Първоначално публикувано от
gomor Здравейте отново!Надявам се на компетентно мнение по този въпрос-вчера дойде техник за климатика ми/проблемния Дайкин/.Накратко-отвори външното тяло,убеди се че тресе ,гледаше компресора,перката...мереше некви напрежения-без резултат.След дълги консултации с някой/не знам кой /,реши да пробва ето тоя метод-три крушки по 100вата,свързани последователно/доколкото си спомням/,пуска климатика от дистанционното,компресора включва,трите лампи светват за около десетина секунди,след това изгасват за около 4-5 секунди,след това едната само светва за около 2 секунди изгасва.Тоя метод го пробваше няколко пъти-едно и също ,и накрая ,пак след консултация с някой,видя че не може да се справи ,изпусна фреона/никак не му се искаше,щото е Р410 и трябва ТЕ да го зареждат,смъкна и вътрешното тяло и запраши за Карлово.Та,какво е мнението Ви относно тия неща,какъв може да е проблема и какво мери тоя с тия крушки?Опасявам се ,че тия ,ако го оправят,фреончето е скъпо,дали нема да ми сложат друг ,по-евтин фреон ,и как може да се познае какъв е фреона?Май пратих тва писание два пъти,за което моля да ме извините.Благодаря Ви предварително!