Страница 114 от 157 ПърваПърва ... 64104112113114115116124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Малее-ее-е! Ти изби рибата .
    Що бе,човечеНито съм ловец ,нито съм рибар,исках нещо хубаво за спалнята...купих го ...и оттам -насетне бял ден не видях.В хола имам Хайер,снощи го пускам на отопление за първи път тази година...работи перфектно,зацепва на секундата,духа топло,в кухнята имам КРАУН/представи си/инвертор е ,пускам го вчера-работи!От раз!Тоя Дайкин мамицата ми разката!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@gomor
    Изглежда изключва защита /това, че не тръгва компресора ми звучи на проблем със стартовия кондензатора, ама дали.../, но защо е трудно да се каже
    - може да са допълвали с фреон заради старото тяло и сега по-голямото количестов да претоварва заради налягането
    - може да са допълнили с нек`ъв боклук и маслото /което е разтворено в него/ да е скапано - както е посочил llll
    - може и защитите, които пишеш че са сменяни, да не са отремонтирани/заменени правилно
    - може и електрониката/част от нея, да е `предала богу дух`
    Просто ги викаш да са в 9 у вас /ако искат в 5 да тръгват от Карлово/ и до 9 вечерта да почват разгобяване-сглобяване отначало - просот пълна диагностика, след като са толкова способни, че не могат отремонтират с малко! Успех!
    //edit
    е, щом нещо работи - не пипай! Най-добрия начин да скапеш работеща система е да я подобряваш/диагностицираш

@bld71
    Изборът, който си посочил е добър - лично аз предпочитам Мицубиши, но не виждам в кой интервал си го поместил - считай, че в София /най-срещания БГ случай/, при 20м2, при средно натоварено жилище изпълнено съгласно БДС не го виждам да се справи с отоплението - ще трябва да помагаш!

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

[size=10pt]т`ва е за триене - нек`ой Моди да хелп-не плс... уеуееее-к`ъв жаргон изцепих![/size]

5. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от echo
    @gomor
    Изглежда изключва защита /това, че не тръгва компресора ми звучи на проблем със стартовия кондензатора, ама дали.../, но защо е трудно да се каже
    - може да са допълвали с фреон заради старото тяло и сега по-голямото количестов да претоварва заради налягането
    - може да са допълнили с нек`ъв боклук и маслото /което е разтворено в него/ да е скапано - както е посочил llll
    - може и защитите, които пишеш че са сменяни, да не са отремонтирани/заменени правилно
    - може и електрониката/част от нея, да е `предала богу дух`
    Просто ги викаш да са в 9 у вас /ако искат в 5 да тръгват от Карлово/ и до 9 вечерта да почват разгобяване-сглобяване отначало - просот пълна диагностика, след като са толкова способни, че не могат отремонтират с малко! Успех!
    //edit
    е, щом нещо работи - не пипай! Най-добрия начин да скапеш работеща система е да я подобряваш/диагностицираш

@bld71
    Изборът, който си посочил е добър - лично аз предпочитам Мицубиши, но не виждам в кой интервал си го поместил - считай, че в София /най-срещания БГ случай/, при 20м2, при средно натоварено жилище изпълнено съгласно БДС не го виждам да се справи с отоплението - ще трябва да помагаш!
    echo,старото тяло/отремонтираното/бега за Пловдив,при мен е новото ,не е пипано/па знае ли се.../.Фреон не са му дозареждали,тоя пусна климата на студено да се прибере фреона във външното тяло,закачи некъв компресор ли беше там с манометри,изчака известно време,каза че всичко е наред,пусна климатика-работеше на отопление/при външна температура около 28 градуса,той набра на дистанционото 30 ,вътре стана баня,после го включи и на студено-работеше.н-Не знам кво може да е станало,вече се шашкам от всичко,пък бая пари съм броил...Ще ги изюркам аз тоя път ранко да дойдат,щото миналия път ми се довлекоха в 14.30 часа и тоя бързаше да си бега,аз му казвам,бе може и у нас да спиш,тоя му стана лошоАбе от вчера съм се наежил и съм дигнал кръвното и адреналина...

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Що бе,човечеНито съм ловец ,нито съм рибар,исках нещо хубаво за спалнята...купих го ...и оттам -насетне бял ден не видях.В хола имам Хайер,снощи го пускам на отопление за първи път тази година...работи перфектно,зацепва на секундата,духа топло,в кухнята имам КРАУН/представи си/инвертор е ,пускам го вчера-работи!От раз!Тоя Дайкин мамицата ми разката!
    Извинявай, не исках да те засегна... Просто при теб май има жив пример как хубава машина може да се скапе от лош монтаж. Това дето са ти подменили половината климатик ме наведе на мисълта за second hand...

7. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Извинявай, не исках да те засегна... Просто при теб май има жив пример как хубава машина може да се скапе от лош монтаж. Това дето са ти подменили половината климатик ме наведе на мисълта за second hand...
    Споко,човечеНе си ме засегнал ни най-малкоПросто аз съм невероятен карък...баси,що се случва все на мен ...Пък и ти не си Кашпировски да знаеш нов ли е ...не е ли...Благодаря Ви за отговорите на всички,echo,мерси за съвета за "изстрелването"в ранните часове/по икиндия/

8.  

9. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@gomor
    Виждам така нещата.
    Питаш за неизвестен климатик,от това че си написъл марката далеч не следва че разполагаме с някаква информация.
    Доколкото мога да съдя от това,което си съобщил дотук,а ти нямаш възможност да съобщиш,повече проблема може да се дължи на две неща:
    Запушване на системата(най-веротно капилярката или иглата на 4-пътния вентил,като за иглата е доста по-малко вероятно)
    Дефектирал компресор(от постовете ти съдя че компресора не се развърта)
    Изключвам захранването на компресора от сметките поради това,че казваш че компресора се разтриса,това означава,че получава достатъчно мощност.
    От това че са ти сменяли трафа си мисля,че компресора е бил прегряван.
    Боя се че вероятността проблема да е в компресора е много по-голяма.
    Разбира се трябва да уточня,че това са само разсъждения от общ характер

10. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

badr,благодаря ти за инфото,това може да помогне на монтажната група като информация/да знаят къде евентуално да търсят проблема/.Ако е дефектирал компресора /или е прегряван/,какво следва оттук-нататък?Това по моя вина ли е станало,или трябва да си търся правата,ако вината не е моя.Въобще ако се докаже че вината не е в мен как трябва да процедирам?Ако не може да се поправи тоя компресор,трябва ли да искам да се замени с нов и за кой на сметката ще е ?Ще ти бъда благодарен да ми отговориш,защото климатика наистина ми излезе солено,а е работил десетина пъти...

!Пояснение-климатика е DAIKIN S25 ETUXS!В по-горен пост ,бях написал че вместо вътрешното тяло да е 25-ца,бяха сложили 36-ца.Това може ли да се е оказало проблем в работата на компресора и дали заради тази "грешка" може да е избуфкал трафа?Аз не знаех че трябва бушон поне 20 ампера и бяха го вързали за 15 амперов-проблем ли е било?Сега,преди да сложат нормалното си вътр.тяло смених бушона с 20 амперов и е на отделна верига,само климатика е вързан за тоя бушон.

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Нямаш никаква вина за станалото.

12. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте!
    Съвсем слуайно поданах на този форум и искам да се възползвам от компетентните ви мнения. Предстои ми купуването на климатик - искам климатик с ниска консумация на ел. енергия и цена до около 1800-2000лв. Засега съм разгледала само Мицубишита - лошото е, че има 2 вносители и няколко различни серии. (Ако някой знае разликата между тях ще му бъда благодарна ако ми обясни). Та сериите са SRK (Mitsubishi Heavy Industries - вносител КОНДЕКС) i MSZ - FA(GA) (Mitsubishi Electrik - Вносител Климаком). Моля за съвет кой да избера. Все пак са си доста пари.
    Понеже не съм от София, в нашия град ми предлагат като най-добър Панасоник Е12. По-добър ли е или по -лош от Мицубишито.

13. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Нямаш никаква вина за станалото.
    Благодаря!А някой ще може ли да отговори на въпросите,които зададох по-горе,щото предполагам че монтажниците вече са си подготвили защитата...токов удар..неправилно боравене...лош ток...светкавици и гръмотевици...поне да мога да се защитя!Климатика е в гаранция,какво мога да поискам ,ако се окаже че е избуфкал компресора,ако не могат да го поправят,имам ли правото да поискам замяна,но не за моя сметка?Благодаря предварително на тези,които могат да ми отговорят!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Сега се замислям, че човек да си купи нов японски климатик(от тези с трафовете) е по-лошо дори от втора ръка. Проблемът е следният: хората са намерили пазарна ниша за тези свръх качествени машини, с надеждата, че не се развалят. Тези клими обаче не са предназначени за нашия пазар и тяхната гаранция се покрива изцяло от вносителя(не от производителя както би трябвало да е нормално). Представете си как им изприщва задника на тези търговци като трябва да оправят някоя дефектирала клима, целия ремонт директно се плаща от техния джоб. Оттук следва, че ще търсят под вола теле само и само да не признаят някой проблем за гаранционен, щото внос на части директно от Япония, чакане, много пари ....... ако въобще се намери такава част.

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Сега се замислям, че човек да си купи нов японски климатик(от тези с трафовете) е по-лошо дори от втора ръка. Проблемът е следният: хората са намерили пазарна ниша за тези свръх качествени машини, с надеждата, че не се развалят. Тези клими обаче не са предназначени за нашия пазар и тяхната гаранция се покрива изцяло от вносителя(не от производителя както би трябвало да е нормално). Представете си как им изприщва задника на тези търговци като трябва да оправят някоя дефектирала клима, целия ремонт директно се плаща от техния джоб. Оттук следва, че ще търсят под вола теле само и само да не признаят някой проблем за гаранционен, щото внос на части директно от Япония, чакане, много пари ....... ако въобще се намери такава част.
    Хммм,ти ме фърли у бустаня...ся ше става квото ше става...бе аз хубаво си мислех да го взема тоз модел от mmc,ама нали японката е с по-висок коп...иначе цената е почти еднаква.Под вола теле няма да търсят,щото аз нема да им дам ...имат един месец срок да го оправят,след тва ако не го ...или го заменят,или си ми връщат парите.За парите не съм сигурен че ще ги върнат,ама поне ще напъвам да го сменят с друг.Лелеейй,на мирно време кво си опатих,и то преди зимата...за втора зима ще ми е така.

17. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

@gomor
    Нека ти задам още един въпрос.
    Някъде в твоята гаранционна карта,инструкция изобщо официален документ има ли посочено захранващото напрежение на уреда.
    Защото ако има някъде написано 110в по тези документи и ти го захранваш с 220в усещаш ли какво става.
    Да не ме разбереш неправилно.
    Ангажимента за 220в е на енергото!! Климатика ако иска 110в си го осигуряваш ти.Монтажниците могат да кажат токов удар и дори енергото да се съгласи(Нещо почти невъзможно) енергото може да се оправдае с твоя траф.Монтажниците също могат да се оправдаят с него,не те са го произвели и т.н.Още повече че веднъж е сменян.
    След като е изгорял първия траф може да е подадено по високо напрежение.Автотрнсформатор е.При междунавивково съединение може да се вдигне изходното напрежение.
    Всичко това са разни номера,ала юридически номера.
    Повече информация на лични

18. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Самандова
    Здравейте!
    Съвсем слуайно поданах на този форум и искам да се възползвам от компетентните ви мнения. Предстои ми купуването на климатик - искам климатик с ниска консумация на ел. енергия и цена до около 1800-2000лв. Засега съм разгледала само Мицубишита - лошото е, че има 2 вносители и няколко различни серии. (Ако някой знае разликата между тях ще му бъда благодарна ако ми обясни). Та сериите са SRK (Mitsubishi Heavy Industries - вносител КОНДЕКС) i MSZ - FA(GA) (Mitsubishi Electrik - Вносител Климаком). Моля за съвет кой да избера. Все пак са си доста пари.
    Понеже не съм от София, в нашия град ми предлагат като най-добър Панасоник Е12. По-добър ли е или по -лош от Мицубишито.
    Радвам се че си се спряла на топ моделите. Щом искаш ниска консумация няма мърдане от там
    Аз ги бях написал в по-предна тема
    Аз се спрях на дайкина за 23 м2. Който и да избереш няма да сбъркаш, но гледай фирмата да е стабилна (най-добре ако е вносител) ...
    Между двете митцубишита Heavy е по-добрия избор според мен и по-икономичен .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе