Страница 9 от 157 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

@Deyantrif

Моето предложение е нов инвертър Haier + нов конвенционален Panasonic R410. Вчера разговарях с мой приятел, има фирма за климатици и говорихме за инвертърите на Haier, дали има проблеми и дали са доволни клиентите. Каза, че досега е монтирал стотици в течение на няколко години и са железни. Питах го, защото най-добрия ми приятел иска да купува климатик, че ще иска бебе да има скоро.

Мога само да ти пожелая късмет!!! И не ме карай да тргвам с апарата сутрин да ти снимам LG-та ледени блокчета. След Chigo, CoolStar, Samsung, Zephir и разни други марки LG са най-големите пръчки. Когато аз си избирах климатик се колебаех м/у LG инвертър и Haier, бях притиснат и от цената, но от фирмата, на която продавах микробус ме посъветваха за китаеца, по-добри били.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @llll
    COP-a на въпросния инвертор май беше 2,9 според публикуваните данни, обаче не схванах какво общо има той

.....
    Любопитно ми е до колко климатици с еднакъв COP но с различно управление имат различен разход- т.е. до колко управлението играе за икономичната работа на машината.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Значението на управлението е огромно - badr беше писал, защо инвертор Панасоник духа по-хладно от инвертора Келон! Много трудно е обаче да сравняваш технически данни, щото нямаш еднакви и постоянни условия, а и конвенционален с инвертор също е несравнимо - заради променливите обороти!

5. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Значението на управлението е огромно - badr беше писал, защо инвертор Панасоник духа по-хладно от инвертора Келон! Много трудно е обаче да сравняваш технически данни, щото нямаш еднакви и постоянни условия, а и конвенционален с инвертор също е несравнимо - заради променливите обороти!
    От техническа гледна точка си прав Но въпросът ми е от икономическа- т.е. разходите !!! Дали цената на инверторите ( в пъти по- висока от конвенционалните) оправдава използването им?

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

От техническа гледна точка си прав Но въпросът ми е от икономическа- т.е. разходите !!! Дали цената на инверторите ( в пъти по- висока от конвенционалните) оправдава използването им?
    Явно никога не си ползвал инвертор! И аз преди да сложа инвертора, си мислех че не си струва значително по-високата цена(чак в пъти не е по-висока)+приказките че инверторите не били толкова надеждни щото имали много електроника! Слушах мои приятели, дето през живота си инвертори НЕ са помирисвали, и естествено имаха конвенционалки! Като го сложих, разбрах предимствата на инвертора пред конвеционалния!
    Предимствата му са: икономия на ел енергия, много по-бързо достигане на зададената температура, по-тиха работа, плавно поддържане на температурата в стаята(без резки температерни промени), по-голяма надеждност при отопление при ниски температури, плавен старт на компресора(а това е важно при отрицателни температури)! :Super:

Долния наистина не е толкова зле, ще се размрази.Но горния не ми харесва.Тук във форума някой беше казал че моделите на НЕО с FA2 в името били със светен компресор Sanyo пък аз знам че са и с външен датчик за размразяване.
    Само на мен ли ми се вижда странно съвпадение, че тези двата са толкова обледени и имат ВЪНШЕН ДАТЧИК ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ??? Я си спомнете и оплакването на yasenp от недобре топлещият му Хаер, който се оправи след като се размрази, и който най-вероятно също има външен датчик, защото се размразява много рядко!
    * *Я сега да помислим, защо МИДЕЯТА е известна с гарантираното си топлене??? Ами тя се размразява ЧЕСТО(защото НЯМА външен датчик за размразяване)!!!

Не станаха ли много съвпаденията??? За мен, при определени* условия ВЪНШНИЯ ДАТЧИК НЕ СИ ВЪРШИ ПРЕЦИЗНО РАБОТАТА, и затова е по-добре климатика да се размразява често!!!

7. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Ще е доста трудно - именно заради условията на използване!
    Именно затова пак да помоля - дайте инфо каква ви е машината, при какви условия работи, каква е приблизителната ви сметка за ток!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Ще е доста трудно - именно заради условията на използване!
    Именно затова пак да помоля - дайте инфо каква ви е машината, при какви условия работи, каква е приблизителната ви сметка за ток!
    Ама аз отдавна съм го писал това- виж отговор #74. . А относно икономическата обосновка- ти беше писал груби разчети преди време (не бъркам, нали?) до колко е изгодна покупката на инвертор. Нови данни имаш ли? Може би @badr (или някой друг от техниците във форума ) има някакви наблюдения- все пак не една машина е минала през ръцете му?

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Сметката си беше моя и по-скоро се отнасяше за марков инвертор-евтин китаец...

11. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Сметката си беше моя и по-скоро се отнасяше за марков инвертор-евтин китаец...
    За мен (вероятно не само за мен) твоята сметка и изводи ми бяха интересни и полезни- БЛАГОДАРЯ! :Super:

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Явно, че докато не се продаде тоя контейнер със стари климатици, друго нищо няма да се пише в тоя форум

13. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Няма траф без загуби освен идеализираните учебни примери.Друг е въпроса за това,че може климатика да бъде преработена силовата му част и трафа да се използва само за захранване на управлението и тогава загубите в трафа могат да се пренебрегнат.
    Подобно изпълнение е възможно макар и да ми се вижда малко вероятно.
    Панчо говори за подобно изпълнение.
    Ето защо се въздържах да коментирам в другата тема загубите
    Респект към познанията ти , но това изпълнение съм го правил лично на Саньо и Шарп.Не става на всички модели и не се прави за всички клиенти.
    Но съм го правил, беше въпрос на професионален интерс....техническо предизвикателство.Ти както човек техничар ще ме разбереш.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2005

70 лв ток за декември .. имам Панасоник ХЕ9ДКЕ ,бачка 24/7 на 22 градуса (имам бебе) в другата стая се пуска вечер смядовски маслен радиатор ,а в третата стая духалка Теси чат пат .. всяка вечер бойлер 100л. на нощен ток с таймер ,около 4.5 кв на нощ .. ЛСД телевизор ,компютър бачкат почти нон стоп ,както и разни домакински уреди се ползват ,който е имал бебе знае как е * .По моя преценка климата харчи осреднено по 300-350 вата/ч.Ще си наслагам и в другите стаи ,и то пак Панасоник ,според мен е добро съотношение цена/качество(компресора на моя е японски ,погледнах го).Жилището ми е север-запад ,ново строителство с външни изолации и стъклопакет ,стаята с климатика е с 2 външни стени .В апартаманта под мене не живее никой и не се отоплява.
    Ще си редактирам мнението за да те питам Санчо ... кво ремонтират твойте момчета ? нали японските клими са вечни и съвършени и никога не се чупят,въпреки пожълтелите си и изподрани кутии и разтракани вентилатори по на 5-10 години

16. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi_
    70 лв ток за декември .. имам Панасоник ХЕ9ДКЕ ,бачка 24/7 на 22 градуса (имам бебе) в другата стая се пуска вечер смядовски маслен радиатор ,а в третата стая духалка Теси чат пат .. всяка вечер бойлер 100л. на нощен ток с таймер ,около 4.5 кв на нощ .. ЛСД телевизор ,компютър бачкат почти нон стоп ,както и разни домакински уреди се ползват ,който е имал бебе знае как е* .По моя преценка климата харчи осреднено по 300-350 вата/ч.Ще си наслагам и в другите стаи ,и то пак Панасоник ,според мен е добро съотношение цена/качество(компресора на моя е японски ,погледнах го).Жилището ми е север-запад ,ново строителство с външни изолации и стъклопакет ,стаята с климатика е с 2 външни стени .В апартаманта под мене не живее никой и не се отоплява.
    Ще си редактирам мнението за да те питам Санчо ... кво ремонтират твойте момчета ? нали японските клими са вечни и съвършени и никога не се чупят,въпреки пожълтелите си и изподрани кутии и разтракани вентилатори по на 5-10 години
    И аз ще те питам нещо:
    1.Как така твоя може да харчи по 300-350 вата на час а ничий друг не може.Или само Панасоник Малайзия го може това, а?
    2.Отварят се, уважаеми,* климатиците пристигащи от Япония поради следните причини:
    * *2.1.Конкуренцията продаваща китайски машини пусна още преди 2 години слуха че с климатиците от япония пристигал ПТИЧИ ГРИП.За да сме сигурни и за да са спокойни хората и ХЕИ вътрешната пита се вади и се подлага на една обработка с няколко разтвора и то под контрол на ХЕИ.Сега след случаите в Турция още повече ни следят за това.
    * 2.2. Преглежда се електрониката, случвало се е да има "подути" електролитни кондензатори и по-добре е да се сменят предварително отколкото да се изложим пред клиента.
    * 2.3. Климатика се проверява за пропуски а ако е без фреон се зарежда и пак се проверява за пропуски.
    * 2.4. Основно се почиства топлообменника на външното тяло от прах и др.
    * 2.5. Ако има щети от транспорта- дрскотини, подбивания се отстраняват(стигало се е до китосване и пръсване с пистолет) и като цяло се лустросва.
    * 2.6.По определена схема се подбират климатици на които им се правят няколко дневни проби в цеха , като им се замерват всички параметри.По този начин оценяваме колко добра е партидата и хората ни в Япония накъде да насочат усилията си при подготовката на следващата партида.Нали пари се плащат за транспорт ако над определен процент са неизправни се сменя доставчика и т.н.
    * 2.7.Опаковат се и се разнасят по магазините.

Тези момчета искат още доста време да си вадят хляба с тази работа и клиентите им трябва да са доволни.
    В много отношения са много по-добри от сервизите на китайските марки.А за К и К да не говорим.И всичките са работили и по сервизите обслужващи Осака и др.
    Надявам се че съм ти отговорил изчерпателно на въпроса.

17. Тук е от
    Nov 2005

Панчо ,може и твоя да харчи 300в ,но не ми се вярва по 3 причини - старичък и КОП-а му е спаднал поне малко,а и имаш поне малки загуби в трафа ; отопляваш по зле изолирано помещение; твоя е 14ка и по принцип си харчи повече ;

Ако климатика работи 2-3 месеца нон стоп като че ли губи леко връзка с дистанционното ,в смисъл като че ли леко почва да не познава градусите които са му зададени .. ако да речем не хване команда от дистанционното за промяна на градусите и я повториш , после тази разлика остава ли ,или за всяка температура има отделен сигнал .. малко неразбрано го обясних ,но ще дам и конкретен пример - да речем са зададени 24 градуса .. ако ги увеличиш с 1 командата от дистанционното "+1 градус" ли е или "25 градуса" .Това е важно ,понеже ако не хване команда +1 градус това изместване ще се натрупва при всяка невъзприета команда ,докато ако е конкретни градуси няма да е така

18. Тук е от
    Jan 2001

Ураа Панчо днеска сутрината го надух на турбо и замръзна почаках една минута и почна отново да духа топло!!*

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 157 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе