Страница 135 от 157 ПърваПърва ... 85125133134135136137145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от divi4
    Купих си климатик YW12DKE , преди около един месец и за сега горе долу работи добре. миналата вечер темперетурите паднаха до нула градуса и горката машинка много се узори , едва духаше топло , не можа да вдигне 20 градуса за 4 часа в стая от 16 квадрата. Да викал ли техниците или да изчакам още малко?
    По какво съдиш, че машинката се е "узори"ла ? Предполагам, че си задал ниска температура (19*-21*). Датчикът е във вътрешното тяло- т.е. близо да тавана, където температурата е с около 2* по- висока от температурата близо до пода. Климатикът е достигнал зададената от теб температура и е изключил. Когато датчикът отчете температура с около градус по- ниска от зададената- климатикът ще се включи.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той не е инверторен ,включи ли трябва да духа яко топло а той не е духал .. ако е задал ниска температура просто по рядко ще включва .. китайските конвенционалки на Панасоник отоплението под около и под нулата не им е силна страна ,миналата зима е коментирано в тази тема

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

или въобще няма да включи, докато температурата в стаята не падне още. Трябва да зададе температурата 26* и тогава вече ако не духа яко- да реве в сервиз...

5. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от drago7708
    Нов японски климатик няма тук в бг всичко е китай, малайзия тайланд и т.н. освен ако не искаш нелегално внесен климатик японски който работи на 110 волта 60 херца и задължително ще ти трябва трансформатор за напрежението.Отделно японски климатик струва от 2000лв нагоре.Просто японските тук не са предназначени за европа и захранващото напрежение.
    Не знам с какви паари разполагаш и каква стая и квадратура , но ще направя малко реклама на климатика който си взех за мен /HITACHI модела е RAS-RAC E10H2
    Имах предвид японска марка, произведена в Тайланд.
    Стаята е към 32-33 кв.м.
    А цената наистина е към 2000 лв за климатика, отделно монтажа.
    Та на въпросите: къде има магазини за хубави клими в София и 12-ка достатъчна ли е за помещение 32-33 кв.м?

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

с добра изолация читава 12ка инвертор е достатъчна ,2000 ми се вижда много на мене ,има отлични машини и за по малко

7. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    с добра изолация читава 12ка инвертор е достатъчна ,2000 ми се вижда много на мене ,има отлични машини и за по малко
    Дай някакви примери,
    аз нямам представа от тези машини, искам само да е добро.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2006

12ka ще ти е малка за 33квадрата търси 14ка Хитачи имат и панасоник също такива.

10. Тук е от
    Nov 2006

Ккупихме си Panasonic HE9DKE оше не са го монтирали, ама прочетох в книжката, че работи до -11 градуса!
    Ами при -15 -18 какво прави? и още някои може ли да ми каже какво става с COP-а му при такива температури

11. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Ако може да попитам нещо. Имам климатик Хитачи инвертор, от малайзийските. По време на работа - на отопление, се чува един пуфтящ звук от него и спира да работи за около минутка, като лампичката му почва да мига. Това го прави на интервали от час и нещо-два. Нормално ли е това? Понеже не съм имал вземане даване с климатик преди това и питам...

12. Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Rockwell
    Ако може да попитам нещо. Имам климатик Хитачи инвертор, от малайзийските. По време на работа - на отопление, се чува един пуфтящ звук от него и спира да работи за около минутка, като лампичката му почва да мига. Това го прави на интервали от час и нещо-два. Нормално ли е това? Понеже не съм имал вземане даване с климатик преди това и питам...
    Предполагам ,че тогава размразява външното тяло,поне при моя Panasonic w12 dke така като мига лампичката размразява,но си прочети инструкцията там би трябвало да е обяснено кво става щом мига някоя лампичка

13. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Rockwell
    размразява, това трае до 20 минути

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2003

При температура от малко под 0 градуса, размразяването трае около минутка. Мислех си че Хитачито ще е шумно, както беше писал някой по-горе, но не мога да опиша звука, който издават Хайерите на един комшия. Показах си главата и на половин метър от външното тяло на Хитачито, чувах Хайерите, които бяха монтирани на една къща на 30-35 метра от нас. Комшията си има къща на 2 етажа и е сложил към 5-6 Хайера и с тях я топли цялата, инвертори, но шумът, който издават е почти като от двигател на Голф 2ка, дизел.
    Само да добавя, моето Хитачи и неговите Хайери са монтирани почти по едно и също време, с разлика от седмица - две максимум, преди 2 месеца.

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Rockwell,тъй -тъй,мразиш марката Хайер...не слагай всички под един знаменател.Аз имам Хайер и не се чува че работи.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006

Здравейте!
    Предстои ми закупуване на клима, и докато търсех инфо из нета попаднах на този форум.Про4етох доста постове и останах с впе4атлението 4е доста от вас определено са пове4е или по малко компетентни по темата Затова 6те ви помоля за съвет, а който има време и желание да драсне по един ред Предварително се извинявам ако повтарям някоя от преди6ните теми.

Та зна4и ситуацията е следната : трябва ми клима за отопление на северо-изто4но разположена спалня (40 куб м), тухла, с изолация фибран 2 см, кофти дограма, но пък с външни ролетни щори
    Дотук вси4ко добре, но естествено разполагам с ограни4ени ресурси - около 800лв (без разходите за поставяне)
    Дилемата ми е първо между 9-ка и 12-ка, второ инвертор или не, и разбира се - марка и модел.

П.С. Има ли по принцип зна4ение куде то4но се монтира вътрешното тяло, и ако да - как се определя оптималното разположение?

Знам 4е средствата не са много, но се надявам да ми помогнете и да направя най добрия избор за тях
    Благодаря предварително на вси4ки отзовали се

18. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    Rockwell,тъй -тъй,мразиш марката Хайер...не слагай всички под един знаменател.Аз имам Хайер и не се чува че работи.
    От къде реши, че я мразя? Просто коментирам, какво съм видял и ЧУЛ!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе