Страница 148 от 157 ПърваПърва ... 98138146147148149150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,206 до 2,220 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

rudera,аз също обичам да рискувам,но все пак всеки риск трябва да е премисленне мисля,че сгреших в избора си.Всяка техника,създадена и направена от човек,има риск да се поразвалиМисля,че модела няма да дойде на нашия пазар,защото от всичките модели,които Дайкин произвеждат,само UX-серията я има в сайта на mmc.bg,е,има и други,но тях може да ги срещнеш във всички други сайтове,само не и български...Наистина ще е хубаво да има по-голямо разнообразие от водещите марки и то произведени за Европа,но уви...Трафа ми го донесе фирмата ,която ми достави и монтира климатика.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от lupo101
    0,25А са много за ток на празен ход, предполага се че не си разкачал климатика и си измерил консумацията и на климатика (иначе трафа е за изхвърляне ). Тока на празен ход на трафа трябва да е около 40-50mA. За климатика са останалите 200mA на stand-by.
    Смятам че този траф за 100V не би трябвало да създава проблеми и да бърка работата на DC инвертора, ако разбира се е направен както трябва и задължително да е тороид .

Тороидални трансформатори
    Трансформатор за климатик 100V
    Da klimatika be6e wkliu4en kam trafa i towa e ob6tata konsumacia koiato e i pri analogi4en klimatik bez traf 220/100v taka 4e tazi konsumacia niama da ia ima kogato izwadite 6tepsela. SOry za latinicata ama edni toianci mi skapaha kompa.

4. Тук е от
    Nov 2006

Klimatika ste mi go montira firma Termo-klima ot Varna .Njakoi da e rabotil s neia,i da ima vpe4atlenia ot nadejdnosta i korektnosta i.

5. Тук е от
    Nov 2006

qomor.Смяташ ли че това което предлагат mms са по стари модели от FTNS.Според мен моделите които се предлагат от Япониа са по ножо поколение с по добри показатели.А и фирмата която ми го предлага Термо-клима Варна ми се вижда надежна.Дават гаранциа 3 години и след това всяка следваща по желание . На какжо мнение си .Твоята фирма какви гаранции ти дава?

6. Тук е от
    Sep 2006

след 1-2 пъти ще станат 10 а може и повече запитвания
    нооооо налага се , тъй като не помагате
    и пак : Знаете ли , коя е най-предпочитаната фирма за продажба на клими + да са добри и коректни в монтажа
    ако модераторите не позволят такъв НАИСТИНА ПОЛЕЗЕН пост , моля ви пишете ми на ЛС /лично съобщение/
    благодаря !

7. Тук е от
    Nov 2006

Имам един въпрос-може ли някой да ми обясни как се отразява един токов удар на инверторния климатик?Какви могат да са последствията?

8.  

9. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Цитат Първоначално публикувано от rudera
    qomor.Смяташ ли че това което предлагат mms са по стари модели от FTNS.Според мен моделите които се предлагат от Япониа са по ножо поколение с по добри показатели.А и фирмата която ми го предлага Термо-клима Варна ми се вижда надежна.Дават гаранциа 3 години и след това всяка следваща по желание . На какжо мнение си .Твоята фирма какви гаранции ти дава?
    rudera,не се наемам да говоря за mmc,в сайта им има мисля че 3 модела стенни климатици,но само за единия знам /FTXG/,че е модел 2004г.Аз имам същия,само че японския му брат с означението ETUXS/има го в сайта на Термо-клима/.Разликата м/у двата е че европейския има intellygent eye,а моя го няма.Наистина японските клими са с по-добри показатели,но няма разлика в качеството/според мен/.Дайкин,а и не само,държат на себе си като световноизвестна марка с надеждност и качество,това се отнася и за другите производители като Тошиба,Мицубиши,Шарп и т.н.Гаранцията на тоя климатик ми е 3 години,нищо повече.За Термо-клима...не знам какво да ти кажа,мнението на участниците във форума не е добро за тях,не се наемам да ти казвам нищо.Аз от моята фирма-доставчик съм много доволен,т.е.правят качествен монтаж като по учебник,виско изпипано и вътре и вън до последния детайл.Това е от мен засега.Ако имаш други въпроси,ще се радвам ако мога да ти отговоря.Искам да знаеш че аз не се занимавам с такъв вид техника,аз съм потребител,който си изказва наблюденията.Лек ден от мен

