Страница 133 от 157 ПърваПърва ... 83123131132133134135143 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,981 до 1,995 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от stan75
    Здравейте на всички!
    Моля споделете мнения за инвенторни климатици Yаmatsu
    За първи път чувам тази марка ще ми е интересно да чуя нещо за нея
    Поредната китайска изцепка.
    Можеше да се казва и Yamatsou или Yamotsu, стига да звучи по-японски!
    Според мен не се занимавай с тях. Имаш голям избор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Здравейте, тъй като от снощи 24.10. част от страница 99 липсва ще си задам въпроса отново - каква е разликата между следните климатици Panasonic W9DKE, YW9DKE, PW9DKE, защото аз притежавам YW9DKE, който е Китайски и е най-евтин. Другите според мен са Малайзииски, защото са по-скъпи. За сега до 0.7* външна температура се държи добре. Благодаря Ви предварително.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Panasonic W9DKE е малайзийска сглобка с йонизатор и други екстри
    другите два са китайски и вероятно имат различия в компресора и параметрите в сравнение с малайзийския

5. Тук е от
    Aug 2006

днес отивам да си купя Панасоник PW12DKE в ТехноМаркет Варна и ... свършил. трябваше да мисля дали да взема Midea MSG - 12HRI инвертор и засега се отказах. сега се чудя дали да се насоча към нещо друго или да рискувам и да взема Мидеа-та. някакви предложения ?

п.с. ако имате и други предложения във Варна за климатик до 800 без монтаж моля споделете

6. Тук е от
    May 2006

Yas, ще изчакам малко да захладнее, че с тези летни температури остава да включа на отопление и в къщи съвсем ще бъдем
    С фирамата се уговорихме по същия начин - да захладнее и тогава да ги викна.От там ми казаха, че евентуално ще измерят налягането, което не знам дали ще е достатъчно.

7. Тук е от
    Nov 2005

В връзка с предния пост искам да попитам - верно ли е, че при замерване на налягането се губи част от фреона и в тази връзка същият намалява, а оттам не е добре за климатика.Питането ми е поради факта че на профилактика така ми обясни сервизният техник.Моля на въпроса ми да отговорят хората с опит,а не да правим от въпроса свободни съченения.Благодаря

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Да, губи се толкова фреон, колкото остава в манометъра.....Т.е- практически нищо, защото налягането не се мери всеки ден. Пък и климатикът губи по 10% от фреона годишно (някъде бях чел такъв норматив).... По- скоро техникът го е мързяло да измери налягането.

10. Тук е от
    Oct 2006

Някакво мнение за GENERAL ASH 12LB - Inverter на Fujitsu-General.
    Цената е около 1700лв. с монтажа. Струва ли си парите, че много ми го хвалят?

11. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от HTinkov
    Някакво мнение за GENERAL ASH 12LB - Inverter на Fujitsu-General.
    Цената е около 1700лв. с монтажа. Струва ли си парите, че много ми го хвалят?
    Същия е като FUJITSU ASY 12LB или FUJI ELECTRIC RS 12LB виж тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php?PHP...&topic=23881.0

12. Тук е от
    Oct 2006

Трябва спешно да избера 2 климатика. Изчетох доста от темите тук и се спрях на следните 2 модела(отказах се от мултисплит системите)
    Fujitsu General ASH 12 LB (за стая 28 кв.м) - Inverter Fujitsu General ASH 9 LB - Inverter(за стая 15 м2).

Имам няколко въпроса:
    1. Каква е разликата между Fujitsu General и само Fujitsu? И кое е по-доброто?
    2. Достатъчни ли са тези модели за размера на стаите?
    3. Има ли дистрибутори в Русе на климатици като Daikin или Carrier? Основната причина да се спра на Фудж. е че намерих дистибутор в Русе.

Благодатя предварително за отговорите.

13. Тук е от
    Jul 2003

А някой нещо да каже за FUJITSU ASYA09LCC, например къде е произведен, каква е разликата от FUJITSU ASYA09LC! Монтираха ми го за 1420 лв с монтажа, предпочетох го пред Малайзийския Панасоник 9ка. Намирам и подобни модели на GENERAL обаче не и точно моя, не мога да разбера що моя има две С, а в нета намирам повече за модели с едно С отзад!

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

същия е ,просто някакъв подмодел .. Фуджитсу е добър избор ,от LC нагоре 9ката е с ново по малко външно тяло и по височък КОП - 4.28 ако не се лъжа

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от devmc

п.с. ако имате и други предложения във Варна за климатик до 800 без монтаж моля споделете
    Панасоник 12ка неинверторен малайзийска сглобка от "Ефендулов" 890лв.
    Офиса се намира срещу х-л "Черно море" не в пресечката на Булбанк , а следващата в посока на морето.На 1-я етаж на къща е -има табела на стената на къщата. Улицата не помня как се казва.

17. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Adelina
    Сега се чудя за Mitsubishi MSZ-FA25va - 1700 лв. без монтаж от представителите на Mitsubishi - имат офис във Варна.
    Но вече не знам, дайте идея какъв модел да си взема от Варна за 1500 -1900 лв възможно най-икономичен и качесвен
    За тези пари може да си вземеш General ASH12 или Pnasonic ТЕ12DKE иначе ако гледаш митсубиши трябва да е FA35VA все пак говорим за 28м2 или Daikin FTXG35 или Pаnasonic HE12DKE,но тe са по скъпи. Също виж и подовите климатици те са по-добри за отопление ...

Цитат Първоначално публикувано от Adelina
    Здравейте ! Моля за съвет - търся си климатик 12 инвертор ( по възможност с СОP 5 ) за 28 кв. хол.
    Такъв климатик 12-ка за европейския пазар за съжаление още няма.
    Най-мощният с COP > 5 e Daikin FTXR28E COP= 5.14 който е нещо средно между 9-ка и 12-ка
    Трябва да е излязал този месец на нашия пазар питай в "MMC", но бяха ми казали че ще е към 2700 лв (той е много повеч от климатик може да овлажнява и да вкарва свеж въздух)
    Успех с избора

Цитат Първоначално публикувано от zillion
    стига да може да устиска пускувия ток
    Пусковият ток на инверторите е като номиналният, 3-4% разлика поне на моя е така предполагам и др. са така.

18. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте, вчера си монтирах 3 климатика Fujitsu- 2 14-ки и една 10-ка втора употреба. Веднага засякох ел-мера и ми направи впечатление, че без да ги пускам имам постоянно потребление от около 500W. Включен е телевизора, хладилник и фризер. Това нормално ли е? И по принцип какво ви е мнението за климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе