Ми най-лесно е като ги извадиш от контакта да видиш има ли пак такова потребление.Първоначално публикувано от bobysof
Ми най-лесно е като ги извадиш от контакта да видиш има ли пак такова потребление.Първоначално публикувано от bobysof
Fujitsu и General са търговски марки на фирмата Fujitsu-General Ltd.Първоначално публикувано от atlantis
Климатиците са идентични.
Аз си взех наскоро General ASH 12 LB за стая 28м2 от Булклима bulclima.com (представител за марката General). Мисля, че е добър избор.
Още един съвет, използвай програмата за енергийна ефективност reecl.org. Получава се 14% реално по-ниска цена.
Успех.
Здравейте, интересувам се климатик за магазин на две нива, всяко по 28кв.м. и висо4ина 2.40м. Понеже нищо не разбирам и не съм си насо4ил ното към марка нито към модели. Ако може някой друг съвет. Благодаря.
В моята работа помещението е на две нива и има два колонни климатика в двата края на помещението,топлят да ти кажа.Височината е към 5 метра общо като се замисля.Първоначално публикувано от yoyo1
Каква марка са, модел ?
това дето работи ти е горе-долу 500W.хладилник и фризер си харчат тока.Първоначално публикувано от bobysof
Аз пак да попитам. Имате ли впечатления от инвенторни климатици "Yamatsu" с компресор Sanyo.
Този случай е особен.Трябва да се преценят твърде много фактори.Първоначално публикувано от yoyo1
Тип на магазина(хр.стоки или друг) общ обем,площ на витрините(ед.стъкло,стъклопакет),материал на стените,изолация,дограма,препятсвия по пътя на въздушните потоци.
Единственото добро решение е предварителна консултация на място със специалист
Проблем с чилър "Carrier" Вентилатора не се включва и климатика спира по високо налягане, свързах се с представителите на "Carrier" но се оказа,
че им трябват 4 седмици за доставка, а се опасявам, че и цената ще е висока и може би ще се наложи да включа вентилатора директно да тръгва заедно с компресора. Единственно не знам как ще е с размразяването през зимата.
[quote=badr ]
Този случай е особен.Трябва да се преценят твърде много фактори.
Тип на магазина(хр.стоки или друг) общ обем,площ на витрините(ед.стъкло,стъклопакет),материал на стените,изолация,дограма,препятсвия по пътя на въздушните потоци.
Единственото добро решение е предварителна консултация на място със специалист
[/quot
Благодаря
Колеги искам да попитам нещо:
200 лв при до 3 м тръби нормална цена ли е за монтаж на климатик, на мен ми струва височка, но все пак нямам опит?
И освен това инвертор 12-ка достатъчен ли за отопление на 32-33 кв.м. с добра изолация?
Благодаря!
Незнайко цената е висока а най вероятно и ще ти трябват повече от 3 метра и като те избухат още 60-до 100 лева и той моинтажа ще стъпи на цената на един китайски климатик.
Искай монтажа да бъде извършен качествено щом плащащ такава сума , задължително системата да се вакуумира преди пускането й , т.е още от вратата ги попитай носят ли вакуум помпа ако не да отидат да си я вземат.Кажи им че продухване с фреон не върви и си искаш услугата качествено не по циганския начин , платил си си за това в крайна сметка.
Изхитриха се напоследък гадните майстори и ги мързи и една вакуум помпа да донесат , а то си е важно за пускането на климатик.На мен и двата ми ги монтираха без вакуумиране с помпа , щом ги попитах отговориха че била много тежка.
И на мен ми се стори висока цената за монтажа, но пък е от същото място, от където взимам и климатика.
А някой би ли ме упътил за магазини в София за добри японски нови климатици, че засега знам само един, от където смятам да взимам, а май цените им са височки.
Купих си климатик YW12DKE , преди около един месец и за сега горе долу работи добре. миналата вечер темперетурите паднаха до нула градуса и горката машинка много се узори , едва духаше топло , не можа да вдигне 20 градуса за 4 часа в стая от 16 квадрата. Да викал ли техниците или да изчакам още малко?
Нов японски климатик няма тук в бг всичко е китай, малайзия тайланд и т.н. освен ако не искаш нелегално внесен климатик японски който работи на 110 волта 60 херца и задължително ще ти трябва трансформатор за напрежението.Отделно японски климатик струва от 2000лв нагоре.Просто японските тук не са предназначени за европа и захранващото напрежение.
Не знам с какви паари разполагаш и каква стая и квадратура , но ще направя малко реклама на климатика който си взех за мен /HITACHI модела е RAS-RAC E10H2