Страница 113 от 157 ПърваПърва ... 63103111112113114115123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от nikrad
    Може ли да се разчита ако взема климатика от Техномаркет ще ми осигурят качествен монтаж?
    Ти сам избираш кой да ти извърши монтажа. Има списък с монтажни фирми, които работят с Техномаркет и клиентът сам избира, коя да монтира закупения климатик!

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

след известни размисли мисля да си взема Фуджитсуто ,има 3 години пълна гаранция ,модела ASYA12LC е на 3-4 месеца ,излиза около 1550 с монтажа - колкото Панасоник Е12 който е с 2 години гаранция,модел 2004 или 2003,по параметри е съизмерим ,но го дават 22ДБ в тих режим - доста по тих от Панасоника(Панасоник това им е основния недостатък и трябва доста да поработят върху него ,малайзийския ми ХЕ9 определено не е най тихия климатик за парите си,макар че се понася)Възможността да е китайски не ме притеснява особено ,макар че мисля че е тайландски - при тази марка няма голямо значение къде е сглобен съдейки по качеството на изработка на различните модели ,параметрите и цената ,а и недоволен собственик не познавам.

4. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    и аз го загледах тоз Шарп ,но му прочетох мануала и вярно пише че може да изключи под -9.5 което е недопустимо освен това откъм КОП не е кой знае какво ,за сметка на това е скъпичък ... какви са първите ти впечатления инак ?
    Рано е да се каже . Първи впечатления - тихи вентилатори, при отопление в началото външното тяло е като ДВГ, но като цяло тихо работи.Смрад на влага и плесен ако преминаваш веднага от охлаждане на отопление. След като подуха 20 мин филтъра вече се справя с миризмата. Датчика за темп. на вътр тяло е на вход въздух така че отчита напр. 28 при термометър в другия край на стаята 25. За екстри няма да пиша - търговците ги пишат. Монтират се от точно определена бригада за 150 лв. Тръбния път ми беше 3.80 м! Добре работят и съм доволен от монтажа. Ежегодна профилактика - 20 лв. за да важи гаранцията. Казаха че бил по добър избор от Митцубишито и си бачкал при -20С !? Е трябваше да проверя по бар кода на кашоните страната производител, иначе пристигат от Германия, а там от къде влизат не се знае.
    Ползвал съм Шарп преди години и се справяше с ниските температури, само че много по стар модел.Дистанционното не се е променило много, имат си традиции хората Пък и 5 год. гаранция не е маловажно за избора.
    Колкото до СОР - не съм слагал амперметър , но е като на SRK35ZD (данни от condex) . Ще пиша като застудее. Тогава идва часът на истината (и боя ако не топли, малииий. 20 м2 + отворени врати към отопляеми помещения трябва да отоплявам. Незнам дали го спомена някой тук, обаче тези стенни вътр тела не са много удачни за отопление.Според мен много по добър вариант особенно за стара дограма са подовите вътр- тела.

А иначе виж тук

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=180

Това са мноогодишни икономии за да оправдае парите си.
    П.С. Относно Fuji, Fujitsu, Fuji electric, General - (в никъкъв случай да не се бърка с General Electric!- made in Turkei) - Първия ми касетофон 1984 год. беше General - много добър саунд, това е марка с много фенове ! Също така има и Fujico - елитни климатици.

5. Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив

След като "месеци наред..." четох тук, най-сетне си купих на изплащане Fuji RSA12LC (ще го монтират след 7дни).
    аналога на Fujitsu е: (забележете 6 шест годишната гаранция, а тук дават по 2-3 условно)

http://www.klimashop.si/shop/page/de...NCIJA_6_LET/-/

6. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Здравейте!Отскоро имам проблем.На единия климатик бяха изгорели две защити,бушон/на вътрешното тяло/и автотрансформатора.Дойде монтажната група,смениха тия неща,пробваха климатика и на студено и на топло-работеше .Първоначално след смяната на гореспоменатите неща го запуснаха ръчно,щото от дистанцията не стана.Няколко дни не го бях пускал и реших да го пусна да видя как действа.Изненада-неще да зацепи -компресора се опитва ,но не може,вкл.за кратко,като има период в който за около 1-2 сек.се разтриса цялото външно тяло,на вътрешното му работи само вентилаторчето,но така и така не почва да бачка.Запуснах го ръчно-пак неще.Какъв може да е проблема?
    Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?Уж е японска машина,пък нещо май изневерява и на марката и на мен ...

7. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Здравейте!Отскоро имам проблем.На единия климатик бяха изгорели две защити,бушон/на вътрешното тяло/и автотрансформатора.Дойде монтажната група,смениха тия неща,пробваха климатика и на студено и на топло-работеше .Първоначално след смяната на гореспоменатите неща го запуснаха ръчно,щото от дистанцията не стана.Няколко дни не го бях пускал и реших да го пусна да видя как действа.Изненада-неще да зацепи -компресора се опитва ,но не може,вкл.за кратко,като има период в който за около 1-2 сек.се разтриса цялото външно тяло,на вътрешното му работи само вентилаторчето,но така и така не почва да бачка.Запуснах го ръчно-пак неще.Какъв може да е проблема?
    Някой сблъсквал ли се е с такова нещо?Уж е японска машина,пък нещо май изневерява и на марката и на мен ...
    Както описваш проблема- товари се компресора и изключва защита. Ама защо се товари- причини много...

8.  

