на най-ниската степен се забавя топлообмена и климатикът работи по-дълго време докато си достигне зададената температура, препоръчва се на auto
на най-ниската степен се забавя топлообмена и климатикът работи по-дълго време докато си достигне зададената температура, препоръчва се на auto
Вземиси колона с ел. нагреватели , малко по скъпа е но ще си доволен , не ло малко от 24 , може и повече , в твоя случай от много глава не боли,марката е вез начение,КОЛОНА С ЕЛ НАГРЕВАТЕЛИ
На тихия режим климатика работи неефективно, като освен това и отдаваната мощност е по малка. Най ефективен е при максимална скорост на вентилатора. Тогава отдава и максимална мощност.Първоначално публикувано от deian
Имам следните въпроси относно работата на инвирторен климатик през зимата. Става въпрос за CARRIER 38VYX035/42HQV35 отопляващ 25кв.м. с южно изложение и PVC дограма:
1. Кое е най-доброто решение за оптимална работа при темпереатури около нула градуса - климатика да бъде включен постоянно или да се изключва?
2. Коя е препоръчителната температура и режим на работа на вентилатора с цел постигане на най-добро съотношение икономия на ел. енергия/коефициент на полезно действие?
3. Вярно ли е, че при температури под пет градус под нулата климатика не бива да се изключва?
Благодаря!!
1. При всички положения най добре е климатика да не се изключва и да потдържа постоянна температура.
2. Климатика е най-иконамичен при максимална скорост на вентилатора.
3. Не. Зависи от климатика. Иначе в книжката на климатика трябва да имаш при какви външни температури работи климати. Ако си в тази граница можеш да си го изключваш и включваш. Със сигурно няма да имаш пробнлеми с включването на клиамтика при отрицателни проблеми. Друг е въпрса, че ако се охалди стаята и навън е -10 градуса доста има да бичи климатика докато я стопли. Така, че от гледна точка на икономичността по добре не си изключвай климатика.
Здравейте!Преди време си взех климатик Panasonic CS/CU-E9DKE.Засега съм доволен.В момента съм задал 20о,а в другия край на стаята(17,5м2) е 23о.Навън е 3о.Това,което ме притеснява е,че външното тяло беше спряло преди малко.Трябва ли да се безпокоя или това е нормално?Другото,което не мога да разбера дали и кога се размразява.Никога не съм имал климатик и не знам какво точно става,когато се размразява.Досега не съм видял или чул нещо по-необичайно.Ще се радвам да получа отговор.Благодаря!
Нормално е вънщното тяло да спира. Това става когато външния топлообменник (питата) се е охладил достатъчно (в режим на отопление).
Климатикът ти се размразява когато вътрешното тяло спре, свтодиодът power започне да мига, а от дренажната тръба на външното тяло тече. Тогава може да чуеш и леко пукане от вътрешното тяло.
При тези мъгливи дни е много вероятно да го наблюдаваш вечерта ако застудее. Когато прокараш пръст по ребрата на външния топлообменник ще усетиш скреж.
Здравейте!Нова съм тук и искам да се информирам относно климатиците,които ние ползваме вкъщти от 2 месеца.Купени са 2 употреба и са 9-тки,инверторни и са в 2 помещения. И двете външни тела са на една тераса и се намират едно срещу друго. Притеснява ме,че единят постоянно бучи като работи,а на другия трансформатора,който се намира отвън, издава станно бучене при размръзяване на климатика.От фирмата ни казаха,че щом топлят-няма страно,но се притеснявам,че нещо ни лъжат,защото дори и фактура за климатиците нямаме,а само някакви гаранционни карти,които май нямат и печат.Моля Ви да ми кажете-трябва ли да се консултирам с друг специалист или да ходя да се карам във фирмат и опасно ли е това бръмчене!Извинявайте,ако нещо не съм описала добре,но не съм все още много на ясно с климатичните термини
Виж сега. Купила си климатици втора употрба, които са били в буквалния смисъл изхвърлени. Радвай се, че топлят и се моли поне две години да издържат. Като се повредят си купи истински нов климатик. За бръмченето от разстояние нищо неможе да се каже. Трябва да го види специалсист. Тези старите инвертори далеч не са толкова ефективни. Най насметка излизат новите японски инвертори внесени контрабандно. Цените им са по ниски от реланите, но пък има страхотни характеристики. Лощото е, че пак са на 100V и трябва да се ползва трансформатор.
Между другото, ако не е тайна, колко пари даде за тези машинки втора употреба.
Ами дадохме за двата 9-ятка по 670лв с монтажа!Но са някави странни дистнционни ,които се чудя как да ги управлявам!А магазина от който ги купихме се намира на Черковна!Абе той съпруга ми ги видял и понеже е бързак и отишъл и ги взел,а ние понеже влязохме в нов апартамент и сме теглили заеми и двамата и сега не ми се иска да тегля пак,за да купуваме други нови!
Искам да закупя инверторен климатик, спрял съм се на Panasonic, който ще използвам предимно за отопление на помещение с размери 3 X 5 X 2.5м. Помещението е с южно изложение, на пролет ще му правя външна изолация и ще слагам PVC дограма. Искам съвет относно това какъв модел да избера ( с цена в порядъка от 1200 до 1500 лв. ) и към коя фирма във Варна да се обърна за закупуване, доставка и монтаж.
а тази тема прочете ли е:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24884.0.html
много от отговорите ще ги намериш там
Сърничке,и аз имах такова "бръмчене" по едно време,и в следващия момент вече климатика ми не работешеТака че ...вижте си колко ампера са ви бушоните на ел.таблото-поне 20 ампера и климатиците,всеки поотделно свързан,т.е. да няма никакъв друг консуматор вързан за тия бушониПоне при мен е така,направил съм го за моя сигурност.Не искам да те плаша,но при мен така се получи от тва "бръмчене",после един месец ми бръмчеше главата,а моя е чисто новС тая техника не се прибързва-първо се чете и пита,тогава се купува!Желая ти успех и дано нямате проблеми оттук-насетне...а за чисто нови такива ...поне 1600лева на бройка трябва да заделите
Дали сте по 700лв за климатик втора употрба!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Що не питахте първо във форума? Ако беше във Варна щях да ви пропоръчам хора които да го погледнат, но за София непознавам никой.
20 ампера за климатик мене главния ми е 30 ампера ползвам бойлер ,2 климатика и много други консуматори ...климатиците естествено не са на самостоятелни бушони ,откъде накъде ? аз като ел.техник не виждам логиката ,фазата ти така или иначе е една ..