По принцип ,дават че има,но дистанционното е на японски...тоя пробваше,натисна таймера за повече от 5 сек.,но излизат само йероглифи,никакви цифри.Първоначално публикувано от lupo101
По принцип ,дават че има,но дистанционното е на японски...тоя пробваше,натисна таймера за повече от 5 сек.,но излизат само йероглифи,никакви цифри.Първоначално публикувано от lupo101
Това е за FTXG предолагам и при теб ще е така:Първоначално публикувано от gomor
Целия PDF (виж 29 страница)
тоя японски климатик със сигурност не е сертифициран от производителя за работа в БГ и на 220в и гаранцията му е само даваната от вносителя ( внесъл го по втория начин) така че се приготви да береш още ядове щото надали ще ти го подменят някога с нов за тяхна сметка .. за трафа нищо не казваш ? да не би да не е подходящ нещо ... тея малоумници сервиза може ли да нямат поне документация преведена за грешките ,аз ако съм до сега да ми е кипнало и да съм се обадил на комисията ,или други по драстични мерки
Лупо,аз имам от руски сайт цялата документация за тоя климатик,само че европейския му брат ,който и ти си написал,но мисля,че като екстри са идентични.Алекси,дано да не си прав,щото мен тръпки ме побиват,тия ми казаха че съм втория,дето се е оплакал от японски клими,слагали са много такива и са нямали проблеми,те може би на това са разчитали-да няма проблеми,но ето че се е появил и сега просто не знам какво ще правят...Трафа /първия/беше гръмнал,сега сложиха друг,с тоя няма проблеми,оня първия бъзикаше здраво,целия вход можеха да го чуят,20 амперов е ,но мисля че първия траф е дал некво отражение на компресора или на електрониката...не знам.Не знам за комисията ,щото тия клими са нелегален внос,на 100 волта са,май ше си удрям задника в тавана аз...по мое мнение нема кой да се занимава с мен,ше почнат -защо си купил техика на 100 волта,ние не носим отговорност...и т.н.Абе загазих здраво,съмнявам се че тия имат резервни части ,следователно започва процеса ПОБЪЛГАРЯВАНЕ!!!Още в началото ги питах имат ли поне на дистанционното превод,те ми нарисуваха едно ,написаха ми /по памет/ най-често използваните бутони и тва е-превода на такова чудо бил много скъп...Аре кажете кво да ги прая тия сладури,тоя вчера ми каза че не разбирал от инвертори...постоянно се обаждаше на някой ...за кво ги слагат тогава не знам ,май е само за парите.Иначе пари за "профилактика" не са ми споменавали че взимат.
Здравейте
Имам 2 климатика HITACHI RAS/RAC25YH4.
От време на време блокират и започва да мига лампата на таимера.В упътването пише че по интервалите и броя на премигването се познава проблема.
Интервала е 10 премигвания пауза 10премигвания.
Ако някои знае нещо ще съм му много благодарен ако го сподели.
Тея смешници от райко жинзифов са наистина такива и продават клими на по 12-15 години , лично аз си препатих и дори ме е срам да си призная как се набутах около 1000 лева за близо 3 години мъчение и стоене на студа с "японската им сила " един шарп. Закупих климатика който е инверторен но беше от зората на климатичните техники може би произведен 1988година след като се уверих при свалянето му което направих сам за да го изхвърля , на захранващия кабел гордо стоеше годината 1987.
Първо ми сложиха дайкин 550 лева и 100 лева монтаж работеше като постоянно още преди да е достигнал зададената температура компресора изключваше.Поисках да го оправят но се оказа че нещо му имало и не можели да го оправят, казаха ми тука имаме един шарп хубав инверторен 14-ка ако искате сменяме го с доплащане. Няма как вече съм се хванал на хорото и си платих още 300 лева горница за другия климатик плюс монтаж и зареждане , еми станаха 950 лева до тук .
На първо време нямаше и студове и топлеше климата но след има няма 3-4 месеца компресора спря да се включва , беше в гаранция идват отварят поялниците почват хоп тръгна айде със здраве.Дойде зимата която беше люта това чудо още на -1-2 градуса просто не топлеше а само гореше тока , едвам изкарах зиамта със по два анцуга и две жилетки и шуба на гърба.
