Страница 58 от 157 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравейте на всички.С радост открих,че има такъв форум с толкова много полезна информация.Ще се радвам ако някой ме посъветва по моя проблем.
    Искам да сложа климатик в магазин (142 куб.м).Ще го използвам предимно за охлаждане,тъй като магазина е газифициран.Чувал съм,че с охлаждането се справят без проблем и климатиците с по-ниски цени.Колебая се между Haier,Midea i Osaka. Интересува ме също дали когато климатика ще се използва за охлаждане има значение дали е инвертор или конвенционален,защото все пак е за магазин и все някой влиза и излиза т.е. дори да е инвертор,пак ще си работи на максимална мощност.Проверих в Технополис за Haier и там ми казаха да реша между 18-ка инвертор(1399 лв) и 22-ка конвенционален(1099лв).Като технически характеристики почти еднакви.
    Благодаря ви предварително!

2.  

3. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Разликата е , че инвертора е по икономичен от обикновения климатик. По прецизен е при подържането на зададената температура , колебанията са до един градус. Разбира се трябва да бъде оразмерен много точно спрямо помещението . Ако това не е така , консумацията му нараства и не е добре за самият климатик. Все пак като говорим за инверторен климатик саветът ми е да разчиташ на някоя реномирана марка .
    Максималната икономичност при него се постига чрез непрекъснатат му работа . Защото идеята при него е след достигането на зададената температура само да е подържа чрез проманата на оборотите на компресора , без той да спира работата си.
    Обяснено по най елементарен начин общо взето е това, за раликата между двата вида климатика.

4. Тук е от
    Jan 2006

Абе хора някой знае ли какъв климатик е панасоник CS/CU-YW12DKE става ли за 50 кубични метра стая.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от damon
    Да попитам едно въпросче за моя Панасоник. Климатика е инвертор, 9ка, китайски. Нямам проблеми с него обаче сега на охлаждане забелязвам една неприятно нещо за мен. Примерно нощем като е на отопление винаги си го включвах на най-ниската скорост на вентилатора и доколкото си спомням като достигнеше температурата се изключваше, въпреки че това ставаше рядко. Сега за да се изключи перката трябва да е на АВТО, което от своя страна винаги е свързано с по-голям шум - просто върти на по-високи обороти и трудно се спи. Като е на първа степен работи постоянно вентилатора, а климатика е така монтиран, че духа доста лошо и неприятно. Засега се принуждавам да го спирам нощем за да не замръзвам...
    Не разбрах какъв ти беше точно въпроса,но ако питаш това дали е нормално да работи така на AUTO FAN отговора е ДА

svetcool

За твоя магазин ти трябва машина не по-малка от 24-ка
    Midea MSG 24HR би ти свършила чудесна работа.(лично мнение)

divi4

CS/CU-YW12DKE e китайски клим и става за твоите 50 куб.

6. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Разликата е , че инвертора е по икономичен от обикновения климатик. По прецизен е при подържането на зададената температура , колебанията са до един градус. Разбира се трябва да бъде оразмерен много точно спрямо помещението . Ако това не е така , консумацията му нараства и не е добре за самият климатик. Все пак като говорим за инверторен климатик саветът ми е да разчиташ на някоя реномирана марка .
    Максималната икономичност при него се постига чрез непрекъснатат му работа . Защото идеята при него е след достигането на зададената температура само да е подържа чрез проманата на оборотите на компресора , без той да спира работата си.
    Обяснено по най елементарен начин общо взето е това, за раликата между двата вида климатика.
    * * *Имаш информация,че нереномираните марки не правят добри инвертори ли?И в този смисъл ако реша да бъде конвенционален мога да разчитам на някоя нереномирана марка?А какво мислиш за Haier?В този форум срещнах добри отзиви за марката.

7. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Tecno

svetcool

За твоя магазин ти трябва машина не по-малка от 24-ка
    Midea MSG 24HR би ти свършила чудесна работа.(лично мнение)

Конвенционален ли е или инвертор?Някакви отзиви за него и ако знаеш приблизително цена?Като казваш не по-малка от 24-ка нали си разбрал,че ми трябва само за охлаждане.

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Правилно те е посъветвал Техно.Разбрахме много добре че е за охлаждане само.
    Но ти имай предвид че говорим за магазин.Колко пъти се отваря и затваря врата на магазин? Каква е площта на витрините? А ако това е магазин за хр.стоки и там имаш 2-3 витрини,фризери,хладилници то и 24-ка няма да стигне.Каква е кострукцията?Има ли директно слънчево огряване през витрините?
    Без отговор на тези въпроси точен отговор трудно може да се даде.
    Ония там дето са те посъветвали за 18 - 22 имат ъкъл колкото да пият вода и да не се удавят.

Мидеята е конвекционален,около 900лв.
    Успех

10. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Правилно те е посъветвал Техно.Разбрахме много добре че е за охлаждане само.
    Но ти имай предвид че говорим за магазин.Колко пъти се отваря и затваря врата на магазин? Каква е площта на витрините? А ако това е магазин за хр.стоки и там имаш 2-3 витрини,фризери,хладилници то и 24-ка няма да стигне.Каква е кострукцията?Има ли директно слънчево огряване през витрините?
    Без отговор на тези въпроси точен отговор трудно може да се даде.
    Ония там дето са те посъветвали за 18 - 22 имат ъкъл колкото да пият вода и да не се удавят.

Мидеята е конвекционален,около 900лв.
    Успех
    Ето отговорите на въпросите ти.Магазинът е за дрехи и няма много често да се отваря и затваря вратата.Сборът на външните стени е 21.5 м.От тях 13м са с витрини.Половината от витрините са с южно изложение,а другите са с източно и западно ( директно огряване ще има от юг).Стените са тухлени с външна изолация,а дограмата е PVC.Подът е с теракот.Разгледах сайтовете на Технополис и Техномаркет и се спрях на няколко варианта:Мидеа MSG24HRI инвертор 1099 лв, Haier HSU-22H03/V(ZXF) конвекционален 1099 лв, Haier HSU-18H03(B),инвертор 1399 лв,(с почти същите характеристики като Мидеа24-ка инвертор)Капацитет 18000/23000 охл./отопл. BTU/h, Мощност 5.28/6.74 ;LG KS-H246KLA1 конвекционален 1059лв.Ако имаш предложение за нещо по-добро до 1500 лв с монтажа ми го напиши.
    А иначе ще съм ти благодарен ако ми избереш някои от тези климатици и ми обясниш с какво е по-добър от останалите.Трябва да го купя днес или най-късно до утре!
    Благодаря предварително!

11. Тук е от
    Jun 2005

Някой може ли да ми каже къде са произведени климатиците General продавани от Булклима?
    По конкретно става въпрос за модела ASH 12 LB - Inverter.
    Благодаря предварително.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Някой може ли да ми каже къде са произведени климатиците General продавани от Булклима?
    По конкретно става въпрос за модела ASH 12 LB - Inverter.
    Благодаря* предварително.
    Първо бих искал да спомена, че марките General и Fujitsu произхождат от марката Fuji Electric и са 99% еднакви моделите им. Моделът, който споменаваш е еднакъв с Fuji Electric RS-12LB и Fujitsu ASY12LB.

Напоследък доста се позанимавах с проучвания относно това къде са произведени марките General, Fujitsu, Fuji Electric. Изводите са следните:
    1. Fuji Electric са китайски всичкитепродавани у нас. Freelander има достоверна информация, че компресорите на конвенционалните са LG, а на инвертърите май са си чисто японски. Аз лично съм се насочил към инвертър от тази марка с една уговорка - при доставката отваряме климатика, и ако на компресора пише нещо различно от MADE IN CHINA го вземам.
    2. Fujitsu ме лъгаха, че са не били китайски във 100 фирми, обаждаха се до вностители. Вносителите били готови да ми покажат митнически декларации, че били японски (за 1000 лв. нов японски - хахаха). В крайна сметка излезе, че май и конвенционалните и инвертърите са китайски, но им махат лепенките MADE IN PRC.
    3. Лично ходих в Булклима оня ден, момчето ми се кълнеше, че всичките им машини били тайландски, но и на тях не пише къде са произведени(дали не са им махнали лепенките MADE IN PRC). За тази марка не мога да съм сигурен, но съдейки по минималните разлики в цените само мога да си мисля, че и те са китайски. Ако са все още тайландски климите им евала, обаче се съмнявам.

Концернът FUJITSU GENERAL има от 2001 година фабрика в Шанхай, откъдето мисля излизат всичките им машини предназначени за БГ пазара. Хубавата новина е, че тук работата май не е като при Panasonic - конвенционалка за 500 лв 12-ка със съмнителни качества. Съмнявам се тези клими да са много по-лошо от тайландските им аналози. Тук май става въпрос само за сглобка и производство на елементарните части, повечето чарколяци май са си японски или тайландски. Ще споделя повече като ми отворят климатика пред мен. Другото което съм написал не е 100% вярна информация, но не са и лъжи.

13. Тук е от
    May 2006

Искам да добавя към запитването ми от по-горе и още един въпрос.По-добре ли е да се сложат две 12-ки инвертор вместо една 24-ка.Иначе да добавя,че витрините на магазина са 32 кв.м.
    Хайде хора,моля ви се помагайте, че трябва да решавам вече!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от svetcool
    Искам да добавя към запитването ми от по-горе и още един въпрос.По-добре ли е да се сложат две 12-ки инвертор вместо една 24-ка.Иначе да добавя,че витрините на магазина са 32 кв.м.
    * Хайде* хора,моля ви се помагайте, че трябва да решавам вече!
    "Цивилизованото" решение на твоя проблем е май мултисплит система, като предвидиш и тяло, което прави въздушна завеса на вратата...

16. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

По добре е две 12-ки отколкото мултисплит. Относно големината на климатика, най-добре е да си избереш фирмата която ще ти достави климатика и монтира , те ще огледат помещението и ще ти дадът най-добрия съвет какъв климатик да сложиш. Конвенционалния климатик на PANASONIC не лошо решение.Повече пари даваш на нямаш главоболия дълго време.
    Всички занаем поговорката на Англичаните.

17. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте
    Дали някой знае от къде мога да си купя фреон R12 , че нещо немога да намеря

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Първо бих искал да спомена, че марките General и Fujitsu произхождат от марката Fuji Electric и са 99% еднакви моделите им. Моделът, който споменаваш е еднакъв с Fuji Electric RS-12LB и Fujitsu ASY12LB.

Напоследък доста се позанимавах с проучвания относно това къде са произведени марките General, Fujitsu, Fuji Electric. Изводите са следните:
    1. Fuji Electric са китайски всичкитепродавани у нас. Freelander има достоверна информация, че компресорите на конвенционалните са LG, а на инвертърите май са си чисто японски. Аз лично съм се насочил към инвертър от тази марка с една уговорка - при доставката отваряме климатика, и ако на компресора пише нещо различно от MADE IN CHINA го вземам.
    2. Fujitsu ме лъгаха, че са не били китайски във 100 фирми, обаждаха се до вностители. Вносителите били готови да ми покажат митнически декларации, че били японски (за 1000 лв. нов японски - хахаха). В крайна сметка излезе, че май и конвенционалните и инвертърите са китайски, но им махат лепенките MADE IN PRC.
    3. Лично ходих в Булклима оня ден, момчето ми се кълнеше, че всичките им машини били тайландски, но и на тях не пише къде са произведени(дали не са им махнали лепенките MADE IN PRC). За тази марка не мога да съм сигурен, но съдейки по минималните разлики в цените само мога да си мисля, че и те са китайски. Ако са все още тайландски климите им евала, обаче се съмнявам.

Концернът FUJITSU GENERAL има от 2001 година фабрика в Шанхай, откъдето мисля излизат всичките им машини предназначени за БГ пазара. Хубавата новина е, че тук работата май не е като при Panasonic - конвенционалка за 500 лв 12-ка със съмнителни качества. Съмнявам се тези клими да са много по-лошо от тайландските им аналози. Тук май става въпрос само за сглобка и производство на елементарните части, повечето чарколяци май са си японски или тайландски. Ще споделя повече като ми отворят климатика пред мен. Другото което съм написал не е 100% вярна информация, но не са и лъжи.

Искам само да добавя ,че моя Fuji Electric RS-12LB когато го купувах ми казаха че е тайландски но вътре не пише къде е произведен/може да са им махнали лепенките/.На кашона има лепенка на DAITSU ELECTRIC, S.A. Barcelona (España)и многоцифров код чието начало отговаря на ИСПАНИЯ.Въобще много сложна конспирация!Може испанската фирма да е вносителя за Европа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе