Страница 94 от 157 ПърваПърва ... 44849293949596104144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от Kiki777
    Здравейте, пише Ви поредния човек който ще си купува климатик
    Искам да си купя климатик за хол от 40м2 с височина 2,6м. Хола е южен, с нормално остъкляване. Блокът е добре топлоизолиран и е тухлен, с хубава дограма, на която има щори. Климатикът ще се използва главно за охлаждане и като допълнително отопление когато парното не стига. Дават ми се до 2000лв.
    За сега съм се спрял на следните модели:
    1. Mitsubishi MSZ-FA35VA - 2000 лв
    2. PANASONIC CS/CU-XE12EKE - 2000 лв.
    3. PANASONIC CS/CU-XE12DKE - 1579 лв
    4. Toshiba - RAS-10 GKVP-Е Inverter DDC Hibrid - 1960 лв
    Моля Ви за компетентен съвет, става ли някой от гореизброените климатици, или да ми предложите друг модел. И някой може ли да обясни дали генератора на кислород на Panasonic върши работа или е само рекламен трик. Благодаря Ви за отделеното време.
    Според мен Toshiba-та е малка-това са си 100 м3.Аз ти препоръчвам PANASONIC CS/CU-XE12EKE -голямо предимство си е че сам си почиства филтрите.Относно генератора на кислород при XE 12 EKE е заместен от вентилация-има допълнителна тръба през която вкарва свеж въздух отвън и изкарва застоял отвътре.Но пък за охлажане всеки става а пък само за помощ на парното взимай най-евтиния.Това е моето мнение дано съм помогнал.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Някой знае ли нещо за климатика HITACHI RASE/RACE-14HH има го в Техномаркета и е сносна цена, ще върши ли работа за 90 кубика стая.

4. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте! Някой по горе беше писал че мидея ННАА била с новия еко фреон 407. Аз имам от около 4 месеца поставен такъв и мога да ви уверя че е със стария 22. Мнение относно работа през зимата ще имам когато застудее но за сега впечетленията ми са, че няма никаква забележима разлика от другата ми мидея msf 12 освен външния вид на вътрешното тяло.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от marty
    Според мен Toshiba-та е малка-това са си 100 м3.Аз ти препоръчвам PANASONIC CS/CU-XE12EKE -голямо предимство си е че сам си почиства филтрите.Относно генератора на кислород при XE 12 EKE е заместен от вентилация-има допълнителна тръба през която вкарва свеж въздух отвън и изкарва застоял отвътре.Но пък за охлажане всеки става а пък само за помощ на парното взимай най-евтиния.Това е моето мнение дано съм помогнал.
    Мерси за отговора. Засхто да е малка? По спецификация я дават до 40м2!!! А какво ще кажете за Mitsubishi-to? Честно казано в момента се колебая между Panasonic XE12EKE и Mitsubishi FA35 и наистина имам нужда от съвет от специалист. Някой знае ли за разликите на климатиците на Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy?

6. did
    did е офлайн

Тук е от
    Jul 2002

Здарвейте!

Писах в една тема малко по-надолу, но явно никой не я вижда.

Въпросът мие следния: Имам две стаи 27+15 кв м. Трябва ми климатик предимно за охлаждане и да е по-тих. предложиха ми Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1 и Midea MSG 18HR или CSU 18HH. Не знам дали това са наистина най-добрите варианти или просто ми предлагат това, което имат.

Мисля да се спра на някой от първите, но не знам каква е разликата между Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1, освен това, че вторият е с фреон R 407, и има по-голямо вътрешно тяло. Кой е по-надежден.

Благодаря Ви!

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Мерси за отговора. Засхто да е малка? По спецификация я дават до 40м2!!! А какво ще кажете за Mitsubishi-to? Честно казано в момента се колебая между Panasonic XE12EKE и Mitsubishi FA35 и наистина имам нужда от съвет от специалист. Някой знае ли за разликите на климатиците на Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy?
    Mitsubishi FA35.Погледни и тази тема.http://forum.setcom.bg/index.php/topic,27506.0.html

Цитат Първоначално публикувано от did
    Здарвейте!

Въпросът мие следния: Имам две стаи 27+15 кв м. Трябва ми климатик предимно за охлаждане и да е по-тих. предложиха ми Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1 и Midea MSG 18HR или CSU 18HH. Не знам дали това са наистина най-добрите варианти или просто ми предлагат това, което имат.

Мисля да се спра на някой от първите, но не знам каква е разликата между Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1, освен това, че вторият е с фреон R 407, и има по-голямо вътрешно тяло. Кой е по-надежден.

Благодаря Ви!
    Ако е за охлаждане NEO ACS-HL18FA2 (2006) ще ти свърши работа.
    Предимството е цената и включения монтажен кит.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Mitsubishi FA35.Погледни и тази тема.http://forum.setcom.bg/index.php/topic,27506.0.html
    badr, Много категорично!!!
    Все пак ако не те затруднявам би ли ми обяснил защо да е Mitsubishi-to

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Панасоник е от лидерите на пазара.Качеството е отлично.
    В Панасоник са си поставили за цел да достигнат високите стандарти в тази област наложени от Митсубиши Електрик.
    Информацията ми е от сервизен център на Панасоник.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Преди 3 часа монтираха новия ми климатик - HITACHI RASE/RACE-10HH http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023412
    За момента впечатленията са отлични - инвертор, малайзийска сглобка, много тихи външно и вътрешно тяло. Компютърът ми е като трактор в сравнение с тях! Липса на каквито и да е екстри, само 24 часов таймер. Доста качествена изработка, техниците видяха бая зор с тежината на външното тяло докато го качат на стойките, пластмасите са прави и добре напаснати... 799лв за инвертор Хитачи, малайзийска направа, мисля че е много добра цена! 14ската е същият като размери и тела, само компресорът е по-мощен. До колкото разбрах, тези Хитачита са внесени преди седмица, даже аз бях първият, на който му монтираха такова техниците на Техномаркет в града ми! По-трудният въпрос предстои обаче, как ще се представят след 4-5 месеца като дойде зимата...

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Панасоник е от лидерите на пазара.Качеството е отлично.
    В Панасоник са си поставили за цел да достигнат високите стандарти в тази област наложени от Митсубиши Електрик.
    Информацията ми е от сервизен център на Панасоник.

badr, наистина и аз съм чувал че Mitsubishi са лидера на пазара. Но Panasonic е модел от 2006, а FA35 е от 2004 или 2005. Това не е ли от значение.
    И това че сам си чисти филтрите не е ли много удобно? И аз незнам просто ми се иска да видя обосновано мнение.
    Много ти благодаря че си губиш времето с мен.

13. did
    did е офлайн

Тук е от
    Jul 2002

Благодаря Ви!

Ако е за охлаждане NEO ACS-HL18FA2 (2006) ще ти свърши работа.
    Предимството е цената и включения монтажен кит.

Благодаря за отговора. но по паспортни данни годават много шумно-37-50/60 dB. Все пак какво Ви е мнението за Haier- избор м-у двата модела. Може разбира се и други мнения на цена до 900-1000 лв.

14.  

15. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Управлението на митсубиши за мен е най-доброто.
    Особено в режима отопление.В определен температурен интервал климатика не се съобразява с командите от дистанционното,а работи така че да осигури правилен режим на работа.
    Отлично реализирано разскрежаване отчитащо и време и температури при този процес.

16. Тук е от
    Sep 2003

Здравейте, пише Ви поредния човек който ще си купува климатик
    Искам да си купя климатик за хол от 40м2 с височина 2,6м. Хола е южен, с нормално остъкляване. Блокът е добре топлоизолиран и е тухлен, с хубава дограма, на която има щори. Климатикът ще се използва главно за охлаждане и като допълнително отопление когато парното не стига. Дават ми се до 2000лв.
    За сега съм се спрял на следните модели:
    1. Mitsubishi MSZ-FA35VA - 2000 лв
    2. PANASONIC CS/CU-XE12EKE - 2000 лв.
    3. PANASONIC CS/CU-XE12DKE - 1579 лв
    4. Toshiba - RAS-10 GKVP-Е Inverter DDC Hibrid - 1960 лв
    Моля Ви за компетентен съвет, става ли някой от гореизброените климатици, или да ми предложите друг модел. И някой може ли да обясни дали генератора на кислород на Panasonic върши работа или е само рекламен трик. Благодаря Ви за отделеното време.
    Като х-а за охлаждане са с еднакви мощности (3.5KW) kato EER на панасоника е малко по-голям. Това е цена без монтаж като на митцубишито ще е по-скъп монтажа около 200лв може би. За отопление номиналната мощност на панасоника е по-голяма.
    Преди 2-3 месеца ХЕ12EKE беше с 80 лв по евтин, сега се е вдигнал нз. защо ?! Като си търсех и аз климатаици от "Ефендулов" ми казаха за ХЕ12EKE не го слагали и не го препоръчвали защото му се разваляла прахосмукачката .
    Митсубишито пък има плазмен филтър което е по добре от ген. за кислород който е рекл. трик. Митсубишито е по тих 22dB на охлаждане.
    Според мен ако взимаш за охлаждане вземи FA35 а за отопление XE12EKE.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от cvetan_d
              Здравейте! Някой по горе беше писал че мидея ННАА била с новия еко фреон 407. Аз имам от около 4 месеца поставен такъв и мога да ви уверя че е със стария 22. Мнение относно работа през зимата ще имам когато застудее  но за сега впечетленията ми са, че няма никаква забележима разлика от другата ми мидея msf 12 освен външния вид на вътрешното тяло.
    Можеш ли да постниеш снимка с табелката  на външното тяло да видим  с какъв фреон е наистина и какъв модел е външното тяло в действителност.

Мерси за отговора. Засхто да е малка? По спецификация я дават до 40м2!!! А какво ще кажете за Mitsubishi-to? Честно казано в момента се колебая между Panasonic XE12EKE и Mitsubishi FA35 и наистина имам нужда от съвет от специалист. Някой знае ли за разликите  на климатиците на Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy?
    Малка е защото отоплителната мощност на дванайската е 3.3 - 3.5 киловата а това е недостатъчно  за помещение  от 100 куб.метра. трябва ти климатик с отоплителна мощност поне 5 киловата.

Разликите са като разликите между автомобилите с марка Рено и марка Пежо.

18. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте

Цяло щастие е, че открих този сайт. Трябва ми климатик за сравнително малко помещение (16-18). Какво бихте ми препоръчали на сравнително добра цена (разбирай по-евтинко, около 500лв) и все пак да си струва. Не ми спестявайте и минусите.
    Благодаря предварително

ПС: Интересува ме както охлаждане, така и отопление

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе