Страница 101 от 157 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Хм, лоша работа. Тотално се обърках вече.

Панасоник Е12 го давали до -6 градуса. РЕ12 имал по-висок КОП при отр. температури. Единия по-добър за отопление...
    Според техниците /добри са, направиха всичко както пише в инструкцията/, които ми монтираха другия Панасоник - РЕ9DKE, нямало разлика м/у китайски и малайзийски...

Хайде помагайте в избора, че трябва да го купувам. Кой да бъде - Е12 или РЕ12. За отопление на ~76 куб. хол без изолация. Интересува ме климатика да работи /да не спира/ надеждно и да поддържа през зимата в Русе ~18-20 градуса.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2006

Току-що говорих с една фирма относно мицубиши 9-ка. За моя голяма изненада нито са японски (били сглобени в Тайван), нито са толкова по-скъпи - инвертор 1550, конвекционална - 1000. И това с монтажа.
    Е, сега вече наистина съм объркана: Панасоник или Мицубиши. На еднакви цени са почти.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Не се обърквайте, а действайте защото http://www.comfort.bg/bg/public/inde...2026&catid=223 1 септември наближава и тогава ще се побъркате...

5. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Не се обърквайте, а действайте защото http://www.comfort.bg/bg/public/inde...2026&catid=223 1 септември наближава и тогава ще се побъркате...
      В крайна сметка май ще отпуснем повече парички и ще се решим на две мицубиши-та 9-ки. Някой ще се произнесе ли?

Само да добавя, че не са инверторни тези от 1000лв.

6. Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Не е вярно, че ще поскъпнат точно с 20%. Таксата се изчислява за килограм, това означава че и китайски и японски и т.н. климатици ще поскъпнат с примерно 100 лв, но единия струва 500лв (за него поскъпването е 20%) , а другия 1500лв ( и поскъпването в % е 6.67)

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от bright
    Не е вярно, че ще поскъпнат точно с 20%. Таксата се изчислява за килограм, това означава че и китайски и японски и т.н. климатици ще поскъпнат с примерно 100 лв, но единия струва 500лв (за него поскъпването е 20%) , а другия 1500лв ( и поскъпването в % е 6.67)
    Ама статията не съм я писал аз....нито имам нещо общо с тая такса. Защо към мен? . Само искам да напомня. А 100 лв. са си 100 лв.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ku-ku
    В крайна сметка май ще отпуснем повече парички и ще се решим на две мицубиши-та 9-ки. Някой ще се произнесе ли?

Само да добавя, че не са инверторни тези от 1000лв.
    Защо не се замислиш за 2х9-ки Панасоник Е9 - 2х1239 лв. - малайзийски, инверторни

10. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от MikiOne
    Здравейте отново.

Чудя се кой от двата Панасоника да избера - РЕ12DKE или Е12DKE. Ясно че единия е китайски а другия малйзийски. Притеснява ме че Е12 е с доста шумно вътр. тяло. И не знам струва ли си да дам 400 лв. отгоре за излишните екстри които има. А и като гледам няма голяма разлика в СОР.
    Става въпрос за ~76 куб.м. стая без изолация. Мога ли да разчитам на РЕ12 при минусови температури.

Със здраве.
    Ами аз лично съм с Е9ДКЕ и съм много доволен от машинката, зимата топлеше перфектно северна стая с ПВЦ и изолация и с големина 12 кв.м. Само ще ти кажа че тази стая от най студената, стана най топлата стая през миналата зима. Но пък опциите му като ЙОНИЗАТОР са пълен ташак, каквото с него, такова и без него. Вътрешното тяло наистина си е малко шумно, но става за спане (лично на мене не ми прече, щото аз съм свикнал да спя на музика, на дъщеря ми също не и пречеше, въпреки че тогава беше на 6 месеца), абе аз като цяло съм много доволен от малайзийските Панасоници

11. Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Ами аз лично съм с Е9ДКЕ и съм много доволен от машинката, зимата топлеше перфектно северна стая с ПВЦ и изолация и с големина 12 кв.м. Само ще ти кажа че тази стая от най студената, стана най топлата стая през миналата зима. Но пък опциите му като ЙОНИЗАТОР са пълен ташак, каквото с него, такова и без него. Вътрешното тяло наистина си е малко шумно, но става за спане (лично на мене не ми прече, щото аз съм свикнал да спя на музика, на дъщеря ми също не и пречеше, въпреки че тогава беше на 6 месеца), абе аз като цяло съм много доволен от малайзийските Панасоници
    @JORO77

Някъде във форума четох, че Е12DKE трябвало под нулата да работи с някакъв нагревател. Има ли такова нещо

И още един въпрос:
    През зимата, ако навън е примерно -10 гр., и ако трябва да се проветри стаята, трябва ли да се изключи климатика или не?

Мерси

12. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

@ Echo

Не си прав обаче за криенето - при повечето фирми, за които съм търсил - се намират подобни технически данни!

ОK… може да си намирал. Поправям се кат казвам, че повечето фирми не "обичат" да казват какво става с СОР-а под +6 градуса (или избягват да го афишират прекалено).

Колкото за това, че при повечето селца и паланки има над 700 часа годишно с температури под -7* - мога да се съглася само за брой места - селца и паланки! Според метеорологичната статистика - поне 70% от населението живее в места, където няма да се съберат въпросните 700 часа

ОK - прав си!  зарових се в данните за последните 2 години. Значи за 2004 -та около 250 часа под минус 7 и около 170 часа в интервала от минус 5 до минус 7. За 2005 - та около 300 часа под минус 7 и около 200 от минус 5 до минус 7 (това са данни за гр. Перник (знам, че не е представителен град) - измерени от заводски термометър и въвеждани в екселска таблица). Може би съм се объркал с броя на часовете под нулата.
    Т.е. всеки може да си направи сметка дали има смисъл тогава да ползва определени модели клими и дали му е изгодно.

][/quote]
    И накрая - климатика не е идеалното средство за отопление - то и не такава е била първоначалната му цел, но за по-голямата част от градското население в България е може би най-добрата алтернатива, ако им избор, разбира се!

То е повече от ясно, че и с климатик може да се грее народа. Във форума е пълно с мнения подкрепящи тази теза. Всеки си има глава на раменете и си прави сметките. Идеята ми е, че ако данните в таблицата са верни закупуването на определени марки и модели (на сравнително висока цена) си е по-голяма набутвация в сравнение с други марки и модели (на подобна цена).

Що пък никой нищо не казва за дайкини-те и данните за тях в таблицата?

13. Тук е от
    Aug 2006

Моля, ако някой може нещо да каже за Мицубиши 9-ка, НЕинвертор.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте на всички, решил съм да взимам климатик и съм се спрял на Fuji Electric RS-12LA всичко ми излиза 1490лв. с включен монтаж и доставка....кажете си мнението за него, през зимата ще се топля с него и другия модел е на Fujitsu ASYA12LC но той идва към 1740лв.

16. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от MikiOne
    @JORO77

Някъде във форума четох, че Е12DKE трябвало под нулата да работи с някакъв нагревател. Има ли такова нещо

И още един въпрос:
    През зимата, ако навън е примерно -10 гр., и ако трябва да се проветри стаята, трябва ли да се изключи климатика или не?

Мерси
    Ами аз доколкото знам няма никакъв нагревател, още повече че този модел е инверторен, а те по трудно замръзват.
    Аз лично през миналата зима почти не съм го изключвал:
    1. защото за инверторите е по добре да работят непрекъснато, отколкото постоянно да се вкл./изкл., те по този начин стават и по пестеливи
    2. през зимата когато проветрявах, никога не съм го изключвал, щото при -10 гр. нали се сещаш че бързо ще се проветри
    През изминалата зима единствено за 2-3 дни включих допълнително маслен радиатор, щото във Варна температурите паднаха до около -15,-20 гр. и тогава засякох че климатика започна да се размразява на по 45-50 мин. и нямаше смисъл да го претоварвам, щото си беше още новичък, а и бяхме с малко дете.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Yas
    Там е даден линк към екселски файл с данни за климатиците и по-специално (според мен) СОР-а им в режим отопление при минус 7 (-8) градуса. (Дадени са и заводските показатели при плюс 7(6) градуса - според мен данните са същите както на сайта на юровент - поне за няколко от моделите дето търсих съвпадат).

Но ето и линк към въпросния файл (за откриването на който трябва да поблагодарим на въпросния юзър от пост 1278):

http://www.promotelec.com/produits/l...RO-1080-23.xls

Не смея да твърдя, че информацията е 100% вярна, но ако е така си струва човек да се замисли преди да купува климатик за отопление. Т.е. исках да кажа преди да купува определени марки и модели климатици. (спомням си, че миналата година имаше много люти спорове относно СОР-а на климите и не ми се ще пак да се развихрят такива полемики)

Според мен тези данни са изсмукани от пръстите !
    1.СОР при -7гр е изчислен за едни климатици при 30% от номиналната мощност,при други на 50% при трети на 80%/при по голяма мощност повече се обледява външното тяло/!
    2.Не е ясно дали са еднакви атмосферните условия например влажността.
    3.Коя е тази фирма която ще изследва 1000 климатика всяка година и колко време ще и отнеме.

18. Тук е от
    May 2006

Здравеите.Някои знае ли как работи новата мидея с дисплея CSU-12HHAA.Като направи градусите си ,спира ли да духа или продължава слабо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе