Страница 98 от 157 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от DEF
    :-) Ами щом искаш купи си Осака, защо питаш след акто си чел мненията за Осака пък и имаш познати с такава клима?
    Всеки има право на лош вкус включително и ти !!!
    Това за отоплението на преходни стаи малко не става , все в едната ще е по-студено но колко никои не може да ти каже, искаш с трици маймуни да ловиш , и се чудя дали ако входа си закупим 1 по-голям климатик дали ще се отопляваме всичките а ? Ти как мислиш?

Топъл старт означава , че климата има отопление на компресора и при включване почти веднага започва да духа топло , поне при моя е така.Мисля че някой Панасоници го имат.
    Помолих за компетентно и обосновано мнение относно климатика, а не относно моята особа. Още по-малко съм очаквала подобно подигравателно отношение с подигравателен тон. След като питам - има защо. Значи няма възможност евентуално да ми се монтира климатик в едната стая. За това не съм длъжна да давам обяснение, а и отворковците като теб едва ли са предвидили такава възможност. Но тъй като все пак имам нужда от помощ, а не от доказване на надмощие на някои в дадена област, бих помолила някой с впечатление да вземе отношение по въпроса ми.

Ако си забелязал, питането ми е за двете марки. Така и така трябва да гадая за отговора ти, дирейки го някъде между редовете на изпълнените ти със задоволство писания. Само че се питам откъде иде и на какво се базира то??? На надмощието ти на специалист ли? На по-доброто ти материално положение ли? На интелекта ти ли, на що ли? Нито едно от изброените не предполага такова отношение към човек, обръщащ се с молба за съвет. Сори, но ме вбеси

ПС: Все пак благодаря за благоволението да обясниш за топлия старт

2.  

3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ku-ku
    С риск да ви разгневя, за оето се извинявам предварително, но разбирате объркването ми, ще добавя все пак и Осака 24, 20 и 18. Не знам защо тук сте толкова отрицателно настроени, но в нашия квартал масово си слагат почти само осаки и са доволни.
    Не виждам кой ще се разгневи и защо.
    Правото на избор си е твое.
    Само че за 12квм девятка е логичен избор.
    Чета тук за 18,20,24.Каква е целта на това грамадно преоразмеряване.
    Разбрах че помещението е много студено.На какво се дължи това?
    Липса на изолации,лоша дограма,изложение,лошо строителство?

4. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не виждам кой ще се разгневи и защо.
    Правото на избор си е твое.
    Само че за 12квм девятка е логичен избор.
    Чета тук за 18,20,24.Каква е целта на това грамадно преоразмеряване.
    Разбрах че помещението е много студено.На какво се дължи това?
    Липса на изолации,лоша дограма,изложение,лошо строителство?
    Много ти благодаря за добрия тон.

Така, нужно е малко пояснение. Целият апартамент е 56кв.м (панел, 7ет.). В хола има вече климатик - панасоник 12 на 5 години. Зимата му е много трудно. Холът и спалнята (и двете със северно изложение) заедно са около 40кв.м. Но са разширени, като е преградена терасата. Под и над нас жилищата не се отопляват. Терасата отдолу не е остъклена. Да, изолация има (фибран на целия апартамент - PVC - Rehau), но тя не е рентабилна при наличието на лоши или по-скоро при липсата на комшии. Това имам предвид под студено.

Спалнята досега е отоплявана с духалка, само преди лягане, но мухляса. Поради което си мисля, че трябва да се отоплява почти непрекъснато. Детската с маслен радиатор.

Та Панасоникът не се справя добре с хола (около 25кв) и затова реших да сложа още два малки климатика - в спалнята, за която стана дума и в детската - източно изложение. Да, ама не. Възможностите за монтаж на климатик в спалнята са равни на нула. Та затова въпросът ми е:

1. Добре ли ще е, ако климатикът, който е в момента в хола, се премести в детската (12кв, изток, вътрешни 3 стени, сравнително топла)

2. В хола се монтира по-мощен климатик. (Тук питах за мнение за Пнасоници 18-ки и за Осаки 17-24). Дали тогава той ще се справя с отопление на хола и сплнята (общо около 40кв). Не държа в спалнята да е жега, но да не е и кучешки студ. Като и в детската ще работи, така че да се грее целия апартамент.

3. Знам, че е по-добре да има няколко малки, отколкото един голям, но прсто условията не го позволяват това. Знам също, че в помещението, което е по-отдалечено няма да е същата температура. (Това го казвам специално за DEF!!!)

Надявам се да стана ясно какво ме интересува и да получа добронамерен и приятелски съвет. Благодаря предварително.

ПС: Като мнение за сегашния ми климатик - Преди 5 години с монтажа беше около 2000, малко над. Никога не е замръзвал (преди няколко години в Пловдив имаше люта зима, огромен сняг, минусови температури), но явно площта, която трябва да отоплява/ респективно изстудява му идва голяма. Мисля, че е сглобен в Малайзия.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@ku-ku

Относно изолацията - ако е външна, можеш да опиташ и с вътрешна - термотапети например - определено има разлика в усещането...
    В допълнение - има изолции за под и таван...

За климатиците - нормален инвертор - 12ка трябва да се справи - цената му няма да е по-висока от посочените 18ки
    От Осаките - единствено 17SL мога да кажа, че се справя. Осака имат проблеми с постоянното ниво на качеството - 17SL е от старите и донякъде проверени модели - не е панацея, но върше работа...

6. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте,
    Спрял съм се на два климатика - FUJITCU GENERAL ASH 12 USB CW и PANASONIC CS/CU-E12DKE. Който взема ще го ползвам за отопление през зимата на спалня – 18 кв.м, с южно изложение, дървена дограма, с една външна стена с изолация. Ще ми вършат ли работа посочените климатици и кой от двата да избера. В магазина ме убеждаваха че панасоника давал повече проблеми, Фуджицото не е инверторен, но бяха повече от убедителни че щял да ми върши същата работа. Кой от двата климатика е по-безшумен и ще работи по-икономично. Не съм специалист и чакам компетентни мнения, може и други предложения.

7. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @ku-ku

Относно изолацията - ако е външна, можеш да опиташ и с вътрешна - термотапети например - определено има разлика в усещането...
    В допълнение - има изолции за под и таван...

За климатиците - нормален инвертор - 12ка трябва да се справи - цената му няма да е по-висока от посочените 18ки
    От Осаките - единствено 17SL мога да кажа, че се справя. Осака имат проблеми с постоянното ниво на качеството - 17SL е от старите и донякъде проверени модели - не е панацея, но върше работа...
    Много благодаря за отговора.
    В момента обаче имам точно такъв - нормален инвертор 12-ка, но не се справя

8.  

9. Тук е от
    Jan 2006

Днес зазопаковах климатика който си взех вчера от техномаркета PANASONIC CS/CU-YW12DKE и забелязах че е с двоина пита на външното тяло , надявам се да върши работа в по-студеното време.

10. Тук е от
    Aug 2006

А има ли някои които да сподели впечетления за инверторни HITACHI

11. Тук е от
    Aug 2006

За тези, които в момента са в промоция в Техномаркет Hitachi e10/h и 14 - малайзийска сглобка досега само добри отзиви, но как ще се справят зимата?....
    Аз лично не съм чувал добри думи за тази марка, но основно съм срещал китайски. Знам че са шумни и зимата духат студено. За тези в промоцията може да се прочете нагоре във форума.
    Аз също мисля за една 10, но в момента в Техномаркета ги няма.
    За китайски модел ли става въпрос. Не съм много запознат със Hitachi и писах само това, което съм чувал. Не искам да обидя марката. Аз лично съм със Panasonic 12 конвенционална малайзийка. За сега съм доволен , но зимата как ще е не знам. Шрябва ми още един и се чудя за Хитачето 10 инвертор в Техномаркет или за Панасоник 9-конвеционален малайзийски. Май ще заложа на изпитаното-Панасоник. Ако някой може да ме посъветва, ще съм му благодарен.

12. Тук е от
    Aug 2006

Модел RAS 25 YH4
    Мощност на охлаждане 2.5 (0.9-3.1)kW
    Мощност на отопление 3.4 (0.9-4.4)kW
    Дебит на кондециониран въздух 6.0/7.0/8.5 m3/min
    Ниво на шум 20/26/32/38 dB
    Размери на вътрешното тяло 280/780/2205 вис/шир/дълб
    Размери на външното тяло 548/750/288 вис/шир/дълб

mod edit/badr
    Следващият път преди да пишеш погледни тази тема
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22317.0.html
    Особено точките 8,9,13,14,15,17

13. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от filtron
    какво ще рече MADE IN P.R.C
    P.R.C ->Народна Република Китай

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от ku-ku
    Много благодаря за отговора.
    В момента обаче имам точно такъв - нормален инвертор 12-ка, но не се справя
    Ако имаш впредвид 3те дни тази зима, когато беше под -15* - разбираемо е, но ако по принцип не се справя - значи имаш сериозен проблем с изолацията и не съм убеден, че посочените от теб климатици ще се справят по-добре... Не пропускай, че климатика топли въздуха - конвекторно, а не лъчисто! Сложи изолатор отвътре - при сходни температури, усещането на човешката кожа е различно - живея в панелка...

@filtron
    P.R.C. = People`s Republic of China

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

@tango
    10 i 14-kata ( термопомпи ) в Техномаркет за който говориш не са на промоция в момента а инверторите няма да ги има въобще повече.

17. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Избирам климатик и бих почерпил опит от мненията ви за подходящата мощност за кубатура 50 куб.м. От калкулатора на един руски сайт изчисленията бяха за ~2.9кW топлинна мощност, която в повечето случаи се доближава до номиналната за 9-ка/3 kW/. 12-ката пък е с 4 kW. От теорията и практиката ми е известно, че преходните процеси влияят зле на техниката, така че оправдано ли е закупуването на 9-ка, която ще работи почти непрекъснато, пред 12-ка, която ще включва/изключва по често? При каква средната температура през зимата е посочената мощност, по специално за Panasonic моделите? Едва ли в Пловдив температурите ще падат често до -15 градуса...

18. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

Здравейте,
    Прочетох доста неща за климатиците и моделите, вкл. и от сайта на Небелсервиз (смятам, че наистина там има какво да се научи). Моля да ме извините, но не прочетох много неща за начина по който тръбите на вътр.тяло се свързват с външното.Това, което наблюдавам е следното, тръбите са в индивидуална изолация, плюс кабела и "маркуча" за кондеза, всичко се хваща на няколко места с миши опашки и това е. След време дор изолацията на тръбите от атм. условия се напуква и пада. Честно казано очаквам след като тръбите за фреона са изолирани индивидуално, целия пакет тръби, кабел, маркуч (може би става и без него)да буде обвит с тръбна изолация с по-голям диаметър и след това всичко да бъде отново екранирано или изолирано с алуминиево фолио, което да е навито на спирала, обвита по цялото портежение на дължината им.Така, ал. фолио ще предпазва, както от топлина, така и от атм. влианиа, които водят до стареене на материалите.
    А може би се престаравам прекалено?
    Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе