Някой може ли да ми даде ценова листа на Daikin (дори и приблизителни цени) или да ми напише цени за инвертори 12-ки заедно с моделите им?
Благодаря много.
Някой може ли да ми даде ценова листа на Daikin (дори и приблизителни цени) или да ми напише цени за инвертори 12-ки заедно с моделите им?
Благодаря много.
deian,пиши на някой от официалните вносители на марката,защото по мои наблюдения май няма такава ценова листа,поне в сайта на mmc!За модела FTXG35,който се води 12-ка,от mmc ми казаха че цената е 1960лв.без монтажа.Само толкова знам,надявам се да съм ти бил от полза.Успех!
Не знам дали темата не е обсъждана вече,но напоследък климатика ми(,който е на около месец-инверторен OSAKA CH-12-SBP),докато работи в режим на отопление, спира да духа и започва да мига една зелена лампичка,под която пише RUN и така около 2-3 мин.,като външното тяло работи усилено.Навън температурите са около 6-10 градуса (живея в крайдунавски град).Снощи го повтори поне 4 пъти,а сутринта в помещението бе по-студено от обикновенно,при зададена темп. 24 градуса.Някой може ли да ми каже,дали това е проблем или е в реда на нещата?
Размразява! При +6* е нормално. Още повече, че Дунава е мокър...Първоначално публикувано от Wictor
Не знам доколко е нормално състоянието "по-студено от обикновено", но понеже и ти не уочняваш, можем да приемем и това за наред.
Това по-скоро е цената в момента за FTXG25, преди 6 месеца беше със 100лв. по-ниска. 35-цата е доста по-скъпаПървоначално публикувано от gomor
Ами температурата в стаята е около 20 градуса-при зададена 24,а климатикът не обдухва.Защо?А и освен това не трябва ли,за да размразява,първо да се заскрежи?Днес когато пак го направи,излязох на терасата,да огледам външното тяло,но не видях скреж по "питата".Възможно ли е причината да е недостиг на фреона или пък изтичане?Какви са вариантите?Първоначално публикувано от echo
По- простите климатици размразяват по време. Когато събере около един час работа на компресора- тръгва да размразява. Датчикът за температура е във вътрешното тяло. Ако стаята не е с добра изолация- напълно възможно е да отчиташ 20* някъде из нея... Почисти филтрите- зацапаните филтри водят и до грешно отчитане на температурата от датчика на климатика.
FTXS35C e 1900лв с монтажа. Това е по стария модел. FTXG35 е беше някъде към 2300лв. с монтажа. Най добре завърти един телефон на MMC.Първоначално публикувано от deian
Едит: Бях объркал цената за FTXG35
Искаш да кажеш че FTXG35 e към 2300лв
(в Атаро са със 70-80 лв по-евтини)
Не моням точно. Може да е на цената като в Атаро. При всички случай и скъп. АКо искаш да минеш евтино, а да имаш най модерния климатик, можеш да си купиш контрабандно внесен оригинален японски клиамтик от Термоклима, но цена доста под реалната за съответния клас климатици. Има такива с КОП над 6. Имай предвид, че са на 110В и ефективнистта няма да е чак толкова голяма, а и всичко е на японски. Цените на подобни климатици внесени легално са изключително скъпи. Те и затова толкова ги и внасят.
gsm13,колежке/по марка климатик/,прости ми грешката,надявам се да не съм заблудил deian,наистина цената от 1960 лева е за FTXG25...Ама така е,по цял ден като си вра носа по сайтове и гледам сумати модели съм се ошашавилА 1300 кинта за Дайкин/цитирам julian/,не знам дали има от слим0моделите някой на такава ценаПообъркал си се ,човече,което е нормално Айде,бай от мен,надявам се че съм помогнал все пак
Грешка. Цената е не 1300, а около 2300. Може малко надолу или нагоре да е.
Точната цента с монтажа е 2320лв за FTXG35.
А,да вметна,тоя същия модел FTXG в ***** се продава за 2000 долара,по курс за деня да речем 1.56...тва прави 3120 кинта...мисля че сме обагодетелстваниЗа японските клими с йероглифчетата-не мисля че ги дават по-скъпо в България,моя го взех за 1850лева,сега съм намислил да купувам друг модел на Дайкин,без много екстри,пак с йероглифчета за 1500 лева с монтажа...А официалните вносители,доколкото знам от форума,си слагат и допълнително за профилактиките,така че ...ноу коментВсичко е игра на пари и нерви според мен,кой каквото набара,м/у другото и аз не съм чувал.че Дайкин имат завод при МАО-вците...Въобще темата за климатиците е необятна като Вселената,кой кого излъгал,кой се прецакал че купил еди-какъв си ...това ще го има винаги,докато съществува търговията ,т.е. вечноНали затова е форума-да си поплачем,да се порадваме...
Изборът падна на това, вместо Panasonic PE9DKE.
http://www.tempcold.com.pl/hitachi/p...hanger-JX5.pdf - Hitachi Ras/Rac - 25JX5
СОР - 4.28, разход при затопляне 115-1117 W, отделя 0.9 -4.4 W.
Има система за филтриране на въздуха, който може да вкарва отвън (т.е. работи със свеж въздух).
DC - поколение
РАМ-процесор
цена: 1139 лв. - Техномаркет
Ако има интерес - ще пиша после мнение относно експлоатацията, разходът на енергия, размразяването и т.н.
MMC не те задължават да правиш профилактика на климатика през периода на гаранцията, както е при китайските климатици.