Страница 139 от 157 ПърваПърва ... 89129137138139140141149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Зравейте, настъпи часът на истината: Haier HSU-12RN03 vs Panasonic CS-W12DKE.
    Дата: 05.11.2006, 00.30 ч.
    Външна температура: (-2 градуса по Целзий)
    Вътрешна температура в двете стаи: (20 градуса по Целзий)

Температура на изходящия въздух при най-ниска степен на вентилатора при Haier HSU-12RN03: 57 градуса по Целзий.
    Температура на изходящия въздух при най-ниска степен на вентилатора при Panasonic CS-W12DKE: 47 градуса по Целзий.

Haier-а е много шумен, целия балкон вибрира, но топли мамка му.
    Panasonic-а е супер безшумен(външно тяло), но топли осезаемо по-малко.

Лично за мен голямо разочарование от така хвалената марка Panasonic. Явно чисто нов малайзийски Panasonic не може да стъпи на малкия пръст на 3-годишното китайско чудо Haier, а аз очаквах точно обратното. Чувствам се меко казано прекаран. Монтажа на Haier-а е от АТАРО КЛИМА, на Panasonic-а е от ЕФЕНДУЛОВ, така че за прецакан монтаж и дума не може да става.

ИЗВОД:
    Докато нещо не се докаже емпирично всичко останало са празни приказки. Едно нещо е наистина добро, само тогава когато е доказано, че е тогава.

В понеделник смятам да звънна в ЕФЕНДУЛОВ и да ги попитам дали намират за нормална тази разлика от 10 градуса при марковия Panasonic и китайската пръчка Haier.
    Казаха ми, че вчера си се обаждал в Ефендулов, съответно не е имало ефект. Иначе конвенционалните панасоници се славят че не топлят при много ниски температури. По принцип ги дават до -5. Иначе много климатици вадят 47градуса на най ниската скоротс. Друг е въпроса, че са по евтини от панасоника.
    Аз иначе не работя в Ефендулов но познавам мацките в офиса и двама от монтажистите. Днесак ако не забравя ще питам дали за панасоника е нормална тази температура и ще ти кажа. Кактои за хаиера да видим какво ще ми кажат хладилните техници. Пичовете са мерили температурите на много климатици и знаят кой колко топли. А ако можеш измери днеска температурата на панасони понеже е по топло за да се види как пада ефективността при -2 градуса спрямо 6 град.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от alennn
    Кога се налага доливането на фреон?
    Колко стурва доливането А410 на инвертор ?
    Климатика ми е нов, но трабите са 7 м. и това ме притеснява.
    На -2*, през повечето време духа доста хладен въздух.
    Климатика има спецификация в която е написано до колко метра тръбен път не се долива фреон. На моя даикин може да има тръбен път 7.5м без доливане. Трябва да се види конкретно за твоя модел дали е необходимо.

Едит: Проверих за два модела на даикин колко е максималния тръбен път без допълване с фреон. За FTYN25DA e 7.5m, а за FTYN35DA e 10m, като и за двата модела максималната дължина на тръбния път е 15м.

4. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от krassy_11
    Аз имам ASYA09LCC от 1 месец, топли яко много съм доволен за сега, знаеш ли къде са произведени тези модели и каква е разликата от модела ASYA*LC (с едно С) !
    Произведени са в Тайланд, а доколкото разбрах от момчета, които монтираха машината има много малка разлика между модела от 2006 и 2005 година. Вероятно затова са и с различни букви на моделите.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от neznajko
    Е да се похваля момчета, днес ми монтираха едната машина: Fujitsu General ASY A12LCC,
    кви пари ?

6. Member
    Тук е от
    Nov 2004

И така, в понеделник звъннах в Ефендулов и говорих с едно момиче, от което не очаквах нищо. Тя каза, че като се върне някой от техниците ще ми се обадят. Обаждане нямаше, в сряда аз пак се обадих и този път попаднах явно на някой от техниците, който бързо ми обясни, че въпреки равните условия(-2 градуса външна температура и 20 градуса вътрешна и еднаквите мощности на климатиците), тези 10 градуса разлика в изходящия въздух са нормални. Попитах го дали може да ми каже на колко оборота работи машината при най-ниска степен на вентилатора при отопление, отговорът беше, че го нямало в сервизната документация, а и да го имало било СЕРВИЗНА ТАЙНА, при което исрено се разсмях. Все пак каза, че ще провери и ще се обади по-късно. Е, не би. По-късно реших аз да се обадя и този път попаднах не на кой да е, а на самият г-н Ефендулов. Казах му, че искам да ми каже какви са обоотите на моята машина и, че ми се струва че не топли достатъчно. Отговорът беше следният: господине, изгубихте ми 50 секунди, защото не можете да си зададете правилно въпроса, че постоянно хората ги занимавали с несъществуващи проблеми. След това омекна и ми обясни как трябвало да си задам въпроса и започна по-учтиво да ми обяснява, че нямало климатик, който да духал с над 50 градуса!!!!!!!!, при което го поканих да замери китайската ми пръчка, след което се смени тактиката. Започна диво убеждаване, че при Хаера наляганията изнасилвали машината и съм бил късметлия, че още работел, колко бил скапан и, че не съм можел да си представя колко Хаера били ремонтирали, поради проблеми породени от високото налягане. След като така и не ме изслуша изцяло и след монолог от 3-4 минути и обяснения колко учтиво се опитва да ми обясни, че съм олигофен и нищо не разбирам от климатици ми затвори телефона. Ще спомена само, че при продажбата на климатика г-жа Ефендулова ми представи функцията "топъл старт" като подгряване на компресора .

Като заключение искам да споделя, че преди тези събития не съм пропускал случай да похваля качествените монтажи извършвани от тази фирма и вероятно по този начин съм им докарал поне 2-3 клиенти. Смятам, че собствениците на фирма с такава репутация просто адски се излагат с такова отношение към клиентите си и за минути си стъпкватимиджа трупан години наред. Явно вече са толкова големи, че смятат че мнението на един потребител е без значение.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Има ли значение за разхода на ток степента на вентилатора? Не съм привърженик на силните степени, и предпочитам да го оставям на най-ниска или автоматична.
    Имам един Дайкин, който освен auto и 5 степени, има и едно положение, при което духа най-слабо, предполагам е някакъв нощен режим.
    Дали тогава е най-икономичен, но за сметка на това пък неефективен?

8.  

9. Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от neznajko
    Произведени са в Тайланд, а доколкото разбрах от момчета, които монтираха машината има много малка разлика между модела от 2006 и 2005 година. Вероятно затова са и с различни букви на моделите.
    А кой от двата е модел 2006 г, ASYA*LCC или ASYA*LC

10. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,какво мислите по принцип за FUJI и всичките им там разновидности,брачеда си купи FUJI,има и PANASONIC и казва ,че FUJITO е с класи над него,най-вече от към шума и COM-pa,a при минусови температури би трябвало да се държи по-добре!ВИЕ какво мислите ,струва ли си 1800-то лева?

11. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от tonito1912
    Здравейте,какво мислите по принцип за FUJI и всичките им там разновидности,брачеда си купи FUJI,има и PANASONIC и казва ,че FUJITO е с класи над него,най-вече от към шума и COM-pa,a при минусови температури би трябвало да се държи по-добре!ВИЕ какво мислите ,струва ли си 1800-то лева?
    Моделите на FUJI ELECTRIC са абсолютно същите като на FUJITSU-GENERAL.Шума при нощен режим е 21 децибела като на MITSUBISHI/на PANASONIC е 26/.В инструкциите пише че работят до -15гр и струват 1400-1500лв за инвертор дванайска.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

По отношение за температурите на Хаиера и Панасоника. Освен температури трябва да сравняваш и дебита на въдух на съответната степен. Парвилан са ти казали, че ей така неможеш да си ги сравняваш температурите.
    А по въпроса за икономичността на различните степени на вентилатор, най-ефективно работи климатика, когато вентилатора е на максимални обороти. А между дургото никой не дава обороти на вентилатора. Няма нужда да се караш на Ефендулов. Дава се дебит. Между дургото няктде в сервизните книжки, които не са за теб ккакто са ти казали може да намериш и такава информация. Сега вече ми се спи за да проверявам за Даикините дали дават обороти на вътрешното тяло, но мисля че не съм виждал таквоа нещо.

13. Тук е от
    Oct 2006

Аз лично съм АДСКИ недоволен от фирма "Ефендулов",но няма да коментирам защо.

14.  

15. gbg
    gbg е офлайн

Тук е от
    Nov 2006

Моля отдайте мнение,писна ми от инфо по магазините как стоките им са най добрите на пазара -18 кв, неизолирано,дървена дограма,последен етаж,южно изложение.Спряла съм се на PANASONIC-иноксовия които е уж"японец", FUJI , Mitsubishi

16. Member
    Тук е от
    Jul 2003

Имам 2 климатика с трансформатори на 110 волта. Единия климатик при изключено положение бръмчи? Същият шум като самия трансформатор, даже малко по силно. Някой знае ли каде може да е проблема?

17. Тук е от
    Oct 2005

Здравеите имам климатик Sanyo ако може някои да ми помогне не мога да разбера за какво са бутоните:
    1: 1HR.Timer Button
    2:A/C Sensor Button
    3:Ampere Button (като го натисна на дисплея пише 8 и 15 на кое трябва да работи)
    За какво са по точно тези бутони.
    Благодаря предварително.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

1: 1HR.Timer Button -изключване след 1 час
    2:A/C Sensor Button - не се сещам за този бутон каде е
    3:Ampere Button (като го натисна на дисплея пише 8 и 15 на кое трябва да работи) това не го барай остави го на 15ампера от тук се ограничава мошноста на развъртане

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе