Страница 12 от 157 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Отговора, който искам е от колегите които за закачили електромерите по инверторите да "погледнат" при -15 какво отчита....
    Аз смятам, че разликата при равните условия въобще няма даже и да я има, защото КОП-а ще е единствената разлика, а тя е толкова малка, че няма да се забележи.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    Отговора, който искам е от колегите които за закачили електромерите по инверторите да "погледнат" при -15 какво отчита....
    Аз смятам, че разликата при равните условия въобще няма даже и да я има, защото КОП-а ще е единствената разлика, а тя е толкова малка, че няма да се забележи.
    това е добра идея,нека тия с електромери да кажат колко харчат реално при тия температури,според мен всички клими ще топлят,но нека ги тестваме,това ще е доста полезно за бъдещите собственици пък и за тия които мислят да купиват нови.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Едва ли всички клими ще топлят,особено ако температурата вечерта падне под -20.Но ще видим колко студено ще стане и ще видим кой колко е откровен,но първо да дойде....СТУДЪТ

5. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Едва ли всички клими ще топлят,особено ако температурата вечерта падне под -20.Но ще видим колко студено ще стане и ще видим кой колко е откровен,но първо да дойде....СТУДЪТ
    така мисля защото преди 5 години имах Хаер,тогава нямаше по кучи марка от тях,и пак топлеше,лошо ставаше ако спре тока,по 4-5 часа го чаках да тръгне да топли.сегами е интересно да знам кои клими колко харчат при екстремни условия.надявам се да не се послъгва в името на дадена марка

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от mikk
    така мисля защото преди 5 години имах Хаер,тогава нямаше по кучи марка от тях,
    Е,тогава излязоха Осаките,на баща ми не помня от 5 или 6 години е.А от Хаерите може да е нямало по-кучи,но те все пак не са толкова кучи

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Малко съм скептик относно прецизността на експеримента ти... Защото двата климатика трябва да са поставени при еднакви условия- еднаква външна температура, влажност, вятър..; да греят еднакви помещения, с еднакво изложение, топлозагуби, допълнителни източници на топлина..... Чак тогава мога да повярвам на електромера.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Много е интересен този спор за нещата втора употреба. Хем те блазни да излъжеш дявола, хем риск има. Номерът е да имаш проверен и изпитан човек при доставчика. Който разбира и може да ти отсее доста добри машини - независимо дали климатици, коли или друга техника. Панчо си избира, но не всички из България ще могат или пък фирмите при тях въобще не стават. И смятам, че ако сме нормална по доходи държава, нямаше въобще да спорим за разни втори употреби, защото почти нямаше да ги има. :coolsmiley:

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

КОГАТО СА МНОГО НИСКИ ВЪНШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ МИ КЛИМАТИЦИ НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЪОБЩЕ, ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ЗАДАДЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА, АКО ИНВЕРТОРА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА ХАРЧИ ПО-МАЛКО ТОК?
    @alexb, прав си! Ако приемем че КОП-а им е приблизително еднакъв, тогава всичко ще зависи от топлозагубите на помещението! Колкото по-големи топлозагуби имаш, толкова инвертора ще е по-неикономичен!

За съжаления няма как да се види кой колко е откровен! Аз много си падам по тестове,и съм категоричен, че данните които съм дал досега са верни на 100% и смятам да продължавам в този дух! Ще направя и експеримента за сравнението на консумацията(Ампери и Квт/ч) м/у конвенционалния и инвертора(и двата са с електромери)! Има данни че конвенционалните Мидеи MSF, MSG топлят и до -18*, но те са с компресори Тошиба, а моя MSS е с компресор Матсушита(Панасоник)! Тая марка не я долюбвам, дано да не я намразя още повече!

Номерът е да имаш проверен и изпитан човек при доставчика.
    Това е може би наи-важния фактор! Втория е късмета! Ама ако ги нямаш и двата.... :brickwall:

Трето, да имаш добра кола е въпрос на престиж, нали! С тая кола се разкарваш навсякъде, всички те виждат и тн! А климатика си стои на стената, в повечето случаи не му обръщат внимание, а и новия лъскав климатик, изложен на атмосферните влияния след няколко месеца ще е заприличал на секънд хенд!
    А пък ако някой го притеснява лепенката на евтиния му китаец от рода на Краун, Нео, Елит и тн, винаги може да си лепне "маркова" лепенка!

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Как да са равни условията като например:
    12-ка конв. има параметри 3.95КВт/1.28КВт=3.09
    12-ка инв. 0.90-4.80-6.70/0.25-1.23-2.30=3.60-3.90-2.91
    Ако си сигурен, че конвенционалката няма да изключва
    КОГАТО СА МНОГО НИСКИ ВЪНШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ МИ КЛИМАТИЦИ НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЪОБЩЕ, ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ЗАДАДЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА, АКО ИНВЕРТОРА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА ХАРЧИ ПО-МАЛКО ТОК?
    можеш ли да кажеш как ще работи инвертора?
    Още повече, че има разлика между двете 12-ки в отдаваната мощност за време
    И въобще тогава каква е идеята на инверторите да пише до -15C, а на конвенционалките* до -5C,-6C или -7C?

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

И въобще тогава каква е идеята на инверторите да пише до -15C, а на конвенционалките до -5C,-6C или -7C?
    Тези -15* видял ли си ги в спецификацията, или това са рекламни приказки? На Мидея MSG-12HRI(АС инвертор) и на моя инвертор Елит/Келон в спецификацията ги дават до -7*

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от JoroM
    Тези -15* видял ли си ги в спецификацията, или това са рекламни приказки? На Мидея MSG-12HRI(АС инвертор) и на моя инвертор Елит/Келон в спецификацията ги дават до -7*
    Fuji Electric RS-12LB - работна темп. отопление от -15C до 24C от самата книга на manual дето си е към него

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

Има ли смисъл от инверторен климатик? Разликата в цената между инверторен и неинверторен е около 600-700лв! Това възвръща ли се като консумация? Или направо да си вземе човек един Елит за 400лв и да си свирка ?

16. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

По принцип инверторите които работят с R22 са със работна темп. до -7,а тези на R410 са до -15.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Пригответе приборите за измерване, тефтерите и моливите! Студът идва от север, а с него и часът на истината!
    Ама да се разберем - обективно, а не пристрастно, нали? :coolsmiley:

18. Тук е от
    Nov 2005

Ще се види кои как топли моя до -9 си топлеше без никакъв проблем и наи-интерсно и без никакви шумове по външното тяло ,като стане по-студено от -9 ще споделя как е откровено ,за сега съм много доволен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 157 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе