Да.И двата са конвенционални.Ако площта на топлообмениците на вътрешните тела и оборотите на вентилаторите са равни то Хаера е по-добре.Или по-точно ако дебита на въздушния поток е равен.
Да.И двата са конвенционални.Ако площта на топлообмениците на вътрешните тела и оборотите на вентилаторите са равни то Хаера е по-добре.Или по-точно ако дебита на въздушния поток е равен.
Намери амперклещи или уред с който да премериш консумирания ток.Ако има разлика от 20-30% в полза на Panasonic-а положението не е лошо!Първоначално публикувано от yasenp
не е ясно при най ниска степен на вентилатора кой какъв поток прави ,ако на Панасоника е по голям ще е и по хладен .. освен това не ми се рови да данните им но надали са с еднаква мощност 1:1 .. и Хайера със сигурност ще харчи повечко точец марката не е особено икономична .. моите клими(инвертори) изходящата им струя е около 30 градуса поддържайки 22 в стаите,вентилаторите са на авто но са си пуснали най ниските степени , консумацията е по около 300вата
Значи аз си правя следните изводи:
Климатиците трябва да се включват на най-ниска степен на вентилатора за да правят по-малко течение и изходящият въздух да е с по-висока температура. Ако пък целим по бързо затопляне на помещението първоначално го включваме на най-висока степен на вентилатора, но в този случай изходящата температура ще е по-ниска. В двата случая май се постига един и същ краен ефект според мен.
Кога се налага доливането на фреон?
Колко стурва доливането А410 на инвертор ?
Климатика ми е нов, но трабите са 7 м. и това ме притеснява.
На -2*, през повечето време духа доста хладен въздух.
И за това най- разумно (според мен ) вентилаторът да е на auto. При климатиците с които съм имал вземане- даване логиката в управлението е общо взето такава: колкото по- голяма е разликата между зададената темп. и темп. в помещението, толкова по- висока степен на вентилатора включва. Или с други думи- докато затопли стаята- работи на високи обороти. После я кара по- спокойната.Първоначално публикувано от taralion
Не знам какви са оборотите на Panasonic-а, на Haier-а на най-ниска степен са 920. Първият е с мощност 3.9 кВ, вторият е с 3.95 кВ, така че разлика в мощността няма. Първият харчи 1.08 на отопление, вторият - 1.38. Реално погледнато единият харчи повече, но и топли доста повече и е клас D, а другият харчи доста по-малко, но и топли по-малко и е клас А. Дефакто резлика няма, само дето клас А са доста по-скъпи. Ако някой знае какви са оборотите на мин при Panasonic-а нека да каже. Вътрешните тела са еднакви с минимална разлика от сантиметър и половина, така че и това отпада като опоравдание за Panasonic-а, говоря за отворите откъдето духа. Колкото и да търся някакво успокоение, щото се чувствам прекаран, не го намирам.
Цялата тази фактология ме връща на един стар въпрос от лятото, а именно: как така модел за 1100 лв изведнъж стана 700??? Възможно ли е да са направили някаква врътка. Просто за мен е изкл. странно явление това нетоплене на такава машина. Аз очаквах, че ще се държи доста по-добре.
Добре,но говорим за площ на топлобменника не за външните размери.После единия харчи 30% повече.Единствения критерий в случая е количеството топлина за единица време.
Haier- чето не беше ли с фреон R22? A panasonic-а с R410A? Размерът не винаги е от значение...
Това не е никакава мярка за сравнение!Няма д казавам кое колко ток харчи и как работи,нито кое колко ще издържи във времето.Просто коментара е излишен.Има уреди дето могат да духат 100 град.изходяща струя!Първоначално публикувано от yasenp
критерий е дотолкова доколкото съдейки по данните при -12 да речем Панасоника вече няма да топли за разлика от Хайера .. и тогава ползата от икономията се стопява
Здравейте на всички!
Нуждая се от помощ при избор на климатик и дори специално за това се регистрирах тук! Нямам никакъв опит, изобщо не разбирам. Но съм деен - изчех целия форум и разпитах тук-там, научих доста полезни неща. За мое нещастие, обаче, мненията относно моя случай едно с едно не съвпаднаха. Затова се обръщам към вас, като ще се опитам да ви предоставя колкото се може повече информация, а вие дайте съвет!
Ето го и "случаят":
- жилищен блок, висок етаж. тухла, но старо строителство. 2 стаи с еднаква квадратура , една е кухня а другата е стаята, в която спя - 10,5 кв.м или в кубици - 26,3 / по 2= 53 кубика приблизително/. без изолация и лоша, стара дървена дограма. стаите са една до друга, свързани са с неостъклена тераса. определям стаите като студени.
1.Чудя се дали да взема два конвекторни климатика или да взема един конверторен мулти сплит.
2.Бюджетът ми е заключен между - 600-700 лева на климатик, но съм готов да дам повече, разбира се ако си струва
3.Съдбата на терасата. Колебая се дали да я остъкля през лятото. Ако го сторя, ще трябва ли да местя външното тяло навън от остъклението?
4.От къде да го купя? От Бургас съм. Страх ме е, че при монтирането, техниците може да не си свършат работата както трябва. Бихте ли ми препоръчали фирма/магазин? Ако не може тук във форума, може да ми пратите бележка.
Интересува ме и колко взимат за монтаж, както и за какво да си отварям очите. Прочетох, че някои модели пукали, издавали шумове и т.н. Това ме притеснява за стаята, в която спя. Не е задължително да са еднакви, еднаква марка или прочие. Възможно е да направя и компромис с единия за сметка на другия. Каква марка и модел конкретно ще ми препоръчате?
Поздрави и благодаря предварително!
ВЪПРОС:
Темпратурата на изходящият въздух на Панасоник 12, инвертор при зададени 30 градуса е 45 , при вентилатор на макс и външна темп. +5. Не е ли малко ниска тази температура? Притеснявам се да не се повредил нещо или да му е малко фреона. Да търся ли техници или няма нищо обезпокоително?
нормално е,
ако смъкнеш зададената температура на 20 гр. примерно, и температурата на изгодящия въздух ще падне
все пак това е инвертор и целта му е да запазва температурата в стаята а не да я прегрява
Притежател съм на китайски "Panasonic YW9DKE", от който за сега съм доволен, та въпросът ми е следният:
Понеже ми предстои покупка на още един климатик за отопление на една малка южна панелна кухня може ли да се доверя на една Мидеа 9 или да си взема още един Panasonic. Не ми се дават пари за нещо инверторно, защото разликата от 500-600 лв. ще я изплатя за 5-6 год. от по-високата консумация на ток, но то и живота на климатика май е там някъде.