Гаранцията му свърши и опа през лятото когато всеки един климатик си върши функцията какъвто и да е той ако ще от 300 лева опа компресора пак отказа да се включва /същия проблем/ .Звъня идват гледат ами ще го оправим 100 лева ще струва пак поялниците и честито работи до тук 1050 лева.Беше все пак топло и имах нжда от клима заминаха си те пуснах го добре работи след по малко от месец обаче компресора отново спря и този път не ги виках а взех ключовете и почнах да го свалям сам за да оправя място за новия климатик който купих началото на 2006.г. Най много ме яд че тези гадове са сменяли един и същи чарк няколко пъти и са знаели от самото начало че климатика е предал богу дух и компресора си заминава затова натоварва модула който всеки път сменяха но не ми казаха а продължаваха да го сменят и да ми вземат парите.Изрично ги запитах след втората повреда каква е причината ако няма да стане да не ме лъжат все пак по 100лв през 2-3 месеца не ми се дават.Така равносметката е следната 1050 лева похарчени ,климяатик за старо желязо в мазата , работил реално около 10 месеца , нерви бол , и още веднъж да ви еба майката гадни педераси от райко жинзифов секънд хенд клими.
В момента се радвам на хитачи инвертор и пей сърце излезе ми 1150 лева с монтажа и съм супер доволен.
ХОРА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ СЕКЪНД ХЕНД КЛИМИ ТОВА НЕ Е АВТОМОБИЛ ЧЕ КАТО ГО ВЗЕМЕТЕ 8-9 ГОДИШЕН ДА ВИ ИЗКАРА ОЩЕЕ 10 , ТИЯ СА МОШЕНИЦИ И СЕ ПОДИГРАВАТ С ХОРАТА.
gomorПървоначално публикувано от gomor
Виж сега .Това което ти е казал lupo101 няма как да е вярно,че лампите намаляли тока към компресора.
Съпротивлението на намотките на компресора е около 2-3 ома.Сам разбираш ,че ако се включи лампа последователно то тя ще светне без значение дали компресора е закъсил.
Трите лампи се свързват с единия си край.Другите три края се закачат на кабелите които отиват към комресора.Целта е да се види дали и трите "фази"се подават към компресора.При включване на климата лампите започват плавно да светват(и трите),като постепенно ще засилват.Ако някоя от лампите не светне или свети по-слабо имаш проблем с електрониката по управлението на самия компресор.Това което ти казвам не гарантира на 100% че ако лампите светват нормално проблема не може да бъде пак в електрониката.Ако вътре в компресора е дало накъсо или към корпус електрониката реагира и не се подава напрежение на компресора.
Tecno,прав си.Вчера ми се обадиха от фирмата и ми казаха че са сменили цяла платка на външното тяло,не им се е занимавало да търсят кой елемент от платката е изгорял.Наистина в началото светваха и трите лампи,но едната светеше по-мъгляво,явно човека също го е забелязал и са му казалали че има проблем.От фирмата ме увериха че климатика е поправен,работи,другото опасение,което имам е за фреона-писал съм го в по-горен пост-може ли да заредят друг фреон и ,да речем,след една-две години да окаже ефект в/у климатика?Под друг фреон разбирай не Р410,какъвто е в момента.Благодаря Ви за отговорите!Първоначално публикувано от Tecno
Няма как да ти сменят фреона.
Мола някой да ми помогне с информация за климатик Hitachi модел RAS/RAC 35 YH4 по отношение на: дефекти, поддръжка, сервиз, как се държи при промяна напрежението на тока, ефективност, от коя фирма евентуално да го купя... и всичко друго което се сетите. Благодаря ви предварително!
Здравей, аз съм с Хитачи, но друг модел. Мисля, че светлинната индикация е същата и при двата модела, за това ще препиша дословно, какво значи тази сигнализация при моя.Първоначално публикувано от javmil
Blinking of Timer lamp: 10 times
Reason for Indication:
* Over-current detection at the DC fan motor
* when over-current is detected at the DC fan motor at the indoor unit.
Possible cause:
*(1) Indoor fan locked
*(2) Indoor fan motor
*(3) Indor control P.W.B.
Мерси Rockwel действително,както пише може да има проблеми с тока.
Явно,вентилатора като забави обороти от слабия ток,компютъра изкл. климатика.
здрасти, и аз го търсих този модел, но вече не се преглага в техномаркетПървоначално публикувано от magi_l
взех си по-нов модел HITACHI RAS/RAC-E14H2 - до края на месеца е на промоция
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023417
Тук се пише на кирилица! Въпреки всичко, ще отговоря на неграмотното ти запитване, като ти кажа да прочетеш написаното няколко страници по-назад. Там пише достатъчно! Едва ли някой друг би си губил повече времето с теб, така че ЧЕТИ!Първоначално публикувано от rumerus
wto negramotno bee,sega se u4a da piwa i rabotia s comp.
mod edit badr
Аз пък се уча да трия постове,особено когато са последователни и безсмислени и на неизвестен за мен език