9. Тук е от
    Oct 2005

здр. сеткомци!!! трябва да купувам ефтино инверторче 12-ка. ориентирал съм се към MIDEA MSC 12HRI. Интересува ме във Варна коя фирма е представител на тази марка за да го взема най тънко. В техномаркета е 739 кинта без монтаж но го няма във варненския магазин. Помогнете с актуално инфо че ми е мега спешно!!! Благодаря предварително на всички отзовали се!!

P.S. Дължа ви отдавна един ..."рапорт" относно климите от серията НМ на HAIER (тези с окото) с които се топлех миналата зима и охлаждах това лято. Мн съм доволен от машинката = тих ефикасен безпроблемен. Зимата 3 месеца не съм го спирал а лятото го пусках през деня. Единствената забележка (може би отнасяща се за всички инвертори) че когато има светкавици и гръмотевици машинката се пообърква малко и настроиките (температурните) се променят. Един рестарт обаче връща всичко на мястото си и в отсрещния ъгъл на стаята цепи зададения градус (зиме - лете). ))))) зимата в най шибаните студове във Варна (-18-20) когато всички останали в махлата бяха или ледени блокчета или тракаха зловещо мойто хаерче тихо съскаше и в къщи беше +20 нон-стоп.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от popeye
    здр. сеткомци!!! трябва да купувам ефтино инверторче 12-ка.
    ...
    Виж и това

Ето и във Варна

11. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Както описваш проблема- товари се компресора и изключва защита. Ама защо се товари- причини много...
    Товари се компресора,в смисъл?Изключва или Включва зашита?Я изброй някоя причина/от многото/,за която се сетиш по логика.Благодаря предварително.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Товари се компресора,в смисъл?Изключва или Включва зашита?Я изброй някоя причина/от многото/,за която се сетиш по логика.Благодаря предварително.
    Най- вероятна причина- неподходящо масло...Пише ли по лепенките с какъв фреон работи това чудо?

13. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Най- вероятна причина- неподходящо масло...Пише ли по лепенките с какъв фреон работи това чудо?
    машината е Дайкин/модела със слим-дизайн/фреона е R410A.Климата е закупен преди около 3 месеца,работил е десетина пъти,монтажниците бяха объркали вътрешното тяло/беха сложили по-голямо/.Сега си сложиха нормалното вътрешно тяло...Може ли от това да е проблема?Когато е бил с по-голямото вътр.тяло да е станало нещо и на външното?

14.  

15. Тук е от
    Aug 2006

Привет.
    Моето мнение е, че темата основно се разглежда при закупуване на климатик. В повечето случаи хората бързат, а пък от друга страна - четенето на всички мнения (почти 90 стр. вече) дава доста обемна информация и в крайна сметка, човек (този, който не е навътре с материала) се обърква. Аз бих поставил въпроса в таблична форма - нека някой, който е сведущ и смята, че е меродавен по въпроса за избор на купуването на климатик, се наеме да я попълни.
    Презумпцията ми е, че Българинът се води предимнно от парите, с които разполага. Нека единствената променлива е площта на отопляваното помещение (приемаме стандартна височина), а всички други условия са равни!
    Посочил съм и моя избор.

до 15 м2 до 25 м2 до 35 м2 до 45 м2 над 45 м2
    до 700 лв
    700 - 1100 лв
    1100 - 1500 лв
    над 1500 лв Mitsubishi SRK 20 ZFX-S

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

машината е Дайкин/модела със слим-дизайн/фреона е R410A.Климата е закупен преди около 3 месеца,работил е десетина пъти,монтажниците бяха объркали вътрешното тяло/беха сложили по-голямо/.Сега си сложиха нормалното вътрешно тяло...Може ли от това да е проблема?Когато е бил с по-голямото вътр.тяло да е станало нещо и на външното?
    Май говорим за рисковете с климатици second hand.... Такъв ли е произхода на климатичето? Ама и нов да е- какво друго може да направиш, освен да юркаш тия, откъдето си купил климатика да си го оправят?

17. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Май говорим за рисковете с климатици second hand.... Такъв ли е произхода на климатичето? Ама и нов да е- какво друго може да направиш, освен да юркаш тия, откъдето си купил климатика да си го оправят?
    Баси "секънд хенд-а"...2000 лева ми излезе с монтажа и парите за бенц...Чисто нов е ...поне тва видях ,кат го пуснах за първи път си миришеше на ЯпонияАма аз карък ли съм ...кво ли е не знам.Тия съм ги пришпорил,имат една черна точка,още една и май ще има жалби...фатката е ,че аз съм от Гоце Делчев,а те са от Карлово...всеки път като дойдат искат пари за пътни,а климатика е в гаранция...не съм и предполагал че може да имам такива проблеми с тиа "квалитетни"марки.Тука станах за смях вече,има -нема по моя апартамент се катерят некви ...

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Баси "секънд хенд-а"...2000 лева ми излезе с монтажа и парите за бенц...Чисто нов е ...поне тва видях ,кат го пуснах за първи път си миришеше на ЯпонияАма аз карък ли съм ...кво ли е не знам.Тия съм ги пришпорил,имат една черна точка,още една и май ще има жалби...фатката е ,че аз съм от Гоце Делчев,а те са от Карлово...всеки път като дойдат искат пари за пътни,а климатика е в гаранция...не съм и предполагал че може да имам такива проблеми с тиа "квалитетни"марки.Тука станах за смях вече,има -нема по моя апартамент се катерят некви ...
    Малее-ее-е! Ти изби рибата .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе