Не е възможно да се установи без да се монтира.И да стар е.Поне 10г.Първоначално публикувано от JORO77
На табелката трябва да е означена годината на производствоНе трябва да е под наклон.Първоначално публикувано от kantonaa
Не е възможно да се установи без да се монтира.И да стар е.Поне 10г.Първоначално публикувано от JORO77
На табелката трябва да е означена годината на производствоНе трябва да е под наклон.Първоначално публикувано от kantonaa
Благодаря за бързия отговор badr!Попитах,защото ми монтираха наскоро две клими. Едната има лек наклон на вътрешното тяло в посока на тръбите ,които излизат/влизат/ в него ,1-2 см по-ниско е от другия край,а другата има същия наклон,само,че в обратната посока.Дали във втория случай това няма да се окаже пречка за оттичането на конденза?
Със сигурност такъв наклон ще създзва проблем особенно в обратна посока. По принцип вътрешното тяло трябва да е нивелирано и не му е необходимо наклон понеже вътре си има който е напълно достатъчен.Първоначално публикувано от kantonaa
HAIER HSU-09H03/Z1
http://www.foxmart.com.ua/productDet...ssID=56&ID=232
Здравейте,
в събота ми монтираха климатика, но има нещо което не знам дали е нормално.
Когато е пуснат на отопление всичко е нормално, но като го пусна на охлаждане чувам звука от циркулирането на фреона. Та въпроса ми е дали това е нормално.
Благодаря предварително
Особенно за китайска машина е нормално да се чуват такива звуци.Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
Напълно е нормално не се притеснявай.
След лошия отзив за Панасоника от техномаркет/цена 620лв.с монтажа/срещнах мой познат,който миналата година си е взел климатик втора употреба Мицубиши MUZ-FX 286 монтиран в помещение 65куб.метра.Той двърди,че дори през студения февруари не е имал проблем с утоплението.Намерих същия модел
на цена 665лв. с монтаж,като данните на лепенката са година на производство 1998/4.5киловата -1.5киловата/2.8киловата-0.735киловата/
Въпроса ми към специалистите има ли още живот за този климатик и какъв е приблезителния период за работа на тези климатици?
Моето мнение е само нов климатик. Това което ти го предлагат на теб е на 8 години.
Колко живот е останало в него? Помисли много преди да решиш.
Mitsubishi то е много добро това за живота са пълни глупости фирмите осигуряват и доста голяма гаранция. Все едно да препочетеш нова лада пред стара западна кола мисля че това е елементарен пример.
airclima, по принцип съм склонен да се съглася, че японските клими са супер, но все пак това са си 8 годинки. Между 10 годишна ОПЕЛ Вектра и нова ЛАДА вземам ладата без да му мисля. Почне ли да се разваля през седмица зимата хич и няма да ми е по-малко кофти, че е в гаранция, пак ще ми е студено. Нещата са късмет с втората ръка. Разбира се всеки има право на мнение и ни най-малко не желая да натрапвам моето на когото и да било.Първоначално публикувано от airclima
Темата за климатик втора опотреба беше обсъждана на дълго и ширико в този форум.Смятам, че там наделя мнението , че не е най-доброто решение климатик втора употреба. Да не говорим че този климатик ако е внесен от Япония , е работил
8*12*30=2880 дни *24h=69120 раб.часа. Положението и с климатик закупен(изхвърлен) от някоя фирма е същото.Доколкото гарнцията която предлага фирмата от която закупуваш климатика втора ръка , по добре е никога да не я опитваш , заштото ще останеш много неприятно изненадан.
Аз не желая да споря но аз продавам и монтирам предимно употребявани в япония клими мога да кажа само че не е на късмет а точно зимата почти не съм имал проблеми общо взето от монтираните климатици процента с дефекти е някъде 1% - 2%.
А при Панасоник CU-YW12 да сте видяли консумацията че е 2.65kw на студено и 2.95 на топло. Че то моите четири киматика зимата харчат по малко.
А сигурен ли си,че данните които изнасяш са верни.12-ца няма как да харчи 2,65кв.Първоначално публикувано от airclima
Да мога да снимам рекламната брошура на техното.
Тези данни по-горе са невярни.Първоначално публикувано от airclima
Как да го разбираме като реклама на климатици втора употреба ли ?!?
Ходих да ги видя все пак. Трябваше да снимам климатика за който ми изкаха 600лв, с външното му тяло бяха играли на световното по футбол . Пожълтели, изкривени плстмаси и т.н ... вътре в платките му сигурно половината кондензатори за издути.
Не бих си сложил такъв в къщи.
PANASONIC CS/CU-YW12DKE:
КЛИМАТИК-СПЛИТ СИСТЕМА
ERR/COP: 2,65/3,16
-ОХЛАЖДАНЕ 3.1 KW
-ОТОПЛЕНИЕ 3.6 KW
-КОНСУМАЦИЯ ПРИ :
-ОХЛАЖДАНЕ 1.17 KW
-ОТОПЛЕНИЕ 1,14 KW
-ИНДИКАТОР ЗА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА
-СУПЕР АНТИ-АЛЕРГИЧЕН ФИЛТЪР(КАТО ОПЦИЯ
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000082