Страница 61 от 157 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от PKA
    Ако все още се чудиш кое от тези:
    1. Панасоник CU-HE9DKE, 3,6KW, COP=5,22, 1900лв* без монтаж
    2. Митсубиши FA25VA, 3,2KW, COP=4,35, 1650лв без монтаж
    3. Даикин UX1 (FTXG25C), 3,4KW, COP=4,12, 1830 без монтаж
    4.Toshiba - RAS-10 EKVP-Е[/b], 3,2 КW, COP=4,51 1960 без м

Червените отпадат.Ако ще слагаш машината в спалня или помещение в което ще държиш за нивото на шума слагай Mitsubishi Electric FA25VA.Ако не държиш може и Дайкина.За мен Panasonic-а не може да си оправдае парите, единственото което ме впечатлява е че при някой фирми е 5 год.гаранция на компресора.
    При -10 нито една от тези машини не може да си запази параметрите.И при трите машини при външна t=-10 C се получава скъпа" духалка",която можеш да си купиш за 25лв.
    Това със скъпата "духалка" може да го каже само човек, който никога не се топлил зимата с инверторни клими, каквито несъмнено са и посочените четири модела. Аз лично имам две Fuji-та 12-ка и 9-ка и си топля апартамента
    без никакви проблеми, като цената в консумацията на ток при "евтините духалки", с които се отоплявах досега и при климите е в пъти в полза на климатиците. Така че преди да даваш подобни квалификации, прочети малко пък и натрупай малко практически опит!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Само за информация в Япония не се произвежда марката Панасоник а Национал. Панасоник се произвежда извън Япония и е търговско наименование за други страни.

4. Тук е от
    Nov 2005

За този климатик на Панасоник понеже мисля да си купувам 12ца и ще си купя наесен съм изчел доста ревюта и форуми по цял свят ,и никой не поставя под съмнение или коментира негативно че на него пише Made In Japan .. а дали наистина е японски - не съм баба Ванга ,но климатика си струва всяка стотинка.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Само за информация в Япония не се произвежда марката Панасоник а Национал. Панасоник се произвежда извън Япония и е търговско наименование за* други страни.
    Само едно уточнение: в Япония не се произвеждат продукти с марката Panasonic за японския пазар, иначе продукти Panasonic за други пазари се произвеждат в Япония, какъвто е случая с въпросния климатик.

6. Тук е от
    Mar 2006

Моля за (компетентно) мнение: необходимо ли е компресорът да се увива с кожухче, с цел повишаване на КПД-то а) при работа на топло и б) при работа на студено. Ще допълня само, че наскоро видях "студен" климатик (т.е. за работа само в летен режим), на който компресорът беше увит с кожух.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Този CS/CU-HE12DKE вече го коментирахме...отдолу на въпросната страница си пише къде е сглобяван... ама това няма никакво значение

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ferroli
    Моля за (компетентно) мнение: необходимо ли е компресорът да се увива с кожухче, с цел повишаване на КПД-то а) при работа на топло и б) при работа на студено. Ще допълня само, че наскоро видях "студен" климатик (т.е. за работа само в летен режим), на който компресорът беше увит с кожух.
    Не е необходимо.Компресора на климатика се охлажда от фреона.
    Кожух би помогнал ако има нагревател за подгряване на компресора през зимата.

10. PKA
    PKA е офлайн

Тук е от
    Jun 2006

Знаеш ли см колко пада КПД-то на инврторна машина при -10? Какво следва от това че Panasonica е японски?Примерно на 100 машини 2 ще дадат дефект, а при Даикина и Митсубишито ще са 3-4.А между другото закачал ли си манометри на Панасоник при -15,ако имаш възможност закачи следващата зима и го сравни с това което пишат.Същото е и при Даикина и Митсубишито.При -15 ако разчиташ само на инверторни машини ша береш ядове.Всички машини ще работят ама няма да духат топло......

11. mit
    mit е офлайн

Тук е от
    Nov 2005

Към РКА .Знаеш ли много си прав,най накрая някой който разбира и го казва.При -15 климатика е горе долу нищо не зависимо колко пари си дал,ако е на R410 може малко да лъже собсвеника ,че топли.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Аз мога да изровя от гаранционните карти показания на различни климатици при минусови температури но по памет ще кажа за моята Corona че при -17 я мерих и показваше 23бара и 10ампера при 100V захранване. R22

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

С какъв фреон е?

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

В момента в техномаркет има промоция на PANASONIC CS/CU-YW12DKE с цена 500лв.и монтаж 120лв.Някой има ли впечатления от този модел как се държи през зимата.

16. Тук е от
    Apr 2005

Не се държи.Трупа много лед понеже няма хубаво обезкрежаване.2-ро перката е мнго близо до кондензатора и когато натрупа лед започва да чука в него и може да се счупи. Ако е за отопление не става.За тези пари* по добре си вземи Midea 12(даже той е по ефтин)

17. Тук е от
    Aug 2005

Въпрос към всички специалисти: някой има ли инфо за климатик Fujitsu General, модел: AOG9RGNF с фреон R22 - 930g. Според мен е доста стар тъй като не е с дистанционно, а е с управление вързано с кабел към вътрешното тяло. Също така ме интересува, възможно ли е да се установи дали климатика въобще работи при положение че е демонтиран. Който може да помага, щото ми е много важно и спешно.

18. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Въпрос към всички специалисти: някой има ли инфо за климатик Fujitsu General, модел: AOG9RGNF с фреон R22 - 930g. Според мен е доста стар тъй като* не е с дистанционно, а е с управление вързано с кабел към вътрешното тяло. Също така ме интересува, възможно ли е да се установи дали климатика въобще работи при положение че е демонтиран. Който може да помага, щото ми е много важно и спешно.
    Искам да попитам при монтаж трябва ли вътрешното тяло да е под наклон и ако трябва в каква посока.Благодаря за евентуалните отговори

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе