля , дайте мнение за този климатик , хареса ми , мисля да го купя , дали ще е добра инвестиция за тази цена ?

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=99

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

здр. отново. след много търсене във Варна на инверторна Мидеа така и не намерих = били свършили а другите "пътуват от софия" хахахахаахха в какво село живея?! Отидох в техномаркета и след кратък оглед закупих следната машина CS/CU YW12DKE = китайски конвенционален панасоник. още не са ми го монтирали и нямам впечатления, но ми е любопитно какво имате да кажете за тази машина? с търсачката не намерих почти нищо във форума, така че ако има някой такова добиче нека сподели как се държи (в режим топло разбира се ))))

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    Моля , дайте мнение за този климатик , хареса ми , мисля да го купя , дали ще е добра инвестиция за тази цена ?

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=99
    бате, тоя нипон е голяма тояга (лично мнение) а ТЕРМО-КЛИМА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМАТЬОРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ А МОЖЕ И ОТСАМ ЕКВАТОРА!!! бягай далече... монтираха ми два климатика единия тракаше и го нагряваха за да не му опирала перката ?!?!?! а другия не работеше външното тяло и го сваляха слагаха сваляха слагаха и сега пак не работи и чакам да дойдат да го оправят.... а климите са нови. стойките за външните тела ръждясаха за месец и половина (през лятото) и въобще да ги пребиеш малко е ... монтажниците им са едни голобради момченца от дълбоката провинция които работят като сезонни работници при тях и през цялото време се оплакваха как малко им плащат и как се отнасят с тях във фирмата - за качеството на монтажа и компетенцията им можеш сам да прецениш

16. Тук е от
    Sep 2006

бате, тоя нипон е голяма тояга (лично мнение) а ТЕРМО-КЛИМА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ АМАТЬОРИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ А МОЖЕ И ОТСАМ ЕКВАТОРА!!! бягай далече... монтираха ми два климатика единия тракаше и го нагряваха за да не му опирала перката ?!?!?! а другия не работеше външното тяло и го сваляха слагаха сваляха слагаха и сега пак не работи и чакам да дойдат да го оправят.... а климите са нови. стойките за външните тела ръждясаха за месец и половина (през лятото) и въобще да ги пребиеш малко е ... монтажниците им са едни голобради момченца от дълбоката провинция които работят като сезонни работници при тях и през цялото време се оплакваха как малко им плащат и как се отнасят с тях във фирмата - за качеството на монтажа и компетенцията им можеш сам да прецениш
    Хубаво , за Термо-клима разбрахме вече , че ЗЛЕТАТА на Варна , но климатика ? Аз не съм чувал нищо лошо за NIPPON пък и има още 20 марки климатици освен Panasonic , забелязах , че тук освен Panasonic и Инвертери друго нищо не искат виждат потребителите на форума , ама не е така , едно че с нищо не може да се докаже дали е Panasonic-а Panasonic нито че ще е сигурен за симата , колко му е да смениш лепенката а и на всичкото отгоре цената им е мнооооого надута !

17. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

[/quote]
    А,бе пич тези от ТЕРМО КЛИМА да не са ти нещо конкуренция та толкова ги мразиш.
    Ти имаш ли NIPPON инвертер та казваш че е тояга.Мога да заявя ,че не трака и не бръмчи както казваш ти.(мое мнение)
    Та за бръмчене и тракане ЕЛИТ никой не може да ги бие,Елитчетата са горе долу като Трабант без аустпух.

18. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    Хубаво , за Термо-клима разбрахме вече , че ЗЛЕТАТА на Варна , но климатика ? Аз не съм чувал нищо лошо за NIPPON пък и има още 20 марки климатици освен Panasonic , забелязах , че тук освен Panasonic и Инвертери друго нищо не искат виждат потребителите на форума , ама не е така , едно че с нищо не може да се докаже дали е Panasonic-а Panasonic нито че ще е сигурен за симата , колко му е да смениш лепенката а и на всичкото отгоре цената им е мнооооого надута !
    сега колкото и да ти приказваме пак ще вземеш НИПОН.КОЙТО Е ВИДЯЛ ЕВТИНО И ХУБАВО ДА МИ ПИШЕ!Между Нипон и Панасоник разликата е мнооого голяма.Няма да давам пример.Аз лично 16 год.съм се напатил на евтини неща.Повече компромис не правя.Или вземам хубаво или не вземам нищо!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе