Страница 91 от 157 ПърваПърва ... 41818990919293101141 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,351 до 1,365 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

ЖЕНШЕН,това не съм го чувал досега,надявам се да си прав.Аз черпя инфо от японския сайт,в който бях .Ако искаш мога да ти дам сайта и да хвърлиш едно око ,щото ,честно казано се побърках от различни информации.Сайта е -www.daikin-sp.jp/ux2006.Ако моя климатик е "десетка",начи COP=4.91,модел S28 GTUXS,а моя е S25 GTUXS COP=5.28.Влез,ако нямаш работа и погледни за кво става дума и ми кажи прав ли съм или не ?Като влезеш в сайта ,отиваш на LINEUP.Там над всеки модел си има цифричка и аз по това съдя .Благодаря ти предварително!Преди да купя климатика се консултирах и с mmc.bg и по техми думи 25 =10 000 BTU...

2.  

3. Тук е от
    Jun 2006

Здравеите, след много четене и блъскане си взех Панасоник инжертор, всичко е супер ама на втория ден се появи едно неприятно проблемче като на колегата по-горе дето е писал за миризмата която излиза от него от време на време. Звъннах им на сервиза и те ми обясняват че си било нормално...(малко ме съмнява да е така). Значи пробвах го това със исошаването на въздуха DRY и има ефект като го пусна не мерише.
    Та значи въпроса ми е, постоянно ли да си го държа на DRY, защото той пак си истудява, или да си е на куул и като реша да го спирам да минавам да Драй за 5 мин. И дали така като го базикам постоянно на куул и драй няма ли да се прецака нещо.
    Аз имам същият проблем (Интересно защо не се проявява при всички климатици проблема??? Кой ли е основният фактор за мирисообразуване при климатиците?)
    Според мен ако го дадеш на DRY това няма да помогне. Това ще изсуши въздуха в стаята, но ще увеличи съдържанието на влага(вода) по питата на вътрешното тяло и в тавичката под него в която се събира водата.Това според мен създава среда за развитие на плесени и разни гадни микроорганизми, които миришат.
    Една от препоръките на спец в този форум беше да се остави само на вентилатор да върти въздуха за половин час за да изсъхнат всички елементи от вътрешното тяло. Също имаше изказване, че преминаването в режим отопление решава проблема за известно(кратко) време - ама все пак лято е - някак си не се възва с комфорта работата ма климатика в режим на затопляне ;-(
    Как да се справим с проблема и аз не знам? Това с режима само на вентилатора на вътрешното тяло е решение ама това е екстра, която се среща в малко климатици. Моят e Panasonic CS PW12DKE няма такава опция.
    Дайте идея как да се разреши проблема.
    10х

4. Тук е от
    Jul 2006

Гледах в Бриколаж един немски спрей за почистване на автоклиматици. Пише че става и за домашни, но не съм го пробвал. Цената е ~12 лв.

5. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    ЖЕНШЕН,това не съм го чувал досега,надявам се да си прав.Аз черпя инфо от японския сайт,в който бях .Ако искаш мога да ти дам сайта и да хвърлиш едно око ,щото ,честно казано се побърках от различни информации.Сайта е -www.daikin-sp.jp/ux2006.Ако моя климатик е "десетка",начи COP=4.91,модел S28 GTUXS,а моя е S25 GTUXS COP=5.28.Влез,ако нямаш работа и погледни за кво става дума и ми кажи прав ли съм или не ?Като влезеш в сайта ,отиваш на LINEUP.Там над всеки модел си има цифричка и аз по това съдя .Благодаря ти предварително!Преди да купя климатика се консултирах и с mmc.bg и по техми думи 25 =10 000 BTU...
    translate.google.com, върши страхотна работа при превод от японски на английски. Дори не се налага да се мисли, но английския е задължително ако не го знаеш, то поне свестен речник и мозък да имаш.
    Аз за мощностите черпя инфо от съвпаденията цифра/отдаваема мощност охлаждане.
    Междувпрочем - капарирах си инверторен климатик национал втора употреба, 14000 BTU със скрол компресор. Фирмата си го отнася ако не ме топли зимата - предупредих шефа и ако се наложи ще го изплющя с нотариален договор

Цитат Първоначално публикувано от cmyk
    Аз имам същият проблем (Интересно защо не се проявява при всички климатици проблема??? Кой ли е основният фактор за мирисообразуване при климатиците?)
    Според мен ако го дадеш на DRY това няма да помогне. Това ще изсуши въздуха в стаята, но ще увеличи съдържанието на влага(вода) по питата на вътрешното тяло и в тавичката под него в която се събира водата.Това според мен създава среда за развитие на плесени и разни гадни микроорганизми, които миришат.
    Една от препоръките на спец в този форум беше да се остави само на вентилатор да върти въздуха за половин час за да изсъхнат всички елементи от вътрешното тяло. Също имаше изказване, че преминаването в режим отопление решава проблема за известно(кратко) време - ама все пак лято е - някак си не се възва с комфорта работата ма климатика в режим на затопляне ;-(
    Как да се справим с проблема и аз не знам? Това с режима само на вентилатора на вътрешното тяло е решение ама това е екстра, която се среща в малко климатици. Моят e Panasonic CS PW12DKE няма такава опция.
    Дайте идея как да се разреши проблема.
    10х
    Ще ти дам безплатна идея - дигаш температурата на охлаждане на 30 градуса и пускаш вентилатора на максимум Не мисля, че това е различно от режим "Само вентилатор" Успех.
    Аз така си отмирисах моя климатик.

6. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте на всички!Я аз да ви питам нещичко за японската мерна единица за BTU-тия цифрички след модела на колко BTU отговарят ,че нещо май-май някой послъгва ...начи аз имам DAIKIN S25 ETUXS и останах с впечатлението че е 10 000 BTU,преди малко сърфирах из некви японски сайтове и се оказа че на цифрите 25 отговаря 8000 BTU???Айде некой да ме светне по въпроса че май ше се занимаваме с комисията за защита на потребителите...Благодаря Ви предварително!
    Цифрите в обозначенията на японските климатици означават мощността на режим охлаждане.Примерно 22 означава 2.2 Кв на охлаждане,а отоплителната ще е около 3-3.4Кв в зависимост от марката и модела.Говорим само за оритгинални японски клими.

7. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте!
    Изчетох първите и последните 10 страници от темата и ми стана ясно, че не бива да купувам Осака. Така, оттук нататък, за малко парички (800 лв) какво бихте ми препоръчали: Найер, Нео или Мидеа? Става въпрос, естествено, за конвенционална сплит система - пак от този форум разбрах, че и нормалните сплитове работят през зимата. Искам да отоплявам една стая (към 44 куб.м.), монолит, с дървена дограма, на източната страна са прозорците, а северната има 4 мм стеропорна изолация вътрешна. При това апартаментът е на последен етаж и няма подпокривно пространство, така че от атмосферата ни дели само плочата. Препоръчаха ни да вземем 12-ка, а не 9-ка. Интересува ме какви са ви наблюденията върху трите модела, и най-вече кои дават най-много дефекти. От вас разбрах, че Мидеята е доста шумна, а от един магазин ми казаха и че ако се развали някоя платка, може да се наложи да чакам 6 месеца, докато се подмени Не видях много отзиви за Нео, а за Хайера една позната ми каза, че дават изключително много дефекти. Моля за вашето мнение, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам Не съм видяла тук (в Шумен) да се продава Хайсенс. Какво мога да намеря втора употреба за тези пари и струва ли си? И още един въпрос - при монтажа на климатика външното тяло ще излезе на терасата ни (която е към другата стая). Половината тераса е остъклена - в коя част е по-добре да се монтира външното тяло - в остъклената или в неостъклената? Да правим ли някаква козирка или нещо друго, което да го предпазва?
    Благодаря Ви предварително, лека седмица на всички!

8.  

9. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Kantonaa,ти си вторият дето ми го казва това-начи имаме засечка,следователно и двамата сте прави.Аз се поразтършувах пак по тез сайтове и май сте много прави и двамата с Женшен,за което благодаря че ме светнахте.Климата е чистокръвен японец,мноо яка духалка,само че от фирмата ,дето ми го монтираха объркали -вместо да ми сложат вътрешно тяло 25-ца,те са ми сложили 36-ица.Я кажете има ли проблем от това объркване в работата на климатика,щото те ми казаха че нямало,обаче аз гледам захранванията не са еднакви на 25-ица и на 36-ица ,на първия модел е 15 ампера,на втория-20 ампера.Може ли с различно външно и вътрешно тяло да работи нормално климатика?Некой беше споменал тук че автотрансформатора ,дето се монтира на японските клими ,"скопявал"машината-мит ли е това или истина?Лека работна седмица на всички!Змайли,мила,всичко това е техника...разваля се някой ден ,от този форум съм научил че Мидея и Хайер са най-често слаганите китайски машини,аз лично имам Хайер.Вече една година ми служи вярно,пък докога-ще видим.Моя е супер дигитален инвертор,повече от 800 лева е ,но пък засега съм доволен.Ще спра дотук,за да дам на някой,който е в час с тия неща да ти даде по-добър съвет.Успех при избора!

10. Member
    Тук е от
    Apr 2005

@Змайли,
    От евтините сплитове - май Мидеа са с най-добро съотношение цена-качество /за тея пари не очаквай много, все пак/. Съмнявам се, че има такъв проблем с частите - разпространена марка са и Магнум-Д имат добър сервиз в София! SOGO също са Мидеи...
    Отстраняване на проблем за 6 месеца е сериозно нарушение на Закона за защита на потребителите - обръщаш се към КЗП и ще реагират, щото глобата започва от 500 лева! В края на краищата, ако не могат да ремонтират продадения от тях продукт - могат да го заменят с нов Ако КЗП няма офис в Шумен - ще има във Варна. Реагират като държавни служители, но по официално заведена жалба са длъжни да вземат отношение и дори да се стигне до споразумение, а не глоба, на фирмата не й излиза `съвсем на сметка` - търсете си правата!

Момчета и момичета - повечето от последните въпроси са коментирани вече - няма смисъл пак да се подхващат - ползвайте търсачката, преди да ги поставяте отново!

11. Тук е от
    Aug 2006

Kantonaa,ти си вторият дето ми го казва това-начи имаме засечка,следователно и двамата сте прави.Аз се поразтършувах пак по тез сайтове и май сте много прави и двамата с Женшен,за което благодаря че ме светнахте.Климата е чистокръвен японец,мноо яка духалка,само че от фирмата ,дето ми го монтираха объркали -вместо да ми сложат вътрешно тяло 25-ца,те са ми сложили 36-ица.Я кажете има ли проблем от това объркване в работата на климатика,щото те ми казаха че нямало,обаче аз гледам захранванията не са еднакви на 25-ица и на 36-ица ,на първия модел е 15 ампера,на втория-20 ампера.Може ли с различно външно и вътрешно тяло да работи нормално климатика?Некой беше споменал тук че автотрансформатора ,дето се монтира на японските клими ,"скопявал"машината-мит ли е това или истина?Лека работна седмица на всички!Змайли,мила,всичко това е техника...разваля се някой ден ,от този форум съм научил че Мидея и Хайер са най-често слаганите китайски машини,аз лично имам Хайер.Вече една година ми служи вярно,пък докога-ще видим.Моя е супер дигитален инвертор,повече от 800 лева е ,но пък засега съм доволен.Ще спра дотук,за да дам на някой,който е в час с тия неща да ти даде по-добър съвет.Успех при избора!
    Щом климатика работи какво те е грижа? Те не са объркали, а това са имали, това са сложили. В повечето случаи е важно как работи компресора, а това, че те обдухва по-голямо вътрешно тяло според мен не е кахър.
    Трафовете, които монтират са тороидални такива - загубите при този вид траф са много малки, според мен около 10W/час, което е около 7.2kw/месец. За Юли сметката в офиса ми е мръднала само с 9лв в сравнение с Юни, когато не съм ползвал климат.

12. Тук е от
    Aug 2006

echo, благодаря за отговора!
    В сайта на Техномаркет видях, че имат 2 разновидности: MIDEA CSU-12HHAA и MIDEA MSF-12HR
    Каква е разликата между двата модела? Как да се ориентирам кой е по-добър?

13. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от Змайли
    echo, благодаря за отговора!
    В сайта на Техномаркет видях, че имат 2 разновидности: MIDEA CSU-12HHAA и MIDEA MSF-12HR
    Каква е разликата между двата модела? Как да се ориентирам кой е по-добър?
    Първият е с `екофреон` - R407C - ако попрочетеш назад, ще видиш някои мнения...
    MSF-12HR е с R22...
    Изборът е твой, ама аз смятам че при евтини машини целта е да се търси добре познато и евтино решение...
    Дали би си взел/а 10годишен Опел с нястояване за климатик?!? Ако да - имаш за какво да мислиш!

14.  

15. Тук е от
    Feb 2005

@Змайли
    В Шумен на "Сатекс" има и MSG - 12 HR, както и един модел на Hisense(не мога да се сетя какъв точно номер стоеше след KFR...дали не беше 3802 или 3208).

16. Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Змайли
    Здравейте!
    Изчетох първите и последните 10 страници от темата и ми стана ясно, че не бива да купувам Осака. Така, оттук нататък, за малко парички (800 лв) какво бихте ми препоръчали: Найер, Нео или Мидеа?
    Учудвам се много!
    А защо не Панасоник??? В сайта на Техномаркет има точно 10 модела (конвенционални), които са в ценовия диапазон 449 - 799 лв! Наистина, не всички са в наличност във всеки магазин, но повечето ги има навсякъде. Това давам за пример само, други фирми имат и по-ниски цени на някои модели. Май не всички са китайски, не съм сигурен, но и да са - какво? Нали и другите споменати марки са китайски?
    А толкова много положителни мнения има за Панасоник във форума! Доста години в работата сме на Панасоник (5) и много ми харесват. За вкъщи ще си купя такъв със сигурност, само да видим кога ще има пари в наличност

17. Тук е от
    Aug 2005

абе много странно, дойде лятото и повечето климатици започнаха да миришат, без значение дали са маркови или не. Със същия проблем съм и аз. Имам Панасоник E9DKE и от 2-3 седмици започна да мирише много кофти, иначе го имам точно от година. Звъннах във фирмата да дойдат да му направят профилактика, която ми струваше "само" 40лв. , човека дойде и каза че е нормално през лятото да си мирише щото конденза бил повече и повече влага се натрупвала във вътрешното тяло, като го отвори наистина си беше доста мръсен дори по турбината имаше мухъл и темподобна плесен, изчисти го перфектно и направо блесна като нов,и ми гарантира че поне една година няма да мирише, ДА АМА НЕ, точно след 3-4 дни започна пак да си мирише.Най странното е че миризмата се появява само когато вътрешното тяло върти стайният въздух, когато духа охладен въздух не мирише. Вече си мисля да не би да изпуска нещо този климатик (фреон, масло и т.н., въпреки че незнам дали фреона има мирис). Най се притеснявам от това че в стаята гледаме бебе на една година. Моля, ако някой е имал подобни проблеми да сподели как ги е решил. Аз съм на мнение пак да викам техниците ама незнам дали няма да ми искат пак пари, нищо че климата е в гаранция

18. Тук е от
    Dec 2003

Както бях писал преди време, забелязал съм, че единия климатик в работата (който е в помещение само с врата) мирише при охлаждане при настроени повече от 22 градуса. При по-ниска не мирише, но пък е клинч. Според мен има връзка със застоялия въздух и температурата. Каква температура поддържате в стаята? Нашето бебе го гледаме без климатик, но апартамента ни е леко сенчест и вътре повече от 26-27 градуса не става. Освен това с изключение на голямата жега през деня винаги е отворено да се проветрява. Според мен не е добре да гледате бебето с включен климатик на охлаждане, както може би си прочел - разни мухъли и плесени се развяват на свобода. Или пък дано се намери разрешение на проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе