Страница 102 от 157 ПърваПърва ... 5292100101102103104112152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от karlovski
    Здравейте на всички, решил съм да взимам климатик и съм се спрял на Fuji Electric RS-12LA всичко ми излиза 1490лв. с включен монтаж и доставка....кажете си мнението за него, през зимата ще се топля с него и другия модел е на Fujitsu ASYA12LC но той идва към 1740лв.
    Здравей,
    След дълго ровене по форуми и много питане си купих GENERAL ASH12LB Inverter за 1669 лв. с монтажа (аналога му е Fujitsu ASY12LC). Използвах програмата за енергийна ефективност reecl.org и цената ми дойде 1400лв.
    Мисля, че това е добро решение като съотношение на цена и качество.
    Наистина Fuji Electric RS12LA е досуш като горните два модела и от Темпекс ме убеждаваха, че това е третата марка на Fujitsu General. Аз не съм сигурен в това и предпочетох по-горния климатик. Ще видя след края на зимата.
    Също така, има нещо гнило в разликата в цената.

Така че, ти решаваш!!!

2.  

3. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Според мен тези данни са изсмукани от пръстите !
    1.СОР при -7гр е изчислен за едни климатици при 30% от номиналната мощност,при други на 50% при трети на 80%/при по голяма мощност повече се обледява външното тяло/!
    2.Не е ясно дали са еднакви атмосферните условия например влажността.
    3.Коя е тази фирма която ще изследва 1000 климатика всяка година и колко време ще и отнеме.

Ами...по 3. Не е задължително всяка година да се изследват всичките - може само новите модели, а данните за "старите" си ги има наготово (ако производителя не е сменил производството защо по N пъти да се мери?) И защо да е изсмукан от пръстите - данните при плюсови температури са както данните на производителите и юровент. Струва ми се странно някой да седне да прави тоз файл, т.е. точно да въвежда едните данни, а другите да си ги смуче. (но всичко е възможно де)
    По т.2 Предполагам, че някъде в сайта са описани условията за тестване, но аз не разбирам френски. Ако има някой добре разбиращ и с желание може да се порови и да каже.
    По т.1 Не те разбрах добре. Би ли пояснил!
    За кои е изчислявано на 30%, 50% и 80%? Може ли един конвенциален климатик да се натовари на 30% от номиналната?

Пак казвам моето мнение - не твърдя, че данните са 100% верни, но ако са достоверни е добре преди покупката всеки клиент да може да погледне какво става (колко "харчи" и колко топлина "прави) при отрицателни температури и да си прави сметките тогава. (забелязва се, че за някои и ЦОП=2 (при минус 7) е добро постижение)

Всъщност вече има нов - актуализиран файл, с инфо за повече марки и модели. (вчера ми го прати meho - юзера, дето е дал линк-а на стр. 64)

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

КОП 2 определено не е добро постижение при -7 .. но в табличката има някои аномалии ,освен това вече липсва на сайта

5. Тук е от
    May 2006

Преди доста време бях задал въпрос относно Carrier 38VYX035/42HQV35

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...914&cat=35&o=m

Тъй като не получих отговор с конкретно мнение за този модел се зарових в нета. Открих, че тази марка носи името на откривателя на климатиците и все още е световен лидер особено след обединението с Митсубиши. Всичко това ме накара да заложа на този модел и да го купя. Разбира се, за около дво месеца експлоатация в летния сезон е трудно да се правят генерални изводи, но според мен машината е доста добра.

Бих искал да попитам има ли някой преки впечателения от този климатик освен мен? Знам, че тази марка все още навлиза в България и Ви се струва доста екзотична, но все някой ги купува нали? Нямам нищо против Панасоник - харесвам марката /макар че повече си падам по Техникс, защото съм меломан /, но не съм съгласен, че само Панасоник правят климатици...

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Здравей,
    След дълго ровене по форуми и много питане си купих GENERAL ASH12LB Inverter за 1669 лв. с монтажа (аналога му е Fujitsu ASY12LC). Използвах програмата за енергийна ефективност reecl.org и цената ми дойде 1400лв.
    Мисля, че това е добро решение като съотношение на цена и качество.
    Наистина Fuji Electric RS12LA е досуш като горните два модела и от Темпекс ме убеждаваха, че това е третата марка на Fujitsu General. Аз не съм сигурен в това и предпочетох по-горния климатик. Ще видя след края на зимата.
    Също така, има нещо гнило в разликата в цената.

