Страница 152 от 157 ПърваПърва ... 102142150151152153154 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,266 до 2,280 от общо 2355

Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)

Да, знам, че има такава тема ама е станала малко тежичка за разглеждане. Честно казано, направо ми се наду главата и накрая по моя въпрос не ми се изясни кой знае какво.
    //mod edit
    Все пак мястото на въпроса ти е в тази тема и я сливам с нея

2.  

3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев

Alexi,аз искам да са на отделни,както бях писал по-горе,за моя сигурност,щото аз живея в панелка,а там знаеш ако стане фал ,кво ще ме последва-крътене на панел,а тва си е безумно начинание,ти знаеш ли че на мен ми беха вързали осветлението на 20 амперов бушон,а ел.уредите на 10 амперов...ел.инсталацията ми е стара,давал съм апартамента под наем,преди да се нанеса аз,отде да знам кво са правили наемателите,единия ми каза че си е варял компотите в апартамента...поне японския ми климатик е на отделен бушон и тва си е мое хрумване,на никой не заповядвам да го прави като мен!Плюс това и климатичари са ми го казвали,па аз не мога да разбирам от всичко.Така че ...всеки да си прави квото си знае,при мен нещата са така.Айде лека.

4. Тук е от
    Jul 2006

Здравейте, искам да попитам имам климатик Panasonic , т.е. имам 2 Panasonic-a , едниния е инвертор тази година го купих , другия не е инвертор и е от преди 2 години .... хехех , както и да е мислех да Ви питам , защо този , който е инвертора заприлича на топка скреж, а той взе ,че почна да се размразява. Помислих си ,че е развален или нещо от сорта.
    На колко време се размразяват , от какво зависи ? Поне този въпрос да задам
    Този , който не е инвертор го прави , изглежда по често от този , който е.
    Никога не съм виждал , обикновенния да изглежда така както инвертора, данеби това да се дължи на това ,че на вън е супер мъгла и влажноста на въздуха е 90 % и повече ?
    Благодаря предварително

Едит: Мерси @dan66

5. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от fogost
    Здравейте, искам да попитам имам климатик Panasonic , т.е. имам 2 Panasonic-a , едниния е инвертор тази година го купих , другия не е инвертор и е от преди 2 години .... хехех , както и да е мислех да Ви питам , защо този , който е инвертора заприлича на топка скреж, а той взе ,че почна да се размразява. Помислих си ,че е развален или нещо от сорта.
    На колко време се размразяват , от какво зависи ? Поне този въпрос да задам
    Този , който не е инвертор го прави , изглежда по често от този , който е.
    Никога не съм виждал , обикновенния да изглежда така както инвертора, данеби това да се дължи на това ,че на вън е супер мъгла и влажноста на въздуха е 90 % и повече ?
    Благодаря предварително
    Инвертора когато достигне зададената температура започва да работи на по малка мощност и дори със скреж успява за извесно време да прави необходимия топлообмен и да поддържа зададената температура.Чак когато скрежа запълни изцяло питата започва да размразява.

6. Тук е от
    Jan 2006

Панасоник YW12DKE поставен в стая 16 квадрата в къща на втория етаж , само тази стая се утоплава с нова дървена дограма .Използвам го само вечер за около 10 часа нагласен на 20 градуса . Това което ме притеснява е че при тази мъгла не може да достигне тези 20 градуса на които е нагласен, работи постоянно но ефекта е малък, размразява се често на около 40 минути. Сложил съм му отделен електромер който отчита 10 киловата на вечер , това не е ли малко множко , или като се махнат мъглите ще падне и разхода на ел. енергия.Имам ли повод за притеснение?

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Климатика е един вид парно и за да подържаш желаната температура трябва да го държиш постоянно включен. Така стаята ще е постоянно темперирана, а той ще включва и изключва, като достигне зададената температура и от там ще падне и енергопотреблението. Притежавам същият модел само че 9-ка и отоплявам панелен хол. Апартамента е южен и вътрешен. Климатика работи от 6 до около 18-19 часа, настроен на 26* с отворени врати на стаите, след което паля парното и стоплям целият апартамент до около 23-24 часа. При това комбинирано отопление, климатика е изразходил за месец ноември 19 лв. (монтирал съм му персонален електромер също, като теб). Района е също мъглив и хваща скреж, но я размразява доста бързо 3-4 минути. Това са отзивите за този модел. С една дума не го изключвай и задай "fan speed" и "air swing" на "auto".

8.  

9. Тук е от
    Aug 2004

Здравейте

Вреди ли това, че на съседа от втория етаж от климатика му постоянно капе и тече /от дренажната тръбичка/ върху моя климатик и отзад почти постоянно е мокър и в капки ? Може ли да стане някоя беля. Ако пробвам да сложа пвц тръба на горния климатик /на съседа/, може ли през зимата да замръзне водата в тази тръба и да се повреди климатика му. Става въпрос за панасоници.

Със здраве и весели празници.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от MikiOne
    Здравейте

Вреди ли това, че на съседа от втория етаж от климатика му постоянно капе и тече /от дренажната тръбичка/ върху моя климатик и отзад почти постоянно е мокър и в капки ? Може ли да стане някоя беля. Ако пробвам да сложа пвц тръба на горния климатик /на съседа/, може ли през зимата да замръзне водата в тази тръба и да се повреди климатика му. Става въпрос за панасоници.

Със здраве и весели празници.
    Eми в случая ти си този който ще пострада , защото тази вода, която тече върху твоя климатик, като стане по-студено и ще замръзне и ще ти заледи климатика . И без това през студените дни, твоя климатик ще се бори със собственото си заскрежаване, а на всичкото отгоре и ще го поливат с вода

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от taralion
    Климатика е един вид парно и за да подържаш желаната температура трябва да го държиш постоянно включен. Така стаята ще е постоянно темперирана, а той ще включва и изключва, като достигне зададената температура и от там ще падне и енергопотреблението. Притежавам същият модел само че 9-ка и отоплявам панелен хол. Апартамента е южен и вътрешен. Климатика работи от 6 до около 18-19 часа, настроен на 26* с отворени врати на стаите, след което паля парното и стоплям целият апартамент до около 23-24 часа. При това комбинирано отопление, климатика е изразходил за месец ноември 19 лв. (монтирал съм му персонален електромер също, като теб). Района е също мъглив и хваща скреж, но я размразява доста бързо 3-4 минути. Това са отзивите за този модел. С една дума не го изключвай и задай "fan speed" и "air swing" на "auto".
    Климатика с вентилатор на ауто работи неефективно. Харчи повече ток и отдава по малка мощност. Това е за конвенционален климатик. Ако е инвертор нещата са по различни.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

1. При инвертор и вентилатор на AUTO добре ли е? Техниците го бяха сложили на MAX след монтажа, но ни се стори по-шумно, отколкото искаме и го върнах на Auto.
    2. Със самопочистващ се филтър е. Обаче климатикът работи всеки ден от 7 до към 22 часа, след което се спира. А при спиране по стандартни настройки е нагласено да се включва почистването на филтъра. Много ли му е всяка вечер да си чисти филтъра при изключване, ако е така, да го наглася на ръчно почистване с натискане на бутона на дистанционното на няколко дни когато се сетим - и на колко дни трябва?
    3. Пречи ли, особено през зимата, спирането му през нощта? По-лесно ли ще замръзва и на сутринта да трябва да се размразява? Повече ли ще е консумацията със спиране през нощта спрямо консумацията при постоянна работа, но включване на ТИХ РЕЖИМ през нощта?
    Благодаря отново
    ПС: Panasonic XE12EKE.

13. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    1. При всички положения най добре е климатика да не се изключва и да потдържа постоянна температура.
    2. Климатика е най-иконамичен при максимална скорост на вентилатора.
    3. Не. Зависи от климатика. Иначе в книжката на климатика трябва да имаш при какви външни температури работи климати. Ако си в тази граница можеш да си го изключваш и включваш. Със сигурно няма да имаш пробнлеми с включването на клиамтика при отрицателни проблеми. Друг е въпрса, че ако се охалди стаята и навън е -10 градуса доста има да бичи климатика докато я стопли. Така, че от гледна точка на икономичността по добре не си изключвай климатика.
    Julian, благодаря ти за отговора. Послушах съвета ти и спрях да изключвам климатика въпреки относително високите температури навън. Повтарям, става въпрос за помещение с изцяло южно изложение и ПВЦ дограма отоплявано с инверторен климатик. Попринцип съм настроил температурата на 22С, но досега (преди да те послушам) държах климатика на режим *auto* на вентилатора и включен *E* (eco) икономичен режим - така поне пише в книжката. Въпросът ми е как е възможно според теб климатика да е най-икономичен при най-силна степен на вентилатора? В момента вентилатора работи на пълни обороти, което ми се струва неикономично, а и не го чувам да спира изобщо. При режим *auto* не е така, а освен това е и почти безшумен. С всичко това не поставям под съмнение думите ти, а просто търся отговор на най-важния въпрос за мен - да не се окаже, че напразно съм си изключил парното и съм минал на алтернативно отопление?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Климатика с вентилатор на ауто работи неефективно. Харчи повече ток и отдава по малка мощност. Това е за конвенционален климатик. Ако е инвертор нещата са по различни.
    Това е абсолютно невярно много от инверторните климатци работят с намалена мощтност ако вентилацията не е на АУТО така че най добре е на ауто и икономия не се постига при изключване на инверторния климатик. Ако ще го гасите защо сте си закупили инвертор?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Julian написа:
    Ако е инвертор нещата са по различни.
    Може би и той това е имал предвид, airclima.
    Значи при инвертор - вентилатора на auto и не се спира климата. Right? Това между другото е полезна информация за притежателите на климатици, може би трябва да направим някаква важна тема във форума с инструкции за оптимална работа на климатика.

17. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от airclima
    Това е абсолютно невярно много от инверторните климатци работят с намалена мощтност ако вентилацията не е на АУТО така че най добре е на ауто и икономия не се постига при изключване на инверторния климатик. Ако ще го гасите защо сте си закупили инвертор?
    В крайна сметка на auto или на max fan инвертора е най-икономичен?

18. Тук е от
    Nov 2005

на ауто,иначе от тази функция май няма смисъл

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе