Страница 140 от 157 ПърваПърва ... 90130138139140141142150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,086 до 2,100 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

:A/C Sensor Button: От тук се включва температурния датчик които измерва температурата в помещението ,които е в самото дистанционно вътре.по този начин климатика цели да постигне зададената температура там където е дистанционното управление(като си комуникират през определен интервал от време) ,а не горе на самия него където е другия температурен датчик с който той работи по принцип.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

В Техномаркета видях следният модел "Whirlpool KFR-25GW" за 299 лв., което е доста приемлива цена. Съдейки по моят фризер, който е най-безшумното нещо в къщи, дали да си правя изводи и за климатика. Въобще заслужава ли си покупката имайки в предвид ниската цена? Да не се окаже някое "дърво"? Имали някой впечетление от този модел?

4. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

taralion,ти за 300 лева какво очакваш-махагон ли Дърво е ,и то не чисто,ами МДФ от плоскоститеБратче,я не се залъгвай с тия боклуци..Уърлпуул е силна марка в друга сфера,не и климатичната техника.

5. Тук е от
    Jun 2003

Здравейте искам да попитам как стои въпросът с гаранцията на климатика?
    Спрял съм се на 12 инвертер Midea , поради липса на финанси
    Коя фирма може да ми го монтира и към кого ще е гаранцията - към фирмата вносител на Мидея или към фирмата която го монтира, защото смятам да го взема от едно мястоа друга фирма да го монтира.

6. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

За да е валидна гаранцията климатика трябва да е монтиран от оторизирана фирма.Същата фирма ще осъществява и гаранционното обслужване.

7. Тук е от
    Nov 2006

Здравеите,искам да ви питам нещо за HAIER 18 INVERTER купих го преди 10 дни и ми прави много проблеми.Настроивам го на 23 градуса но тои работи и докато не стане 26-27 градуса не спира. След като стане 26-27 градуса спира и не включва преди да стане 22 градуса.От какво може да е това? Помещението ми е 30 квадрата в сервиза ми казаха че това било защото климатика бил голям за помещението.Така ли е наистина?

8.  

9. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

batvas,има ли дигитален дисплей?Аз имам Хайер,12-ка с дигитален дисплей.Работи на следния принцип-задавам му на дистанционното 25 градуса,като стигне 26 на дисплея на вътрешното тяло-спира/леко обдухва вътрешния вентилатор/,температурата пада и пак включва.Тоя цикъл се повтаря,освен случаите,когато разскрежава.Не знам дали имаш проблем,но според мен при зададени 22 градуса,той да прави 26...не е нормално...Не съм специалист,говоря като потребител.Надявам се че съм помогнал малко,и дано това не е проблем!Оставям мнението на специалистите.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от batvas
    Здравеите,искам да ви питам нещо за HAIER 18 INVERTER купих го преди 10 дни и ми прави много проблеми.Настроивам го на 23 градуса но тои работи и докато не стане 26-27 градуса не спира. След като стане 26-27 градуса спира и не включва преди да стане 22 градуса.От какво може да е това? Помещението ми е 30 квадрата в сервиза ми казаха че това било защото климатика бил голям за помещението.Така ли е наистина?
    Къде я мериш тази температура 27 градуса. Иначе е спира защото е голям за помещението. Друго е въпроса защо не си регулира мощността както търябва. Ако е AC иневртор всичко е ясно. Ако наистина в помешението става 27 градуса климатика нещо му има. Имай предвид, че термометъра с който мериш температура може да показва повече ако се обдухва от климатика. Тази 18-ка вероятно има досат мощен вентилатор и обдухава цялата стая. Имай предвид, че един Даикин 35-ца(~12-ка) го дават за стая до 35кв.м., а ти си с 18ка.

11. Тук е от
    Nov 2006

Значи меря температурата от дясно на климатика на неговата височина.Точния модел на климатика е AS182ATAHA (HSU-18HO3(B)).Проблема е в това че момента с обдухването на въздуха е около 2-3 мин. а стоп паузата е доста дълга около 40мин. до 1 час.Закупих 18-ка по съвет на продавача и сега се опитва да ме убеди че с климатика всичко е наред.В другата стая 24 квадрата имам HAIER 12 INVERTER и нямам проблеми с него.

12. Тук е от
    Nov 2006

Не няма дигитален дисплеи,дали не е нещо от датчика?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Температурата не се мери на височината на климатика. Освен това силно ме съмнява да е 27 градуса преди да се включи. От казаното се вижда че климатика е силно преоразмерен. Те продавачите обикновенно хабер си нямат от топлотехника и винаги препоръчват по големи мощности от необходимото. Това се дължи и на това, че при ниски температури досат китайски климатици почти не топлят. Да не говорим пък, че си дал излишно много пари за 18-ката. Ако стаята ти е с изолация и нова дограма е необходима по-малка мощност за отопление.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте,

посветих няколко дена да изчета всичко, повтарям ВСИЧКО , 105 страници, в смисъл не че нонстоп съм чел, ама толкова ми отне като цяло, тааа на базата на изчетеното реших че няма да правя икономии от климатика, а ще си купя яка машина и ще икономисвам от ток.

Та от вчера си имам General ASHA 12 LCC, отоплявам помещение 22m2, височина 2.5m, източно изложение, дълга външна северна стена с външна изолация, долния и горния етаж са обитаеми, т.е. отоплени. Живея в Бургас, където вчера, както и в цялата страна, си беше приятно топло и през нощта температурата е била не по-ниска от 6'. Оставих го на 20 и въпреки че е доста тих, якият ми слух определено долавяше как външното тяло се включваше и изключваше доста често, което някак не ми се вързва с идеята за инвертор, греша ли? Та засякох електромера от вечерта до сутринта и имах 25kwh нощна, като за предния месец общо сме имали 50, т.е. климатикът си е излапал над 20kwh

-----------------------------------------
    Извинете невежеството ми, не съм видял че последната цифра на електрoмера отговаря на 0.1 kwh T.e. изхарчил е под 3kwh
    ----------------------------------------

Tопли зверски яко и бързо и е хипер тих след началното мощно обдухване

16. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от strive
    Оставих го на 20 и въпреки че е доста тих, якият ми слух определено долавяше как външното тяло се включваше и изключваше доста често, което някак не ми се вързва с идеята за инвертор, греша ли?
    на това топлото време и инвертор изключва. просто загубите на топлина са много малки и той даже вдига стайната температура с 1-2 градуса над зададената

17. Member
    Тук е от
    Apr 2006

ще поставя следния въпрос на вниманието на компетентните

при каква външна температура започват да обледяват /да се размразяват/ външните тела на климатиците.
    при +5 градуса примерно номрално ли е

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
    ще поставя следния въпрос на вниманието на компетентните

при каква външна температура започват да обледяват /да се размразяват/ външните тела на климатиците.
    при +5 градуса примерно номрално ли е
    А, ще отупаме от прахта една стара тема ли: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24302.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе