стига да може да устиска пускувия токПървоначално публикувано от gomor
стига да може да устиска пускувия токПървоначално публикувано от gomor
марков УПС е твърде скъпо решение ,а от друг няма файда .. така че стискайте палци да няма проблеми с тока ...
Здравейте ! Моля за съвет - търся си климатик 12 инвертор ( по възможност с СОP 5 ) за 28 кв. хол.
Спрях се на тези два модела:
HITACHI NJ28V - COP 4.91 консумация 0.58-0.71 кw/h - 1900 лв. с монтаж. йонизиращ
FUJITSU AS-E28R - COP 5.2 консумация 0.6-0.7 кw/h - 1900 лв. с монтаж. ябълков антибактериален филтър. йонизиращ
И двата са с 3 години гаранция, продават ми ги за японски - целите са на ероглифи. Коя марка ще ми препоръчате ?
Колебая се и за DAIKIN S22FTSS - COP 6 консумация 0.38-0.47 кw/h йонизиращ - 2250 лв. с монтаж. но ми идва малко скъпичко вече !
От Варна съм - офертите са от Термо Клима ( http://www.termo-klima.com/ ).
Някои знаели отзиви за тази фирма и до колко са японски, но това беше единствената фирма във Варна, в която поне аз намерих климатици с СОP 5 и японски.
Ако някои знае други магазини във Варна, където да се продават най-вече DAIKIN моля да пише !!!
прочети поне 4-5 страници назад преди да пишеш! няма да коментираме все едно и също ! (за триене)
В последните 10 страници няма ама абсолутно нищо за тези модели а и на сърча излизат само глупости
Търся съвет и други оферти ако знае някои - информацията ми трябва спешно и нямам много време да ровя ( 100 страници - от тази година само !!! )
аз бих си взел климатик на 220 волта като за начало (щото в трафа имаш 10тина % загуби ,моделите са чудесни но са внесени нелегално ,не са за Европа изобщо и гаранцията им е много спорна ),освен това тези модели съответстват на 9ка с изключение на Дайкина който е нещо като 7ца ,трудно ще се справят с толкова голяма стая .. а ако нямаш дограми и изолации си за 14ка - 15ка направо ... а и отзивите за Термоклима не са много добри във форума ,моите също(отказаха да ми доставят един доста скъпичък климатик който присъстваше на сайта им)
върни се назад във форума и прочети за ероглифите и за Даикин и си направи сметка и помисли!Първоначално публикувано от Adelina
АДЕЛИНА намрери публикациите на GOMOR
Аделина,Алекси е прав.Аз имам Дайкин японска сглобка,имах си доста ядове ,с автотрансформатор е,от няколко дни след ремонта го ползвам,много е добър,стаята ми е около 15 квадрата,отоплява идеално ,по шортички сме с жената,но както ти каз аи Алекси,гаранцията е спорна,частите от такива фирми-също.И трите марки по принцип са добри,особено фуджицуто.Фирмата,която ми го достави и монтира постъпиха много професионално с мен,имаше някакво закъснение относно ремонта,но идваха поне 4 пъти на техни разноски,за момента климатика работи перфектно.Ако слушаш мен,а и повечето патили хора,купи си климатик,предназначен за Европа и от официален дистрибутор!Гаранцията на белгийски Дайкин е 6 години от mmc.bg!Е,вярно,не са тунинговани като японските,но пък имаш налице няколко неща-голяма гаранция,много добър продукт,макар и с по-малък КОП и резервни части и по-малко главоболия ,ако нещо стане!Пожелавам ти успех в избора!
Хиляди благодарности за информацията - съвсем се обърках вече :
Сега се чудя за Mitsubishi MSZ-FA25va - 1700 лв. без монтаж от представителите на Mitsubishi - имат офис във Варна.
Но вече не знам, дайте идея какъв модел да си взема от Варна за 1500 -1900 лв възможно най-икономичен и качесвен
къде са ми публикациите от вчера
Ами няма ги...И моите ги няма! ( а ни учеха, че в природата нищо не се губи)
Та какво показа експеримента? Колко градуса беше температурата на изходящия въздушен поток?
При срив на базата данни на форума понякога се губят постове.Случва се.Не са изтривани ничии постове
Моят съвет е GENERAL ASH12LB (Fujitsu-General) от Булклима http://www.bulclima.com/.Първоначално публикувано от Adelina
3 години гаранция. СОР 3,9 за отопление при консумация 1,23kW (0,25~2,3) и отдавана мощност 4,8kW (0,9~6,7).
С кредит за енергийна ефективност излиза около 1450лв. Ще ти върши идеална работа за това помещение, ако имаш добра изолация и дограма.
Това, че има японски йероглифи на климатика не значи, че е произведен в Япания, а по скоро, че е произведен за Япония. Най-вероятно в Китай (нищо лошо!). Между другото кофициенти СОР над 4 засега има основно при климатици с отдавана мощност под 3,5kW.
Здравейте на всички!
Моля споделете мнения за инвенторни климатици Yаmatsu
За първи път чувам тази марка ще ми е интересно да чуя нещо за нея
Какъв инвенторен климатик ще ми препоръчате за 20 кв.м панелка(1-ви етаж) макс. до 1000лв.
Благодаря предварително!