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Wictor
    Имам един въпрос-може ли някой да ми обясни как се отразява един токов удар на инверторния климатик?Какви могат да са последствията?
    Въпросът е много сериозен и много сложен едновременно. Важно е схемното решение на всеки един инвертор по отделно.
    Това зависи от елементите, които са интегрирани и то характеристиките им по напрежение. Най-уязвими са кондензатори и активни елементи ( транзистори, диоди, ценерови диоди, изправители и интегрални схеми )
    Много е трудно да се определи какво ще се случи при токов удар. То ако можеше да се предвиди разработчиците на контролери щяха да са направили съответната защита.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2005

аз си поръчах
    PANASONIC CS/CU-PE12DKE
    да се надяваме че ще се окаже сполучлив (да не е произведен в петък)

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Въпросът е много сериозен и много сложен едновременно.
    .............
    Много е трудно да се определи какво ще се случи при токов удар. То ако можеше да се предвиди разработчиците на контролери щяха да са направили съответната защита.
    Особенно ако си климатик в онова шуменско село, дето им пуснаха 380V за дълго време...

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Таблата в блоковете и касетките отвън са "стабилно" заземени, така че би трябвало някъде нещо да гръмне преди климатика. В това село може би таблата още не са изнесени по стълбовете и се ползва още "free" тарифата на тока. Затова от НЕК са решили по този начин да бръкнат в джобовете на хората. При нас също при изнасянето на електромерите имаше подобни локални изпълнения от този род.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Въпросът е много сериозен и много сложен едновременно. Важно е схемното решение на всеки един инвертор по отделно.
    Това зависи от елементите, които са интегрирани и то характеристиките им по напрежение. Най-уязвими са кондензатори и активни елементи ( транзистори, диоди, ценерови диоди, изправители и интегрални схеми )
    Питам,защото от известно време климатика ми се държи странно:както си работи и изпищява,започва силно да духа топло известно време,а след това спира и лувъра се насочва на долу,без да обдухва. В това време външното тяло започва да работи с пълна сила,все едно се размразява.И това се повтаря доста често през деня.Нормално ли е или има някакъв проблем?Трябва ли да уведомя сервиза?

16. Тук е от
    Nov 2006

Някой може ли да предложи някакво устройство,което да защищава климатика от токови удари,за да не се рестартира?

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За защита от токови удари се купува един разклините (surge protector). А за да не се рестартира ти трябва UPS при това от по скъпите модели, които вадят чиста синусуида. Също този UPS трябва да е досат мощен, съответно доста скъп. По скъп от китайски климатик. Хубавите климатици се саморестартират и нямат проблем с изгасването на тока.

18. Тук е от
    Nov 2006

Както обещах, наемам се да пиша впечатленията си от Hitachi 25JX5 - инвертор СОР - 4.28.
    Разход на ток - рано е за смятане, въпреки, че работи нон стоп.
    Шум - 4 степени, на най-ниската НЕ СЕ ЧУВА, следваща - чува се колкото компюръта, а от там настене - си пърха.
    Екстри -
    - карбонов, нано-титаниев и още един филтър, които спират прахови частици, полени, отрови и т.н.
    - самопочистващ се, има функция и автоматично да го прави и по избор;
    - функция - да пречиства вътре въздуха. Може да се настроят датчиците - има 7 сетепени на отчитане на замърсен въздух;
    - функция "изкарване на въздух", която помага и на самия климатик - предпазвал някакви тръби и още нещо от конденз;
    - функция вкарване на чист въздух - минава и през трите филтъра. Може да се прави ръчно или автоматично на 2 часа по 10 минутки.
    - таймер за включване и изключване;
    - настройка на вентилатора - как да духа - дали на определена степен или той сам да определея според изстиването на стаята - да ускорява и намалява сам;
    - дистанционното е с монитор - колкото малко телевизорче

Като цяло - до този момент, оценката е ФАНТАСТИЧЕН!!!
    Остава само по-нататък да споделя и икономичността му, но при среден разход 0.6 Kw - сещате се, че няма да се оплаквам

Горещо го препоръчвам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе