Страница 150 от 157 ПърваПърва ... 100140148149150151152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Здравей!
    Моето скромно мнение - вземи възможно най-новото производство от изброените. Ако имаш възможност, поискай да видиш моделите, които ти се предлагат и се прибери в къщи да прегледаш из интернет за кой модел какви характеристики дават, мнения на потребители и други. Смятам, че отсрочка от 24 часа, за тази проверка нямада ти откажат, а ще ти е в голяма полза!
    УСПЕХ!!!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,
    След дълги размишления, какъв климатик да си вземем решихме да е Хаер, макар, че много ми се искаше Мицубиши (но сумата с която разполагахме беше 1000 лв.). Модела е HSU-18HK 03 - не е инвертор. Стаята е 20 кв. м, с височина на стените - 2,70 - северно и източно изложение, без изолация и общо взето е доста студена. Поради тази причина го взехме и 18-ка, въпреки, че ни казаха, че 12-ца ще свърши работа. Това е в общи линии предисторията. Това, което сега ме притеснява е, че климатика при включен компресор духа топъл въздух, а при изключването на компресора духа студен въздух. След това отново включва и духа топло. В офиса имаме Мидея, която има периоди, в които изключва и не духа изобщо. А нашия Хаер или топло или студено духа. Вентилатора изобщо не спира да работи и незнам дали това не е някакъв проблем. Сега времето не е чак толкова студено, че да не може да насмогне.И не би ли трябвало в моменти когато направи зададената температура, да изключи и да не духа изобщо. Задаваме и 23, 24 и 28 градуса и той се държи по един и същ начин. Отделно от това студено духане сме се схванали всички в къщи и незнаем дали не допуснахме грешка със закупуването на климатик, вместо друг отоплителен уред. Възможно ли е местото му да не е подходящо? Намира се над масата за хранене и дивана, но за монтаж това беше най-подходящото място.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами голяма грешка си направил с този климатик. Първо много си се изхвърлил с мошността на Хаиера. За тази стая е предостатъчен 12-ка. Незнам кой те е консултирал за мощността но за 20кв.м 18-к аси е лудост. Пък и си дал доста повече пари. По отношение на веднтилатора, някои климатици, предимно китайските, неспират да духат когато са с изключен компресор. Все пак колко пари даде за този климатик?

5. Тук е от
    Dec 2006

Общо с монтажа сме дали 910 лв. Но живеем в къща и стаята наистина е доста студена. Освен, че има две външни стени - север и изток, на тези същите има и еркери - стаята е на 2 жилищен етаж. Нямаме никаква изолация.

6. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от subo
    Здравейте,
    След дълги размишления, какъв климатик да си вземем решихме да е Хаер, макар, че много ми се искаше Мицубиши (но сумата с която разполагахме беше 1000 лв.). Модела е HSU-18HK 03 - не е инвертор. Стаята е 20 кв. м, с височина на стените - 2,70 - северно и източно изложение, без изолация и общо взето е доста студена. Поради тази причина го взехме и 18-ка, въпреки, че ни казаха, че 12-ца ще свърши работа. Това е в общи линии предисторията. Това, което сега ме притеснява е, че климатика при включен компресор духа топъл въздух, а при изключването на компресора духа студен въздух. След това отново включва и духа топло. В офиса имаме Мидея, която има периоди, в които изключва и не духа изобщо. А нашия Хаер или топло или студено духа. Вентилатора изобщо не спира да работи и незнам дали това не е някакъв проблем. Сега времето не е чак толкова студено, че да не може да насмогне.И не би ли трябвало в моменти когато направи зададената температура, да изключи и да не духа изобщо. Задаваме и 23, 24 и 28 градуса и той се държи по един и същ начин. Отделно от това студено духане сме се схванали всички в къщи и незнаем дали не допуснахме грешка със закупуването на климатик, вместо друг отоплителен уред. Възможно ли е местото му да не е подходящо? Намира се над масата за хранене и дивана, но за монтаж това беше най-подходящото място.
    Климатика работи на "вентилатор" на минимални обороти, за да получават температурните датчици информация за температурата на въздуха от цялата стая. Наистина сте преоразмерили климата, а най-неприятното е увеличения дебит на струята, което внася дискомфорт при такава квадратура на стаята. Може да фиксираш силата на струята на минимум, но мен лично инсталационните техници ме посъветваха да не е на най-ниска степен, защото климатика се овлажнявал?!? Предполагам, че все пак не е така.

7. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,
    След дълги размишления, какъв климатик да си вземем решихме да е Хаер, макар, че много ми се искаше Мицубиши (но сумата с която разполагахме беше 1000 лв.). Модела е Haier HSU-18HK 03 - не е инвертор. Стаята е 20 кв. м, с височина на стените - 2,70 - северно и източно изложение, без изолация и общо взето е доста студена. Поради тази причина го взехме и 18-ка, въпреки, че ни казаха, че 12-ца ще свърши работа. Това е в общи линии предисторията. Това, което сега ме притеснява е, че климатика при включен компресор духа топъл въздух, а при изключването на компресора духа студен въздух. След това отново включва и духа топло. В офиса имаме Мидея, която има периоди, в които изключва и не духа изобщо. А нашия Хаер или топло или студено духа. Вентилатора изобщо не спира да работи и незнам дали това не е някакъв проблем. Сега времето не е чак толкова студено, че да не може да насмогне.И не би ли трябвало в моменти когато направи зададената температура, да изключи и да не духа изобщо. Задаваме и 23, 24 и 28 градуса и той се държи по един и същ начин. Отделно от това студено духане сме се схванали всички в къщи и незнаем дали не допуснахме грешка със закупуването на климатик, вместо друг отоплителен уред. Възможно ли е местото му да не е подходящо? Намира се над масата за хранене и дивана, но за монтаж това беше най-подходящото място. Ако някой от Вас има такъв климатик, моля да сподели впечатленията си от него.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте!Искам да задам един въпрос и се надявам да ми помогнете!Значи трябва ми климатик за отопление на магазин,който е 30кв.м.,с четири стени,които не са изолирани по никакъв начин и вратата се отваря на всеки 2 минути!Спрял съм се на сплит системи,защото разхода на ток за мен е без значение(е не съм циганин,но знаете..)!Като марка мисля да избирам между Хайер и Мидеа ,но се чудя за големината на климатика!Дали 18-ка сте ми свърши работа или трябва да си взема по-голям?Приемам алтернативи на моят избор за марка!Благодаря!

10. Тук е от
    Sep 2006

Здравейте,
    Да не си хо сложил на AUTO, сложи го на HEAT, защото ако е на AUTO може като затопли да се включи на изстудяване!

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от tonito1912
    Здравейте!Искам да задам един въпрос и се надявам да ми помогнете!Значи трябва ми климатик за отопление на магазин,който е 30кв.м.,с четири стени,които не са изолирани по никакъв начин и вратата се отваря на всеки 2 минути!Спрял съм се на сплит системи,защото разхода на ток за мен е без значение(е не съм циганин,но знаете..)!Като марка мисля да избирам между Хайер и Мидеа ,но се чудя за големината на климатика!Дали 18-ка сте ми свърши работа или трябва да си взема по-голям?Приемам алтернативи на моят избор за марка!Благодаря!
    При положение че всички стени са външни забрави за отоплението с климатик загубите надвишават отдаваната енергия от климатика става но не очаквай повече от 17 градуса когато свие студа. Монтирал съм клими в такива помещения и вече като видя такова отказвам за да нямам проблеми после.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Здравейте,
    Най добре ще е да прежалиш още някой лев за нов монтаж на вътрешното тяло като го насочиш да духа в някой ъгъл на стаята!

13. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте, имам един въпрос. Влияе ли мъглата на климатика? В София тези дни има ужасна мъгла и моите климатици нещо сдават багажа.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Днес ходих в Техномаркета и видях, че вече всичко се е пообрало. Има само много евтини и скъпи климатици. Продавач-консултанта каза, че не зареждали с нова стока, а след нова година ще докарат нови модели клими. Също видях и някакви ваучери, които ще важат след нова година за покупка с отстъпка. Някой знае ли като влезем в Европата с колко ще скочат климатиците и въобще всички техники?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от bobysof
    Здравейте, имам един въпрос. Влияе ли мъглата на климатика? В София тези дни има ужасна мъгла и моите климатици нещо сдават багажа.
    Разбира се, че влияе. Може проблема ти да е в замръзване на климатика. Иначе при висока влажност топлообмена е по добър, но пък при ниски температура много бързо се обледенява външното тяло.

17. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от bobysof
    При мъгла и температура около нулата външното тяло най-бързо обледенява. При което процеса на размразяване е по продължителен и на по-малки интервали.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз имам друг въпрос. Как работи тихият режим на климатиците? Само намалява скоростта на вентилатора или и по друг начин намалява шума? Пречи ли, ако се използва климатик постоянно в quiet mode? И също за степените на вентилатора - на коя е най-подходящо да работи при отопление или на auto е най-добре?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе