Страница 122 от 157 ПърваПърва ... 72112120121122123124132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,816 до 1,830 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

здравейте всички от форума!!!

От два дни си купих климатик Панасоник CS-E12DKEW/CU-E12DKE, който все още не е монтиран.
    в магазина ми предлагаха и по евтин вариант Hisense KFR 2610gw/FBPE, който работил нормално и при - 15 градуса според производителя, но реших да взема панасоника. Дали не сгреших защото никъде не видях да пише същото и за Панасоника.

Стаята, която ще отоплявам е 17 кв. с изолация на външните стени и стара, но запазена дограма. мисля, че климатика е дори по-мощен за тези размери на стаята. Дали ще се справя през зимата???

Моля Ви кажете ми в какъв режим на работа трябва да работи-24 часа или само когато съм в къщи.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от dan81
    с едно уточнение - говориш за Митсубиши Хеви а не за Митсувиши Електрик
    Сигурно говори за Митсубиши Хеви . Ето данните за Митсубиши Електрик:

[img width=800 height=367]http://notebooks.hit.bg/ME.jpg[/img]

4. Тук е от
    Jan 2006

Привет имам няколко въпроса ако може дайте мнение притежавам отскоро панасоник CS/CU-E9DKE преди няколко дни се загледах в опаковката на вътрешното тяло и видях че на нея с оранежев стикер пише CS/CU-E9DKEW това нормално ли е дали неумишлено са разменили вътрешните тела и дали е проблем това . и още нещо пуснах го на HEAT-отопляващ режим на максимум 30градуса не изключва намалих на 26 и започна да изключва също забелязах че освен постоянния шум от компресора се появявя и друг който се повишава и намаля като вой на серена периодично това нормално ли е

5. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от canto
    Сигурно говори за Митсубиши Хеви . Ето данните за Митсубиши Електрик:

[img width=800 height=367]http://notebooks.hit.bg/ME.jpg[/img]
    Точно това имам впредвид и аз. Кажи нещо за Mitsubishi Electric FA35VA

6. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от mihail69
    Привет имам няколко въпроса ако може дайте мнение притежавам отскоро панасоник CS/CU-E9DKE преди няколко дни се загледах в опаковката на вътрешното тяло и видях че на нея с оранежев стикер пише CS/CU-E9DKEW това нормално ли е дали неумишлено са разменили вътрешните тела и дали е проблем това . и още нещо пуснах го на HEAT-отопляващ режим на максимум 30градуса не изключва намалих на 26 и започна да изключва също забелязах че освен постоянния шум от компресора се появявя и друг който се повишава и намаля като вой на серена периодично това нормално ли е
    CS/CU-E9DKE, е обозначение на вътрешното тяло, а CS/CU-E9DKEW е обозначение на външното тяло за него (това са двете части на комлекта).

7. Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от dan81
    Точно това имам впредвид и аз. Кажи нещо за Mitsubishi Electric FA35VA
    Не знам. Нямам преки наблюдения. Като изключим високата цена , може би е от най-добрите възможности за избор на климатик.
    Аз имам предишният модел MSZ-A12YV.
    Имам и една 9-ка Panasonic (малазия) . Не съм имал проблеми и с двата, но Митсубишито е определено по-тих, макар и по-голям.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

аз съм от Варна и искам да ме посъветвате фирмата , която продава клими най-евтино във ВАРНА , тоест , там където цените са най-ниски .
    име , адрес каквото ви е по възможностите и което разрешат модераторите
    ако не името , то поне адреса мисля , че ще е възможно да бъде посочен .

искам да попитам , мога ли да си купя клима но без да палтя монтажа , монтажа да ми го направи друга фирма или да кажем може да е приятел-познат ?

може да ми пишете и лично съобщение ако пречим на модераторите

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    ...
    искам да попитам , мога ли да си купя клима но без да палтя монтажа , монтажа да ми го направи друга фирма или да кажем може да е приятел-познат ?
    ...
    Можеш, но предвид факта, че повечето повреди възникват в резултат на неправилен монтаж, възможно е вносителя на климатика да откаже гаранцията ако не е монтиран от одобрена от него фирма - в зависимост от марката, можеш да консултираш докъде се простира гаранцията на производителя от съответния вносител!

аз съм от Варна и искам да ме посъветвате фирмата , която продава клими най-евтино във ВАРНА , тоест , там където цените са най-ниски
    ...
    Обикновено ниски цени можеш да получиш в големите магазини - Технополис, Техномаркет, особено ако не искаш монтаж - все пак те са и вносители на част от марките...

11. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте , бих искал едно бързо инфо за една мидейка дали си струва според по запознатите , ще я ползвам предимно за отопление но само когато не съм запалил камината или да подържам добра температура в съседната стая т.е спалнята защото чакаме дете скоро с жена ми.Та мидеята е модел MSG-09hri , инверторна , както казах имам печка на дърва която е в голямата ми всекидневна стая 26кв.м като гърба на печката е залепен за спалнята а и около 1.6 от буриите минават през спалнята която е точно 15 кв.м. Реално климата ще се ползва когато ме няма или да достигне температура от около 25-26 градуса в спалнята защото все пак това са две отделни стаи и топлината трудно се разпостранява.Апартамента е изцяло вътрешен отстрани има живущи отдолу въобще повече от една стена ме дели от външното пространство. Също и ламинат в спалнята и всекидневната с изолационна подложка.
    Как са тези клими ще топли ли разваля ли се често и т.н , благодаря предварително на отзовалите се.

12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

До сега ......вече 4 години имам монтирани 2 климатика втора употреба. От единият съм много доволен, работи безотказно , но другият се чупеше през месец и просто накрая реших да го изхвърля. След малко обикаляне по магазините се спрях на модела на Haier HSU-09H03/(BP)1. Инверторна 9ка която ще топли и охлажда 20 квадрата. Мислех си да мина ефтино с някой 400-500 левов климатик ама вече от ефтиното съм си препатил , та броих чинно 899 лева и сега чакам да ми го монтират.Данно не съм сбъркал.

13. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте !

Какво ще кажете за Panasonic CS-E 12 DKE - Малaйзия (цена 1560 лв. с вкл. монтаж) и Fudji electric RSA 12 LCC - Китай или Тайланд(цена 1500 лв. с вкл. монтаж). И двата са инвертони с приблизително еднакви параметри.

За Panasonic разбирам, че са надеждни и имат сервиз навсякъде,но са с по- шумно вътрешно тяло.
    По същия въпрос
    Fudji electric явно са по-тихи, но нищто не намирам за тях по въпроса за сервиза и надеждността, казват че са с компресори Toshiba. Внасят се от няколко години в БГ. А дали е така ?

Koй от двата бихте ми препоръчали да взема, като се има в предвид ,че държа да работи тихо и надеждно?

Благодаря за всеки компетентен съвет.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

За Panasonic разбирам, че са надеждни и имат сервиз навсякъде,но са относително шумни най -вече вътрешното тяло.
    За първото си прав, но това, че са шумни от каде си го чул! Вярно Фуджи може да са по тихи, но за това са малко по-скъпи, а и доколкото знам не са с така добре развита сервизна мрежа в страната. Имам Панасоник в спалнята на който се спи без никакви проблеми. По документация се води 26 db. В крайна сметка ти решаваш за какво да си дадеш парите

Успех в избора!

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Здравейте отново!Надявам се на компетентно мнение по този въпрос-вчера дойде техник за климатика ми/проблемния Дайкин/.Накратко-отвори външното тяло,убеди се че тресе ,гледаше компресора,перката...мереше некви напрежения-без резултат.След дълги консултации с някой/не знам кой /,реши да пробва ето тоя метод-три крушки по 100вата,свързани последователно/доколкото си спомням/,пуска климатика от дистанционното,компресора включва,трите лампи светват за около десетина секунди,след това изгасват за около 4-5 секунди,след това едната само светва за около 2 секунди изгасва.Тоя метод го пробваше няколко пъти-едно и също ,и накрая ,пак след консултация с някой,видя че не може да се справи ,изпусна фреона/никак не му се искаше,щото е Р410 и трябва ТЕ да го зареждат,смъкна и вътрешното тяло и запраши за Карлово.Та,какво е мнението Ви относно тия неща,какъв може да е проблема и какво мери тоя с тия крушки?Опасявам се ,че тия ,ако го оправят,фреончето е скъпо,дали нема да ми сложат друг ,по-евтин фреон ,и как може да се познае какъв е фреона?Май пратих тва писание два пъти,за което моля да ме извините.Благодаря Ви предварително!

17. Тук е от
    Oct 2005

аз съм от Варна и искам да ме посъветвате фирмата , която продава клими най-евтино във ВАРНА , тоест , там където цените са най-ниски .
    име , адрес каквото ви е по възможностите и което разрешат модераторите
    ако не името , то поне адреса мисля , че ще е възможно да бъде посочен .

може да ми пишете и лично съобщение ако пречим на модераторите
    приятелю, аз също съм от Варна и бях изправен пред същата дилема след като си испатих с монтажници. за поредния климатик реших да пренебрегна "гаранцията" на вносителя в името на качествения монтаж след като термо-клима ми монтираха (с гъза си) два климатика и единия биеше ток и изпищя без дори да е ползван. сега е на "гаранционен ремонт" в София и ще чакам да го поправят и върнат (по БДС срока бил до 45 дни!!!!! според тях). та купих си поредния климатик от Техномаркет (не съм любител на големите магазини но те наистина имат най добри цени) и един (препоръчан) климатичар ми го монтира (много грамотно м/у другото) срещу 80 лв. а в техно-то искат 130лв. !!! е*ал съм ти и гаранциите.... при интерес мога да дам телефона на монтажниците без обаче да поемам никакви ангажименти. просто от тях съм най доволен.

само да споделя още нещо: един друг смешник на райко жинзифов продава стари (ама наистина мн. вехти) японски клими за по 550лв. без монтаж (630 с монтаж) и дава гаранция 3 години....обаче иска по 50лв. на година за "профилактика" за да му важи гаранцията - хахахахах след три години климатика ти (ако още работи) ще ти струва 780лв. и ще е меко казано на ...преклонна възраст а "гаранцията" ако на тоя магазинчето му до тогава не е станало....плод и зеленчук приемерно, ще е свършила....
    страшна оферта!!! нямам думи...
    нали се сещате, че за 780 лв (плюс тока който ще изхарчи "японското чудо") три зими може в нас да е 35 градуса с подово отопление примерно и да ходим като нестинари....

18. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Здравейте отново!Надявам се на компетентно мнение по този въпрос-вчера дойде техник за климатика ми/проблемния Дайкин/.Накратко-отвори външното тяло,убеди се че тресе ,гледаше компресора,перката...мереше некви напрежения-без резултат.След дълги консултации с някой/не знам кой /,реши да пробва ето тоя метод-три крушки по 100вата,свързани последователно/доколкото си спомням/,пуска климатика от дистанционното,компресора включва,трите лампи светват за около десетина секунди,след това изгасват за около 4-5 секунди,след това едната само светва за около 2 секунди изгасва.Тоя метод го пробваше няколко пъти-едно и също ,и накрая ,пак след консултация с някой,видя че не може да се справи ,изпусна фреона/никак не му се искаше,щото е Р410 и трябва ТЕ да го зареждат,смъкна и вътрешното тяло и запраши за Карлово.Та,какво е мнението Ви относно тия неща,какъв може да е проблема и какво мери тоя с тия крушки?Опасявам се ,че тия ,ако го оправят,фреончето е скъпо,дали нема да ми сложат друг ,по-евтин фреон ,и как може да се познае какъв е фреона?Май пратих тва писание два пъти,за което моля да ме извините.Благодаря Ви предварително!
    С крушките се застрахова и намаля тока ако нещо се е прецакало в компресора и е дало на късо (100W крушка около 0,5А).
    Друг фреон едвали може да сложи понеже маслото и налягането са свързани с него и климатика може и да не тръгне (предположение).
    А ти пробва ли самодиагностиката на климатика каква грешка дава ? Би трябвало да има такава

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе