Страница 112 от 157 ПърваПърва ... 62102110111112113114122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Някой може ли да ми обясне АРГУМЕНТИРАНО, защо произведените в Китай климатици на реномираните марки, да речем Fujitsu-General, да са по-лоши от тези произведени в други страни от региона - Тайланд например.
    Да не говорим, че завода в Китай FUJITSU GENERAL (SHANGHAI) CO., LTD. е доста по-нов от този в Тайланд FUJITSU GENERAL (THAILAND) CO., LTD.
    Между другото всички големи производители имат фабрики в Китай - Shanghai Mitsubishi Electric & Shangling AIR-Conditioner And Electric Appliance CO.,LTD., Shanghai Daikin Air Conditioning CO.,LTD, например.

И наистина е отвратително да се крие от купувача къде е произведена стоката, в Китай или на майната си.

Смятам, че темата за ПРОИЗХОДА (производството) на климатиците, които коментираме е много интересна!!!

Моля някои от специалистите във форума, а и притежателите на климатици да публикуваме данни за реалния произход на машините които купуваме!!!
    Емпирично е доказано, че китайските Panasonic дефектират значително по-често от малайзийските или японските.
    За другите големи марки нямам данни дали китайските им клими са по-калпави от тайландски, малайзийски или други сглобки. Може би това важи само за Panasonic. Друго което си мисля, е че само при Panasonic има сериозна разлика в цените на сходни модели китайски и некитайски машини( за справка: китайски конвенционален Panasonic 12-ка е 500 и няколко лева, докато китайско конвенционално FUJITSU е 1000 лв, или колкото китайски инвертър 12-ка на Panasonic). При другите марки цените са с по-малки разлики, което може би се дължи на факта, че въпреки че са китайска сглобка се все пак се влагат доста некитайски компоненти.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    това определено е много подозрително както писах 1-2 страници по напред .. аз лично бих предпочел RAS 25/35YH4,поне със сигурност е на Хитачи ,докато другия ако е на Хитачи е някакъв стар/преименуван модел САМО за БГ(щото в Гугъл не излиза апсолютно НИЩО за него) .. някой който го има да му махне капака да видим с какъв компресор е поне .
    по въпроса с ефтините хитачита в техномаркета - вътрешен човек ми каза , че тава са си истински китайски такива, но стари модели с ротационен компресор и по нисък COP (независимо какво пише на етикета ) - специална поръчка за големите наши вносители ...

4. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от el oscuro
    по въпроса с ефтините хитачита в техномаркета - вътрешен човек ми каза , че тава са си истински китайски такива, но стари модели с ротационен компресор и по нисък COP (независимо какво пише на етикета ) - специална поръчка за големите наши вносители ...
    На мен пък близък човек от техномагазина ми каза че хитачитата са от малайзия, но модела е доста стар от преди 2-3 години, добави обаче че монтажниците са били доволни от тях в смисъл са били добри машини без оплаквания и рекламации. Ама знае ли човек то в нашта татковина може всичко да се очаква

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то на тях си пише че са китайски ,надали са малайзийски въпреки това за голяма поръчка от стар модел - склонен съм да го приема ,аз бях предположил по нагоре че модела е стар съдейки по дизайна на вътрешното тяло и липсата на информация ( но 5-7 годишен ми се вижда по вероятно от 2-3 годишен) .. относно фуджитсу - може би държавата не е отбелязана по простичката причина че няма голямо значение ,т.е. частите вътре са едни и същи ,а качеството на сглобката им - много подобна(при Панасоник определено не е така) и наистина не съм чувал оплаквания от Фуджитсу/Генерал ,всеки който има такъв е доволен ,имат и 3 години пълна гаранция.

6. Тук е от
    Aug 2006

По отношение на Hitachi-тата в Техномаркет e10h, e14h, ето малко инфо:http://www.hapm.hitachi-asia.com/ind...tionManual.asp -тук са ръководството на двата модела,
    http://www.acceso.com/display_release.html?id=24550 - а тук малко инфо за годинките на моделите/на италиански е но добре става ясно, че презентацията е от юни 2005 година/

Мен лично ме е яд, че не си взех такова хитачи-10 при първата промоция в Техномаркет.
    Тогава пишеше, че са Малайзийски, а за сегашните не съм ги виждал. Заложих на Panasonic.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

И аз след усилено ровене в нета установих, че тези HITACHI в техномармалада са си наистина такива, модел 2005 година. Продават се в Италия, Испания и Гърция, съдейки по намереното. Там са на цена около 850 евро, СОР на 12-ката е 4,23 или 4,29 а EER е 3,6.... и нещо. В техномармалада са сложили СОР-а на девятката и на двата модела.
    Остава обаче въпросът с качеството и надеждността на тези модели.

