Страница 134 от 157 ПърваПърва ... 84124132133134135136144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,996 до 2,010 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от bobysof
    Здравейте, вчера си монтирах 3 климатика Fujitsu- 2 14-ки и една 10-ка втора употреба. Веднага засякох ел-мера и ми направи впечатление, че без да ги пускам имам постоянно потребление от около 500W. Включен е телевизора, хладилник и фризер. Това нормално ли е? И по принцип какво ви е мнението за климатиците?
    Ми най-лесно е като ги извадиш от контакта да видиш има ли пак такова потребление.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от atlantis
    Трябва спешно да избера 2 климатика. Изчетох доста от темите тук и се спрях на следните 2 модела(отказах се от мултисплит системите)
    Fujitsu General ASH 12 LB (за стая 28 кв.м) - Inverter Fujitsu General ASH 9 LB - Inverter(за стая 15 м2).

Имам няколко въпроса:
    1. Каква е разликата между Fujitsu General и само Fujitsu? И кое е по-доброто?
    2. Достатъчни ли са тези модели за размера на стаите?
    3. Има ли дистрибутори в Русе на климатици като Daikin или Carrier? Основната причина да се спра на Фудж. е че намерих дистибутор в Русе.

Благодатя предварително за отговорите.
    Fujitsu и General са търговски марки на фирмата Fujitsu-General Ltd.
    Климатиците са идентични.
    Аз си взех наскоро General ASH 12 LB за стая 28м2 от Булклима bulclima.com (представител за марката General). Мисля, че е добър избор.
    Още един съвет, използвай програмата за енергийна ефективност reecl.org. Получава се 14% реално по-ниска цена.
    Успех.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2006

Здравейте, интересувам се климатик за магазин на две нива, всяко по 28кв.м. и висо4ина 2.40м. Понеже нищо не разбирам и не съм си насо4ил ното към марка нито към модели. Ако може някой друг съвет. Благодаря.

5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от yoyo1
    Здравейте, интересувам се климатик за магазин на две нива, всяко по 28кв.м. и висо4ина 2.40м. Понеже нищо не разбирам и не съм си насо4ил ното към марка нито към модели. Ако може някой друг съвет. Благодаря.
    В моята работа помещението е на две нива и има два колонни климатика в двата края на помещението,топлят да ти кажа.Височината е към 5 метра общо като се замисля.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2006

Каква марка са, модел ?

7. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от bobysof
    Здравейте, вчера си монтирах 3 климатика Fujitsu- 2 14-ки и една 10-ка втора употреба. Веднага засякох ел-мера и ми направи впечатление, че без да ги пускам имам постоянно потребление от около 500W. Включен е телевизора, хладилник и фризер. Това нормално ли е? И по принцип какво ви е мнението за климатиците?
    това дето работи ти е горе-долу 500W.хладилник и фризер си харчат тока.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006

Аз пак да попитам. Имате ли впечатления от инвенторни климатици "Yamatsu" с компресор Sanyo.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от yoyo1
    Този случай е особен.Трябва да се преценят твърде много фактори.
    Тип на магазина(хр.стоки или друг) общ обем,площ на витрините(ед.стъкло,стъклопакет),материал на стените,изолация,дограма,препятсвия по пътя на въздушните потоци.
    Единственото добро решение е предварителна консултация на място със специалист

11. Тук е от
    Oct 2006

Проблем с чилър "Carrier" Вентилатора не се включва и климатика спира по високо налягане, свързах се с представителите на "Carrier" но се оказа,
    че им трябват 4 седмици за доставка, а се опасявам, че и цената ще е висока и може би ще се наложи да включа вентилатора директно да тръгва заедно с компресора. Единственно не знам как ще е с размразяването през зимата.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2006

[quote=badr ]
    Този случай е особен.Трябва да се преценят твърде много фактори.
    Тип на магазина(хр.стоки или друг) общ обем,площ на витрините(ед.стъкло,стъклопакет),материал на стените,изолация,дограма,препятсвия по пътя на въздушните потоци.
    Единственото добро решение е предварителна консултация на място със специалист
    [/quot

Благодаря

13. Тук е от
    Sep 2006

Колеги искам да попитам нещо:
    200 лв при до 3 м тръби нормална цена ли е за монтаж на климатик, на мен ми струва височка, но все пак нямам опит?
    И освен това инвертор 12-ка достатъчен ли за отопление на 32-33 кв.м. с добра изолация?
    Благодаря!

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Незнайко цената е висока а най вероятно и ще ти трябват повече от 3 метра и като те избухат още 60-до 100 лева и той моинтажа ще стъпи на цената на един китайски климатик.
    Искай монтажа да бъде извършен качествено щом плащащ такава сума , задължително системата да се вакуумира преди пускането й , т.е още от вратата ги попитай носят ли вакуум помпа ако не да отидат да си я вземат.Кажи им че продухване с фреон не върви и си искаш услугата качествено не по циганския начин , платил си си за това в крайна сметка.

Изхитриха се напоследък гадните майстори и ги мързи и една вакуум помпа да донесат , а то си е важно за пускането на климатик.На мен и двата ми ги монтираха без вакуумиране с помпа , щом ги попитах отговориха че била много тежка.

16. Тук е от
    Sep 2006

И на мен ми се стори висока цената за монтажа, но пък е от същото място, от където взимам и климатика.
    А някой би ли ме упътил за магазини в София за добри японски нови климатици, че засега знам само един, от където смятам да взимам, а май цените им са височки.

17. Тук е от
    Jan 2006

Купих си климатик YW12DKE , преди около един месец и за сега горе долу работи добре. миналата вечер темперетурите паднаха до нула градуса и горката машинка много се узори , едва духаше топло , не можа да вдигне 20 градуса за 4 часа в стая от 16 квадрата. Да викал ли техниците или да изчакам още малко?

18. Тук е от
    Sep 2006

Нов японски климатик няма тук в бг всичко е китай, малайзия тайланд и т.н. освен ако не искаш нелегално внесен климатик японски който работи на 110 волта 60 херца и задължително ще ти трябва трансформатор за напрежението.Отделно японски климатик струва от 2000лв нагоре.Просто японските тук не са предназначени за европа и захранващото напрежение.
    Не знам с какви паари разполагаш и каква стая и квадратура , но ще направя малко реклама на климатика който си взех за мен /HITACHI модела е RAS-RAC E10H2

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе