Страница 141 от 157 ПърваПърва ... 91131139140141142143151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,101 до 2,115 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Попитах го дали може да ми каже на колко оборота работи машината при най-ниска степен на вентилатора при отопление, отговорът беше, че го нямало в сервизната документация, а и да го имало било СЕРВИЗНА ТАЙНА, при което исрено се разсмях.
    Прати ми e-mail-a си,за да получиш информацията...

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

12-та е добър вариант.имам два такива и вършат много добра работа.

4. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от oliv
    12-та е добър вариант.имам два такива и вършат много добра работа.
    отговор за моята тема ли е :-)

5. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivan0ff
    аааааааа ............................. мен не ми пречи да си пусна темата не 2 ами 5 6 7 8 ... 10 - 20 пъти
    ...
    Колебанието в напрежението е вредно не само за климатиците и не само за инверторите!
    Все пак поради спецификата на управлението им, може да се каже, че те са по-уязвими от конвенционалните!

Купи си марков инвертор от надеждна фирма и ако изгори от токов удар - осъди CEZ! Но не забравяй факта, че поради "икономии" пр строежа, живеещите в къщи около София обикновено заявяват по-ниско потребление (проектна мощност) от реалното при включването им към ел.мрежата и ако така е и при теб си лееко уязвим от нарещен иск или споделяне на отговорността за увреденото иущество...

6. Тук е от
    Nov 2006

Абе искам да ви попитам що за ментета са тия DAIKIN-и, дето се продават в техномаркет Европа

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09003746

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Здравейте. Започвам направо с изискванията:
    Ще се отопляват/охлаждат (по-скоро отопляват) 2 съседни стаи, свързани с врата. В по-голямата част от времето ще се използва само за едната стая. Двете са с почти еднакъв размер - общо около 25 кв. м.

Насочил съм се към инвертор 12-ка (9 май стига за едната, но за 2-те не).
    Бихте ли ми казали нещо за този модел:
    PANASONIC CS/CU-XE12EKE
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09020249
    или този:
    PANASONIC CS/CU-PE12DKE
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09010160
    Май вторият е по-евтин и заради това, че е произведен в Китай, а първият в Малайзия.
    Спрял съм се на Panasonic като марка, първият модел по ми допада, но искам да чуя и професионален съвет или хора, които имат такива. Посъветвайте ме!
    Много благодаря предварително!

Ето и картинка на разположението: http://deianr.data.bg/clima.jpg
    Ако може да ме посъветвате и къде ще е най-ефективно да се разположи вътрешното тяло... Някои ме посъветваха да е над дивана, за да може да духа и към другата стая, но ме е страх да не духа в хората и да е неприятно. Над вратата (но в стая1) добре ли ще е и ще влиза ли топлинка и към другата при нужда?

8.  

9. Тук е от
    Apr 2005

Здравей! Нямаш голям избор за мястото на монтаж след като искаш да се разкършва леко и другата стая.Мястото естествено е точно срешу вратата между двете стаи, и тръбния път ще е по-къс.Преполагам външното тяло ще е някъде до прозорците.

10. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

Или вътрешното тяло да е в стая едно...ъъъ...над прозореца или в разстоянието над прозореца до стената между двете стаи...
    А ве идеята ми е, че вътрешните тела имат едни пинизи за направляване на посоката на струята - дали направо, дали надясно или наляво. И може чрез едната половина от тез пинизи да насочиш струята в стая 2 (обаче няма всичко да "влиза" там) ..., а с другата половина да насочиш струята в стая едно.
    А за панасоника - не знам. Може би е по-добре (ако имаш възможност да заделиш още пари) да се ориентираш към климатиците обсъждани в статията (темата) "Съвет за по-скъп инвертор".
    Успех!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Във форума е писано много че климатик се монтира и е предвиден за едно помещение. Защо парното монтират радиатори във всяка стая а не един в коридора и да топли целия апартамент? Задай си този въпрос и помисли какъв ще е ефекта от един климатик за две помещения.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Със своите почти 1600 лв не е никак евтин Интересува ме също някой знае ли дали PANASONIC CS/CU-XE12EKE използва R410a фреон? Някой може ли да ми даде техническите характеристики от производителя (не тези кратките, които дават примерно на сайта на Техномаркет). След като е модел 2006 ме навежда на мисълта, че използва R410a, но искам да съм сигурен. Ако някой знае - да пише.

За второто ще се използва изключително рядко... Идеята е да не се слагат 2 климатика, а този когато е необходимо да позатопли малко и другата стая като се отвори вратата... По принцип 80% от времето ще работи само за едната. Някой може ли да ми каже PANASONIC CS/CU-XE12EKE какъв фреон използва? Или да ми даде линк към по-пълни характеристики на модела. Мерси.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

R410A използва. Ползвай google и не пускай 3 теми с един и същи въпрос.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    За второто ще се използва изключително рядко... Идеята е да не се слагат 2 климатика, а този когато е необходимо да позатопли малко и другата стая като се отвори вратата... По принцип 80% от времето ще работи само за едната. Някой може ли да ми каже PANASONIC CS/CU-XE12EKE какъв фреон използва? Или да ми даде линк към по-пълни характеристики на модела. Мерси.
    Наистина най-добре ще срещу вратата, дивана остава в страни.
    ХЕ12ЕКЕ има по-добреи параметри от РЕ12DKE, те и парите му са повече
    Каталог Panasonic 2006

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

R410A.
    В съседна тема има сервизното ръководство на този модел. В никакъв случай не вземай по евтиния. А и не го вземай от техномаркет за да нямаш проблеми с монтажа. Не забравяй, че има по добри макри от Панасоник. Цената в техномаркет е без монтаж.

Ето го техническите характеристики на производителя.
    http://www.nettovarmepumpar.se/xe9ekexe-12eke.pdf
    Даже не си си направил труда да прочетеш последните мнения във форум отопление и климатизация. Там са дали този адрес.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Много благодаря и също се извинявам, че темата я има повече от веднъж! Мисля да се насоча към него (PANASONIC CS/CU-XE12EKE), но ако имате по-добри предложения на приблизително същата цена, ще се радвам на съвети!

18. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Много благодаря и също се извинявам, че темата я има повече от веднъж! Мисля да се насоча към него (PANASONIC CS/CU-XE12EKE), но ако имате по-добри предложения на приблизително същата цена, ще се радвам на съвети!
    GENERAL ASH12LB 1700лв. с монтаж от Булклима http://general-bg.com/articledetails.php?ArticleID=9 !!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе