Да, знам, че има такава тема ама е станала малко тежичка за разглеждане. Честно казано, направо ми се наду главата и накрая по моя въпрос не ми се изясни кой знае какво.
//mod edit
Все пак мястото на въпроса ти е в тази тема и я сливам с нея
Да, знам, че има такава тема ама е станала малко тежичка за разглеждане. Честно казано, направо ми се наду главата и накрая по моя въпрос не ми се изясни кой знае какво.
//mod edit
Все пак мястото на въпроса ти е в тази тема и я сливам с нея
Alexi,аз искам да са на отделни,както бях писал по-горе,за моя сигурност,щото аз живея в панелка,а там знаеш ако стане фал ,кво ще ме последва-крътене на панел,а тва си е безумно начинание,ти знаеш ли че на мен ми беха вързали осветлението на 20 амперов бушон,а ел.уредите на 10 амперов...ел.инсталацията ми е стара,давал съм апартамента под наем,преди да се нанеса аз,отде да знам кво са правили наемателите,единия ми каза че си е варял компотите в апартамента...поне японския ми климатик е на отделен бушон и тва си е мое хрумване,на никой не заповядвам да го прави като мен!Плюс това и климатичари са ми го казвали,па аз не мога да разбирам от всичко.Така че ...всеки да си прави квото си знае,при мен нещата са така.Айде лека.
Здравейте, искам да попитам имам климатик Panasonic , т.е. имам 2 Panasonic-a , едниния е инвертор тази година го купих , другия не е инвертор и е от преди 2 години .... хехех , както и да е мислех да Ви питам , защо този , който е инвертора заприлича на топка скреж, а той взе ,че почна да се размразява. Помислих си ,че е развален или нещо от сорта.
На колко време се размразяват , от какво зависи ? Поне този въпрос да задам
Този , който не е инвертор го прави , изглежда по често от този , който е.
Никога не съм виждал , обикновенния да изглежда така както инвертора, данеби това да се дължи на това ,че на вън е супер мъгла и влажноста на въздуха е 90 % и повече ?
Благодаря предварително
Едит: Мерси @dan66
Инвертора когато достигне зададената температура започва да работи на по малка мощност и дори със скреж успява за извесно време да прави необходимия топлообмен и да поддържа зададената температура.Чак когато скрежа запълни изцяло питата започва да размразява.Първоначално публикувано от fogost
Панасоник YW12DKE поставен в стая 16 квадрата в къща на втория етаж , само тази стая се утоплава с нова дървена дограма .Използвам го само вечер за около 10 часа нагласен на 20 градуса . Това което ме притеснява е че при тази мъгла не може да достигне тези 20 градуса на които е нагласен, работи постоянно но ефекта е малък, размразява се често на около 40 минути. Сложил съм му отделен електромер който отчита 10 киловата на вечер , това не е ли малко множко , или като се махнат мъглите ще падне и разхода на ел. енергия.Имам ли повод за притеснение?
Климатика е един вид парно и за да подържаш желаната температура трябва да го държиш постоянно включен. Така стаята ще е постоянно темперирана, а той ще включва и изключва, като достигне зададената температура и от там ще падне и енергопотреблението. Притежавам същият модел само че 9-ка и отоплявам панелен хол. Апартамента е южен и вътрешен. Климатика работи от 6 до около 18-19 часа, настроен на 26* с отворени врати на стаите, след което паля парното и стоплям целият апартамент до около 23-24 часа. При това комбинирано отопление, климатика е изразходил за месец ноември 19 лв. (монтирал съм му персонален електромер също, като теб). Района е също мъглив и хваща скреж, но я размразява доста бързо 3-4 минути. Това са отзивите за този модел. С една дума не го изключвай и задай "fan speed" и "air swing" на "auto".
Здравейте
Вреди ли това, че на съседа от втория етаж от климатика му постоянно капе и тече /от дренажната тръбичка/ върху моя климатик и отзад почти постоянно е мокър и в капки ? Може ли да стане някоя беля. Ако пробвам да сложа пвц тръба на горния климатик /на съседа/, може ли през зимата да замръзне водата в тази тръба и да се повреди климатика му. Става въпрос за панасоници.
Със здраве и весели празници.
Eми в случая ти си този който ще пострада , защото тази вода, която тече върху твоя климатик, като стане по-студено и ще замръзне и ще ти заледи климатика . И без това през студените дни, твоя климатик ще се бори със собственото си заскрежаване, а на всичкото отгоре и ще го поливат с водаПървоначално публикувано от MikiOne
Климатика с вентилатор на ауто работи неефективно. Харчи повече ток и отдава по малка мощност. Това е за конвенционален климатик. Ако е инвертор нещата са по различни.Първоначално публикувано от taralion
1. При инвертор и вентилатор на AUTO добре ли е? Техниците го бяха сложили на MAX след монтажа, но ни се стори по-шумно, отколкото искаме и го върнах на Auto.
2. Със самопочистващ се филтър е. Обаче климатикът работи всеки ден от 7 до към 22 часа, след което се спира. А при спиране по стандартни настройки е нагласено да се включва почистването на филтъра. Много ли му е всяка вечер да си чисти филтъра при изключване, ако е така, да го наглася на ръчно почистване с натискане на бутона на дистанционното на няколко дни когато се сетим - и на колко дни трябва?
3. Пречи ли, особено през зимата, спирането му през нощта? По-лесно ли ще замръзва и на сутринта да трябва да се размразява? Повече ли ще е консумацията със спиране през нощта спрямо консумацията при постоянна работа, но включване на ТИХ РЕЖИМ през нощта?
Благодаря отново
ПС: Panasonic XE12EKE.
Julian, благодаря ти за отговора. Послушах съвета ти и спрях да изключвам климатика въпреки относително високите температури навън. Повтарям, става въпрос за помещение с изцяло южно изложение и ПВЦ дограма отоплявано с инверторен климатик. Попринцип съм настроил температурата на 22С, но досега (преди да те послушам) държах климатика на режим *auto* на вентилатора и включен *E* (eco) икономичен режим - така поне пише в книжката. Въпросът ми е как е възможно според теб климатика да е най-икономичен при най-силна степен на вентилатора? В момента вентилатора работи на пълни обороти, което ми се струва неикономично, а и не го чувам да спира изобщо. При режим *auto* не е така, а освен това е и почти безшумен. С всичко това не поставям под съмнение думите ти, а просто търся отговор на най-важния въпрос за мен - да не се окаже, че напразно съм си изключил парното и съм минал на алтернативно отопление?Първоначално публикувано от Julian
Това е абсолютно невярно много от инверторните климатци работят с намалена мощтност ако вентилацията не е на АУТО така че най добре е на ауто и икономия не се постига при изключване на инверторния климатик. Ако ще го гасите защо сте си закупили инвертор?Първоначално публикувано от Julian
Julian написа:
Ако е инвертор нещата са по различни.
Може би и той това е имал предвид, airclima.
Значи при инвертор - вентилатора на auto и не се спира климата. Right? Това между другото е полезна информация за притежателите на климатици, може би трябва да направим някаква важна тема във форума с инструкции за оптимална работа на климатика.
В крайна сметка на auto или на max fan инвертора е най-икономичен?Първоначално публикувано от airclima
на ауто,иначе от тази функция май няма смисъл