Искам да питам всички който са в този форум нещо. Как мога да си направя климатика да го пускам и спирам от мобилният си телефон. До колкото знам се слагало някакво устройство но къде и как нямам никаква представа.
Искам да питам всички който са в този форум нещо. Как мога да си направя климатика да го пускам и спирам от мобилният си телефон. До колкото знам се слагало някакво устройство но къде и как нямам никаква представа.
Да, става. Само пускането и спирането е лесно - слага се съответното устройство и се пращат SMS с код и парола.Първоначално публикувано от divi4
Прочети тук: www.tscommunication.com
По сложно е когато трябва да се следи температурата в стаята и да се управляват режимите на климатика. Тогава се ползва GPRS връзка.
Zdraveite!
HAIER HSU 12HV03 R2/SDB.
Natam sam se naso4il. Mnogo hora mi vikat: "Ti lud li si da dade6 1400lv za Haier?!", oba4e az pro4etoh dosta info za klimite i twa siaka6 naj mi haresa mejdu 1000 i 1500lv. E, ima tam nekaf Panasonic malajzijski za 1440 ama kato mi kajat "Mercedesa na invertorite" i se 4udq na koja strana da pobegna. Ne kazwam 4e e lo6, no me drazni twa postojanno natiakwane.
Ta, mnogo 6te vi byda blagodaren ako spodelite kato sobstvenici REALNITE si nabljudenia varhu HAIER HSU 12HV03 R2/SDB - 6um, COP, EER, nadejdnost i bezproblemnost i t.n.
Gledah razni sajtove na gracki, ispanski, italianski i drugi ezici i saita na http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=44 (otkydeto sam i re6il da go kupia), davat mu COP/EER 4,29/4,88 sredno. Realno li e towa?
Blagodarja vi predvaritelno!
Ако ще даваш 1400лв. за Haier препоръчвам ти Fujitsu-General за 1479 http://termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8 или по-подробно и точно http://general-bg.com/articledetails.php?ArticleID=9!!!Първоначално публикувано от Mortimor
Може да прозвучи тъпичък въпроса,но клас А за климатиците само за охлаждане ли е или за цялостна работа(охлаждане+отопление).На горния линк за General пише с звездичка че клас А е само за охлаждане.Благодаря предварително.
Би трябвало да е за цялостната работа на климатика , но не съм сигурен .... на моите климатици , в опътването или когато ги купувах ,не се оточняваше за дали е за охлаждане или отопление е клас А , но пък това може да е търговски трикПървоначално публикувано от tony®
Както и да е , принципно щом климатика е А клас , за Охлаждане то лично моето мнение е ,че е икономичен и за отопление .
Споделям мнението си , но искам да те предупредя ,че не съм много компетентен в тая област , така че може да е грешно !
Здравеите.Днес ходих в един магазин и ми препоръчаха Hisense KFR 3208-сплит система на цена 619лв краина с монтажа.Ако някои има такъв или знае нещо за този модел да сподели.Предварително благодаря.
Първоначално публикувано от korodo
На същата цена си вземи Мидеа MSG 12 HR с монтажа
Здравейте! Какво мислите за Hitachi RAS 35 YH4?
Мощност на охлаждане 3.5 (0.9-4.0)kW
Мощност на отопление 4.2 (0.9-5.0)kW
Дебит на кондециониран въздух 6.5/8.0/10.1 m3/min
Ниво на шум 25/29/35/41 dB
предлагат ни го за 1100лв +180за мотнаж. Става дума за хол 78 м3, източен, тухла с изолация и РVС дограма. Другата алтернатива e Panasonic CS/CU E12DKEW. Него сте го обсъждали често и доколкото разбрах е добър, но е по-скъпичък. Ако може да споделите пюсове и минуси на Хитачито срещу Панасоника, че тая седмица трябва да решаваме
Някой може ли да ми каже марка и модел на климатик, на който агрегата на външното тяло да е обратно разположено.
Понеже няма как да се монтира на друго място, освен в ляво от прозореца на клиенти, търся "деветка", по възможност инвертор, на която агрегата, респективно тръбите да излизат от дясната страна на тялото.
не е необходимо ,те тръбите могат да си обиколят колкото трябва( в случая метър някъде)
Проблем: При режим охлаждане давам посоката на жалузите на най-горно положение,след известно време като включи компресора отново жалузите слизат на най-долно положение,без да им е указано и въздуха стреля във врата .Климатика е (Моля не обсъждайте марката и качеството и не спамете!!! )Osaka CH-12-JB.
Така е но ръцете ми са късички и нямам достъп до крановете, просто мястото е такова: френска тераса има само стена около 60 см в ляво и после чупка на стената - невъзможно е за монтаж.Първоначално публикувано от Alexi
Някой знае ли климатиците Хаиер с какъв фреон са , защото ми трябва такъв с Я-22
Ами Осака , проблемът е в електрониката!Първоначално публикувано от jimmy