Това че на табелките пише едно, а пък вътре е друго и са модели отпреди 6-7 години според мен е малко вероятно да е истина, защото все пак HITACHI не е OSAKA и надали биха си плюли на имиджа и репутацията с такива номера, да не говорим, че може и за по-сериозни проблеми може да стане въпрос.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2005

@alexi и всички които ги вълнува произхода на FUJI, GENERAL и FUJITSU:
    Първо здравейте отново...
    От 2001г. всички тези клими /става въпрос за 9-ки и 12-ки/ се произвеждат извън Япония.
    Вече дали ще е Китай, Тайланд или Тайван е друг въпрос...
    Аз лично карам китайски инвертор FUJI 12LB, от миналото лято и наистина в мануала си пише -15*C. Това, че е китайски си го пишеше съвсем ясно и на двете тела. Сега, че на компресора пише Toshiba Made in Japan е друг въпрос, но сглобката си е 100% китайска...

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Това, че е Китайски няма нищо лошо.Това се голями производители и никога не биха инвестирали толкова много пари в Китай и да произвеждат боклуци. Преди време беше Малааизия, сега е Китай утре кой знае каде ще инвестират.Всеки се бори за пазари , а с производство в Япония се получава климатик за 2500 нали така.
    Просто това са си наши предрасъдъци и търговски трикове за лансирането на оределени марки или модели.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Аз съм с Хитачи 10ка, инвертор, Малайзия от промото на Техномаркет. Относно качеството, личи си разликата в изработката доста явно, мога да го сравнявам с Осаката в офиса, която е с трагично крива пластмаса!!! Мисля, че лепенките му са залепени фабрично - понеже са много точно и добре напаснати и няма разлепено.

Но моделът продължава да е загадка! Свързах се с европейската централа на Хитачи да ги попитам за информация. Като им пратих модела, ми отговориха, че нещо грешно съм го написал и такъв модел няма, да съм погледнел за точния моделен номер! Пратих снимки, да се уверят и като ги видяха, ми се извиниха и казаха, че такъв модел наистина има. Попитах за информация относно него, казаха ми че имат технически инструкции, но са прекалено обемни и няма как да ги пратят по e-mail. Поискаха ми адреса и преди няколко дена получих по пощата компакт диск с едно пдф-че. Като го разгледах (с големина 30MB е) установих, че е за подобен модел, но не същият. Моят е RAS-E10H(H), а изпратеният RAS-E10H2. Изглежда са ми изпратили технически данни за по-новия модел (в пдф-а пише, че е модел Януари 2006), като номенклатурно разликата е H за по-стария и H2 за по-новия в изписването. Не ми се занимава да пращам отново майл на съпорта. Беше много учтив, но съдя от кореспонденцията и доста "отвеян".

В комплекта има и едни допълнителни филтри, правоъгълни с размер 20на см на 4см. Предполагам, че са антибактериалните и ароматизиращи? Има ли смисъл от тяхното поставяне?

А когато застудее, очаквайте отзиви от мен!

12. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    PE12DKE може би е по-добър вариант, 9-ката може и да малка за 25 квадрата. Вместо да се занимаваш с REECL си намери някой приятел/ка с фирма регистрирана по ДДС, оттам нататък се сещаш за какво говоря. Аз и двете ми клими ги прекарах през фирми.
    Даа! Много е прав!Ако можеш така ще стане добре.И аз така направих.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2006

и все пак съфорумци, нека да обобщим с две думи
    струва ли си да се купуват китайските хитачита

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023417

защото аз все повече се убеждавам че това е много добра оферта и смятам да купя 14-ката
    и както каза един от продавачите в техномаркета - "Няма нужда от скъпи екстри, след като няма възвращаемост от тях"

и ако може дайте конкретен линк за мануал на тези клими

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от oliv
    Даа! Много е прав!Ако можеш така ще стане добре.И аз така направих.
    Мда, но мисля и дограмата да сменявам и така или иначе ще се занимавам с кредити и REECL . Значи към 12ка да се ориентирам.Благодаря за инфото... като напредна ще кажа какъв е бил резултата от цялата "врътка"

16. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от BigPuff
    Мда, но мисля и дограмата да сменявам и така или иначе ще се занимавам с кредити и REECL . Значи към 12ка да се ориентирам.Благодаря за инфото... като напредна ще кажа какъв е бил резултата от цялата "врътка"
    И аз използвах програмата REECL за климатик. Врътката е 12% РЕАЛНО по-ниска цена (за 1 год. кредит с лихва около 9%) и разбира се разсрочване на плащанията за 1 год. период.

17. Тук е от
    Sep 2006

Може ли да се разчита ако взема климатика от Техномаркет ще ми осигурят качествен монтаж?

18. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

100% гаранция никаде няма. Много зависи и на кого ще попаднеш .Като цяло би трябвало да получиш качествен монтаж. Все пак това си е мое мнение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе