Страница 11 от 157 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Откога чакам да стане -10 и -15* (само за няколко дни, ако може ) да си тествам машините до колко топлят! Досега при мен най-ниската температура е била само -5*, което не е никакво предизвикателство! Хубаво е да знаеш до какви температури можеш да разчиташ на тях! Ще падне яко замерване на параметрите! :Super:

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Не мисля че ще бъде разумно
    Разумно ще е!Ако сте дали пари за нещо дето смятате че ще Ви върши работа е разумно да го изпомпите и да видите за какво сте си дали парите.
    Аз лично нямам съмнения за моята машина.
    Успех с китайките и дано да ви стоплят :worry:

4. Тук е от
    Nov 2005

Моя мисля да го ползвам при -15 ,смятам че ще топли .. за какво съм давал толкоз пари наистина ,като ще се топля с духалка

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@red_heart_dk
    Въпроса ти ми звучи като - коя е най-евтината ку.ва... - въпрос на търсене и предлагане !

Преди няколко дни гледах Мидея 9-ка за 599
    Най-евтиния, който съм виждал в БГ, беше Елит 12-ка - 499
    Това за нови и без монтаж!
    При втората употреба можеш да видиш всякакви чудеса - и като цени, и като марки...

6. Тук е от
    Jan 2006

@pancho, виждам че доста си се натоварил от постовете за клими 2-ра ръка. Като цяло нямам нищо против климите 2-ра ръка, напротив - ако попадне човек на добра машина си е удар в десятката. Нещото, което дразни е че постоянно агитираш всички да се откажат от всичко друго като забравяш факта, че от не всяка върба става свирка. Сигурен съм, че има много попадения и твоя климатик и на ксенохак са едни от тях, но недейте да правите генерални изводи за климатиците 2-ра ръка съдейки само по няколко бройки(лични и на познати), които просто са късметлийски добри. Можеш л да ми гарантираш, че утре ако реша да си взема 2-ра ръка ще попадна на добър климатик, или това е въпрос на късмет??? В това е въпроса.

Късмет и да си продадеш контейнерите

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от mikk
    от понеделник го дават лют студ,-15 и надолу,смятате ли да си ползвате климатиците през тия дни ?
    Мисля, че под -10* няма да е ефективно. Най- малко ще му трябва помощ (нещо допълнително да грее...). Ще видим..

8.  

9. Тук е от
    Jan 2001

НЕКА СТАНЕ ДА ГИ ВИДИМ КЛИМИТЕ КАКВО МОГАТ!

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Не чувствам никаква необходимост от подобен род изпитания

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Моите си бачкаха миналата година и при -17-18С/това виждах сутринта, през нощта може и друго да е било/, на най-ниската степен на вентилатора си духаха поне с 35-40С и нямаше нито пукане, нито размразяване /за конвенционална мидеа става въпрос/. А интересното е, че сметката за тока беше по-ниска от предния месец.

Другото кето искам да ми кажат притежателите на инверторните клими е:
    - при ниските температури /-15/ конвенционалните клими почти не се изключват
    - при ниските температури /-15/ инверторните клими не се изключват
    защо на инверторните разхода да е по-нисък при положение, че вършат еднаква работа, при равни условия???

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Моите си бачкаха миналата година и при -17-18С/това виждах сутринта, през нощта може и друго да е било/, на най-ниската степен на вентилатора си духаха поне с 35-40С и нямаше нито пукане, нито размразяване /за конвенционална мидеа става въпрос/. А интересното е, че сметката за тока беше по-ниска от предния месец.

Другото кето искам да ми кажат притежателите на инверторните клими е:
    защо на инверторните разхода да е по-нисък при положение, че вършат еднаква работа, при равни условия???
    Чрез промяна на оборотите на компресора, инверторите се държат максимално близо до зададения режим.* Обикновенните поддържат режима със старт/стоп на компресора- пусковия ток е в пъти по- голям; през почивките фреона и маслото изстиват и компресора не се маже при старт (допълнителен разход на ток + износване)...

13. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте,
    най-накрая се спрях на климатик Реших да взема Panasonic CS/CU-YW12CKE (ili DKE не съм сигурен дали съм разбрал правилно по телефона). Поне 10 пъти питах момчетата от сервиза дали при тези ниски температури ще топли , щото като чета това което пишете, че при -5 повечето сдавали багажа искам да съм сигурен. Те ми казаха че няма да имам абсолютно никакви проблеми при -10, -15 градуса стига да не го изключвам през нощта а да го оставям да си работи на ниска температура (18-20 градуса). Може ли някой да сподели опита си с този климатик. Вече съм го поръчал, но все пак малко предварителна информация ще ми е от полза.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Deyantrif
    Здравейте,
    най-накрая се спрях на климатик Реших да взема Panasonic CS/CU-YW12CKE (ili DKE не съм сигурен дали съм разбрал правилно по телефона). Поне 10 пъти питах момчетата от сервиза дали при тези ниски температури ще топли , щото като чета това което пишете, че при -5 повечето сдавали багажа искам да съм сигурен. Те ми казаха че няма да имам абсолютно никакви проблеми при -10, -15 градуса стига да не го изключвам през нощта а да го оставям да си работи на ниска температура (18-20 градуса). Може ли някой да сподели опита си с този климатик. Вече съм го поръчал, но все пак малко предварителна информация ще ми е от полза.

Аз съм с РW12DKE, пак е китайски панасоник, дали ще работи на -15 незнам, но на -12 си работеше безгрижно.
    като му задам 19С през нощта и ми е топло даже, защото държи над 20-21 по термометър на 1,5 от земята.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Deyantrif
    Добре... Аз си мисля, че РW12DKE е по-добре, но щом момчетата гарантират - важното е да гарантират, а не празните писаници...

@alexb
    Ако конвенционалния не изключва - това не е съвсем добре за него, но при този случай вероятно конвенционалния ще е по-икономичен от инвертора /гледах някъде таблици и инверторните компресори, при 100% натоварване масово бяха с по-нисък КОП от конвенционалните - КОП не е точно казано, ама.../
    Все пак надали ситуацията е достижима - пак ще имаш старт/стоп при обикновения, пък и не вярвам да има инвертор, дето да е на МАКС през цялото време, дори и да ни се иска така - идиотска логика на управление ще да е това

17. Тук е от
    Jan 2006

Аз съм с РW12DKE, пак е китайски панасоник, дали ще работи на -15 незнам, но на -12 си работеше безгрижно.
    като му задам 19С през нощта и ми е топло даже, защото държи над 20-21 по термометър на 1,5 от земята.

[/quote]
    Можеш ли да ми кажеш в какво точно е раликата между PW12DKE i YW12DKE? Дали е в екстрите които имат или е компресора,или нещо друго? Ако са екстрите, това не ме притеснява особено, важното е да ми върши работа

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Айде по- спокойно де. Веднъж пишеш:
    .......
    после пишеш:
    ......
    КОГАТО СА МНОГО НИСКИ ВЪНШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ МИ КЛИМАТИЦИ НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЪОБЩЕ,
    Е явно искаш да получиш отговор, че практически няма разлика....Само, че управлението на климатика се грижи и за неговото "здраве"- щом ти го бримчиш на -15*....(за Мидеа мин. работна температура е -7* -виж си инструкцията..) Но разликата наистина не е драстична и надали надвишава 10%

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 157 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе