Страница 147 от 157 ПърваПърва ... 97137145146147148149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,191 до 2,205 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от misho
    Airclima това че компресора си трака още на чертежа го разбрах ,за скъпото и евтиното също .Въпросът е какво мога да направя за да подобря положението .А относно монтажа, при мен беше под всякаква критика поне доколкото съм прочел в този форум какво трябва да се направи при монтаж на климатик. В офиса друга фирма ни монтира абсолютно същия к-к и не се чува такъв шум. Можели да е малко фреона и евентуално колко трябва да е налягането при дадена t и изключен к-р. Или е някакво тегло и как го измерват.Между другото шумът според мен се усилва .От фирмата която го монтира ми казват ,че не съм чувал наистина шумен к-к .Купен е от технополис .варианта бил да го занесат в сервиз да събира прахта 2 седмици и да ми го върнат в същото или по-лошо състояние. В България и тоалетната хартия трябва да си я купиш от познат и да му дадеш бакшиш ,че ти е взел парите.
    За съжаление неможе нищо да направиш вибрацията си я има от компресора.Не вярвам да е с малко фреон защото си идват заредени от производителя при липса на фреон може да забележиш слабо обледяване по средата на питата на външното тяло. Незнам как работят колегите но лично аз винаги вакумирам и бандажирам тръбите също замервам налягането ампеража и температурите външна вътрешна и изходяща като ги записвам в гаранционната карта. Ако имаш тия данни мога да ти кажа как е климатика ти.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от rudera
    Все пак е интересно да се знае с какви изисквания за напрежението са японските климатици 100 вт на 50 херца или нещо по различно.От какъв порядък е загубата от трафа 110/220 волта на СОР в % - 5-10 или ...Ако е 5,5 /при колко градуса/ на колко сте се промени ако използуваш траф.Някои техници казват че тои играе и ролята и на предпазител при проблеми с тока.Моля за инфо.
    Измерих консумацията на трафа при изключен климатик а тя е 0,25А X220V=55W което е пренебрежимо малко или около 6лв месечно.

4. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

За гореспоменатото Хитачи пише че е inverter with PAM-control.Аз,доколкото знам PAM=Phase Amplitude Modulation,а в техномаркета са използвали друго обяснение...на кое да се вярва?

5. Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от gomor
    За гореспоменатото Хитачи пише че е inverter with PAM-control.Аз,доколкото знам PAM=Phase Amplitude Modulation,а в техномаркета са използвали друго обяснение...на кое да се вярва?
    При Хитачи значи друго: PAM - Power Active Module (виж 7-ма стр.)
    При Тошиба е : PAM - Pulse Amplitude Modulation, (амплитудно импулсна модулация)
    : PWM - Pulse Width Modulation (широчинно импулсна модулация)
    При Фужитсу е : I-PAM - Intelligent Power module-Pulse Amplitude Modulation,
    : V-PAM - Vector-Pulse Amplitude Modulation
    PAM всъщност е едно и също казано по-различен начин

6. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Ясноо,един вид като обозначението при леките коли на дизела.Благодаря за информацията,lupo101

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Julian не мога да разбера какво толкова лично имаш срещу Японските климатици ти да не си дилър на някоя китаиска фирма?
    И натрупай малко практика пък тогава расправяй такива неща че трафа губел COP на климатиците. Нищо лично.
    Много пъти съм казвал, че не съм дилър на климатици. Няма нищо против Японските климатици ама които са за Европа. Тези климатици са върхови модели относително по скъпи от останалте модели. Не се правят за европа по простата причина, че трудни биха се изплатии при цената на тока в европа. В Япония е по скъп. Тези са на ниска цена защото са внесени нелегално и нямат платено мито, а можебии други такси. Трафа не губи КОП-а има загуби в него. Освен това работа на 50Хз вмсето на 60 неможеш да отречеш че не се отразява на работата на климатика.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2003

Измерих консумацията на трафа при изключен климатик а тя е 0,25А X220V=55W което е пренебрежимо малко или около 6лв месечно.
    0,25А са много за ток на празен ход, предполага се че не си разкачал климатика и си измерил консумацията и на климатика (иначе трафа е за изхвърляне ). Тока на празен ход на трафа трябва да е около 40-50mA. За климатика са останалите 200mA на stand-by.
    Смятам че този траф за 100V не би трябвало да създава проблеми и да бърка работата на DC инвертора, ако разбира се е направен както трябва и задължително да е тороид .

Тороидални трансформатори
    Трансформатор за климатик 100V

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по скоро малко над 8 лв/мес ,като не мисля че това е малко .. 100 лв на година са си ,за 5 години (среден живот на среден клас клима примерно)климатика ти ще изхарчи 500 лв ток повече от еквивалентен климатик на 220волта .. изводите ги оставям на Вас

11. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

lupo101,определно им бъркаш в здравето там с тия тороидални трафовеМноого добре задаваш въпросчета,човек може да научи доста неща от там.По снимките на трафа ,които са сложени там,моя е такъв...твърде добреAlexi,ние ,българите в някои моменти от живота си взимаме много да издребняваме...нека климатика да си върши работата,за която сме го купили...да не мислим за тока,щото толкова асоциации мога да ти дам за това колко сме "преебани"/сори за израза/,че не мисля 500 лева грубо някой чааак тлкова да го притеснят...

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

и аз съм на това мнение ,но понеже тука пада няква война за всеки ват с клими от по 3000 лв ,та влязох в тон ,инак не ми пука колко харчат стига да е по малко от духалка и да топлят ,наздраве !

13. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Alexi,напълно споделям мнението ти по въпроса.И аз съм в "А"-група по търлъци,ама не искам да се оплаквам.Важното за мен е че зимата се топля,а лятото се охлаждам,и да искам,не мога да направя така,че Енергото да има да ми дава Който си е купил Бугати Вейрон-трябва да му слага готин бензин,готини консумативи да сменя и скъпи...не може иначе!!!Наздраве и от мен,аз нямам камина ,ама пред климатика съм седнал и жуля

14.  

15. Тук е от
    Nov 2006

Какво точно означава DC инвертор? Работи с постоянен ток нали ? Доколкото знам те са клас А .Не съм специалист но според мен това означава ,че ако ползуваш ток 220V-50Hz, честотата няма да е проблем.След траф 220/100V в климата има изправител ,т.е тя не се отразява на работата на тези произведени за японския пазар -100/60Hz/DC инвертори/.Моля за мнение от някой , който е ползвал нов климатик за Японския пазар 100/60 с трафо 220/100 закупен в България.Наблюдения,надеждност ,разходи и т.н.Трябва ли да имам притеснения ако направя избор на японски климатик, който още го няма на европеиския пазар, и е с по добри показатели.Става дума за модел на DAIKIN

16. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

rudera,за инвертора,дали той ще е японски или европейски,най-големия враг е лошото токоподаване в БГ.За другите ти въпроси не съм специалист.Аз имам чисто нов японски климатик,не мога да ти кажа колко ток съм изгорял,защото пускам 2 едновременно.Имах проблем с тоя японския климатик още в началото,не знам на какво се дължеше,но бяха гръмнали 2 защити на вътрешното тяло,трафа и някакъв елемент от външното тяло.След смяната на тия неща,вече втори месец климатика си работи идеално,под нулата е падало около 4 пъти досега,но работи перфектно.Това мога д ати кажа аз.Риск винаги има,даже и при климатик,направен за Европа...Рискувай,ако искаш,но сам си прецени рискапожелавам ти успешен избор.Тоя климатик,FTNS,не мисля че ще дойде на европейския пазар.

17. Тук е от
    Dec 2005

24 часа по 55 вата прави около 1,20кВ на денонощие,36-40 кВ на месец.По 12 ст.средна цена /дневна-нощна/ това са около 4-5 лв. на месец осреднено.По моите разбирания това е на границата на приемливото.

18. Тук е от
    Nov 2006

qomor.Благодаря за куража.Аз обичам да рискувам ,затова се надявам да взема вярното решение.Защо мислиш ,че S25FTNS няма да дойде на нашия пазар.Твоят траф доиде комплект с климатика ти или е закупен от тук

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе