довери се на изпитаното, освен ако нямаш познати с мидеиПървоначално публикувано от taralion
довери се на изпитаното, освен ако нямаш познати с мидеиПървоначално публикувано от taralion
Първоначално публикувано от yasenp
От ЯсенП
ИЗВОД:
Докато нещо не се докаже емпирично всичко останало са празни приказки. Едно нещо е наистина добро, само тогава когато е доказано, че е тогава.
Здравей Яско,
Дойде края на нашия спор за Мидеите и Хаера ти. Доказано изходните температура са ~ еднакви; на всичко отгоре работи на -15.
Относно друсането - от монтажжа е. Тез от атаро май си оставят ръцете и не само те де. Спестяват от тампони. И моя друсаше, докато не му сложиха тампони като хората.
Понеже засегнахте темата за монтажа аз си го монтирах сам, защото:
Каквото аз си го направя друг няма да вложи толкова старание. Един монтаж от оторизирана фирма е вече 180 лв., отделно 30-40 лв за "подръжка" годишно и транспорта от София с една дума си го купувам още веднъж. След изчитане на целият форум по темата се преквалифицирах от инж. по автоматизация в хладилен и вече споря с нашите монтажници в града. С всички "екстри" по монтажа включително и боядисването на терасата поставянето ми излезе 107 лв. за материали без труд. Вакумирахме го с един приятел, който работи в една фирма с хладилни камери. Та общо всичко направих за 3-4 дена, а монтажниците за 3-4 часа го нахвърлят и отбиват номера. Е нямам гаранция, но духовното удовлетворение и то ме сгрява.
аз също съм техник макар и по бензиностанции за течни горива и газ ,ако имах нужния инструмент бих си го монтирал сам без притеснения .. то е елементарно ,но се въздига като нещо твърде сложно и трудно,за да се вземат 200 лв от бедния балък( към които спадам и аз но поне виждам че ме обират) ... с тази "годишна такса" също спекулират ,аз до сега такава не съм плащал ,няма и да платя .. не ми я пише в гаранционната карта и да имат късмета да се скапе някой от климатиците ми и да не искат да го оправят ,ще страдат ...
аз също съм против това обирджийство, но май е по-добре да се рискуват 30 лв.Първоначално публикувано от Alexi
Бе ти си бил голям инженер.Я ме научи и аз да монтирам климатици,штото за 15 години работа в Кипър явно само сам сънувал,че монтирам и те са ми плащали за големите ми очиПървоначално публикувано от taralion
За 15 години в Кипър явно си забравил как се пише "штото".
За което се извинявам...Първоначално публикувано от taralion
Alexi аз ще ти дам нужните инсрументи за монтаж на климатик и да те видя как ще го монгираш по правилата.Аз имам всичките инструменти. А отностно годишните такси го въведоха Техноклима и така подбиха цените на монтажите.Направиха монтажа 100 лв. и годишна такса 50 лв.А преди това монтажа беше 200 лв. без годишна такса. И като платиш 3 г. да речем по 50 лв. колко излиза монтажа?250 лв.А сега като ги кажа 150 лв. ти ще ми кажеш,че другите ще ти го монтират за 100 лв.Но за годишната такса ще ти кажат след като им платиш за монтажа.Ще си кажеш моя може да не се развали.Ок и така да е.Но да кажем ,че се развали на следващия ден като мине времето за годишната такса.Тогава познай какво ще стане,ако имаш да речем PANASONIC.За най-малкия проблем ще ти кажат,че ще ти струва поне 300 лв.Защо ли?За да си избият годишната такса.Надявям се да си ме разбрал праилно.Успех.
По повод на недухащите топло климатици.
И аз така (както писах малко по-напред в темата) бях решила, че температурата на въздуха излизащ от вътрешното тяло не е с достатъчно висока. Дойдоха техниците и казали на свеки, че вентилатора трябвало да бъде на "auto" . Наистина като го сложа на този режим, започва да духа топло, и чак тогава сменям степените на вентилатора. Това е при инверторния, а при другия който не е инвертор нямам такъв проблем. А сега ми кажете защо.... , pleas
По една простичка причина-FUJITSU/FUJI,GENERAL/MITSUBISHI ELECТRIC,HITACHI/R410/ имат един мъничък дребосък във външното тяло наречен expande valve,което простичкото казано ,ти дозира необходимото количество R22/R410/ и при понижаване на оборотиите на компресора подава необходимото количество фреон за да запази температурата на изпарение.Е това нещо вече го има и при прехваления Panasonic-модели TE.../HE.../XE....,но не при Е серията/CKP,DKE/
Е да се похваля момчета, днес ми монтираха едната машина: Fujitsu General ASY A12LCC,
все още нямам кой знае какви наблюдения освен, че за доста кратко време успя да стопли една ужасно студена северна стая 32 кв.м.
Ще видя как се справя и ако е добра, ще взема още едно Fujitsu за другата стая, а може и Мицубиши, ще видим.
честито ,имам апсолютно същия от 2 месеца ,за сега съм доволен ,ще го видим в студовете
Относно сложния монтаж:моят климатика ми го монтираха две момчета които още не използваха самобръсначки,благодарение на този форум и на завършената от мен специалност ДВГ мога да кажа че извършиха перфектен монтаж.Но след като през цялото време задавах въпроси ,а и те охотно ми отговаряха,мога най-отговорно да заявя,че технически грамотен човек,с предварителни познания по монтажа може спокойно да монтира нов климатик,ако има необходимите спец. инструменти.
Иначе климата ми е-Mitsubishi SRK 25 ZD-S1 Inverter,1600лв. с монтажа и няма никаква такса през годините на гаранцията.Вервайте ми струва си парите.
Аз имам ASYA09LCC от 1 месец, топли яко много съм доволен за сега, знаеш ли къде са произведени тези модели и каква е разликата от модела ASYA*LC (с едно С) !Първоначално публикувано от Alexi