Първоначално публикувано от
Yas
"Според мен тези данни са изсмукани от пръстите !
1.СОР при -7гр е изчислен за едни климатици при 30% от номиналната мощност,при други на 50% при трети на 80%/при по голяма мощност повече се обледява външното тяло/!
2.Не е ясно дали са еднакви атмосферните условия например влажността.
3.Коя е тази фирма която ще изследва 1000 климатика всяка година и колко време ще и отнеме."
Ами...по 3. Не е задължително всяка година да се изследват всичките - може само новите модели, а данните за "старите" си ги има наготово (ако производителя не е сменил производството защо по N пъти да се мери?) И защо да е изсмукан от пръстите - данните при плюсови температури са както данните на производителите и юровент. Струва ми се странно някой да седне да прави тоз файл, т.е. точно да въвежда едните данни, а другите да си ги смуче. (но всичко е възможно де)
По т.2 Предполагам, че някъде в сайта са описани условията за тестване, но аз не разбирам френски. Ако има някой добре разбиращ и с желание може да се порови и да каже.
По т.1 Не те разбрах добре. Би ли пояснил!
За кои е изчислявано на 30%, 50% и 80%? Може ли един конвенциален климатик да се натовари на 30% от номиналната?
Пак казвам моето мнение - не твърдя, че данните са 100% верни, но ако са достоверни е добре преди покупката всеки клиент да може да погледне какво става (колко "харчи" и колко топлина "прави) при отрицателни температури и да си прави сметките тогава. (забелязва се, че за някои и ЦОП=2 (при минус 7) е добро постижение)
Всъщност вече има нов - актуализиран файл, с инфо за повече марки и модели. (вчера ми го прати meho - юзера, дето е дал линк-а на стр. 64)