Така че, ти решаваш!!!
    FUJI ELECTRIC е майката на FUJITSU-GENERAL, от нея тръгва всичко и това, което са ти казали е абсолютно вярно.

Цитат Първоначално публикувано от silmarillion
    Преди доста време бях задал въпрос относно Carrier 38VYX035/42HQV35

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...914&cat=35&o=m

Тъй като не получих отговор с конкретно мнение за този модел се зарових в нета. Открих, че тази марка носи името на откривателя на климатиците и все още е световен лидер особено след обединението с Митсубиши. Всичко това ме накара да заложа на този модел и да го купя. Разбира се, за около дво месеца експлоатация в летния сезон е трудно да се правят генерални изводи, но според мен машината е доста добра.

Бих искал да попитам има ли някой преки впечателения от този климатик освен мен? Знам, че тази марка все още навлиза в България и Ви се струва доста екзотична, но все някой ги купува нали? Нямам нищо против Панасоник - харесвам марката /макар че повече си падам по Техникс, защото съм меломан /, но не съм съгласен, че само Панасоник правят климатици...
    CARRIER определено не е екзотична марка, просто за същите пари има и по-добри японски машини. Обединението на CARRIER е с TOSHIBA, а не с MITSUBISHI.

7. Тук е от
    Aug 2006

Привет. Спрял съм се на Toshiba RAS-2256D DAISEIKAI (инвертор) предлаган от ТЕРМО-КЛИМА
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=181

Привлечен съм от цената 1369 лв, малката консумация 0.38 kw и COP 5.78. Пише, че е и японски.

Стаята е 17 м2 и 2.70 височина, вътрешна, само юг с PVC дограма. По принцип търся минимална консумация при отопление, а цената на климатика да е до 1500 лв.

Търсих на други БГ сайтове, но не намерих този модел. В нет-а попадам само на японски сайтове...
    Има ли някой впечатления? Съвет или препоръка дали да купувам?
    Мерси предварително за вниманието.

8.  

9. eli
    eli е офлайн

Тук е от
    Aug 2006

здравейте,
    предстои ми покупка на климатици предимно за отопление.
    някой може ли да каже как се изчислява необходимата отоплителна мощност за дадено помещение.
    знам, че тя зависи от изложението на стаята, вида на постройката /къща, блок, тухла, панел/ и др.
    трябва да има формула, сайт или място (с изключение на магазините) където да се направи сравнително бърза и точна справка.
    бихте ли помогнали.
    благодаря.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Панасоник какво отроче имали http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=171
    Тошибата по нагоре също е добра ,но ми отказаха монтаж в Шумен ,предложиха ми да ми го пратят и тука да го монтира някой което е дълга и широка ...

11. Тук е от
    Aug 2006

Предвиждаме закупуване на климатици за отопление зимата. Моля за вашето съдействие и помощ при избора ни:
    Преходни хол /30 кв/, спалня /14 кв/, кухня /15 кв/. Непреходна детска /15 кв/. Изложение югозападно, PVC дограма, предвиждаме да сложим и изолация. Някой ако може да ми предложи модел, марка и цена ще съм безкрайно благодарна.

12. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Алекси,пуснах ти нещо на мейл-а,обаче явно не стана номера с твоята поща.Както и да е...Та ти за първи път ли го виждаш тоя Панасоник?Ще ти дам линк,за да видиш неговия японски еквивалент/National/-ctlg.national.jp.Дай на Гуугъл да транслира страницата на инглиш.Виж за какво става въпрос,аз поне коефициентите видях и ми стана ясно че при чисто японските машини "нема лабаво"

13. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от bld71
    Привет. Спрял съм се на Toshiba RAS-2256D DAISEIKAI (инвертор) предлаган от ТЕРМО-КЛИМА
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=181

Привлечен съм от цената 1369 лв, малката консумация 0.38 kw и COP 5.78. Пише, че е и японски.

Стаята е 17 м2 и 2.70 височина, вътрешна, само юг с PVC дограма. По принцип търся минимална консумация при отопление, а цената на климатика да е до 1500 лв.

Търсих на други БГ сайтове, но не намерих този модел. В нет-а попадам само на японски сайтове...
    Има ли някой впечатления? Съвет или препоръка дали да купувам?
    Мерси предварително за вниманието.
    климатика е добър но според мен е тайлански а не Японски нещо те послъгват.Подобни има и в Технополис на същата цена и са Тайлански.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от Yas

"Според мен тези данни са изсмукани от пръстите !
    1.СОР при -7гр е изчислен за едни климатици при 30% от номиналната мощност,при други на 50% при трети на 80%/при по голяма мощност повече се обледява външното тяло/!
    2.Не е ясно дали са еднакви атмосферните условия например влажността.
    3.Коя е тази фирма която ще изследва 1000 климатика всяка година и колко време ще и отнеме."

Ами...по 3. Не е задължително всяка година да се изследват всичките - може само новите модели, а данните за "старите" си ги има наготово (ако производителя не е сменил производството защо по N пъти да се мери?) И защо да е изсмукан от пръстите - данните при плюсови температури са както данните на производителите и юровент. Струва ми се странно някой да седне да прави тоз файл, т.е. точно да въвежда едните данни, а другите да си ги смуче. (но всичко е възможно де)
    По т.2 Предполагам, че някъде в сайта са описани условията за тестване, но аз не разбирам френски. Ако има някой добре разбиращ и с желание може да се порови и да каже.
    По т.1 Не те разбрах добре. Би ли пояснил!
    За кои е изчислявано на 30%, 50% и 80%? Може ли един конвенциален климатик да се натовари на 30% от номиналната?

Пак казвам моето мнение - не твърдя, че данните са 100% верни, но ако са достоверни е добре преди покупката всеки клиент да може да погледне какво става (колко "харчи" и колко топлина "прави) при отрицателни температури и да си прави сметките тогава. (забелязва се, че за някои и ЦОП=2 (при минус 7) е добро постижение)

Всъщност вече има нов - актуализиран файл, с инфо за повече марки и модели. (вчера ми го прати meho - юзера, дето е дал линк-а на стр. 64)

Става въпрос за номиналната отдавана отоплителна мощност а не за консумираната електрическа мощност.
    За някои климатици СОР при -7гр е изчислен при 30-40% от номиналната отдавана отоплителна мощност/може би толкова могат/ а за други при 80%.
    Сравнението трябва да е при еднакъв процент.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от vaskoli
    климатика е добър но според мен е тайлански а не Японски нещо те послъгват.Подобни има и в Технополис на същата цена и са Тайлански.
    в Технополиса са съвсем други модели ,не са произведени в Япония и не са толкова ефективни .. мен друго ме смущава ,в сайта на Техноклима са дадени японски модели ,Панасоника е Национал ,в гугъл излизат само сайтове на японски ,като климите са на 110 волта с дистанционни с йероглифи - т.е. за японския пазар ... инак цените им са атрактивни ако са крайни

17. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте отново ето един (нов екселски файл) линк пак за COP-ове на климатици при различни условия. Видях че за някои от вас беше интересен . Според мен има какво да се види. Заключенията ги оставям на вас.

Ето и линка:
    http://www.promotelec.com/produits/l...RO_1080-24.xls

18. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Единственото нещо, което ме притеснява при закупуването на инверторен климатик е КАЧЕСТВОТО на ел.захранването в Пловдив - почти ежедневно ми спират тока, а и доста често забелязвам примигвания на осветлението, както и спадове на напрежението. Доколкото знам инверторите са наблъскани с електроника и се чудя, доколко тя ще работи добре при споменатите ел. проблеми. А изгледи за оправянето им май няма. Конвенционалния сплит климатик по-добър избор ли е от гледна точка на издържливост? Дали UPS или друга апаратура може да помогне за предпазване от лошото качество на ел. захранването ни?

"Слаб ток "гърми" уреди и по селата в Пловдивско" -> http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=279899

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе