Страница 62 от 157 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от JORO77
    Въпрос към всички специалисти: някой има ли инфо за климатик Fujitsu General, модел: AOG9RGNF с фреон R22 - 930g. Според мен е доста стар тъй като не е с дистанционно, а е с управление вързано с кабел към вътрешното тяло. Също така ме интересува, възможно ли е да се установи дали климатика въобще работи при положение че е демонтиран. Който може да помага, щото ми е много важно и спешно.
    Не е възможно да се установи без да се монтира.И да стар е.Поне 10г.
    На табелката трябва да е означена годината на производство
    Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Искам да попитам при монтаж трябва ли вътрешното тяло да е под наклон и ако трябва в каква посока.Благодаря за евентуалните отговори
    Не трябва да е под наклон.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

Благодаря за бързия отговор badr!Попитах,защото ми монтираха наскоро две клими. Едната има лек наклон на вътрешното тяло в посока на тръбите ,които излизат/влизат/ в него ,1-2 см по-ниско е от другия край,а другата има същия наклон,само,че в обратната посока.Дали във втория случай това няма да се окаже пречка за оттичането на конденза?

4. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Благодаря за бързия отговор badr!Попитах,защото ми монтираха наскоро две клими. Едната има лек наклон на вътрешното тяло в посока на тръбите ,които излизат/влизат/ в него ,1-2 см по-ниско е от другия край,а другата има същия наклон,само,че в обратната посока.Дали във втория случай това няма да се окаже пречка за оттичането на конденза?
    Със сигурност такъв наклон ще създзва проблем особенно в обратна посока. По принцип вътрешното тяло трябва да е нивелирано и не му е необходимо наклон понеже вътре си има който е напълно достатъчен.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2006

HAIER HSU-09H03/Z1
    http://www.foxmart.com.ua/productDet...ssID=56&ID=232

Здравейте,
    в събота ми монтираха климатика, но има нещо което не знам дали е нормално.

Когато е пуснат на отопление всичко е нормално, но като го пусна на охлаждане чувам звука от циркулирането на фреона. Та въпроса ми е дали това е нормално.

Благодаря предварително

6. Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
    HAIER HSU-09H03/Z1
    http://www.foxmart.com.ua/productDet...ssID=56&ID=232

Здравейте,
    в събота ми монтираха климатика, но има нещо което не знам дали е нормално.

Когато е пуснат на отопление всичко е нормално, но като го пусна на охлаждане чувам звука от циркулирането на фреона. Та въпроса ми е дали това е нормално.

Благодаря предварително
    Особенно за китайска машина е нормално да се чуват такива звуци.

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Напълно е нормално не се притеснявай.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2006

След лошия отзив за Панасоника от техномаркет/цена 620лв.с монтажа/срещнах мой познат,който миналата година си е взел климатик втора употреба Мицубиши MUZ-FX 286 монтиран в помещение 65куб.метра.Той двърди,че дори през студения февруари не е имал проблем с утоплението.Намерих същия модел
    на цена 665лв. с монтаж,като данните на лепенката са година на производство 1998/4.5киловата -1.5киловата/2.8киловата-0.735киловата/
    Въпроса ми към специалистите има ли още живот за този климатик и какъв е приблезителния период за работа на тези климатици?

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Моето мнение е само нов климатик. Това което ти го предлагат на теб е на 8 години.
    Колко живот е останало в него? Помисли много преди да решиш.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Mitsubishi то е много добро това за живота са пълни глупости фирмите осигуряват и доста голяма гаранция. Все едно да препочетеш нова лада пред стара западна кола мисля че това е елементарен пример.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Mitsubishi то е много добро това за живота са пълни глупости фирмите осигуряват и доста голяма гаранция.* Все едно да препочетеш нова лада пред стара западна кола мисля че това е елементарен пример.
    airclima, по принцип съм склонен да се съглася, че японските клими са супер, но все пак това са си 8 годинки. Между 10 годишна ОПЕЛ Вектра и нова ЛАДА вземам ладата без да му мисля. Почне ли да се разваля през седмица зимата хич и няма да ми е по-малко кофти, че е в гаранция, пак ще ми е студено. Нещата са късмет с втората ръка. Разбира се всеки има право на мнение и ни най-малко не желая да натрапвам моето на когото и да било.

13. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Темата за климатик втора опотреба беше обсъждана на дълго и ширико в този форум.Смятам, че там наделя мнението , че не е най-доброто решение климатик втора употреба. Да не говорим че този климатик ако е внесен от Япония , е работил
    8*12*30=2880 дни *24h=69120 раб.часа. Положението и с климатик закупен(изхвърлен) от някоя фирма е същото.Доколкото гарнцията която предлага фирмата от която закупуваш климатика втора ръка , по добре е никога да не я опитваш , заштото ще останеш много неприятно изненадан.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Аз не желая да споря но аз продавам и монтирам предимно употребявани в япония клими мога да кажа само че не е на късмет а точно зимата почти не съм имал проблеми общо взето от монтираните климатици процента с дефекти е някъде 1% - 2%.
    А при Панасоник CU-YW12 да сте видяли консумацията че е 2.65kw на студено и 2.95 на топло. Че то моите четири киматика зимата харчат по малко.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Аз не желая да споря но аз продавам и монтирам предимно употребявани в япония клими мога да кажа само че не е на късмет а точно зимата почти не съм имал проблеми общо взето от монтираните климатици процента с дефекти е някъде 1% - 2%.
    А при Панасоник CU-YW12 да сте видяли консумацията че е 2.65kw на студено и 2.95 на топло. Че то моите четири киматика зимата харчат по малко.
    А сигурен ли си,че данните които изнасяш са верни.12-ца няма как да харчи 2,65кв.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Да мога да снимам рекламната брошура на техното.

18. Тук е от
    Sep 2003

[size=10px]Аз не желая да споря но аз продавам и монтирам предимно употребявани в япония клими мога да кажа само че не е на късмет а точно зимата почти не съм имал проблеми общо взето от монтираните климатици процента с дефекти е някъде 1% - 2%.
    А при Панасоник CU-YW12 да сте видяли консумацията че е 2.65kw на студено и 2.95 на топло. Че то моите четири киматика зимата харчат по малко. [/size]
    Тези данни по-горе са невярни.
    Как да го разбираме като реклама на климатици втора употреба ли ?!?
    Ходих да ги видя все пак. Трябваше да снимам климатика за който ми изкаха 600лв, с външното му тяло бяха играли на световното по футбол . Пожълтели, изкривени плстмаси и т.н ... вътре в платките му сигурно половината кондензатори за издути.
    Не бих си сложил такъв в къщи.

PANASONIC CS/CU-YW12DKE:
    КЛИМАТИК-СПЛИТ СИСТЕМА
    ERR/COP: 2,65/3,16
    -ОХЛАЖДАНЕ 3.1 KW
    -ОТОПЛЕНИЕ 3.6 KW
    -КОНСУМАЦИЯ ПРИ :
    -ОХЛАЖДАНЕ 1.17 KW
    -ОТОПЛЕНИЕ 1,14 KW
    -ИНДИКАТОР ЗА КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА
    -СУПЕР АНТИ-АЛЕРГИЧЕН ФИЛТЪР(КАТО ОПЦИЯ
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=00000082

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе