Страница 138 от 157 ПърваПърва ... 88128136137138139140148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,056 до 2,070 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Притежател съм на китайски "Panasonic YW9DKE", от който за сега съм доволен, та въпросът ми е следният:
    Понеже ми предстои покупка на още един климатик за отопление на една малка южна панелна кухня може ли да се доверя на една Мидеа 9 или да си взема още един Panasonic. Не ми се дават пари за нещо инверторно, защото разликата от 500-600 лв. ще я изплатя за 5-6 год. от по-високата консумация на ток, но то и живота на климатика май е там някъде.
    довери се на изпитаното, освен ако нямаш познати с мидеи

2.  

3. dwd
    dwd е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от yasenp
    Зравейте, настъпи часът на истината: Haier HSU-12RN03 vs Panasonic CS-W12DKE.
    Дата: 05.11.2006, 00.30 ч.
    Външна температура: (-2 градуса по Целзий)
    Вътрешна температура в двете стаи: (20 градуса по Целзий)

Температура на изходящия въздух при най-ниска степен на вентилатора при Haier HSU-12RN03: 57 градуса по Целзий.
    Температура на изходящия въздух при най-ниска степен на вентилатора при Panasonic CS-W12DKE: 47 градуса по Целзий.

Haier-а е много шумен, целия балкон вибрира, но топли мамка му.
    Panasonic-а е супер безшумен(външно тяло), но топли осезаемо по-малко.

Лично за мен голямо разочарование от така хвалената марка Panasonic. Явно чисто нов малайзийски Panasonic не може да стъпи на малкия пръст на 3-годишното китайско чудо Haier, а аз очаквах точно обратното. Чувствам се меко казано прекаран. Монтажа на Haier-а е от АТАРО КЛИМА, на Panasonic-а е от ЕФЕНДУЛОВ, така че за прецакан монтаж и дума не може да става.

ИЗВОД:
    Докато нещо не се докаже емпирично всичко останало са празни приказки. Едно нещо е наистина добро, само тогава когато е доказано, че е тогава.

В понеделник смятам да звънна в ЕФЕНДУЛОВ и да ги попитам дали намират за нормална тази разлика от 10 градуса при марковия Panasonic и китайската пръчка Haier.

От ЯсенП
    ИЗВОД:
    Докато нещо не се докаже емпирично всичко останало са празни приказки. Едно нещо е наистина добро, само тогава когато е доказано, че е тогава.

Здравей Яско,
    Дойде края на нашия спор за Мидеите и Хаера ти. Доказано изходните температура са ~ еднакви; на всичко отгоре работи на -15.
    Относно друсането - от монтажжа е. Тез от атаро май си оставят ръцете и не само те де. Спестяват от тампони. И моя друсаше, докато не му сложиха тампони като хората.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Понеже засегнахте темата за монтажа аз си го монтирах сам, защото:
    Каквото аз си го направя друг няма да вложи толкова старание. Един монтаж от оторизирана фирма е вече 180 лв., отделно 30-40 лв за "подръжка" годишно и транспорта от София с една дума си го купувам още веднъж. След изчитане на целият форум по темата се преквалифицирах от инж. по автоматизация в хладилен и вече споря с нашите монтажници в града. С всички "екстри" по монтажа включително и боядисването на терасата поставянето ми излезе 107 лв. за материали без труд. Вакумирахме го с един приятел, който работи в една фирма с хладилни камери. Та общо всичко направих за 3-4 дена, а монтажниците за 3-4 часа го нахвърлят и отбиват номера. Е нямам гаранция, но духовното удовлетворение и то ме сгрява.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз също съм техник макар и по бензиностанции за течни горива и газ ,ако имах нужния инструмент бих си го монтирал сам без притеснения .. то е елементарно ,но се въздига като нещо твърде сложно и трудно,за да се вземат 200 лв от бедния балък( към които спадам и аз но поне виждам че ме обират) ... с тази "годишна такса" също спекулират ,аз до сега такава не съм плащал ,няма и да платя .. не ми я пише в гаранционната карта и да имат късмета да се скапе някой от климатиците ми и да не искат да го оправят ,ще страдат ...

6. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    аз също съм техник макар и по бензиностанции за течни горива и газ ,ако имах нужния инструмент бих си го монтирал сам без притеснения .. то е елементарно ,но се въздига като нещо твърде сложно и трудно,за да се вземат 200 лв от бедния балък( към които спадам и аз но поне виждам че ме обират) ... с тази "годишна такса" също спекулират ,аз до сега такава не съм плащал ,няма и да платя .. не ми я пише в гаранционната карта и да имат късмета да се скапе някой от климатиците ми и да не искат да го оправят ,ще страдат ...
    аз също съм против това обирджийство, но май е по-добре да се рискуват 30 лв.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Понеже засегнахте темата за монтажа аз си го монтирах сам, защото:
    Каквото аз си го направя друг няма да вложи толкова старание. Един монтаж от оторизирана фирма е вече 180 лв., отделно 30-40 лв за "подръжка" годишно и транспорта от София с една дума си го купувам още веднъж. След изчитане на целият форум по темата се преквалифицирах от инж. по автоматизация в хладилен и вече споря с нашите монтажници в града. С всички "екстри" по монтажа включително и боядисването на терасата поставянето ми излезе 107 лв. за материали без труд. Вакумирахме го с един приятел, който работи в една фирма с хладилни камери. Та общо всичко направих за 3-4 дена, а монтажниците за 3-4 часа го нахвърлят и отбиват номера. Е нямам гаранция, но духовното удовлетворение и то ме сгрява.
    Бе ти си бил голям инженер.Я ме научи и аз да монтирам климатици,штото за 15 години работа в Кипър явно само сам сънувал,че монтирам и те са ми плащали за големите ми очи

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

За 15 години в Кипър явно си забравил как се пише "штото".

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

За 15 години в Кипър явно си забравил как се пише "штото".
    За което се извинявам...

11. Тук е от
    Feb 2006

Alexi аз ще ти дам нужните инсрументи за монтаж на климатик и да те видя как ще го монгираш по правилата.Аз имам всичките инструменти. А отностно годишните такси го въведоха Техноклима и така подбиха цените на монтажите.Направиха монтажа 100 лв. и годишна такса 50 лв.А преди това монтажа беше 200 лв. без годишна такса. И като платиш 3 г. да речем по 50 лв. колко излиза монтажа?250 лв.А сега като ги кажа 150 лв. ти ще ми кажеш,че другите ще ти го монтират за 100 лв.Но за годишната такса ще ти кажат след като им платиш за монтажа.Ще си кажеш моя може да не се развали.Ок и така да е.Но да кажем ,че се развали на следващия ден като мине времето за годишната такса.Тогава познай какво ще стане,ако имаш да речем PANASONIC.За най-малкия проблем ще ти кажат,че ще ти струва поне 300 лв.Защо ли?За да си избият годишната такса.Надявям се да си ме разбрал праилно.Успех.

12. Тук е от
    May 2006

По повод на недухащите топло климатици.
    И аз така (както писах малко по-напред в темата) бях решила, че температурата на въздуха излизащ от вътрешното тяло не е с достатъчно висока. Дойдоха техниците и казали на свеки, че вентилатора трябвало да бъде на "auto" . Наистина като го сложа на този режим, започва да духа топло, и чак тогава сменям степените на вентилатора. Това е при инверторния, а при другия който не е инвертор нямам такъв проблем. А сега ми кажете защо.... , pleas

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

По една простичка причина-FUJITSU/FUJI,GENERAL/MITSUBISHI ELECТRIC,HITACHI/R410/ имат един мъничък дребосък във външното тяло наречен expande valve,което простичкото казано ,ти дозира необходимото количество R22/R410/ и при понижаване на оборотиите на компресора подава необходимото количество фреон за да запази температурата на изпарение.Е това нещо вече го има и при прехваления Panasonic-модели TE.../HE.../XE....,но не при Е серията/CKP,DKE/

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Е да се похваля момчета, днес ми монтираха едната машина: Fujitsu General ASY A12LCC,
    все още нямам кой знае какви наблюдения освен, че за доста кратко време успя да стопли една ужасно студена северна стая 32 кв.м.
    Ще видя как се справя и ако е добра, ще взема още едно Fujitsu за другата стая, а може и Мицубиши, ще видим.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

честито ,имам апсолютно същия от 2 месеца ,за сега съм доволен ,ще го видим в студовете

17. Тук е от
    Aug 2006

Относно сложния монтаж:моят климатика ми го монтираха две момчета които още не използваха самобръсначки,благодарение на този форум и на завършената от мен специалност ДВГ мога да кажа че извършиха перфектен монтаж.Но след като през цялото време задавах въпроси ,а и те охотно ми отговаряха,мога най-отговорно да заявя,че технически грамотен човек,с предварителни познания по монтажа може спокойно да монтира нов климатик,ако има необходимите спец. инструменти.
    Иначе климата ми е-Mitsubishi SRK 25 ZD-S1 Inverter,1600лв. с монтажа и няма никаква такса през годините на гаранцията.Вервайте ми струва си парите.

18. Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    честито ,имам апсолютно същия от 2 месеца ,за сега съм доволен ,ще го видим в студовете
    Аз имам ASYA09LCC от 1 месец, топли яко много съм доволен за сега, знаеш ли къде са произведени тези модели и каква е разликата от модела ASYA*LC (с едно С) !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе